Irina Begu, atac devastator: ”În România nu avem structură care să ne ajute”. Sportiva le-a explicat străinilor situaţia din sportul românesc. Şi Sorana Cîrstea a oferit declaraţii tari

15 aug 2018 5951 afişări Tenis
Irina Begu, atac devastator: ”În România nu avem structură care să ne ajute”. Sportiva le-a explicat străinilor situaţia din sportul românesc. Şi Sorana Cîrstea a oferit declaraţii tari

5 dintre tenismenele din România, prezente în Top 100 WTA, au oferit un interviu, pentru Radio Canada, în care au vorbit de cum s-a ajuns ca o ţară est-europeană să aibă performanţe atât de bune în tenisul mondial. Irina Begu şi Sorana Cîrstea au fost cele mai directe, declarând că singurul merit este cel al familiilor, în timp ce statul nu a contribuit cu nimic.

Jurnaliştii din Canada au rămas impresionaţi de performanţele sportivelor noastre în circuit şi s-au decis să le intervieveze pe Simona Halep, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu, Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan, pentru a afla detalii despre sistemul sportiv din România şi cum sunt ajutaţi sportivii. Irina Begu şi Sorana Cîrstea nu au lăsat loc de interpretări şi au vorbit, din nou, de carenţele din sportul românesc. Ele au evidenţiat faptul că FRT nu le-a ajutat cu nimic şi că singurul sprijin a venit din partea părinţilor.

”Suntem aici datorită părinţilor. Nu avem sprijinul celor din FRT şi e nevoie să găsim metode prin care să ne ajutăm singure. La mine a fost vorba de dorinţa părinţilor”, a declarat Sorana Cîrstea.

Nu există explicaţii pentru faptul că suntem multe sportive în top. În România nu avem o structură în spate care să ne fi ajutat să ajungem aici. Totul ţine de ambiţie, de familie, de antrenori şi de dorinţă. Am luptat pentru a ajunge aici” ,a declarat Irina Begu.

România are 6 sportive în Top 100 WTA, Simona Halep (1 WTA), Mihaela Buzărnescu (20 WTA), Sorana Cîrstea (52 WTA), Irina Begu (55 WTA), Monica Niculescu (62 WTA).
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.