Ilie Năstase nu a fost avansat în grad pe 1 decembrie 2014

8 dec 2014 55670 afişări Tenis
Ilie Năstase nu a fost avansat în grad pe 1 decembrie 2014

Pe 1 decembrie 2014, de Ziua Naţională a României, Ilie Năstase urma să fie avansat în grad la propunerea Ministerului Apărării Naţionale. Fostul mare tenismen nu a avut însă acest privilegiu, fiind omis de către preşedintele Traian Băsescu.

Pe 1 decembrie 2008 Traian Băsescu l-a avansat pe Ilie Năstase la gradul de general-maior. Acum, acelaşi preşedinte i-a refuzat, de Ziua Naţională, înaintarea la gradul de general-locotenent. Primul număr unu din istoria ATP a declarat că a fost refuzat pentru că ar fi spus câteva lucruri la adresa Elenei Udrea, o apropiată a preşedintelui, în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.

"Din câte ştiu, trebuia să fiu avansat în grad odată cu Anghel Iordănescu, însă domnul Traian Băsescu nu a vrut. S-ar părea că e supărat pe mine. Cei de la MApN m-au propus pentru gradul de general-locotenent, însă domnul preşedinte nu a dorit să semneze. Are el ceva cu mine, probabil pentru că m-am luat de Elena Udrea în campania electorală... Nu i-a picat bine şi uite că mi-a refuzat înaintarea în grad. Pentru mine era o cinste chiar dacă este un titlu onorific, dar, dacă dânsul nu a înţeles lucrul acesta, ce să-i fac... Poate următorul preşedinte este unul mai cu clasă, mai educat", a declarat pentru Ziarul Ring Ilie Năstase.

Acum general-maior, Năstase (68 de ani) nu are niciun avanjat de pe urma gradului din Armata Română.

"Nu am luat niciodată pensie de la Armată pentru gradul pe care-l am. Când am împlinit vârsta de pensionare nu am făcut niciun demers pentru a primi o remuneraţie pentru gradul de general deoarece nu aveam nevoie de bani. Nu am făcut-o şi nici de acum încolo nu o s-o fac. Îmi place să port haina militară, de aceea o îmbrac, dar lumea trebuie să ştie că Ilie Năstase nu are niciun beneficiu financiar pentru asta", a mai spus Năstase.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.