Iașiul va organiza și în acest an turneul de tenis ATP Challenger 100 „Concord Iași Open”. Zgura va fi special adusă din Serbia | EXCLUSIV

Iașiul va organiza și în acest an turneul de tenis ATP Challenger 100 „Concord Iași Open”. Zgura va fi special adusă din Serbia | EXCLUSIV
  • Publicat:

Iașiul se va regăsi și în 2021 pe harta tenisului mondial. Organizatorii ”Concord Iași Open” au anunțat că ediția a doua a puternicului turneu de tenis ATP Challenger 100 va avea loc în luna iulie, oficialii ATP stabilind deja perioada.

Astfel, după o primă ediție de succes derulată în septembrie anul trecut, Iașiul va fi în această vară din nou în prim-plan cu un eveniment de mare anvergură.

Turneul de tenis ATP Challenger 100 „Concord Open”, găzduit și în 2021 de Iași. Zgura va fi adusă din Serbia

„În momentul de față avem acordul aprobat și semnat de către reprezentanții ATP pentru organizarea ediției a doua a turneului.  Concord Iași Open va avea loc în acest an în perioada 12-18 iulie, iar timp de două zile înainte vom avea calificările, cu un tablou de 16 jucători. Tabloul principal va cuprinde 32 de jucători la simplu și 16 perechi la dublu, la fel ca anul trecut. Vor fi tot 3 wild-carduri și la ediția de anul acesta, pe care vom încerca să le dăm jucătorilor români”, a declarat Gabriel Iftimoaie, directorul administrativ al turneului Concord Iași Open, în exclusivitate pentru ProSport

Turneul se va desfășura tot la Baza Sportivă Ciric, prevăzută cu 6 terenuri, iar zgura, una de foarte bună calitate, va fi adusă din Serbia special pentru acest eveniment.

Organizatorii speră ca ediția din acest an să se desfășoare cu spectatori în tribune.

„Turneul se va desfășura tot la Baza Sportivă de la Ciric, pentru că au fost aduse îmbunătățiri acolo anul trecut. Sperăm ca anul acesta să putem avea și spectatori în tribune. Ne dorim să mărim numărul locurilor din tribune, pentru a da șansa cât mai multor spectatori să se poată bucura de meciuri de calitate.

Terenul principal va rămâne terenul numărul 1 și avem spațiu suficient să montăm niște tribune lângă terenul 1”, a mai spus Gabriel Iftimoaie, care speră să se ridice și în vara acestui an la nivelul așteptărilor în ceea ce privește organizarea: „Anul trecut am primit un feedback foarte bun de la ATP. Am organizat turneul într-o perioadă în care alte țări au anulat turnee din cauza pandemiei, iar noi nu am avut probleme în această privință. În final a fost un real succes anul trecut și sunt convins că vom reuși și la această a doua ediție să ne ridicăm la un nivel foarte bun”.

Staff-ul turneului va rămâne același de la prima ediție. Andrei Oriță va fi managerul turneului, Gabriel Iftimoaie va fi director administrativ, iar cunoscutul antrenor Daniel Dobre va fi directorul tehnic al evenimentului de la Iași.

Turneul de la Iași, cel mai important eveniment sportiv organizat vreodată la Iași, a fost dotat cu premii totale de 88.520 de euro oferite de către firmele organizatoare Concord Service Center, Nera Computers și Certus Software, patronul turneului fiind omul de afaceri ieșean Andrei Oriță.

ATP a lăudat organizarea turneului anul trecut. Daniel Dobre: ”A fost peste așteptările lor, o organizare de nivel ATP 250. A ieșit ceva senzațional!”

Oficialii turneului de la Iași au primit aprecieri din partea ATP pentru modul cum au organizat prima ediție a „Concord Iași Open”. Potrivit directorului de turneu, Daniel Dobre, raportul supervizorului ATP a fost favorabil pe toate compartimentele.

„Turneul a fost un succes! Am primit raportul ATP-ului și m-am bucurat pentru faptul că ne-am ridicat sau chiar am depășit așteptările lor. Tot ceea ce s-a făcut de către organizatori – și aici trebuie să vorbim de reprezentanții firmei Concord și ai Primăriei, a fost de înaltă calitate și oamenii au fost mai mult decât mulțumiți și plăcut impresionați de ceea ce au găsit acolo.

A fost un turneu de nivel înalt, exact cum spunea și supervizorul, la nivel de organizare se potrivea chiar de nivelul ATP 250 de puncte. La început am fost un pic sceptic că putem aduce baza la standardele necesare, am primit atunci recomandări, iar reprezentanții locali, ai Primăriei, ai firmei Concord, și aici vorbim în primul rând de Gabriel Iftimoaie, care s-a ocupat de întreaga aranjare a bazei și de Andrei Oriță, care a asigurat mijloacele financiare necesare, s-au mobilizat și efectiv a ieșit ceva senzațional”, a declarat directorul de turneu Daniel Dobre, la scurt timp după încheierea primei ediții, pentru ProSport.

Dobre a explicat că jucătorii și oficialii au apreciat toate condițiile de la baza sportivă și eforturile depuse de către organizatorii locali .

„Jucătorii au fost foarte mulțumiți, baza oferă spațiul necesar și numărul de terenuri. Acest lucru a fost foarte bun pentru că jucătorii și-au putut desfășura antrenamentele, toți jucătorii au putut să se antreneze pe teren câte 2-3 ore, exact cum au vrut, nu am avut niciun fel de plângere din acest punct de vedere. Arealul necesar sportivilor a fost foarte bine conceput, a fost spațiu pentru zona jucătorilor, zona arbitrilor.

Personal am fost la început și când am văzut prima dată baza, în luna martie, am fost un pic sceptic că putem aduce baza la standardele necesare. Ceea ce a fost în martie, dacă punem alături cu ceea ce a ieșit acuma este de necrezut. A fost incredibil de frumos totul. Dacă ar fi ceva de îmbunătățit, ar fi mici chestii, poate un pic la locația arbitrilor de linie și a copiilor de mingi. Lucruri majore nimic de obiectat.

Mâncarea foarte bună, hotelul Unirea foarte bun, transportul asigurat de firma Travis, nu a existat niciun jucător care să aștepte, au fost luați de la aeroport noaptea, dimineața devreme, oamenii au fost foarte drăguți, foarte atenți, am avut testări Covid. ATP-ul s-a bucurat că toate problemele au fost rezolvate în timp”, a mai spus Daniel Dobre, care a avut un sfat pentru organizatorii din Iași:

„Sfatul meu ar fi să păstreze turneul. Dacă se dă drumul la spectatori va fi un succes, deja lumea s-a adunat și acum în parcare să vadă meciurile. În timpuri normale este prevăzut un teren central de 2.000 de locuri, tribunele normale se pot mări. Să păstreze turneul, pentru că se poate stabiliza și se poate poziționa ca un turneu bun, mai ales dacă va fi în perioada inițială, în luna mai. Cred că jucătorii vor reveni cu plăcere la Iași, în această locație. Multora le-a părut rău că nu au putut vedea orașul, au ținut cont de regulile de izolare și nu au ieșit din hotel. Mulți dintre ei ar vizita orașul și ar duce impresiile mai departe”.

Calitate ridicată a meciurilor

Daniel Dobre a subliniat că nu doar organizarea a fost la un nivel ridicat, ci și calitatea meciurilor. „Meciurile au fost foarte bune, toate au fost de nivel ridicat, semifinalele și finala chiar foarte bune. Am avut două semifinale de 3 ore, una chiar peste 3 ore, între jucători buni, un Andujar, un Munar. A fost un tablou foarte bun, iar nivelul tehnic a fost ridicat, cu jucători tineri.

Au fost și surprize, iar finala a fost un meci foarte bun. Cei care se pricep la tenis sigur au fost mulțumiți de nivelul jocului. Un turneu de un nivel foarte bun nu neapărat ca și clasare, ci ca joc, diferența între 240 ATP cum a fost câștigătorul turneului și prima sută este foarte mică”.

Spaniolul Carlos Taberner, campion la prima ediție Concord Iași Open

Spaniolul Carlos Taberner, 23 de ani, cap de serie nr. 5 la Iași anul trecut, clasat atunci pe locul 189 ATP, l-a învins în marea finală pe francezul Mathias Bourgue (26 de ani, 258 ATP la acea vreme), scor 6-4, 7-6 (4), devenind primul campion pe zgura de la Arenele Ciric din Iași.

Campionul a primit pentru acest succes 100 de puncte ATP și un cec în valoare de 12.250 de euro, în timp ce învinsul s-a ales cu 60 de puncte ATP și un premiu de 7.200 de euro.

Taberner și Bourgue au ajuns în finală după ce i-au eliminat în semifinale pe principalii favoriți. Bourgue l-a învins pe spaniolul Pablo Andujar (nr. 1), scor 6-3, 3-6, 6-3, în timp ce Taberner a trecut de compatriotul său Jaume Munar (nr. 2), scor 5-7, 6-1, 7-6 (2).

Festivitatea de premiere a fost oficiată de patronul turneului, omul de afaceri ieșean Andrei Oriță, directorul de turneu Daniel Dobre, directorul general al Federației Române de Tenis, Răzvan Itu și directorul tehnic al turneului, Gabriel Iftimoaie.

Finala probei de dublu a fost câștigată de perechea braziliană Rafael Matos/Joao Menezes, care a trecut în finală de cuplul favorit 3,Treat Huey/Nathaniel Lammons (Filipine/SUA), scor 6-2, 6-2.

Are o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă, în care activează din anul 1999. Este corespondent ProSport la Iași din anul 2004, iar în decursul anilor a mai colaborat cu Agenția de Știri NewsIn, ziarele Libertatea și România Liberă și Radio Sport Total FM. Pe plan local, ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele imagini cu micuța Raisa în viață. Ce au surprins camerele de supraveghere pe 27 mai 2024
Ultimele imagini cu micuța Raisa în viață. Ce au surprins camerele de supraveghere pe 27 mai 2024
Ruptură Șucu – Angelescu?! Implozie la Rapid după îndepărtarea lui Niculae
Ruptură Șucu – Angelescu?! Implozie la Rapid după îndepărtarea lui Niculae
Șoc total în familia Raisei, fata găsită moartă în Dolj! Chiar el e principalul suspect
Șoc total în familia Raisei, fata găsită moartă în Dolj! Chiar el e principalul suspect
Una mai frumoasă decât cealaltă! Fiicele lui Gică Popescu și Ilie Dumitrescu, apariții spectaculoase la meciul Generației de Aur
Una mai frumoasă decât cealaltă! Fiicele lui Gică Popescu și Ilie Dumitrescu, apariții spectaculoase la meciul Generației de Aur
Ce se întâmplă dacă pui o rolă de hârtie igienică în frigider. Trucul a devenit viral pe internet
Ce se întâmplă dacă pui o rolă de hârtie igienică în frigider. Trucul a devenit viral pe internet
Câți bani a câștigat Simona Halep în urma victoriei de la TAS. Nici nu se compară cu cât primea înainte de suspendarea pentru dopaj
Câți bani a câștigat Simona Halep în urma victoriei de la TAS. Nici nu se compară cu cât primea înainte…
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am certat urât cu soacră-mea aseară. Am vrut să-i fac un bine şi i-am zis că are ciorapii încreţiţi
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am certat urât cu soacră-mea aseară. Am vrut să-i fac un bine şi i-am zis că…
Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine:
Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine: "Evit, pentru că sunt mult mai scumpe"
Descoperire EPOCALĂ la marginea Sistemului Solar! Arată că de fapt suntem...
Descoperire EPOCALĂ la marginea Sistemului Solar! Arată că de fapt suntem...
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany, viaţă de lux! Destinaţia de vis în care îşi va petrece vara
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany, viaţă de lux! Destinaţia de vis în…
Locul de poveste din România de care italienii sunt fermecați: 'Unic în lume!'
Locul de poveste din România de care italienii sunt fermecați: 'Unic în lume!'
Obligatoriu pentru românii din străinătate. Documentul care trebuie depus la ANAF neapărat
Obligatoriu pentru românii din străinătate. Documentul care trebuie depus la ANAF neapărat
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii! Imagini de senzaţie!
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii! Imagini de senzaţie!
Amazon Games angajează în București. Care sunt posturile disponibile?
Amazon Games angajează în București. Care sunt posturile disponibile?
Panică în Ploiești. Creșteri semnificative ale concentrațiilor de hidrogen sulfurat și benzen în aer
Panică în Ploiești. Creșteri semnificative ale concentrațiilor de hidrogen sulfurat și benzen în aer
Hansi Flick, anunţat oficial ca nou antrenor la FC Barcelona
Hansi Flick, anunţat oficial ca nou antrenor la FC Barcelona
Rovinieta își păstrează valabilitatea dacă schimbi numărul de înmatriculare?
Rovinieta își păstrează valabilitatea dacă schimbi numărul de înmatriculare?
Cine este principalul suspect în cazul morții Raisei din Dolj. Este vorba despre cineva din familie
Cine este principalul suspect în cazul morții Raisei din Dolj. Este vorba despre cineva din familie
×