„Houdini Act”: Bianca Andreescu s-a calificat după o luptă eroică în finala US Open 2019! Se va bate pentru trofeu cu Serena Williams. Cronica semifinalei cu Bencic

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 06 Sep. 2019, 06:19 Actualizat: 06 Sep. 2019, 07:05 Tenis

Bianca Andreescu s-a calificat în premieră într-o finală de Grand Slam, la 19 ani, urmând să o înfrunte, sâmbătă, pe Serena Williams pentru trofeul US Open 2019. Jucătoarea care a început tenisul la Pitești, la 7 ani, dar care reprezintă Canada, a obținut a 12-a victorie consecutivă în circuit, învingând-o în semifinalele de la Flushing Meadows, scor 7-6(3), 7-5, pe Belinda Bencic, după ce și-a adjudecat la fotofiniș două seturi pe care elvețianca fusese îndreptățită să le revendice.

Bianca Andreescu a gestionat mai bine punctele importante: Bencic a pus constant presiune la retur în primul set, însă a ratat toate cele șase mingi de break de care a beneficiat, capotând apoi în tiebreak, sub presiunea unui joc mai agresiv al Biancăi. Bencic a condus apoi 5-2 în setul secund, dar Andreescu și-a ajustat tactica și a apelat la variație, deranjând ritmul adversarei când cu mingi înalte, când cu mingi tăiate, demonstrând o rezistență mentală de invidiat. În plus, când a fost mai mare nevoia, Andreescu s-a apărat excelent în câteva puncte cheie și, cu atacuri de primă clasă, a prăbușit cotele încrederii adversarei sale în vârstă de 22 de ani, încheind partida cu serie de cinci game-uri consecutive. Un retur-trasor i-a adus Biancăi Andreescu victoria, lacrimile în ochi și o bucurie exteriorizată cu gesturi largi, după două ore și 12 minute dramatice.

Pe site-ul WTA, dar și pe conturile de pe rețelele de socializare ale Asociației Jucătoarelor Profesioniste de Tenis, victoria Biancăi Andreescu a fost descrisă simplu: „Houdini Act”, cu referire la numerele de magie ale celebrului ilizionist american al anilor 1900.

40 de lovituri câștigătoare a reușit Bianca Andreescu, față de doar 16 ale Belindei Bencic

10 din 13 mingi de break a salvat Bianca Andreescu, ea convertind 3 din 6

Bencic a presat, dar Andreescu s-a întărit și a contrat decisiv în primul set

Belinda Bencic a deschis semifinala cu un game adjudecat la zero pe lansare. Primul schimb de mingi a fost un raliu pe cinste, însă per total, Bianca a greșit de trei ori neprovocat, amânând astfel declanșarea mult-anticipatei lupte la baionetă între două dintre tinerele jucătoare cu cel mai complet și mai variat joc. Andreescu a răspuns jucând agresiv pe serviciul său, lăsându-i loc de manevră elvețiencei doar pe serviciul doi, acolo unde Bencic a găsit din prima returul câștigător, la unica servă secundă expediată de sportiva de origine română în game-ul său inaugural pe lansare.

Jucând mai cumpătat, dar tactic excelent, Bencic a fost jucătoarea care a ridicat mai multe semne de întrebare la retur în fazele inițiale ale semifinalei.

O primă bătălie importantă s-a dat în game-ul patru, pe serviciul Biancăi Andreescu. Reprezentanta Canadei a avut nevoie de șapte minute pentru a scăpa din clinci, jucând excelent la cele două mingi de break avute de Bencic: a închis cu un un-doi curajos prima dată, apoi a găsit un serviciu doi inspirat spre corpul adversarei, Bencic ratând direct în fileu. Un superb dropshot i-a pus game-ul în cont elevei lui Sylvain Bruneau, pentru 2-2.

Din nou, la 2-3, Andreescu a ieșit după opt minute dintr-o situație complicată tot de propriile greșeli (inclusiv nelipsitele duble greșeli!). Bianca a salvat în primă fază alte două mingi de break, mai întâi cu atac hotărât la fileu, apoi cu o servă la exterior care a surprins-o pe Bencic, înainte de a ajunge la minge de game. Elvețianca și-a procurat o a treia minge de break, lovind la limita exterioară a tușei laterale un excelent rever din alergare. Primul serviciu al Biancăi și-a făcut însă treaba magistral, refuzându-i din nou break-ul Belindei.

Andreescu a schimbat puțin registrul în game-ul opt, impunându-se în premieră la zero, în ciuda unui gest destul de îngrijorător, care a indicat o posibilă problemă de ordin fizic la genunchiul stâng. De remarcat – o scurtă excelentă a rachetei numărul unu a Canadei.

Cu un singur game pe lansare ajuns la egalitate în primul set, Bencic a început să dea semne din ce în ce mai evidente de frustrare, după a șasea minge de break avută și neconvertită pe serviciul Biancăi, însă a mers mai departe, încheidu-și evoluția la serviciu în manșă fără să fi avut de înfruntat vreo minge de break, cu tiebreak asigurat. Cu un as, Andreescu a forțat tiebreak-ul, la împlinirea unei ore de joc.

Andreescu a început tiebreak-ul cu mini-break, după o primă dublă greșeală comisă în partidă de Bencic. Cu un serviciu impozant, urmat de un schimb controlat cap-coadă și finalizat cu un rever în lung de linie decisiv din interiorul terenului, Andreescu s-a distanțat la 3-0. Nervoasă, Bencic a greșit din nou pe serviciu, rezistând cu greu tentației de a da cu racheta de pământ, la 0-5. Vulnerabilă pe serviciul doi (6 din 20 puncte câștigate în primele 12 game-uri), Andreescu a forțat serva secundă și i-a oferit, cu dublă greșeală, primul punct în tiebreak Belindei Bencic. Lovind din nou decisiv cu reverul în lung de linie, într-o zonă lăsată descoperită de Bianca, Bencic a redus diferența, 3-5, însă Andreescu a fost răsplătită pentru agresivitatea sa în raliu, obținând victoria în primul set după 67 de minute în care a fost într-o permanentă cursă de recuperare.

„O reprezentație stil Houdini„, au tras concluzia încă de la finalul primului set reprezentanții WTA, după ce, cu 6 mingi de break din 6 salvate, doar 6 din 23 puncte câștigate cu serviciul doi dar și un excelent raport lovituri câștigătoare / greșeli neforțate (25 / 20, față de 8 / 12 pentru Bencic), Bianca Andreescu și-a adjudecat primul set.


Captură din LIVE BLOG-ul WTA

Set doi nebun: revenire ireală a Biancăi Andreescu, de la 2-5!

Belinda Bencic a obținut în premieră break-ul chiar în game-ul inaugural al setului doi, profitând de un forehand prea lung al Biancăi Andreescu. Pe serviciu a venit apoi imediat confirmarea, cu un hold la zero, Bianca neputând să își reprime impulsul de a se răzbuna pe rachetă.

Elvețianca a sesizat o slăbiciune pe reverul lui Andreescu, a atacat consecvent acolo, oferindu-și minge de dublu break, însă insistența s-a întors împotriva ei, Bianca reușind să reziste și să anuleze oportunitatea adversarei, agățându-se cu dinții de game și închizând în cele din urmă în avantaj. Bencic a obținut totuși al doilea break la tura următoare pe lansarea favoritei 15, fiind răsplătită pentru felul în care și-a păstrat calmul după alte două mingi de break anulate de Bianca: elvețianca a dirijat perfect un punct de 18 lovituri la egalitate și a smuls în cele din urmă erori consecutive, de pe ambele părți, ale Biancăi, ajunsă cu raportul winners / UEs la 31 / 30.

Un rever ratat și duble greșeli consecutive în contul lui Bencic i-au adus primele mingi de break în partidă și Biancăi, în game-ul șase al setului secund. Andreescu s-a mobilizat exemplar și, cu forehand câștigător, a convertit. Seria break-urilor a continuat, Bencic refăcând diferența de două break-uri, doar pentru ca imediat Andreescu să strângă din nou scorul, până la 3-5.

Andreescu a fost cea care a întrerupt seria break-urilor, reușind apoi să îi smulgă un nou break elvețiencei, de la 0-30, pentru a egala pe tabelă, 5-5 în setul doi. Soarta game-ului a fost întoarsă de o succesiune de două drepte-cross aprige ale BIancăi, care au rupt ceva din încrederea Belindei. Bencic a căzut în capcana slice-ului canadiencei în punctul următor, a ratat apoi cu reverul și, în final, s-a înclinat după o dublă greșeală, fiind vizibil iritată de forfota neîncetată din tribună.

Andreescu s-a apărat excepțional în game-ul de 5-5, punând și mai multă presiune pe Bencic, ajunsă într-o zonă de instabilitate emoțională. De la 2-5, Bianca Andreescu a preluat conducerea, 6-5.

Scăderea frecvenței primului serviciu a stat la baza problemelor Belindei Bencic în setul doi, iar Andreescu a presat și mai mult, având intenția clară de a închide manșa evitând tiebreak-ul. Variind efectele, de la mingi înalte, la execuții cu slice, Andreescu și-a creat avantaj, spre 15-30, însă a forțat și a ratat un punct important pe mingea a doua a Belindei. Bencic a salvat prompt o minge de meci a Biancăi, avansând în teren și finalizând în forță. Destabilizând-o din nou pe Bencic cu o dreaptă încărcată de spin, Andreescu și-a oferit a doua minge de meci finalizând cu o accelerare cu reverul în lung de linie. Un passing înșelător i-a adus minge de game Belindei Bencic, însă nici ea nu a putut fructifica, o nouă dreaptă în fileu aducându-i a treia minge de meci Biancăi Andreescu. Un retur-trasor i-a adus Biancăi Andreescu victoria, lacrimile în ochi și o bucurie exteriorizată cu gesturi largi, după două ore și 12 minute dramatice.

Din nou, WTA-ul a spus apăsat: Houdini Act! Bianca Houdini Andreescu va juca marea finală cu Serena Williams.

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 06 Sep. 2019, 06:19 Actualizat: 06 Sep. 2019, 07:05 Tenis
Pe aceeași temă
A MURIT! Stirea care a socat Romania: Doamne, de ce nu m-ai luat pe mine...
A MURIT! Stirea care a socat Romania: Doamne, de ce nu m-ai luat pe mine...
Prima amintire a lui Băsescu cu Firea: Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte
Prima amintire a lui Băsescu cu Firea: Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte
Un medicament creat pentru disfuncţie erectilă, aruncat în lupta anti COVID-19
Un medicament creat pentru disfuncţie erectilă, aruncat în lupta anti COVID-19
BREAKING NEWS: Razvan Lucescu, SCOS din Champions League dupa DEZASTRUL COVID! MOMENT ISTORIC: N-a avut putut sa stranga jucatori pentru o echipa: doar 8 fotbalisti disponibili! Prima reactie a lui Razvan
BREAKING NEWS: Razvan Lucescu, SCOS din Champions League dupa DEZASTRUL COVID! MOMENT ISTORIC: N-a avut putut sa stranga ...
Dieta militară: slăbeşti 4,5 kg în 7 zile. Ce şi cât să mănânci
Dieta militară: slăbeşti 4,5 kg în 7 zile. Ce şi cât să mănânci
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! Şi-a ridicat picioarele şi s-a văzut…
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! Şi-a ridicat picioarele şi s-a văzut…
A murit preotul militar de la Brigada 18 infanterie Banat, internat la Timişoara cu COVID-19. Avea doar 38 de ani
A murit preotul militar de la Brigada 18 infanterie Banat, internat la Timişoara cu COVID-19. Avea doar 38 de ani
BREAKING NEWS România, din nou în stare de urgență! 'Numărul de cazuri e uriaș!'
BREAKING NEWS România, din nou în stare de urgență! 'Numărul de cazuri e uriaș!'
Ce ASCUND visele şi sexualitatea reprimată
Ce ASCUND visele şi sexualitatea reprimată
Mama Roxanei Dobre vrea să țină pasul cu fiica sa! A apelat la medicii esteticieni pentru un aspect mai tânăr! Imagini spectaculoase cu soacra lui Florin Salam / PAPARAZZI
Mama Roxanei Dobre vrea să țină pasul cu fiica sa! A apelat la medicii esteticieni pentru un aspect mai tânăr! Imagini ...
Se închid școlile după alegerile locale? Klaus Iohannis a dat vestea momentului
Se închid școlile după alegerile locale? Klaus Iohannis a dat vestea momentului
Anda Adam și Cezar Ouatu, scene interzise minorilor la TV. Ce au putut face în baie
Anda Adam și Cezar Ouatu, scene interzise minorilor la TV. Ce au putut face în baie
Pe ultima sută de metri, PSD aruncă un bolovan în capul guvernului PNL
Pe ultima sută de metri, PSD aruncă un bolovan în capul guvernului PNL
Ce salarii iau un agent, un ofițer de poliție și un polițist local? FOTO cu fluturașii de salariu
Ce salarii iau un agent, un ofițer de poliție și un polițist local? FOTO cu fluturașii de salariu
Cu ele îşi înşală bărbaţii cel mai des nevestele. Dacă ești soție și ai una în preajmă, ai mare grijă
Cu ele îşi înşală bărbaţii cel mai des nevestele. Dacă ești soție și ai una în preajmă, ai mare grijă
Mii de oameni protestează la Minsk, după ce Aleksandr Lukaşenko a depus în secret jurământul de învestitură
Mii de oameni protestează la Minsk, după ce Aleksandr Lukaşenko a depus în secret jurământul de învestitură
Cum obții ajutor social și ce se va întâmpla cu el în 2021
Cum obții ajutor social și ce se va întâmpla cu el în 2021
Topul vedetelor care au desfăcut picioarele prea mult și s-a văzut tot!
Topul vedetelor care au desfăcut picioarele prea mult și s-a văzut tot!
Gina Pistol a confirmat ca este insarcinata? Gestul subtil facut de iubita lui Smiley a ridicat semne de intrebare. Cum s-a dat de gol vedeta
Gina Pistol a confirmat ca este insarcinata? Gestul subtil facut de iubita lui Smiley a ridicat semne de intrebare. Cum s-a ...
Este OFICIAL! Anunţ fulger făcut de Metrorex: Cartierul din Bucureşti unde se construieşte încă o staţie de metrou
Este OFICIAL! Anunţ fulger făcut de Metrorex: Cartierul din Bucureşti unde se construieşte încă o staţie de metrou
Ilie Năstase are grijă și de copii, și de prieteni... în același timp! Așa își face loc în program fostul mare tenismen / PAPARAZZI
Ilie Năstase are grijă și de copii, și de prieteni... în același timp! Așa își face loc în program fostul mare ...
MARE SFÂNTA mâine la români. Rugăciunea care atrage BINECUVÂNTĂRI
MARE SFÂNTA mâine la români. Rugăciunea care atrage BINECUVÂNTĂRI
Brad Pitt şi Jennifer Aniston au flirtat în scop caritabil
Brad Pitt şi Jennifer Aniston au flirtat în scop caritabil
Primul doctor care spune adevărul despre starea lui Schumacher
Primul doctor care spune adevărul despre starea lui Schumacher
FOTO. Vica, fosta amantă a lui Victor Piţurcă, s-a pozat goală complet în pat! Cum arată la 45 de ani
FOTO. Vica, fosta amantă a lui Victor Piţurcă, s-a pozat goală complet în pat! Cum arată la 45 de ani
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta în trupa 'D'Or'
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta în trupa 'D'Or'