„Houdini Act”: Bianca Andreescu s-a calificat după o luptă eroică în finala US Open 2019! Se va bate pentru trofeu cu Serena Williams. Cronica semifinalei cu Bencic

  • Publicat:
  • Actualizat:

Bianca Andreescu s-a calificat în premieră într-o finală de Grand Slam, la 19 ani, urmând să o înfrunte, sâmbătă, pe Serena Williams pentru trofeul US Open 2019. Jucătoarea care a început tenisul la Pitești, la 7 ani, dar care reprezintă Canada, a obținut a 12-a victorie consecutivă în circuit, învingând-o în semifinalele de la Flushing Meadows, scor 7-6(3), 7-5, pe Belinda Bencic, după ce și-a adjudecat la fotofiniș două seturi pe care elvețianca fusese îndreptățită să le revendice.

Bianca Andreescu a gestionat mai bine punctele importante: Bencic a pus constant presiune la retur în primul set, însă a ratat toate cele șase mingi de break de care a beneficiat, capotând apoi în tiebreak, sub presiunea unui joc mai agresiv al Biancăi. Bencic a condus apoi 5-2 în setul secund, dar Andreescu și-a ajustat tactica și a apelat la variație, deranjând ritmul adversarei când cu mingi înalte, când cu mingi tăiate, demonstrând o rezistență mentală de invidiat. În plus, când a fost mai mare nevoia, Andreescu s-a apărat excelent în câteva puncte cheie și, cu atacuri de primă clasă, a prăbușit cotele încrederii adversarei sale în vârstă de 22 de ani, încheind partida cu serie de cinci game-uri consecutive. Un retur-trasor i-a adus Biancăi Andreescu victoria, lacrimile în ochi și o bucurie exteriorizată cu gesturi largi, după două ore și 12 minute dramatice.

Pe site-ul WTA, dar și pe conturile de pe rețelele de socializare ale Asociației Jucătoarelor Profesioniste de Tenis, victoria Biancăi Andreescu a fost descrisă simplu: „Houdini Act”, cu referire la numerele de magie ale celebrului ilizionist american al anilor 1900.

40 de lovituri câștigătoare a reușit Bianca Andreescu, față de doar 16 ale Belindei Bencic

10 din 13 mingi de break a salvat Bianca Andreescu, ea convertind 3 din 6

Bencic a presat, dar Andreescu s-a întărit și a contrat decisiv în primul set

Belinda Bencic a deschis semifinala cu un game adjudecat la zero pe lansare. Primul schimb de mingi a fost un raliu pe cinste, însă per total, Bianca a greșit de trei ori neprovocat, amânând astfel declanșarea mult-anticipatei lupte la baionetă între două dintre tinerele jucătoare cu cel mai complet și mai variat joc. Andreescu a răspuns jucând agresiv pe serviciul său, lăsându-i loc de manevră elvețiencei doar pe serviciul doi, acolo unde Bencic a găsit din prima returul câștigător, la unica servă secundă expediată de sportiva de origine română în game-ul său inaugural pe lansare.

Jucând mai cumpătat, dar tactic excelent, Bencic a fost jucătoarea care a ridicat mai multe semne de întrebare la retur în fazele inițiale ale semifinalei.

O primă bătălie importantă s-a dat în game-ul patru, pe serviciul Biancăi Andreescu. Reprezentanta Canadei a avut nevoie de șapte minute pentru a scăpa din clinci, jucând excelent la cele două mingi de break avute de Bencic: a închis cu un un-doi curajos prima dată, apoi a găsit un serviciu doi inspirat spre corpul adversarei, Bencic ratând direct în fileu. Un superb dropshot i-a pus game-ul în cont elevei lui Sylvain Bruneau, pentru 2-2.

Din nou, la 2-3, Andreescu a ieșit după opt minute dintr-o situație complicată tot de propriile greșeli (inclusiv nelipsitele duble greșeli!). Bianca a salvat în primă fază alte două mingi de break, mai întâi cu atac hotărât la fileu, apoi cu o servă la exterior care a surprins-o pe Bencic, înainte de a ajunge la minge de game. Elvețianca și-a procurat o a treia minge de break, lovind la limita exterioară a tușei laterale un excelent rever din alergare. Primul serviciu al Biancăi și-a făcut însă treaba magistral, refuzându-i din nou break-ul Belindei.

Andreescu a schimbat puțin registrul în game-ul opt, impunându-se în premieră la zero, în ciuda unui gest destul de îngrijorător, care a indicat o posibilă problemă de ordin fizic la genunchiul stâng. De remarcat – o scurtă excelentă a rachetei numărul unu a Canadei.

Cu un singur game pe lansare ajuns la egalitate în primul set, Bencic a început să dea semne din ce în ce mai evidente de frustrare, după a șasea minge de break avută și neconvertită pe serviciul Biancăi, însă a mers mai departe, încheidu-și evoluția la serviciu în manșă fără să fi avut de înfruntat vreo minge de break, cu tiebreak asigurat. Cu un as, Andreescu a forțat tiebreak-ul, la împlinirea unei ore de joc.

Andreescu a început tiebreak-ul cu mini-break, după o primă dublă greșeală comisă în partidă de Bencic. Cu un serviciu impozant, urmat de un schimb controlat cap-coadă și finalizat cu un rever în lung de linie decisiv din interiorul terenului, Andreescu s-a distanțat la 3-0. Nervoasă, Bencic a greșit din nou pe serviciu, rezistând cu greu tentației de a da cu racheta de pământ, la 0-5. Vulnerabilă pe serviciul doi (6 din 20 puncte câștigate în primele 12 game-uri), Andreescu a forțat serva secundă și i-a oferit, cu dublă greșeală, primul punct în tiebreak Belindei Bencic. Lovind din nou decisiv cu reverul în lung de linie, într-o zonă lăsată descoperită de Bianca, Bencic a redus diferența, 3-5, însă Andreescu a fost răsplătită pentru agresivitatea sa în raliu, obținând victoria în primul set după 67 de minute în care a fost într-o permanentă cursă de recuperare.

„O reprezentație stil Houdini„, au tras concluzia încă de la finalul primului set reprezentanții WTA, după ce, cu 6 mingi de break din 6 salvate, doar 6 din 23 puncte câștigate cu serviciul doi dar și un excelent raport lovituri câștigătoare / greșeli neforțate (25 / 20, față de 8 / 12 pentru Bencic), Bianca Andreescu și-a adjudecat primul set.


Captură din LIVE BLOG-ul WTA

Set doi nebun: revenire ireală a Biancăi Andreescu, de la 2-5!

Belinda Bencic a obținut în premieră break-ul chiar în game-ul inaugural al setului doi, profitând de un forehand prea lung al Biancăi Andreescu. Pe serviciu a venit apoi imediat confirmarea, cu un hold la zero, Bianca neputând să își reprime impulsul de a se răzbuna pe rachetă.

Elvețianca a sesizat o slăbiciune pe reverul lui Andreescu, a atacat consecvent acolo, oferindu-și minge de dublu break, însă insistența s-a întors împotriva ei, Bianca reușind să reziste și să anuleze oportunitatea adversarei, agățându-se cu dinții de game și închizând în cele din urmă în avantaj. Bencic a obținut totuși al doilea break la tura următoare pe lansarea favoritei 15, fiind răsplătită pentru felul în care și-a păstrat calmul după alte două mingi de break anulate de Bianca: elvețianca a dirijat perfect un punct de 18 lovituri la egalitate și a smuls în cele din urmă erori consecutive, de pe ambele părți, ale Biancăi, ajunsă cu raportul winners / UEs la 31 / 30.

Un rever ratat și duble greșeli consecutive în contul lui Bencic i-au adus primele mingi de break în partidă și Biancăi, în game-ul șase al setului secund. Andreescu s-a mobilizat exemplar și, cu forehand câștigător, a convertit. Seria break-urilor a continuat, Bencic refăcând diferența de două break-uri, doar pentru ca imediat Andreescu să strângă din nou scorul, până la 3-5.

Andreescu a fost cea care a întrerupt seria break-urilor, reușind apoi să îi smulgă un nou break elvețiencei, de la 0-30, pentru a egala pe tabelă, 5-5 în setul doi. Soarta game-ului a fost întoarsă de o succesiune de două drepte-cross aprige ale BIancăi, care au rupt ceva din încrederea Belindei. Bencic a căzut în capcana slice-ului canadiencei în punctul următor, a ratat apoi cu reverul și, în final, s-a înclinat după o dublă greșeală, fiind vizibil iritată de forfota neîncetată din tribună.

Andreescu s-a apărat excepțional în game-ul de 5-5, punând și mai multă presiune pe Bencic, ajunsă într-o zonă de instabilitate emoțională. De la 2-5, Bianca Andreescu a preluat conducerea, 6-5.

Scăderea frecvenței primului serviciu a stat la baza problemelor Belindei Bencic în setul doi, iar Andreescu a presat și mai mult, având intenția clară de a închide manșa evitând tiebreak-ul. Variind efectele, de la mingi înalte, la execuții cu slice, Andreescu și-a creat avantaj, spre 15-30, însă a forțat și a ratat un punct important pe mingea a doua a Belindei. Bencic a salvat prompt o minge de meci a Biancăi, avansând în teren și finalizând în forță. Destabilizând-o din nou pe Bencic cu o dreaptă încărcată de spin, Andreescu și-a oferit a doua minge de meci finalizând cu o accelerare cu reverul în lung de linie. Un passing înșelător i-a adus minge de game Belindei Bencic, însă nici ea nu a putut fructifica, o nouă dreaptă în fileu aducându-i a treia minge de meci Biancăi Andreescu. Un retur-trasor i-a adus Biancăi Andreescu victoria, lacrimile în ochi și o bucurie exteriorizată cu gesturi largi, după două ore și 12 minute dramatice.

Din nou, WTA-ul a spus apăsat: Houdini Act! Bianca Houdini Andreescu va juca marea finală cu Serena Williams.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul concert al lui Travis Scott în România
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul concert al lui Travis Scott…
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău…
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să am de-a face cu el"
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5 ani și îi făcea viața un calvar
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc…
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Cum arată femeia care l-a ţinut la uşă pe Cristi Tănase, la o lună după ce a născut! Transformare neaşteptată a Adinei Maria
Cum arată femeia care l-a ţinut la uşă pe Cristi Tănase, la o lună după ce a născut! Transformare neaşteptată…
Imagini deprimante cu mormântul Stelei Popescu! Cum arată locul de veci, la aproape 7 ani de la moartea celebrei actrițe
Imagini deprimante cu mormântul Stelei Popescu! Cum arată locul de veci, la aproape 7 ani de la moartea celebrei actrițe
NOUĂ LEGE pentru posesorii de mașini din România. Schimbare radicală pentru șoferi
NOUĂ LEGE pentru posesorii de mașini din România. Schimbare radicală pentru șoferi
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o…