Hap-hap, Halep-hap, așa se văd optimile! Filmul celor 57 de minute de război total între Simona Halep și Andrea Petkovic care au decis totul, pus pe coloana sonoră a unui dialog din tribune mai intens ca la derby-ul care a umplut, în premieră, Chatrier-ul. Corespondență de la Paris

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Organizatorii turneului de la Roland Garros au luat o decizie surprinzătoare: au trimis-o pe Simona Halep să joace pe nou-inauguratul Teren 18, meciul din șaisprezecimi cu Andrea Petkovic. A ieșit însă un super-spectacol, cu două tabere de fani pătimași, un prim set intens și o calificare în optimi ideală pentru Halep.

Petkovic se confundă ușor între copiii de mingi. Echipamentul ei Adidas are exact aceleași culori. De altfel, nu este o coincidență. Producătorul german marchează în 2018 intrarea pe scena French Open-ului, acolo unde împarte acum peisajul cu Lacoste, care în continuare îi îmbracă pe arbitri.

Simona ajunge prima la linia de fund a terenului. Începe meciul din jumătatea pe care domină și tribuna, acolo unde se află și grupul de timișoreni descoperiți de ProSport pe Terenul 18 încă de la primul schimb de mingi al zilei. A ales să primească.


Foto: Cezara Paraschiv

Ă‚sta a fost doar începutul.

Soarele arde. Poate și de aceea (sic!) Andrea Petkovic spune ou-uf! după fiecare lovitură. Desigur, este doar o impresie. Dar primul game e lung de tot. După cinci minute, dreapta Simonei s-a încălzit și o forțează pe Andrea să recurgă la artificii – mingi ca baloanele. Iar Simona nu iartă. Are minge de break. Petkovic se burzuluiește. Și reușește să încheie următoarele două puncte din maxim trei lovituri. Cu lung de linie, o dată la fiecare tușă laterală. Uralele vin din spatele locurilor rezervate jurnaliștilor. Acolo e tabăra Andreei. De suporteri, nu oamenii din echipă. Sunt fete tinere, care remarcă imediat faptul că ziariștii români tresar, se întorc puțin din trunchi, pentru a le vedea. După nouă minute, este Petkovic cea care reușește să se impună, după a șasea minge de game. Simona a avut o minge de break, care i-a făcut pe cei din galeria ei să cânte. Este de-abia primul game și 1-0 pentru Petkovic.

Pet-ko! Pet-Ko! Se aude galeria germancei, după un atac eficient la plasă, câștigător. Te întrebi câte grade Celsius sunt în termometru, pentru că soarele, care bate din față, îți încinge laptopul. Ar fi 24, spune o măsurătoare, dar se simt ca 30. La fel de hot și situația în care se află Simona. Primul serviciu nu intră, pe mingea a doua Petkovic câștigă 3 din 3, iar Simona rămâne, cu un singur punct câștigat, la 0-2. După primele 12 minute din meci.

Re-break-ul vine tot la 15, în contul Simonei. Petkovic are nevoie să termine repede punctul, atacă, iar dacă o prinde pe contre-pied pe Simona, face spectacol. E 30-30 și Simona prinde ritmul într-un schimb lung și pune km/h în plus pe rever. Obține minge de game și de aici închide rapid, punând la rândul ei pe tabelă două game-uri consecutive.

De jur împrejur, sunt zeci de șepci cu logo-ul turneului. Și hanoracele groase au ajuns pe cap, în loc de șapcă. În aceste condiții, Simona trebuie să alerge. Petkovic pune scurtă. Și scoate sufletul din Simona. Halep are probleme și la retur – lovește înghesuit, apărând parcă mai întâi corpul – moment speculat cu atac brutal de fosta membră Top 10, căzută acum în afara primei sute. Pe rever, Petkovic găsește deocamdată breșe. Se duce în față la 3-2.

Au trecut 24 de minute, și grupurile de suporteri care își anunță prezența scandând, s-au înmulțit. Parcă este un dialog purtat în sistem stereo. Sau all-surrounded.


Foto: Cezara Paraschiv

Sonor, este un dialog intens în tribună și pe teren. Petkovic ou-uf-ăie și pufăie, Simona scoate câte un aaa-rh după fiecare lovitură. Dar, dacă ai fost la Roland Garros și ți-ai făcut încălzirea pe Chatrier, la meciul Șarapovei, urechile percep doar o mângâiere.

3-3. Mai strâns decât în meciul cel mai tare de pe Central – Șarapova vs Pliskova cea bună, ori decât în derby-ul zilei, primul meci de la această ediție care a umplut cu adevărat Chatrier-ul, dintre Nadal și Gasquet – un meci care, de altfel, este cap de afiș în Le Quotidien, dar care s-a terminat cu o măciucă trimisă repetat de iberic în capul francezului – 6-3, 6-2, 6-2.

30 de minute. O poză pe care mulți și-ar fi dorit să o fi prins.

Simona Halep atacă, intră în teren, dar dreapta ei trece și de linia de fund a terenului, nu doar de Petkovic. Numărului unu mondial nu îi vine să creadă. Încremenește pentru câteva secunde în loc. Un minut mai târziu, este chemată la plasă de Petkovic și ratează un forehand similar, tot în lung de linie, de această dată însă din plin fuleu. Petkovic schimbă la 4-3. Apare un steag al Germaniei la baseline-ul din stânga arbitrului. Acum, nemții domină fondul sonor.

La 40 de minute de la startul partidei, Si-mo-na!  este refrenul care se aude pe un Teren 18 plin-ochi. Simona a reușit al doilea ei break și servește, la 5-4, pentru manșa întâi. Fanii nu au timp să își tragă sufletul. Simona da. La reluare, atacă la plasă. Din prima. Iar un fan strigă, clar: hai, cu inima! Este acoperit de nemți.


Foto: Cezara Paraschiv

La 30-30, nu mai este dialog între fani, ci zarvă. Urmează un punct aspru: Simona pune mai mulți decibeli, defensiva e totală, dar purtată de pe linia de fund. Ambele jucătoare își torsionează genunchii. Petkovic este aproape să pună fundul pe teren, semănând cu Jankovic, Halep este mai compactă în poziția joacă, ca Ivanovic sau Radwanska. Și este rebeak. Pe-tko este din nou hit pe Terenul 18.

Petkovic are momente de entuziasm. Și entuziasmează tribuna. Dar Simona este mai calculată și, la borna 50 pe cronometrul de joc, servește din nou pentru primul set. Acum, ca să ajungi din centrul de presă, aflat în interiorul arenei Philippe Chatrier, până pe Terenul 18, pierzi 23 de minute, luând-o prin mulțime, pe lângă Lenglen! Pe ceas. Iar jurnaliștii întârziați nu mai au locuri. Este full și în zona media.

Atmosfera bate aici meciul Nadal – Gasquet. Însă este și luptă pe teren, luptă serioasă.

Simona ajunge la minge de set cu mult noroc. Banda fileului decide soarta mingii ei și o prăvălește la doi centimetri în terenul lui Petkovic. Dar nu e finalul. Andrea pare supărată și se răzbună atacând. De-uce!

55 de minute. Doi centimetri să fi lipsit? Se duce și a doua minge de set a Simonei. Dar vine rapid a treia, pe care Simona o câștigă cu un punct superb, un adevărat rezumat al partidei, acum, când au trecut 57 de minute.

Filmul – e greu să îl scrii, darămite să îl produci pe teren. Iată-l: Petkovic servește. Are prima șansă, urcă la plasă. Simona se încovoaie și recuperează, ca un ogar de vânătoare. Petkovic dă cât de tare poate, dar nu e suficient și, ușor nehotărâtă, revine la linia de fund. Simona a scăpat și vine în față. Nu închide din prima, dar Petkovic nu are aceeași rezistență ca Simona. Vrea un lob, dar mingea este doar puțin peste nivelul umărului Simonei. Și românca închide setul, cu 7-5.

Au trecut 57 de minute, sub soare arid, iar Simona este, probabil, la jumătatea drumului.

Angajații de la Roland Garros vin pe zgură pentru a reface terenul. Este un entuziasm sincer în primele rânduri. Toată lumea speră că aceștia vor împrăștia puțină apă și către tribună. Aici nu se pune muzică la schimbul de terenuri. Nici măcar între seturi. Dar nimeni nu are puterea să mai cânte sau să strige. Și fanii au nevoie de pauză.

Ora de joc se împlinește în timpul pauzei. Corect, am spune.

O oră și trei minute. Atenția tuturor pare puțin înmuiată. Dar Halep are break. Și este și break pe teren – jucătoarele merg și iau loc pe scaun. Petkovic face mișcări de stretching ale genunchiului. Își ia în mâini genunchiul și așteaptă. Galeria își reia numărul. Se aude mai întâi numele lui Petkovic. Intervin românii și, fair-play, fanii germani se opresc.

Simona așteaptă. Andrea așteaptă. Tribuna face valuri mexicane. Fizioterapeuta se lasă așteptată, dar vine.

Pregătește prosopul și o pune jos pe Andrea. Munca ei continuă, în timp ce Simona iese pentru a ține brațul încălzit, exersând serviciul. Copiii de mingi îi preiau mingile și fac un joc de ștafetă amuzant. Sunt doar ei și Simona pe teren.

Minutele trec. Petkovic este gata să reia meciul doar la 1:13 de la strat. Adică după zece minute de pauză. Petkovic are acum genunchiul drept serios bandajat. Nu și-ar fi dorit să asorteze un astfel de accesoriu benzii albe a rochiței, care face tranziția între cărămiziul ales de Adidas și bleumarin-ul contrastant. Dar Simona nu are nevoie decât de două minute pentru a face 2-0.


Soluțiile au dispărut pentru Andrea. Pierde încă un break, atacurile ei la plasă fiind acum ca blufurile. Simona e, la 7-5 și 3-0, la trei game-uri distanță de faza optimilor de finală. Simona aleargă acum singură spre finiș.Tribuna a înțeles și aplaudă, însă păstrează decența. Hop-ul a trecut.

Adie vântul. Și asta ajută să te bucuri de ultimele game-uri ale meciului, când totul este deja decis. Primele 57 de minute, încheiate cu 7-5 pentru Simona, au decis totul. Până la un 6-0 curat în manșa a doua și borna de 1 oră și 28 de minute de joc.

 

 

Pe aceeași temă
EXCLUSIV. A aflat cine e amanta lui Reghe! Prodanca a făcut mare scandal. Poliția a intervenit
EXCLUSIV. A aflat cine e amanta lui Reghe! Prodanca a făcut mare scandal. Poliția a intervenit
Cine este interlopul care şi-a uitat pistolul într-o cabină de probă
Cine este interlopul care şi-a uitat pistolul într-o cabină de probă
Este OFICIAL: Regula golului în deplasare va fi desfiinţată. Anunţul UEFA
Este OFICIAL: Regula golului în deplasare va fi desfiinţată. Anunţul UEFA
Tensiuni inainte de „optimile” Euro 2020! Wijnaldum ameninta ca va iesi de pe teren la Budapesta. Ce il nemultumeste
Tensiuni inainte de „optimile” Euro 2020! Wijnaldum ameninta ca va iesi de pe teren la Budapesta. Ce il nemultumeste
Cum arată soția fotbalistului spaniol Cesc Fàbregas în costum de baie
Cum arată soția fotbalistului spaniol Cesc Fàbregas în costum de baie
Feli își dorește să adopte un copil! Cântăreața e decisă. “Este una din misiunile mele pe acest pământ”
Feli își dorește să adopte un copil! Cântăreața e decisă. “Este una din misiunile mele pe acest pământ”
După Fulgy, o altă vedetă dă cărţile pe faţă. Probleme cu DROGURILE pentru unul dintre cei mai în vogă artişti
După Fulgy, o altă vedetă dă cărţile pe faţă. Probleme cu DROGURILE pentru unul dintre cei mai în vogă artişti
Vibrația zilei de 25 iunie. Liber la cumpărături, dar atenţie la excesele alimentare
Vibrația zilei de 25 iunie. Liber la cumpărături, dar atenţie la excesele alimentare
„Sunt speriat! Vă rog, un tratament...” Celebrul rocker suferă de cancer
„Sunt speriat! Vă rog, un tratament...” Celebrul rocker suferă de cancer
Aventura de la SERVICIU. Cei care lucrează în aceste domenii își ÎNȘALĂ frecvent partenerii
Aventura de la SERVICIU. Cei care lucrează în aceste domenii își ÎNȘALĂ frecvent partenerii
Dacă ai această marcă TV, ai face bine să o returnezi. E uluitor ce se întâmplă în fundal, fără acordul tău
Dacă ai această marcă TV, ai face bine să o returnezi. E uluitor ce se întâmplă în fundal, fără acordul tău
Alex Piţurcă a "marcat" la Elena din Chişinău în faţa tuturor. Imagini explozive
Alex Piţurcă a "marcat" la Elena din Chişinău în faţa tuturor. Imagini explozive
HOT! Delia arată mai bine ca niciodată. Cum s-a fotografiat de curând. Nu ai voie să ratezi aşa ceva!
HOT! Delia arată mai bine ca niciodată. Cum s-a fotografiat de curând. Nu ai voie să ratezi aşa ceva!
SE SCHIMBĂ harta Europei! Uniunea Europeană SE RUPE în bucăți
SE SCHIMBĂ harta Europei! Uniunea Europeană SE RUPE în bucăți
Faliment de răsunet în România. Bătălia este aprigă
Faliment de răsunet în România. Bătălia este aprigă
Novak Djoković și-a vândut locuința din Miami. Cum arată apartamentul de 6 milioane de dolari
Novak Djoković și-a vândut locuința din Miami. Cum arată apartamentul de 6 milioane de dolari
Noul Volkswagen Polo: Dotarea care reprezintă o premieră pentru mașinile din clasa mică
Noul Volkswagen Polo: Dotarea care reprezintă o premieră pentru mașinile din clasa mică
Cum arată căsuța de 50.000 de dolari în care s-a mutat miliardarul Elon Musk
Cum arată căsuța de 50.000 de dolari în care s-a mutat miliardarul Elon Musk
Energia electrică a atins cel mai mare preţ înregistrat vreodată pe piaţa spot din România
Energia electrică a atins cel mai mare preţ înregistrat vreodată pe piaţa spot din România
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
Ungurii au „murit“ în picioare: Ce a spus comentatorul ESPN după prestaţia lor eroică la Euro 2020
Ungurii au „murit“ în picioare: Ce a spus comentatorul ESPN după prestaţia lor eroică la Euro 2020
Germania caută cu disperare muncitori şi nu găseşte. Meseriile care vă asigură un job în Germania
Germania caută cu disperare muncitori şi nu găseşte. Meseriile care vă asigură un job în Germania
Fiica lui Michael Jackson, dezvăluire șocantă despre un incident petrecut alături de tatăl ei
Fiica lui Michael Jackson, dezvăluire șocantă despre un incident petrecut alături de tatăl ei
Ilie Năstase, dezvăluiri după împăcarea cu Ioana Simion: „Nu a fost simplu să o conving că voi face ce am convenit împreună”
Ilie Năstase, dezvăluiri după împăcarea cu Ioana Simion: „Nu a fost simplu să o conving că voi face ce am convenit împreună”
Start la plajă! S-a dat proba costumelor de baie și avem cele mai HOT imagini
Start la plajă! S-a dat proba costumelor de baie și avem cele mai HOT imagini
Un român a creat o Dacia Logan care i-ar fi speriat pe cei de la BMW. Din păcate, lumea a uitat de mașina asta
Un român a creat o Dacia Logan care i-ar fi speriat pe cei de la BMW. Din păcate, lumea a uitat de mașina asta
FOTO. Imagini incendiare cu fosta soție a lui Marian Drăgulescu! Larisa s-a dezbrăcat în lanul de rapiță
FOTO. Imagini incendiare cu fosta soție a lui Marian Drăgulescu! Larisa s-a dezbrăcat în lanul de rapiță
FOTO. Inna, imagini demențiale! Și-a arătat formele complet în costum de baie
FOTO. Inna, imagini demențiale! Și-a arătat formele complet în costum de baie