Hap-hap, Halep-hap, așa se văd optimile! Filmul celor 57 de minute de război total între Simona Halep și Andrea Petkovic care au decis totul, pus pe coloana sonoră a unui dialog din tribune mai intens ca la derby-ul care a umplut, în premieră, Chatrier-ul. Corespondență de la Paris

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Organizatorii turneului de la Roland Garros au luat o decizie surprinzătoare: au trimis-o pe Simona Halep să joace pe nou-inauguratul Teren 18, meciul din șaisprezecimi cu Andrea Petkovic. A ieșit însă un super-spectacol, cu două tabere de fani pătimași, un prim set intens și o calificare în optimi ideală pentru Halep.

Petkovic se confundă ușor între copiii de mingi. Echipamentul ei Adidas are exact aceleași culori. De altfel, nu este o coincidență. Producătorul german marchează în 2018 intrarea pe scena French Open-ului, acolo unde împarte acum peisajul cu Lacoste, care în continuare îi îmbracă pe arbitri.

Simona ajunge prima la linia de fund a terenului. Începe meciul din jumătatea pe care domină și tribuna, acolo unde se află și grupul de timișoreni descoperiți de ProSport pe Terenul 18 încă de la primul schimb de mingi al zilei. A ales să primească.


Foto: Cezara Paraschiv

Ă‚sta a fost doar începutul.

Soarele arde. Poate și de aceea (sic!) Andrea Petkovic spune ou-uf! după fiecare lovitură. Desigur, este doar o impresie. Dar primul game e lung de tot. După cinci minute, dreapta Simonei s-a încălzit și o forțează pe Andrea să recurgă la artificii – mingi ca baloanele. Iar Simona nu iartă. Are minge de break. Petkovic se burzuluiește. Și reușește să încheie următoarele două puncte din maxim trei lovituri. Cu lung de linie, o dată la fiecare tușă laterală. Uralele vin din spatele locurilor rezervate jurnaliștilor. Acolo e tabăra Andreei. De suporteri, nu oamenii din echipă. Sunt fete tinere, care remarcă imediat faptul că ziariștii români tresar, se întorc puțin din trunchi, pentru a le vedea. După nouă minute, este Petkovic cea care reușește să se impună, după a șasea minge de game. Simona a avut o minge de break, care i-a făcut pe cei din galeria ei să cânte. Este de-abia primul game și 1-0 pentru Petkovic.

Pet-ko! Pet-Ko! Se aude galeria germancei, după un atac eficient la plasă, câștigător. Te întrebi câte grade Celsius sunt în termometru, pentru că soarele, care bate din față, îți încinge laptopul. Ar fi 24, spune o măsurătoare, dar se simt ca 30. La fel de hot și situația în care se află Simona. Primul serviciu nu intră, pe mingea a doua Petkovic câștigă 3 din 3, iar Simona rămâne, cu un singur punct câștigat, la 0-2. După primele 12 minute din meci.

Re-break-ul vine tot la 15, în contul Simonei. Petkovic are nevoie să termine repede punctul, atacă, iar dacă o prinde pe contre-pied pe Simona, face spectacol. E 30-30 și Simona prinde ritmul într-un schimb lung și pune km/h în plus pe rever. Obține minge de game și de aici închide rapid, punând la rândul ei pe tabelă două game-uri consecutive.

De jur împrejur, sunt zeci de șepci cu logo-ul turneului. Și hanoracele groase au ajuns pe cap, în loc de șapcă. În aceste condiții, Simona trebuie să alerge. Petkovic pune scurtă. Și scoate sufletul din Simona. Halep are probleme și la retur – lovește înghesuit, apărând parcă mai întâi corpul – moment speculat cu atac brutal de fosta membră Top 10, căzută acum în afara primei sute. Pe rever, Petkovic găsește deocamdată breșe. Se duce în față la 3-2.

Au trecut 24 de minute, și grupurile de suporteri care își anunță prezența scandând, s-au înmulțit. Parcă este un dialog purtat în sistem stereo. Sau all-surrounded.


Foto: Cezara Paraschiv

Sonor, este un dialog intens în tribună și pe teren. Petkovic ou-uf-ăie și pufăie, Simona scoate câte un aaa-rh după fiecare lovitură. Dar, dacă ai fost la Roland Garros și ți-ai făcut încălzirea pe Chatrier, la meciul Șarapovei, urechile percep doar o mângâiere.

3-3. Mai strâns decât în meciul cel mai tare de pe Central – Șarapova vs Pliskova cea bună, ori decât în derby-ul zilei, primul meci de la această ediție care a umplut cu adevărat Chatrier-ul, dintre Nadal și Gasquet – un meci care, de altfel, este cap de afiș în Le Quotidien, dar care s-a terminat cu o măciucă trimisă repetat de iberic în capul francezului – 6-3, 6-2, 6-2.

30 de minute. O poză pe care mulți și-ar fi dorit să o fi prins.

Simona Halep atacă, intră în teren, dar dreapta ei trece și de linia de fund a terenului, nu doar de Petkovic. Numărului unu mondial nu îi vine să creadă. Încremenește pentru câteva secunde în loc. Un minut mai târziu, este chemată la plasă de Petkovic și ratează un forehand similar, tot în lung de linie, de această dată însă din plin fuleu. Petkovic schimbă la 4-3. Apare un steag al Germaniei la baseline-ul din stânga arbitrului. Acum, nemții domină fondul sonor.

La 40 de minute de la startul partidei, Si-mo-na!  este refrenul care se aude pe un Teren 18 plin-ochi. Simona a reușit al doilea ei break și servește, la 5-4, pentru manșa întâi. Fanii nu au timp să își tragă sufletul. Simona da. La reluare, atacă la plasă. Din prima. Iar un fan strigă, clar: hai, cu inima! Este acoperit de nemți.


Foto: Cezara Paraschiv

La 30-30, nu mai este dialog între fani, ci zarvă. Urmează un punct aspru: Simona pune mai mulți decibeli, defensiva e totală, dar purtată de pe linia de fund. Ambele jucătoare își torsionează genunchii. Petkovic este aproape să pună fundul pe teren, semănând cu Jankovic, Halep este mai compactă în poziția joacă, ca Ivanovic sau Radwanska. Și este rebeak. Pe-tko este din nou hit pe Terenul 18.

Petkovic are momente de entuziasm. Și entuziasmează tribuna. Dar Simona este mai calculată și, la borna 50 pe cronometrul de joc, servește din nou pentru primul set. Acum, ca să ajungi din centrul de presă, aflat în interiorul arenei Philippe Chatrier, până pe Terenul 18, pierzi 23 de minute, luând-o prin mulțime, pe lângă Lenglen! Pe ceas. Iar jurnaliștii întârziați nu mai au locuri. Este full și în zona media.

Atmosfera bate aici meciul Nadal – Gasquet. Însă este și luptă pe teren, luptă serioasă.

Simona ajunge la minge de set cu mult noroc. Banda fileului decide soarta mingii ei și o prăvălește la doi centimetri în terenul lui Petkovic. Dar nu e finalul. Andrea pare supărată și se răzbună atacând. De-uce!

55 de minute. Doi centimetri să fi lipsit? Se duce și a doua minge de set a Simonei. Dar vine rapid a treia, pe care Simona o câștigă cu un punct superb, un adevărat rezumat al partidei, acum, când au trecut 57 de minute.

Filmul – e greu să îl scrii, darămite să îl produci pe teren. Iată-l: Petkovic servește. Are prima șansă, urcă la plasă. Simona se încovoaie și recuperează, ca un ogar de vânătoare. Petkovic dă cât de tare poate, dar nu e suficient și, ușor nehotărâtă, revine la linia de fund. Simona a scăpat și vine în față. Nu închide din prima, dar Petkovic nu are aceeași rezistență ca Simona. Vrea un lob, dar mingea este doar puțin peste nivelul umărului Simonei. Și românca închide setul, cu 7-5.

Au trecut 57 de minute, sub soare arid, iar Simona este, probabil, la jumătatea drumului.

Angajații de la Roland Garros vin pe zgură pentru a reface terenul. Este un entuziasm sincer în primele rânduri. Toată lumea speră că aceștia vor împrăștia puțină apă și către tribună. Aici nu se pune muzică la schimbul de terenuri. Nici măcar între seturi. Dar nimeni nu are puterea să mai cânte sau să strige. Și fanii au nevoie de pauză.

Ora de joc se împlinește în timpul pauzei. Corect, am spune.

O oră și trei minute. Atenția tuturor pare puțin înmuiată. Dar Halep are break. Și este și break pe teren – jucătoarele merg și iau loc pe scaun. Petkovic face mișcări de stretching ale genunchiului. Își ia în mâini genunchiul și așteaptă. Galeria își reia numărul. Se aude mai întâi numele lui Petkovic. Intervin românii și, fair-play, fanii germani se opresc.

Simona așteaptă. Andrea așteaptă. Tribuna face valuri mexicane. Fizioterapeuta se lasă așteptată, dar vine.

Pregătește prosopul și o pune jos pe Andrea. Munca ei continuă, în timp ce Simona iese pentru a ține brațul încălzit, exersând serviciul. Copiii de mingi îi preiau mingile și fac un joc de ștafetă amuzant. Sunt doar ei și Simona pe teren.

Minutele trec. Petkovic este gata să reia meciul doar la 1:13 de la strat. Adică după zece minute de pauză. Petkovic are acum genunchiul drept serios bandajat. Nu și-ar fi dorit să asorteze un astfel de accesoriu benzii albe a rochiței, care face tranziția între cărămiziul ales de Adidas și bleumarin-ul contrastant. Dar Simona nu are nevoie decât de două minute pentru a face 2-0.


Soluțiile au dispărut pentru Andrea. Pierde încă un break, atacurile ei la plasă fiind acum ca blufurile. Simona e, la 7-5 și 3-0, la trei game-uri distanță de faza optimilor de finală. Simona aleargă acum singură spre finiș.Tribuna a înțeles și aplaudă, însă păstrează decența. Hop-ul a trecut.

Adie vântul. Și asta ajută să te bucuri de ultimele game-uri ale meciului, când totul este deja decis. Primele 57 de minute, încheiate cu 7-5 pentru Simona, au decis totul. Până la un 6-0 curat în manșa a doua și borna de 1 oră și 28 de minute de joc.

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cum arată garsoniera care se vinde cu doar 4000 de euro. În ce oraș din România o poți cumpăra
Cum arată garsoniera care se vinde cu doar 4000 de euro. În ce oraș din România o poți cumpăra
Băiatul unei românce a fost aruncat de colegi sub tren, în Italia. Imagini cu puternic impact emoțional VIDEO
Băiatul unei românce a fost aruncat de colegi sub tren, în Italia. Imagini cu puternic impact emoțional VIDEO
Până la ochi bionici ca-n Cyberpunk 2077, nevăzătorii pot apela la două mijloace - camere video sau implanturi Neuralink
Până la ochi bionici ca-n Cyberpunk 2077, nevăzătorii pot apela la două mijloace - camere video sau implanturi Neuralink
Noul star al fotbalului românesc? „Are un fizic la 15 ani, zici că e Cristiano Ronaldo!”
Noul star al fotbalului românesc? „Are un fizic la 15 ani, zici că e Cristiano Ronaldo!”
Ce mai face Sorina Săcărin, fetița adoptată de o familie de români din SUA. E de nerecunoscut, a crescut și nu vrea să mai audă de România!
Ce mai face Sorina Săcărin, fetița adoptată de o familie de români din SUA. E de nerecunoscut, a crescut și…
MORMÂNTUL lui Attila Hunul, găsit pe lotul 1 al autostrăzii A7
MORMÂNTUL lui Attila Hunul, găsit pe lotul 1 al autostrăzii A7
De ce trebuie să parchezi mașina cu spatele atunci când ninge. Puțini șoferi știu acest truc
De ce trebuie să parchezi mașina cu spatele atunci când ninge. Puțini șoferi știu acest truc
Vestea nopții despre Liviu DRAGNEA! Anunțul a fost făcut chiar de fostul său consilier. ESTE ȘOC TOTAL
Vestea nopții despre Liviu DRAGNEA! Anunțul a fost făcut chiar de fostul său consilier. ESTE ȘOC TOTAL
A fost deschis singurul supermarket în care toate produsele sunt gratuite. Unde se află
A fost deschis singurul supermarket în care toate produsele sunt gratuite. Unde se află
5 semne că ai polipi pe colon. Un indiciu poate fi culoarea închisă a scaunului
5 semne că ai polipi pe colon. Un indiciu poate fi culoarea închisă a scaunului
Când a văzut ce purta o concurentă la Miss Universe, publicul a încremenit. „Așa ceva...”
Când a văzut ce purta o concurentă la Miss Universe, publicul a încremenit. „Așa ceva...”
Ce îi distrează la culme pe americani în România. „Nu eram pregătit pentru asta, dar n-a fost așa rea pe cât aș fi crezut” VIDEO
Ce îi distrează la culme pe americani în România. „Nu eram pregătit pentru asta, dar n-a fost așa rea pe…
BANCUL ZILEI. Bulă iese din biserică și dă 50 de euro unei escorte: Nu, e prea puțin, trebuie minim 100!
BANCUL ZILEI. Bulă iese din biserică și dă 50 de euro unei escorte: Nu, e prea puțin, trebuie minim 100!
Povestea tragică a actorului care l-a interpretat pe maestrul din „The Karate Kid”
Povestea tragică a actorului care l-a interpretat pe maestrul din „The Karate Kid”
Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere
Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere
Hyundai a lansat cel mai frumos SUV de oraș. Concurenții germani să se ferească
Hyundai a lansat cel mai frumos SUV de oraș. Concurenții germani să se ferească
FOTO. Cum arăta Cristina Pucean înainte de operațiile estetice. Imaginile uitate de toți!
FOTO. Cum arăta Cristina Pucean înainte de operațiile estetice. Imaginile uitate de toți!
FOTO. Crina Abrudan, spectaculoasă pe plajele din Mexic. Face furori cu formele sale perfecte!
FOTO. Crina Abrudan, spectaculoasă pe plajele din Mexic. Face furori cu formele sale perfecte!