Halep Style. Simona s-a calificat în sferturi la Indian Wells după un alt meci de poveste. Halep – Bouchard 6-2, 1-6, 6-4

Halep Style. Simona s-a calificat în sferturi la Indian Wells după un alt meci de poveste. Halep - Bouchard 6-2, 1-6, 6-4
  • Publicat:
  • Actualizat:

Partida SIMONA HALEP – EUGENIE BOUCHARD (6-2, 1-6, 6-4) a fost LIVE BLOG pe www.prosport.ro


UPDATE 22:45 În sferturi, Simona Halep va da piept cu australianca Casey Dellacqua.

Dellacqua, jucătoare venită din calificări și locul 78 WTA, a beneficiat în optimile de finală de neprezentarea sportivei americane Lauren Davis, poziția 66 în clasamentul mondial.

Pentru calificarea în sferturi de finală la Indian Wells, Halep va primi 215 de puncte WTA și un cec în valoare de 104.000 de dolari.

UPDATE 21:51 Simona a alergat în stilul lui Rafael Nadal la ultimul punct al meciului, întorcând mingile cu o precizie elvețiană, lângă liniile terenului. Bouchard a condus cu 4-3 și serviciul în manșa a treia, dar spiritul de luptătoare cu care ne-a obișnuit Halep a triumfat din nou. Serie de trei game-uri pentru a duce scorul la 6-4, iar scenariul s-a dovedit unul identic cu cel din meciul precedent, cu Lucie Safarova.


UPDATE 21:47 Game, set și meci, HALEP! Românca a revenit din nou după ce a fost condusă cu break în setul decisiv și a devenit prima jucătoare calificată în sferturi la Indian Wells. 6-2, 1-6, 6-4, cu Eugenie Bouchard, semifinalista de la Australian Open. În faza următoare, constănțeanca va întâlni câștigătoarea meciului dintre Casey Dellacqua (Australia) și Lauren Davis (SUA).


UPDATE 21:42 Halep menține ritmul și o supune pe Bouchard la alte greșeli de pe linia de fund. Constănțeanca a reintrat serios în meci și se află la un game distanță de sferturile de finală la Indian Wells.


UPDATE 21:39 Rebreak Halep! Simona o ține cât mai mult în schimburi pe adversară, iar jocul ei dă roade, provocând greșelile canadiencei. Ar fi bine ca eleva lui Fissette să mențină tactica din acest moment, 4-4.


UPDATE 21:32 Break Bouchard. Halep îi oferă o prăjitură adversarei prin două greșeli de rever, una în fileu și una în out. 4-3 cu break pentru Eugenie care devine favorită la calificarea în sferturi. Simona trebuie să se adune cât mai repede.


UPDATE 21:27 Serviciul a început să-i funcționeze din nou lui Halep, iar jucătoarea în vârstă de 22 de ani preia conducerea din nou. Presiunea se află pe umerii lui Bouchard în acest moment


UPDATE 21:22 Game lung în care Simona a alternat mingile bune cu greșelile neforțate, neputând astfel să îi fure serviciul canadiencei, deși a dispus de o minge de break. Bouchard a anulat-o cu un semi-as, iar apoi s-a mobilizat și a egalat la 2.


UPDATE 21:15 Halep a reușit să se adune iar jocul ei agresiv a reapărut pe hardul american. Simona a demonstrat în nenumărate rânduri câ îi plac seturile decisive, concentrându-se exemplar sub presiune. Game alb și românca se află în față în continuare, 2-1.


UPDATE 21:10 Simona a rupt seria adversarei și a început cu dreptul manșa finală. Bouchard a trimis un forehand cu jumătate de metru în out la minge de game, lucru care nu se mai întâmplase de multă vreme. 1-0 pentru Halep


UPDATE 21:05 Set Bouchard! Încă un game pierdut cu ușurință de Halep și tabela arată egalitate în dreptul seturilor. Simona se îndreaptă cu capul plecat spre scaunul de odihnă. Eleva lui Fissette va servi prima în decisiv.


UPDATE 21:00 Eleva lui Saviano îi rupe încă o dată serviciul româncei, pe fondul erorilor ușoare comise de Halep. Concentrarea Simonei pare destabilizată în acest moment, iar cadourile pe care i le face canadiencei duc scorul la 5-1.


UPDATE 20:55 Break Bouchard. S-au schimbat rolurile pe Terenul 2 de la Indian Wells. Dacă riscurile asumate de canadiancă au dus-o la pierzanie în primul act, acum îi intră toate loviturile expediate spre colțurile terenului, 4-1.


UPDATE 20:50 Rever în cros de puțin în out al Simonei și Bouchard preia conducerea pentru prima dată, 2-1 în setul al doilea. La serviciu urmează Halep


UPDATE 20:45 Halep celebrează încă un break cu pumnul strâns, încă din startul actului al doilea, însă câteva greșeli neforțate îii dau șansa lui Genie să realizeze rebreak-ul, 1-1.


UPDATE 20:37 SET HALEP! Simona nu-i mai oferă vreo șansă lui Bouchard și istoria primul act, dominat categoric de loviturile nimicitoare ale româncei, a fost scrisă. Eugenie atacă la fileu la punct de set și trimite sălbatic în out cu forehandul o minge care părea la îndemână. 6-2 după 30 de minute de joc.


UPDATE 20:32 Vorbele lui Nick Saviano s-au dovedit de bun augur pentru Eugenie, care sparge gheața și își trece în cont primul game al întâlnirii. După acesta mai vine încă unul rapid, grație unui as în exterior. 5-2 și Simona servește pentru a doua oară pentru a-și adjudeca prima manșă.


UPDATE 20:28 Partida se desfășoară pe repede înainte, iar jocurile curg nestingherite în dreptul Simonei. 5-0 și Bouchard își cheamă antrenorul pentru a-i oferi sfaturi la pauza dintre game-uri.


UPDATE 20:24 Nicio soluție nu găsește canadianca pentru unghiurile ideale reușite de Halep. Un forehand violent al lui Bouchard scapă de puțin în out și scorul devine 4-0.


UPDATE 20:18 Dreapta Simonei o pune în mare încurcătură pe Genie, care se vede sufocată de forța cu care eleva lui Fissette expediază mingile. Tabela indică 3-0 cu dublu-break.


UPDATE 20:14 Românca își face serviciul fără emoții și își valorifică break-ul realizat în debut, 2-0


UPDATE 20:10 Break Halep din primul game al întâlnirii. Bouchard riscă încă de la început, dar mingile ei violente capătă direcții eronate. Dublă greșeală la minge de break, iar Simona îi rupe serviciul adversarei.1-0 și serviciul.


UPDATE 20:05 Simona și Eugenie au terminat încălzirea dinaintea meciului, iar jocul va începe din moment în moment. Canadianca servește prima.


UPDATE 19:50 Halep, preferata fanilor. Pe un forum al iubitorilor tenisului, Simona a fost aleasă ca favorită la câștigarea meciului din optimi, cu 114 voturi, în timp ce adversara ei a primit 70 de voturi.  


UPDATE 19:35 „Uraganul” Bouchard. Canadianca obișnuiește să trimită cu forehandul adevărate bombe, însă capacitatea Simonei de a contra astfel de lovituri reprezintă cel mai mare atu al ei. Stilul celor două jucătoare va asigura, fără îndoială, un spectacol pe cinste în această seară. 


UPDATE 19:25  Sharapova (Rusia) și Azarenka (Belarus), campioanele din edițiile trecute ale Indian Wells. Atât Maria cât și Victoria au părăsit competiția, iar Halep a devenit a doua favorită la câștigarea trofeului, după Li Na (China). Sharapova a pierdut la Camila Giorgi (Italia), venită din calificări, în timp ce Azarenka a fost zdrobita de Lauren Davis (SUA), posibila adversară a Simonei din sferturi.


UPDATE 19:10 Simona Halep (22 de ani) și Eugenie Bouchard (20 de ani) vor intra în acțiune pe Terenul 2 din complexul Indian Wells Tennis Garden de la ora 20:00. Meciul din optimile de finală ale turneului dotat cu premii totale în valoare de aproape 6 milioane de dolari va fi transmis în direct de Dolce Sport și live text pe Prosport.ro. Partida din California va fi prima dintre cele două jucătoare.


  • Întâlnirea din optimi dintre Halep și Bouchard va avea loc marți seară (ora 20:00) și se anunță una de mare interes, prin prisma jocului ofensiv  pe care cele două l-au etalat în acest sezon.
  • Simona a eliminat-o în turul trei pe Lucie Safarova (Cehia), după ce a reușit o altă revenire marcă înregistrată în setul decisiv.
  • Dacă va trece de Bouchard, Halep își va asigura un cec în valoare de 104.000 de dolari și o va întâlni în sferturi pe învingătoarea dintre australianca Casey Dellacqua (78 WTA) și americanca Lauren Davis (66 WTA).
  • Românca a vorbit despre nivelul la care se află tenisul ei în prezent: „„Cred că jocul meu este complet. Toate loviturile mele funcționează perfect, poate mai puțin serviciul, dar încă lucrez la asta”

Simona Halep (7 WTA) s-a calificat în optimi de finală la Indian Wells, turneu dotat cu premii totale în valoare de aproape 6 milioane de dolari, după ce a eliminat-o pe Lucie Safarova (28 WTA), cu scorul de 6-2, 4-6, 6-4. Întâlnirea de pe hardul american s-a dovedit cu adevărat specială, ținând cont de răsturnările de situație și ambiția cu care cele două jucătoare au construit fiecare punct.

Luptătoarea Simona

Nu s-ar fi putut spune același lucru și după prima jumătate a meciului, când Simona conducea lejer, cu set și 4-3, moment când și-a creat și două șanse de break. Ratarea lor i-a injectat doza necesară de curaj cehoaiecei, care cu o serie de trei game-uri reușea să egaleze la seturi pe tabelă. În actul decisiv s-a scris același scenariu ca și în cel de-al doilea, însă de această dată cu un final fericit pentru Halep. Safarova a condus cu 4-3 și serviciul, a beneficiat de o minge de 5-3, dar românca a returnat perfect, a realizat break-ul, iar apoi alte două game-uri.

Aut milimetric la minge de meci

Tabela s-a închis la 6-4 în manșa a treia, chiar la prima minge de meci creată de Simona, pe care a și fructificat-o grație unei drepte a adversarei care a ieșit milimetric în out. Am asistat la o altă revenire marcă înregistrată a Simonei Halep, care la 22 de ani le face să tremure pe jucătoarele din Top 10 atunci când se află de cealaltă parte a fileului”.

„Toate loviturile îmi funcționează perfect”

Simona a vorbit despre nivelul la care se află tenisul ei: „Cred că jocul meu este complet. Toate loviturile mele funcționează perfect, poate mai puțin serviciul, dar încă lucrez la asta. Mă mișc bine pe teren și încerc să stau cât mai mult pe linia de fund”, și-a caracterizat Halep jocul, relatând apoi și despre relația cu Virginia Ruzici, managerul ei: „Îmi împărtășește din experiența ei tot timpul și mă ajută să fac față presiunii. Această presiune îmi apasă mai mult pe umeri acum și cred că îmi folosește să vorbesc cu cineva care știe drespre ce e vorba. Virginia nu a venit cu mine la acest turneu, dar discut cu ea zilnic”.

Eugenie Bouchard, adversara din optimi

Dacă Halep a reușit un sfert de finală la primul turneu de Grand Slam al anului, fiind eliminată de Dominika Cibulkova (Slovacia), adversara ei de la Indian Wells a impresionat toată suflarea tenisului. Eugenie Bouchard (19 WTA) a ajuns până în careul de ași la Melbourne, acolo unde s-a recunoscut învinsă de Li Na (China), cea care avea să câștige și marele trofeu.

Canadianca a trecut în turul trei la competiția din California de Sara Errani (10 WTA), succes care a echivalat cu a treia victorie obținută de tânăra în vârstă de 20 de ani în fața unor jucătoare de Top 10. Celelalte două au fost realizate anul trecut, în fața Samanthei Stosur la Charlestone și a Jelenei Jankovic la Tokyo. 

Meciul momentului pe tabloul feminin
Întâlnirea dintre Halep și Bouchard va avea loc marți seară, de la ora 20:00, și se anunță una de mare interes, prin prisma jocului ofensiv și încântător pe care cele două l-au etalat în acest sezon. Cea care va triumfa își va asigura un cec în valoare de 104.000 de dolari și o va întâlni în sferturi pe învingătoarea dintre australianca Casey Dellacqua (78 WTA) și americanca Lauren Davis (66 WTA).

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen