Halep ratează finala în turneul de la Miami şi revenirea în fruntea clasamentului WTA. Prăbuşire totală în faţa Pliskovei, după un start impresionant, cu multe reuşite. Filmul unui meci întrerupt de două ori de ploaie

29 mar 2019 34231 afişări Tenis
Halep ratează finala în turneul de la Miami şi revenirea în fruntea clasamentului WTA. Prăbuşire totală în faţa Pliskovei, după un start impresionant, cu multe reuşite. Filmul unui meci întrerupt de două ori de ploaie
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA
  • Simona Halep (3 WTA) - Karolina Pliskova (7 WTA), 5-7, 1-6, în semifinalele turneului de la Miami. Jucătoarea din Cehia îşi ia revanşa pentru înfrângerea de la jumătatea lunii februarie, din Fed Cup, învingând-o pentru a treia oară în carieră pe Simona, la finele unui meci de o oră şi 13 minute de joc efectiv, dar presărat cu două pauze de aproximativ câte o oră, cauzate de ploaie. Pliskova a revenit de la 3-5 în primul set, câştigând 10 dintre ultimele 11 game-uri disputate.
  • Finala turneului de la Miami, programată sâmbătă, le va aduce faţă în faţă pe Karolina Pliskova şi pe Ashleigh Barty, cea care, de luni, va fi în Top 10 WTA. Australianca va juca prima finală a carierei în seria Premier Mandatory.
  • Semifinala dintre Simona Halep şi Karolina Pliskova a fost întreruptă timp de o oră la scorul de 3-3 şi 15-40 pe serviciul Pliskovei, după un start de meci în care Simona avea un avantaj destul de uşor de sesizat în schimburile de mingi, dar neconcretizat pe tabelă. La reluare, românca a obţinut break-ul după o dublă greşeală a reprezentantei Cehiei, a confirmat apoi pe serviciu, însă de la 5-3 a devenit de nerecunoscut - defensivă, fără iniţiativă, incapabilă să găsească breşele pentru lovituri câştigătoare. Simona a fost la două puncte de victorie în primul set pe retur, a servit apoi la 5-4, însă Karolina Pliskova a început să dicteze autoritar, evadând pe tabelă cu serie de nouă game-uri consecutive. Ploaia a întrerupt din nou partida când reprezentanta Cehiei ajunsese deja la un singur game de victorie: în setul secund Simona Halep nu a câştigat decât şase puncte, în cinci game-uri.
  • Karolina Pliskova a răsturnat şi balanţa loviturilor câştigătoare, de la 10-5 în favoarea Simonei Halep în primele şapte game-uri, la 23-14 în favoarea sa în final de partidă. Eleva lui Daniel Dobre a comis 20 de greşeli neforţate - cu 4 mai multe decât Pliskova, fiind totodată trasă în jos de serviciu (47% puncte câştigate atât pe primul, cât şi pe al doilea serviciu).
  • Simona Halep a ratat şansa de a reveni pe prima poziţie WTA şi de a o depăşi pe Naomi Osaka. Pliskova trece pe 3 în faţa Kvitovei, iar mai departe poate urca chiar pe locul doi dacă ar câştiga turneul de la Miami.

 

 

GAME, SET, MECI, KAROLINA PLISKOVA, 7-5, 6-1. Pliskova nu stă la discuţii pe lansare, ajungând rapid la mingi de meci graţie unor servicii percutante. Ultimul punct este însă unul bizar, purtat cu siguranţă de Pliskova de pe baseline-ului său, trecut în zona de control a Simonei după o lovitură defensivă norocoasă, ce a aterizat la limită pe linie, dar care se încheie cu o execuţie complet ratată de Halep, în care românca pare surprinsă de locul în care se află faţă de minge.

7:06 Simona a păstrat hanoracul pe ea la încălzire şi trece cu bine testul pe serviciu, evitând pentru moment bagel-ul (setul la zero).

7:00 Hard Rock Stadium este aproape de a le primi din nou pe Simona Halep şi pe Karolina Pliskova! Încă o pauză de o oră în duelul Halep - Pliskova.

Partida nu se va relua înainte de ora 6:50 a României - 00:50 ora locală.

► Organizatorii lucrează de zor să usuce terenul, chiar dacă la Miami este trecut de miezul nopţii. Calculul care nu ne convine este acela că semifinala se poate încheia după doar patru puncte, întrucât Pliskova a câştigat ultimele 9 game-uri, dintre care 3 la zero.

Pliskova defilează, Simona este în corzi şi fără reacţie. Nu cere intervenţia lui Daniel Dobre, deşi Karolina este la un game de victorie, la 5-0. Românca a ratat trei retururi, dă semne de frustrare.

Plouă din nou, arbitra cere umbrelele, dar, evident, Pliskova ar vrea să joace. Aversa este însă atât de puternică încât nu se poate relua jocul. Halep şi Pliskova sunt trimise la vestiare. Aşteptăm decizia organizatorilor.

► Pauza este prea scurtă pentru ca să o trezească pe Simona. Românca merge descrescător, nemaireuşind să ia punct pe această tură de lansare a Pliskovei. Reacţia lui Stere Halep spune totul, după ce Simona rămâne în urmă pe tabelă, 0-4, în doar 17 minute.

Halep este acum înapoia liniei de fund a terenului, în defensivă constantă, în timp ce Pliskova are controlul, relaţia bună cu tuşele, pasul în teren şi finalizările clare.

Ce start de set doi pentru Pliskova, care se distanţează la 2-0. Simona nu a reuşit să mai lovească decisiv după întreruperea de ploaie, Pliskova este mult mai degajată la serviciu, începe cu hold la 30, apoi ia break la 15. Simona este alergată acum din dreapta în stânga, Karolina reuşind să schimbe colţul de atac cu uşurinţă, aşa cum se vede şi în cazul schimbului de 2-0, câştigat din trei atingeri de sportiva cu tatuaje de inspiraţie maori.

Ploaia apare ca un colac de salvare pentru Simona, trimiţându-le pe ambele sportive la scaun.

SET PLISKOVA! 7-5 Simona Halep iroseşte două mingi de set, într-un game destul de bizar. Pliskova trimite de trei ori în fielu şi o dată câştigător - diagonală pe tuşă, până la 40-15 pentru româncă. Halep comite dublă greşeală, trimite apoi în fileu, însă de două ori nu are acel strop de şansă pe atac. La minge de set pentru adversară, Halep ia iniţiativa în schimb, dar Pliskova găseşte un unghi scurt fabulos, o întinde serios la fileu pe Simo, iar românca se vede pasată cu tot terenul descoperit. 48 de minute şi o revenire din corzi pentru Pliskova, de la 3-5 şi 30-30.

► După break la zero urmează hold la zero pentru Pliskova, cehoaica ajungând la zece puncte câştigate consecutiv. La 5-6, Simona îi cere lui Daniel Dobre să intervină. Statistica WTA este dură: dacă în primele şapte game-uri Simona avea de două ori mai multe lovituri câştigătoare decât adversara sa, acum balanţa s-a răsturnat. Astfel, înainte ca ploaia să întrerupă jocul Halep conducea 10-5 la capitolul winners în statistică, iar de la reluare românca este condusă 0-6, raportul per total devenind 10-11.

"Să începi punctul cu primul. Dai unde vrei. Nu s-a întâmplat nimic, adună-te. Ce a fost a fost. Răbdare, alergi ca lumea. Dă în minge când poţi. Să împingi un pic mai mult în picioare la serviciu, că nu aduci energie", a transmis noul antrenor al Simonei.

BREAK PLISKOVA. Simona serveşte pentru câştigarea primului set, la 5-4, dar nu câştigă nici măcar un punct. Sunt greşeli consecutive, un serviciu unu inexistent şi, mai ales, o predare totală a iniţiativei. Retururile Pliskovei sunt lungi, iar Simona devine iute jucătoarea numărul doi în schimb. Nu ajută nici a treia dublă greşeală, dar nici faptul că atunci când îşi ia inima în dinţi şi mai încearcă un lung de linie precum cele cu care a sedus timp de mai bine de jumătate de set - Simona ratează ţinta.

Simona reuşeşte să întrerupă seria de trei break-uri din acest set. Testată cu retururi bune de Pliskova, Halep găseşte la 30-30 un serviciu doi imparabil, apoi caută teul - iar Pliskova din nou nu poate returna, astfel încât constănţeanca se detaşează la 5-3.

Moarte subită pentru Pliskova, la restart. Cehoaica greşeşte două servicii, comite dublă greşeală şi Simona are un nou break şi 4-3 pe tabelă.

Jucătoarele au revenit pe teren şi sunt la încălzire, după o oră de pauză.

► Organizatorii mai împing puţin ora restartului. Nu înainte de ora 5:00 pentru fanii din România.

► Am lăudat reverul Simonei? Cel care i-a pus în buzunar break-ul în faţa Pliskovei, aşa cum se întâmpla şi în partida anterioară, cu Wang? Ei bine, avem şi o dreaptă din seria 'wooooooooow'! E adevărat, lui Stere Halep parcă i-a plăcut mai mult reverul de 3-2, după cum a sărit în sus şi cât de larg zâmbea.

► Partida nu se va relua înainte de ora 4:45 a României. Terenul este acum uscat de oamenii din staff-ul turneului. Va fi, aşadar, o pauză de minim o jumătate de oră.

Neşansă pentru Simona Halep. Se rup norii la Miami, nu alta, din senin! Arbitra Julie Kjendlie nu stă la discuţii, le trimite direct la vestiare pe jucătoare.

Din păcate, această întrerupere vine cum nu se poate mai rău, când Simona beneficia de mingi consecutive de break, la 3-3 şi 15-40 pe serviciul Pliskovei. Ora locală: 22:15, ceea ce înseamnă că organizatorii au şi ei de luat o decizie grea - cât mai aşteaptă, dacă vor readuce jucătoarele pe teren.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.