Halep ratează finala în turneul de la Miami și revenirea în fruntea clasamentului WTA. Prăbușire totală în fața Pliskovei, după un start impresionant, cu multe reușite. Filmul unui meci întrerupt de două ori de ploaie

Halep ratează finala în turneul de la Miami și revenirea în fruntea clasamentului WTA. Prăbușire totală în fața Pliskovei, după un start impresionant, cu multe reușite. Filmul unui meci întrerupt de două ori de ploaie
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (3 WTA) – Karolina Pliskova (7 WTA), 5-7, 1-6, în semifinalele turneului de la Miami. Jucătoarea din Cehia își ia revanșa pentru înfrângerea de la jumătatea lunii februarie, din Fed Cup, învingând-o pentru a treia oară în carieră pe Simona, la finele unui meci de o oră și 13 minute de joc efectiv, dar presărat cu două pauze de aproximativ câte o oră, cauzate de ploaie. Pliskova a revenit de la 3-5 în primul set, câștigând 10 dintre ultimele 11 game-uri disputate.
  • Finala turneului de la Miami, programată sâmbătă, le va aduce față în față pe Karolina Pliskova și pe Ashleigh Barty, cea care, de luni, va fi în Top 10 WTA. Australianca va juca prima finală a carierei în seria Premier Mandatory.
  • Semifinala dintre Simona Halep și Karolina Pliskova a fost întreruptă timp de o oră la scorul de 3-3 și 15-40 pe serviciul Pliskovei, după un start de meci în care Simona avea un avantaj destul de ușor de sesizat în schimburile de mingi, dar neconcretizat pe tabelă. La reluare, românca a obținut break-ul după o dublă greșeală a reprezentantei Cehiei, a confirmat apoi pe serviciu, însă de la 5-3 a devenit de nerecunoscut – defensivă, fără inițiativă, incapabilă să găsească breșele pentru lovituri câștigătoare. Simona a fost la două puncte de victorie în primul set pe retur, a servit apoi la 5-4, însă Karolina Pliskova a început să dicteze autoritar, evadând pe tabelă cu serie de nouă game-uri consecutive. Ploaia a întrerupt din nou partida când reprezentanta Cehiei ajunsese deja la un singur game de victorie: în setul secund Simona Halep nu a câștigat decât șase puncte, în cinci game-uri.
  • Karolina Pliskova a răsturnat și balanța loviturilor câștigătoare, de la 10-5 în favoarea Simonei Halep în primele șapte game-uri, la 23-14 în favoarea sa în final de partidă. Eleva lui Daniel Dobre a comis 20 de greșeli neforțate – cu 4 mai multe decât Pliskova, fiind totodată trasă în jos de serviciu (47% puncte câștigate atât pe primul, cât și pe al doilea serviciu).
  • Simona Halep a ratat șansa de a reveni pe prima poziție WTA și de a o depăși pe Naomi Osaka. Pliskova trece pe 3 în fața Kvitovei, iar mai departe poate urca chiar pe locul doi dacă ar câștiga turneul de la Miami.

 

 

â–º GAME, SET, MECI, KAROLINA PLISKOVA, 7-5, 6-1. Pliskova nu stă la discuții pe lansare, ajungând rapid la mingi de meci grație unor servicii percutante. Ultimul punct este însă unul bizar, purtat cu siguranță de Pliskova de pe baseline-ului său, trecut în zona de control a Simonei după o lovitură defensivă norocoasă, ce a aterizat la limită pe linie, dar care se încheie cu o execuție complet ratată de Halep, în care românca pare surprinsă de locul în care se află față de minge.

7:06 Simona a păstrat hanoracul pe ea la încălzire și trece cu bine testul pe serviciu, evitând pentru moment bagel-ul (setul la zero).

7:00 Hard Rock Stadium este aproape de a le primi din nou pe Simona Halep și pe Karolina Pliskova! Încă o pauză de o oră în duelul Halep – Pliskova.

â–º Partida nu se va relua înainte de ora 6:50 a României – 00:50 ora locală.

â–º Organizatorii lucrează de zor să usuce terenul, chiar dacă la Miami este trecut de miezul nopții. Calculul care nu ne convine este acela că semifinala se poate încheia după doar patru puncte, întrucât Pliskova a câștigat ultimele 9 game-uri, dintre care 3 la zero.

â–º Pliskova defilează, Simona este în corzi și fără reacție. Nu cere intervenția lui Daniel Dobre, deși Karolina este la un game de victorie, la 5-0. Românca a ratat trei retururi, dă semne de frustrare.

Plouă din nou, arbitra cere umbrelele, dar, evident, Pliskova ar vrea să joace. Aversa este însă atât de puternică încât nu se poate relua jocul. Halep și Pliskova sunt trimise la vestiare. Așteptăm decizia organizatorilor.

â–º Pauza este prea scurtă pentru ca să o trezească pe Simona. Românca merge descrescător, nemaireușind să ia punct pe această tură de lansare a Pliskovei. Reacția lui Stere Halep spune totul, după ce Simona rămâne în urmă pe tabelă, 0-4, în doar 17 minute.

Halep este acum înapoia liniei de fund a terenului, în defensivă constantă, în timp ce Pliskova are controlul, relația bună cu tușele, pasul în teren și finalizările clare.

â–º Ce start de set doi pentru Pliskova, care se distanțează la 2-0. Simona nu a reușit să mai lovească decisiv după întreruperea de ploaie, Pliskova este mult mai degajată la serviciu, începe cu hold la 30, apoi ia break la 15. Simona este alergată acum din dreapta în stânga, Karolina reușind să schimbe colțul de atac cu ușurință, așa cum se vede și în cazul schimbului de 2-0, câștigat din trei atingeri de sportiva cu tatuaje de inspirație maori.

Ploaia apare ca un colac de salvare pentru Simona, trimițându-le pe ambele sportive la scaun.

â–º SET PLISKOVA! 7-5 Simona Halep irosește două mingi de set, într-un game destul de bizar. Pliskova trimite de trei ori în fielu și o dată câștigător – diagonală pe tușă, până la 40-15 pentru româncă. Halep comite dublă greșeală, trimite apoi în fileu, însă de două ori nu are acel strop de șansă pe atac. La minge de set pentru adversară, Halep ia inițiativa în schimb, dar Pliskova găsește un unghi scurt fabulos, o întinde serios la fileu pe Simo, iar românca se vede pasată cu tot terenul descoperit. 48 de minute și o revenire din corzi pentru Pliskova, de la 3-5 și 30-30.

â–º După break la zero urmează hold la zero pentru Pliskova, cehoaica ajungând la zece puncte câștigate consecutiv. La 5-6, Simona îi cere lui Daniel Dobre să intervină. Statistica WTA este dură: dacă în primele șapte game-uri Simona avea de două ori mai multe lovituri câștigătoare decât adversara sa, acum balanța s-a răsturnat. Astfel, înainte ca ploaia să întrerupă jocul Halep conducea 10-5 la capitolul winners în statistică, iar de la reluare românca este condusă 0-6, raportul per total devenind 10-11.

„Să începi punctul cu primul. Dai unde vrei. Nu s-a întâmplat nimic, adună-te. Ce a fost a fost. Răbdare, alergi ca lumea. Dă în minge când poți. Să împingi un pic mai mult în picioare la serviciu, că nu aduci energie”, a transmis noul antrenor al Simonei.

â–º BREAK PLISKOVA. Simona servește pentru câștigarea primului set, la 5-4, dar nu câștigă nici măcar un punct. Sunt greșeli consecutive, un serviciu unu inexistent și, mai ales, o predare totală a inițiativei. Retururile Pliskovei sunt lungi, iar Simona devine iute jucătoarea numărul doi în schimb. Nu ajută nici a treia dublă greșeală, dar nici faptul că atunci când își ia inima în dinți și mai încearcă un lung de linie precum cele cu care a sedus timp de mai bine de jumătate de set – Simona ratează ținta.

â–º Simona reușește să întrerupă seria de trei break-uri din acest set. Testată cu retururi bune de Pliskova, Halep găsește la 30-30 un serviciu doi imparabil, apoi caută teul – iar Pliskova din nou nu poate returna, astfel încât constănțeanca se detașează la 5-3.

â–º Moarte subită pentru Pliskova, la restart. Cehoaica greșește două servicii, comite dublă greșeală și Simona are un nou break și 4-3 pe tabelă.

â–º Jucătoarele au revenit pe teren și sunt la încălzire, după o oră de pauză.

â–º Organizatorii mai împing puțin ora restartului. Nu înainte de ora 5:00 pentru fanii din România.

â–º Am lăudat reverul Simonei? Cel care i-a pus în buzunar break-ul în fața Pliskovei, așa cum se întâmpla și în partida anterioară, cu Wang? Ei bine, avem și o dreaptă din seria ‘wooooooooow’! E adevărat, lui Stere Halep parcă i-a plăcut mai mult reverul de 3-2, după cum a sărit în sus și cât de larg zâmbea.

â–º Partida nu se va relua înainte de ora 4:45 a României. Terenul este acum uscat de oamenii din staff-ul turneului. Va fi, așadar, o pauză de minim o jumătate de oră.

â–º Neșansă pentru Simona Halep. Se rup norii la Miami, nu alta, din senin! Arbitra Julie Kjendlie nu stă la discuții, le trimite direct la vestiare pe jucătoare.

Din păcate, această întrerupere vine cum nu se poate mai rău, când Simona beneficia de mingi consecutive de break, la 3-3 și 15-40 pe serviciul Pliskovei. Ora locală: 22:15, ceea ce înseamnă că organizatorii au și ei de luat o decizie grea – cât mai așteaptă, dacă vor readuce jucătoarele pe teren.

â–º REBREAK PLISKOVA. Simona revine de la 0-30 pe serviciu, după ce a fost taxată pe un duel în diagonală și pentru un serviciu moale, cu două lovituri câștigătoare, strălucind din nou cu reverul în lung de linie. Două erori consecutive risipesc însă avantajul, ducând scorul la 3-3.

â–º BREAK HALEP: Simona Halep răspunde cu break la zero! Un superb rever în lung de linie îi aduce punctul final într-un game în care și Pliskova a comis prima sa dublă greșeală. 3-2.

â–º Prima minge de break a partidei apare în dreptul Pliskovei. Karolina și-a oferit break point după ce a apelat din nou la scurtă și, chiar dacă românca a alergat și a recuperat, a cedat în final, după un lob ușor norocos al cehoaicei, ce a prins la limită tușa, oferindu-i șansa unei accelerări letale. Simona salvează însă cu un serviciu de 158 km/h. Românca face cadou a doua dublă greșeală în game, însă din nou pe break point vine un serviciu impunător, la teu.Simona își oferă prima minge de break lovind inspirat cu dreapta cross, trimițând-o la mantinelă pe cehoaică și oferindu-și posibilitatea unei finalizări sigure.

â–ºNu e chiar „the way we like it”, cum se aude în difuzoare hotul lui Enrique Iglesias. Simona a avut o șansă în game-ul al treilea, însă nu ajunge la minge de break, pentru că ratează în două momente-cheie, un smash și un forehand în diagonală scurtă, permițându-i Karolinei să apere lansarea la 30.

â–º Simona câștigă la 15 prima tură pe lansare: a ratat de două ori primul serviciu, dar Pliskova nu a reușit să profite. Simona a lovit decisiv cu forehandul în lung de linie și doar o scurtă bună a Pliskovei i-a străpuns garda, constănțeanca realizând că nu are rost să mai urmărească mai departe.

â–º Pliskova începe partida la serviciu. Primul punct este un clasic Karolina – lansare imparabilă. Simona își arată în punctul secund superioritatea de pe linia de fund a terenului, construind precis cu dreapta și finalizând din interiorul terenului spre zona lăsată descoperită de cehoaică. Pliskova găsește și ea winner-ul cu reverul în lung de linie, iar game-ul îi revine la 30, după ce românca ratează tentativ a de retur decisiv cu reverul în lung de linie.

3:30 Așteptarea a luat sfârșit! Hard Rock Stadium le aparține Simonei Halep și Karolinei Pliskova. Roger Federer l-a învins pe Kevin Anderson, scor 6-0, 6-4, cu un prim set-bliț și un al doilea de mare luptă, de aproape o oră, în care elvețianul a făcut diferența cu două break-uri smulse sud-africanului după game-uri cu 16 și, respectiv, 22 de puncte. Este momentul să aflăm cine completează finala feminină de la Miami și dacă Simona Halep revine pe prima poziție WTA.

â–º Roger Federer ezită în setul secund. Anderson a părut condamnat, după ce elvețianul a câștigat un nou break în debut de act doi, la finele unui game ce a durat aproape cât două treimi din manșa întâi. Campionul elvețian a condus 6-0, 2-0, însă câteva greșeli necaracteristice l-au readus în meci pe sud-african, acesta reușind să treacă în față în setul doi, la 4-3.

2:27 Ne-om fi pripit cu estimările în ceea ce privește ora de start a partidei Simona Halep – Karolina Pliskova? Roger Federer l-a executat pe Kevin Anderson în primul set, în doar 27 de minute! A fost 3-0 cu dublu break într-un sfert de oră, s-au adunat șase lovituri câștigătoare ale lui Federer și 12 greșeli neforțate ale sud-africanului. Jucătorul de 2,03 m nu și-a putut apăra serviciul, a câștigat doar 10 puncte – dintre care jumătate au fost greșeli neforțate ale elvețianului conform statisticii oficiale și a avut o singură minge de game în tot setul.

2:10 Joi, la Miami, am avut până acum parte de vânt și ploaie. În cea de-a doua semifinală feminină vom vedea însă o încleștare între alte două elemente ale naturii – foc și gheață. Cel puțin asta este cea mai sugestivă descriere a duelului Simona Halep – Karolina Pliskova, oferită de reputatul jurnalist Steve Tignor pentru tennis.com. Tignor apreciază că aceasta ar fi fost o finală tare faină pentru turneul de la Miami, datorită contrastului evident de stiluri al celor două jucătoare. „Pliskova lovește, Halep aleargă. Pliskova e gheață, Halep e foc„, scrie Tignor, care o vede favorită pe sportiva din Cehia.

2:00 Totul depinde acum de viteza lui Roger Federer. Ashleigh Barty este prima finalistă a turneului de la Miami, după 6-3, 6-3 cu Anett Kontaveit. Campionul elvețian îl înfruntă pe Hard Rock Stadium pe Kevin Anderson, jucătorul care îl învingea anul trecut, la Wimbledon, cu 13-11. Cea mai probabilă oră pentru startul partidei Halep – Pliskova este 3:30.

VINERI 00:35 Se poate juca la Miami! Sub curcubeu, Barty și Kontaveit reiau duelul! Pumnii strânși pentru vremea bună.

23:50 DECIZIE. Organizatorii încearcă să salveze programul zilei de joi și să nu perturbe pe mai departe fazele finale ale celor două tablouri de simplu, feminin și masculin. Astfel, unul dintre meciurile ATP, din faza sferturilor de finală, dintre Frances Tiafoe și Denis Shapovalov a fost mutat pe Grandstand. Pe Stadium, meciul Simona Halep – Karolina Pliskova rămâne anunțat pentru ora României 3:00.

22:40 La trei ore și jumătate de la startul anunțat al primei semifinale feminine de la Miami, progresul înregistrat a fost minim: câteva minute de joc după reluarea de la 2-0 pentru Kontaveit, un sprint al lui Barty de două game-uri și o nouă întrerupere din cauza ploii, la 2-2 – cantități mici de apă, dar suficiente pentru ca liniile să fie alunecoase și să pună în pericol siguranța sportivelor.

Păstrate inițial pe teren, pentru o evaluare cât mai exactă a situației, jucătoarele au fost până la urmă trimise la vestiare.


22:00 Veștile de la Miami nu sunt cele mai bune. Ploaia își face de cap în Florida, iar prima semifinală feminină, dintre Ashleigh Barty și Anett Kontaveit, a fost mai întâi amânată cu o oră, apoi, întreruptă, după doar două game-uri disputate.

Startul excelent al lui Kontaveit a fost curmat de o repriză de ploaie, după doar zece minute de joc. Estona a reușit să-și adjudece primele două game-uri, profitând și de ezitările lui Barty.

Organizatorii au anunțat că nu se va juca mai devreme de 22:30 ora României. Pe Hard Rock Stadium, pănă la duelul Simonei Halep cu reprezentanta Cehiei, Karolina Pliskova, ar trebui să se mai joace alte două partide: Denis Shapovalov – Frances Tiafoe și Roger Federer – Kevin Anderson (programat pentru ora 1:00 a României).


Deținătoarea trofeului de la Roland Garros s-ar afla la a treia vizită în fotoliul de lider mondial și ar începe, luni, săptămâna cu numărul 65 în fruntea WTA, după un hiatus de 63 de zile. Pliskova are deja asigurat un salt important în clasament, de pe 7 până pe locul 4, însă dacă trece de Simona și apoi câștigă titlul va avansa și mai mult, până pe locul 2.

Nu mă gândeam că voi fi atât de aproape (n.r. de recâștigarea primei poziții, pierdute după Australian Open 2019), atât de curând. Va fi o provocare, dar îmi place să joc sub presiune. Sper ca mâine să joc la cel mai înalt nivel. Când am ajuns la acest turneu nu mă gândeam la numărul unu mondial, pentru că era atât de departe. Acum, că sunt la un meci distanță, l-aș înhăța, dar aș scoate discuțiile despre acest subiect. Joc bine sub presiune însă și astfel nu există vreo tentă negativă„, a declarat Simona Halep.

Halep are avantaj 7-2 în circuit în fața Pliskovei și 1-0 în acest an (victorie 6-4, 5-7, 6-4 în Fed Cup).

De partea cealaltă, Karolina Pliskova s-a obișnuit să se poziționeze ca underdog în duelurile cu Simona, chiar dacă ultimul duel direct din WTA i-a revenit, la Madrid anul trecut, 6-4, 6-3 (Fed Cup este o competiție sub egida ITF). Reprezentanta Cehiei a vorbit despre setul de antrenament pierdut cu 0-6 în fața Simonei înainte de startul turneului de la Miami, însă în același timp este de părere că, împotriva Vondrousovei, tocmai a reușit cel mai bun meci din turneu. „Cred că am crescut, am fost deconectată poate pentru câteva game-uri. Per total, cred că a fost cel mai bun meci al meu aici. Ea s-a apărat bine, așa că a trebuit să fac, mereu, o lovitură în plus, dar cred că a fost un nivel bun de joc.”

Parcursul Simonei Halep până în semifinale, la Miami:

  • tur 1 – liber
  • tur 2: 6-1, 6-3 cu Taylor Townsend (96 WTA)
  • tur 3: 5-7, 7-6(1), 6-2 cu Polona Hercog (93 WTA)
  • optimi: 6-3. 6-3 cu Venus Williams (43 WTA)
  • sferturi: 6-4, 7-5 cu Qiang Wang (18 WTA)

Parcursul Karolinei Pliskova până în semifinale, la Miami:

  • tur 1 – liber
  • tur 2: 6-3, 6-4 cu Petra Martic (52 WTA)
  • tur 3: 6-7(3), 6-1, 6-4 cu Alize Cornet (53 WTA)
  • optimi: 2-6, 6-3, 7-5 cu Yulia Putintseva (44 WTA)
  • sferturi: 6-3, 6-4 cu Marketa Vondrousova (59 WTA)

 

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen