Halep: "Mă jignesc uneori şi nu cred că merit asta. Am ajuns la un nivel foarte înalt, iar jignirile nu cred că-şi mai au rostul"

21 feb 2014 30233 afişări Tenis
Halep: "Mă jignesc uneori şi nu cred că merit asta. Am ajuns la un nivel foarte înalt, iar jignirile nu cred că-şi mai au rostul"
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA
  • Simona Halep a primit titlul de Maestru al Sportului
  • Cea mai bună jucătoare de tenis a României susţine că nu a depăşit-o încă pe Virginia Ruzici: "Trebuie să câştig întâi un Grand Slam"
  • Top 3, o posibilă ţintă până la sfârşitul lui 2014
  • Halep: "Pe Serena Williams nu cred că o pot învinge pentru moment"

Simona Halep a început să bată frecvent în audienţă fotbalul prin rezultatele obţinute în ultimele luni. Performanţele româncei au ecouri atât pe plan intern, cât şi internaţional. Tot ce înseamnă "Halep" generează interes şi ... înghesuială. Aşa s-a întâmplat şi la conferinţa de presă programată de ministrul Sportului, Nicolae Bănicioiu, în cadrul căreia i-a acordat jucătoarei titlul de maestru al sportului. La numai 22 de ani!

Sala "Nadia Comăneci" a fost arhiplină, înţesată cu camere de luat vederi, cu operatori şi reporteri TV care i-au făcut marcaj strâns Simonei pentru a obţine o imagine, o interveţie LIVE, mai ales după încheierea conferinţei. "Nici la echipa naţională de fotbal nu vin atâtea televiziuni", a fost remarca unui coleg de breaslă. Până ca Halep să fie sufocată de televiziuni, ea a vorbit în faţa a peste 70 de reprezentanţi mass-media. Printre altele, sportiva care va fi pe locul 7 în lume în ierarhia WTA, începând de luni, a răspuns la absolut toate întrebările. A vorbit despre turneul câştigat de la Doha, până unde poate ajunge în clasamentul mondial, despre colaborarea cu Wim Fissette sau când a ieşit pentru ultima dată într-un club de noapte. Pe larg despre tot ce a spus Halep citiţi în rândurile care urmează.

Impresii după turneul câştigat la Doha
A fost un turneu extraordinar pentru că am avut şi foarte mulţi suporteri în tribune. Sper ca toată lumea să mă susţină în continuare pentru că vor veni şi momente mai grele, şi momente mai bune. Cel mai greu meci a fost cu Radwanska, are un stil diferit de joc faţă de celelalte jucătoare, greu de descifrat, este şi foarte inteligentă. Am fost condusă cu 5-2 pentru că am început cu o tactică nu tocmai bună, adică să lovesc puternic mingea. Ea a ştiut să-mi manevreze puterea. La 5-2 am decis să schimb tactica, să trimit mingi mai uşoare, dar să fiu tot timpul agresivă.

Probleme medicale?
Am o inflamaţie uşoară, dar nu este nimic grav. Voi putea juca la Indian Welles.

Egalezi performanţa Irinei Spîrlea prin atingerea locului 7 WTA şi ai depăşit-o pe Virginia Ruzici, managerul tău. Ce înseamnă pentru tine aceste lucruri?
Pe Virginia Ruzici încă nu am egalat-o, trebuie să câştig mai întâi un turneu de Grand Slam. În schimb, am egalat cea mai bună clasare a Irinei Spîrlea, luni voi pe locul 7 mondial. Mă bucur că am putut să-mi realizez acest vis, am făcut foarte multe sacrificii, dar totul a fost posibil pentru că am făcut mereu ceea ce mi-a plăcut.

Care turneu de Grand Slam ar fi mai accesibil?
Toate sunt la fel de greu de câştigat, dar voi munci mult pentru asta. Mi-aş dori ca primul titlu de Grand Slam să fie în Europa, la Paris

Ce ai alege între o clasare mai bună în WTA sau un turneu câştigat?
Cred că este mai important locul pe care îl ocupi în ierarhia mondială, dar dacă ar fi vorba de câştigarea unui turneu de Grand Slam, cu siguranţă aş alege acest lucru

Cum merge colaborarea cu antrenorul  Wim Fissette?
Lucrăm de două săptămâni, încă nu ne cunoaştem foarte bine, dar m-a ajutat la Doha. Este o persoană pozitivă, sper să mă ajute să obţinem rezultate împreună.

Doar trei jucătoare din topul mondial nu au pierdut încă în faţa ta: Serena Williams, Maria Şarapova şi Viktoria Azarenka. Care ar fi mai "abordabilă" pentru a fi "tăiată" de pe listă?
Toate trei sunt jucătoare excepţionale, de Top 3, unde nivelul este mult mai sus. Mai "uşor" ar fi cu Şarapova şi Azarenka. Cred că pe Serena Williams încă nu o pot învinge.

Când ai fost ultima dată într-un club?
Anul trecut în vară am fost ultima dată într-un club de noapte. Sunt sacrificii pe care un sportiv trebuie să le facă, dar dacă mi-e dor, mă duc în club, nu mă opreşte nimeni

Eşti atentă şi la ce se întâmplă pe margine în timpul meciurilor?
Aud şi văd tot ce se petrece şi în tribune. Pot însă să mă concentrez la joc, de fapt acest aspect a fost cel mai important pas pe care l-am făcut şi m-a ajutat să obţin rezultate. Să fiu foarte concentrată

Cât de mult eşti dezavantajată de statură?
Nu mă ajută la serviciu, dar în schimb am un avantaj la viteza de reacţie.

Cum caracterizezi dialogul pe care îl ai cu tine însăţi în timpul jocurilor?
Uneori la tenis, datorită presiunii, mai scapi şi câte un cuvânt pe care nu trebuie să-l spui. Mă jignesc uneori şi nu cred că merit asta. Am ajuns la un nivel foarte înalt, iar aceste vorbe nu-şi mai au rostul.

Simona Halep, în zodia cifrei "7". Şapte turnee câştigate, locul 7 mondial de luni. Cum ai descrie tenisul în şapte cuvinte?
Frumos, plăcut, uşor de jucat pentru mine, elegant, bucurie, iubire, ajutor.

Martina Navratilova a spus că te vede un posibil număr unu mondial pe viitor...
Şi când se retrage Serena? Voi încerca să ajung cât mai sus, dar cu siguranţă nu va fi uşor.

Top 3, următoarea ţintă?
Voi avea foarte multe puncte de apărat în a doua jumătate a anului. Eu voi face însă tot ce este posibil pentru a ajunge cât mai sus.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.