Halep, în optimi la Cincinnati, după o victorie muncită. Simona a tras de jocul ei şi a trecut linia de finiş, în faţa lui Mladenovic. Begu, învinsă într-o oră de iureşul venit din calificări, Schmiedlova

20 aug 2015 52987 afişări Comentează şi tu Tenis
Halep, în optimi la Cincinnati, după o victorie muncită. Simona a tras de jocul ei şi a trecut linia de finiş, în faţa lui Mladenovic. Begu, învinsă într-o oră de iureşul venit din calificări, Schmiedlova
  • Simona Halep este singura tricoloră care continuă aventura de vară în US Open Series, la simplu, în turneul de categorie Premier de la Cincinnati.
  • A treia jucătoare a lumii s-a impus în premieră, la capătul unui maraton, în faţa Kristinei Mladenovic (40 WTA), scor 7-5, 5-7, 6-4, după două ore şi 50 de minute de joc.
  • Irina Begu (28 WTA) a părăsit întrecerea de la Cincinnati, fiind învinsă net de tânăra jucătoare venită din califficări, Anna Karolina Schmiedlova (20 ani, 41 WTA), scor 1-6, 3-6.

 

România rămâne, ca şi la Rogers Cup, cu o singură reprezentantă în faza optimilor de finală la turneul de categorie Premier, Western and Southern Open, Cincinnati. Miercuri, şi Simona Halep, şi Irina Begu au fost departe de forma maximă, dar, doar Simona a supravieţuit în concurs.

Halep a reuşit o primă victorie extrem de importantă, din seria de patru care îi sunt necesare pentru a reveni pe poziţia a doua a clasamentului mondial. Constănţeanca şi-a complicat singură partida, pentru că a irosit multe desprinderi cu break în faţă, atât în primul set - câştigat totuşi, cât şi în al doilea - unde daunele au fost totale: irosind un game de serviciu la 5-4 şi două mingi de meci, Halep s-a trezit împinsă într-un set decisiv care nu ar fi trebuit să existe.

Simona a luptat însă de-a lungul întregii partide cu propriile greşeli, a trecut peste inconstanţa din joc şi a reuşit să o învingă în premieră pe Kristina Mladenovic, o jucătoare cu destule atuuri în faţa ei. Pe rând, atât dreapta cât şi lovitura sa de rever au produs ravagii de partea cealaltă a fileului, iar fizicul său a fost mai rezistent decât cel al franţuzoaicei. Cu trei ore de joc adăugate problemelor de la Toronto, decontul acestui efort ar putea apărea însă în fazele următoare ale turneului.

Begu, trădată de serviciu, a fost luată pe sus de tânăra Schmiedlova

Într-un meci desfăşurat sub ameninţarea constantă a ploii, Anna Karolina Schmiedlova a fost o tenismenă pusă pe fapte mari şi foarte grăbită. Înarmată cu multă încredere, graţie celor 11 victorii în 12 meciuri adunate în ultimele săptămânii şi celui mai recent succes în faţa polonezei Aga Radwanska, slovaca acontinuat seria fierbinte, gonind spre o victorie de o oră în faţa unei adversare cu serviciu fragil, cu frecvenţă de sub 50% pe prima minge şi eficienţă redusă, pe ambele mingi.

Startul bun, cu break, nu a putut fi susţinut de Irina, care a câştigat trei dintre cele patru game-uri puse pe tabelă la retur. Meciul s-a terminat chiar înainte de cea de-a treia repriză de ploaie care a dat peste cap programul de joc al zilei de miercuri, la Cincinnati.

 


Aşa am trăit în FORMAT LIVE BLOG partidele Simonei Halep şi Irinei Begu:

 

UPDATE 01:08 Irina Begu părăseşte turneul de la Cincinnati. Schmiedlova face la retur ceea ce nu i-a ieşit la serviciu: câştigă al şaselea său game pentru a închide setul doi şi o dată cu el şi partida, scor final 6-1, 6-3 în 60 de minute de joc.


UPDATE 01:05 Schmiedlova ratează închiderea meciului, iar Begu îşi trece în cont al treilea break al partidei.


UPDATE 01:00 Irina, în pericol să fie eliminată în mai puţin de o oră de joc. Schmiedlova defilează, mai câştigă o dată contra serviciului şi, după doar 54 de minute, va servi la 6-1, 5-2 pentru calificarea în optimi.


UPDATE 00:55 Victoria Irinei: Begu câştigă, din încercarea cu numărul şase, un game pe serviciu, după trei sferturi de oră de joc. Toate procentajele de la rubrica serviciiu sunt slabe pentru bucureşteanca aflată la cel mai bun sezon al carierei. La 3-2 însă, serveşte Schmiedlova, care are avans de un break.


UPDATE 00:45 Schmiedlova rămâne perfectă la retur: are cinci break-uri, din cinci game-uri jjucate de Irina cu serviciul. Tricolora nu a reuşit să salveze decât o singură minge de break, iar pe serviciul doi, are doar două puncte câştigate, din 15 jucate.


UPDATE 00:40 Irina reuşeşte să puncteze şi ea pe tabelă, în dreptul numărului de game-uri, dar din nou, reuşita vine la retur, nu pe serviciul propriu. 11 în startul setului secund.


UPDATE 00:35 Seria Schmiedlovei continuă şi în setul doi, deschizând cu break actul secund, la 30, pe serviciul Irinei.


UPDATE 00:30 SET SCHMIEDLOVA, în 24 de minute. Iureşul partidei o duce pe Irina de la un start perfect, cu break, la un bagel neomologat, cu şase game-uri cedate fără drept de apel, fără a fi avut vreo minge de game sau măcar vreo egalitate în game. Doar 14 puncte i-a lăsat slovaca de 20 de ani Irinei.


UPDATE 00:25 Scorul capătă proporţii: Schmiedlova nu dă semne că s-ar opri, Irina nu poate câştiga pe serviciu şi cedează al treilea break. În continuare, la 1-5, singurul game făcut de jucătoarea aflată pe locul 28 WTA a fost la retur.


UPDATE 00:20 Schmiedlova prinde viteză: game alb pe serviciu, urmat de un al doilea break, tot la 15, pe serviciul Irinei şi tabela arată 3-1, după 11 minute de joc.


UPDATE 00:15 După break vine însă rebreak, pentru că nici Irina, deşi îi intră primul serviciu, nu poate câştiga primul său game pe serviciu. Într-o simetrie perfectă, primele două game-uri sunt câştigate de jucătoare aflată la retur, la 15, punctul doi din game fiindîn ambele cazuri adjudecat de jucătoarea aflată la lansare.


UPDATE 00:10 Chiar se întâmplă! Meciul Irinei începe, cu Anna Schmiedlova la serviciu şi sportiva antrenată de Adrian Cruciat şi de Artemon Apostu Efremov câştigă contra serviciului.


UPDATE 00:05 Cucu-bau sau ursuleţul norocos? Greu de decis care este imaginea zilei, de la meciul Simonei.

 


UPDATE 23:55 Emoţii, emoţii: chiar dacă de pe Terenul 10 nu avem imagini, ceea ce se întâmplă pe Central, la meciul Djokovic - Paire este îngrijorător. Umbrelele s-au deschis, jucătorii au ajuns pe bancă, iar arbitrul Mohamed Lahiani anunţă în staţie că "ceeea ce se vede ]n spate, este foarte întunecat".


UPDATE 23:40 Pe Terenul Central, lucrurile s-au mişcat mai rapid: Safarova şi-a luat punctul necesar şiscapă de bătăile de cap reprezentate de aversele anunţate pentru întreaga zi la Cincinnati. Pe celelalte terenuri, încă se aşteaptă reluarea jocului.


UPDATE 23:35 Dacă meciul Safarova - Vandeweghe a fost întrerupt în momentul în care cehoaica, a şaptea favorită, avea două mingi de meci, la 6-4, 6-5 şi 40-15 pe serviciul lui Coco, Irina Begu şi Karolina Schmiedlova nu au apucat să schimbe decât câteva mingi de încălzire. Iar Neal Trousdale, un fotograf mereu pe urmele tricolorilor pe circuitul nord-american, nu a ratat nici aceste câteva momente, fiind rapid în a transmite instantaneele surprinse, spre deliciul fanilor români.


UPDATE 23:20 Dacă v-aţi gândit la refrenul celor de la Cargo - "poate dacă ploaia s-ar opri", ei bine, da! ploaia s-a oprit la Cincinnati şi maşinăria de uscat terenuri s-a pus în funcţiune. Tenisul ar trebui să revină....


UPDATE 23:00 Prognoza arată astfel: până la ora 20:00 ora locală - 50% şanse de ploaie, apoi prognoza de ploaie devine mai serioasă.


UPDATE 22:50 Irina Begu nu mai apucă să înceapă meciul, pentru că la Cincinnati, revine ploaia.


UPDATE 22:45 Serena Williams este mai expeditivă decât Simona şi se califică pe tabloul de opt după o oră şi 30 de minute de joc, scor 7-5, 6-3 cu Tsvetana Pironkova.


UPDATE 22:35 Undă verde pentru meciul Irinei Begu. Anastasia Pavlyuchenkova a dus revenirea până la capăt şi şi-a asigurat biletul pentru faza optimilor de finală, prin victoria cu scorul final 2-6, 6-3, 6-2 în faţa Yaroslavei Shvedova.


UPDATE 22:30 Ştiaţi că... Adversara Irinei Begu din această noapte a fost declarată "jucătoarea în ascensiune" a lunii iulie?


UPDATE 22:20 Bombăniţi de mai toţi fanii tenisului care au urmărit partida Halep - Mladenovic pentru faptul că ambele jucătoare au apărut purtând acelaşi echipament, reprezentanţii Tennis Adidas primesc acum puncte îanpoi: o felicită pe Simona pentru victorie.


UPDATE 22:15 Vă întrebaţi cum arată compelxul de la Cincinnati? Iată un exemplu.


UPDATE 22:00 Set decisiv pe Terenul 10, acolo unde aşteptăm meciul Irinei Begu. Rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova a revenit după pierderea primului set cu 2-6 în faţa jucătoarei venite din calificări, Yaroslava Shvedova, câştigând setul doi cu 6-3. Totul, în 78 de minute.


UPDATE 21:45 Petkovic sau Giorgi pentru Simona, pe mai departe. Halep este la trei victorii distanţă acum de locul doi mondial.


UPDATE 21:35 Statistica unui meci mai complicat decât ar fi trebuit să fie, după cum au decurs totuşi primele 90 de minute. Egalitate la numărul reuşitelor, însă Mladenovic a terminat meciul cu aproape de două ori mai multe erori decât Simona.


UPDATE 21:30 Interviul de pe teren: "Am fost la conducere tot meciul, dar n-am reuşit să termin. Sunt obosită, după Toronto, dar mi-am spus că trebuie doar să reuşesc să mă concentrez la fiecare punct. A fost un meci bun, ea a jucat foarte bine. Să revin pe locul doi înseamnă mult pentru mine, dar vreau să o iau meci cu meci. Este foarte important să câştig meciuri, să ajung pregătită la ultimul turneu de Mare Şlem. Vreau să găsesc o cale să joc cel mai bun tenis al meu de fiecare dată", le-a spus Simona spectatorilor de pe Granstand.


UPDATE 21:23 Victorie muncită: Simona trage de jocul ei şi trece linia de finiş în faţa lui Mladenovic, după două ore şi 50 de minute de joc, scor 7-5, 5-7, 6-4. Iar reacţia Simonei din final de partidă spune chiar totul: nu este bucurie, ci mai ales o uşurare că în fine, calvarul s-a terminat.


UPDATE 21:17 Simona vrea mingi, pentru a-şi exersa serviciul şi a se păstra în ritm de joc. Arbitrul îi dă doar mingi vechi, pentru a nu strica logica jocului. Mladenovic este bandajată zdravăn de kinetoterapeută. Şi meciul se reia, cu încercarea Simonei de a se impune.


UPDATE 21:11 Situaţie neobişnuită: Simona este din nou la un game distanţă de victorie, dar, la 5-4 pentru ea, reluarea jocului este amânată. Franţuzoaica cere time-out medical înainte ca Simona să servească pentru meci! Mladenovic se plânge de dureri de spate, se ţine de piciorul stâng, iar arbitrul discută îndelung cu Simona, evident nemulţumită şi nedumerită.


UPDATE 21:08 Simona este la un game de victorie, la 5-3 în decisiv, la fel ca în setul doi. Mladenovic suferă acum de două ori: se ţine de gambă şi deplasarea în teren este extrem de greoaie. Nu se poate apleca pentru a lovi corect mingea, forţează închiderea rapidă a punctelor, dar nu renunţă la luptă.


UPDATE 21:05 Scenariu cunoscut: Simona, întoarsă şi în setul decisiv. "Kiki" recuperează break-ul cedat în primul game şi pierde imediat serviciul, pentru a o lăsa pe Simona la conducere, 4-3, cu break în faţă.


UPDATE 21:00 Meciul Irinei Begu începe şi el mai târziu decât ne-am fi aşteptat: pe terenul 10 abia începe primul meci de simplu al zilei, dintre Pavlyuchenkova şi Schvedova.


UPDATE 20:57 Scorul îi este favorabil Simonei, 3-2, aşa că ne permităm să ne amuzăm alături de fanii sportului alb, de pe Twitter: într-o zi în care comentatorul de limbă engleză a spus de nenumărate ori "asta este o lovitură pe care Simona simte că ar fi putut să o facă" sau "simte că ar fi trebuit să o câştige", a treia jucătoare a lumii pare o novice când vine vorba de rupt rachete. "Halepeno, ai nevoie de mult mai multă agresivitate acolo pentru a rupe băţul" - a consiliat-o rapid Brad Gilbert, prin intermediul twitter-ului.


UPDATE 20:50 Scor periculos? Simona reuşeşte să se desprindă la 3-1 în decisiv, la capătul unui game alb pe serviciu. Precedentul game alb a fost tocmai ultimul serviciu adjudecat de Simona în actul secund - pe următoarele două le-a pierdut.


UPDATE 20:45 Statistica setului doi: 64 de minute de luptă, cu un colaps pe final, din partea Simonei, cea care ajunsese la jumătatea setului cu procentaj de 100% mingi câştigate pe primul serviciu.


UPDATE 20:42 Break Simona, în start de set decisiv. Simona pare decisă să repare rapid stricăciunile din finalul de set doi cu patru game-uri pierdute consecutiv. De la şansă de break alb, valorifică totuşi a treia minge de break, pentru a se instala la conducere, 1-0.


UPDATE 20:34 Simona scapă meciul de sub control: două mingi de meci ratate, două break-uri pierdute consecutiv şi calificarea se joacă în decisiv. Mladenovic, jucătoarea care la final de prim set cerea time-out medical pentru o accidentare la gleznă, suferită îmediat după un serviciu încheiat nefericit, împinge meciul într-un set trei, decisiv, la două ore de la primul serviciu. Constănţeanca a dat cu racheta de pământ, şi-a lovit cu putere piciorul, iar meciul devine o probă de rezistenţă fizică, deloc indicată pentru o jucătoare care cu trei zile în urmă suferea crunt din cauza căldurii şi a crampelor stomacale.


UPDATE 20:26 De la serviciu pentru calificarea în turul trei, Simona ajunge să servească pentru a împinge decizia manşei secunde la tiebreak. Mladenovic sărbătoreştea prea devreme câştigarea game-ului 11, la un serviciu de excepţie, care însă a raşchetat fileul. Arbitrul trebuie să îi strige de mai multe ori că a fost minge clară cu fileul, înainte ca aceasta să revină la linia de serviciu. Halep însă nu profită de momentul de deconectare al adversarei şi tabela arată 6-5 pentru Mladenovic.


UPDATE 20:20 Simona ratează minge de meci şi la retur, şi la serviciu. Reverul o trădează pe Simona la a doua minge de meci, de această dată pe propriul serviciu, iar Mladenovic rezistă şi face break, după o nouă eroare necaracteristică a Simonei. Şi Simo pare că ar vrea să ucidă mingea cu privirea...


UPDATE 20:15 Halep îşi oferă prima minge de meci, în game de retur, cu un lovitură remarcabilă de rever, care nu acceptă răspuns. Mladenovic însă rămâne arţăgoasă şi se salvează, riscând totul pe un lung de linie care trece departe de Simona. 14 puncte disputate încheie însă game-ul în favoarea franţuzoaicei, care o forţează pe Simona să îşi câştige meciul, la serviciu.


UPDATE 20:05 Simona, la un game de victorie. Seria ei ajunge la patru game-uri, în condiţia în care Mladenovic pare complet descumpănită. 7-5, 5-3, dar serveşte franţuzoaica.


UPDATE 20:00 Simona revine în setul doi, şi revine convingător, de la 1-3 la 4-3, cu break avantaj. Dreapta sa aduce punctul decisiv pentru break-ul cu numărul doi al setului, prinzând-o pe Mladenovic pe contre-pied.


UPDATE 19:52 Revine seria break-urilor! Simona ratează mingi pe propriul serviciu, Mladenovic, pe al ei. Ambele jucătoare au dificultăţi pe teren, Mladenovic este exasperată de fileu şi îl sărută, în speranţa că la punctele următoare, o va ajuta pe ea, nu pe Simona. Halep rămâne sub cel mai bun nivel al său, dar se agaţă de scor. 3-2 pentru Mladenovic, cu serviciu pentru Halep.


UPDATE 19:45 La 2-1 pentru Mladenovic în startul setului doi, Simona se ceartă din nou şi arată semne de frsutrare pe teren. Ratează break-ul, deşi din nou preia iniţiativa în game şi dreapta îi aduce două puncte spectaculoase. Constanţa este cea care lipseşte din jocul de astăzi al Simonei, pentru că execuţiile de top apar în fiecare game.


UPDATE 19:38 Iată şi statistica primului set: Simona conduce, dar nu detaşat.


UPDATE 19:35 La pauza dintre seturi, Mladenovic este încurajată de mama sa să rămână pozitivă şi să încerce să joace mai mult pe centrul terenului, pentru a nu-i mai deschide unghiurile Simonei. Primul serviciu a fost şi el o mare problemă pentru franţuzoaica de 22 de ani: a jucat, în primul set, 21 de puncte cu mingea a doua, cu unul mai mult decât cu primul.


UPDATE 19:28 SET SIMONA HALEP, 7-5. Simona pune în sfârşit mâna pe primul set, la finalul unui game în carea servit primul său as şi a profitat în continuare de reculul din jocul lui Mladenovic.


UPDATE 19:25 Mladenovic a revenit pe teren, dar, la 0-15 pe propriul serviciu, teama de a apăsa pe picior, graba de a pune scurtă şi jocul just al Simonei în faţa unei adversare care tocmai a trecut printr-o spaimă majoră de accidentare funcţionează. Se pare că şi tactica tricolorei de a se izola în lumea sa, în spatele prosopului, a dat roade.


UPDATE 19:18 Alertă de accidentare: Mladenovic serveşte, face o mişcare greşită şi piciorul drept este lovit. returul Simonei trece pe lângă franţuzoaică, "Kiki" ducându-se direct spre scaun, aşteptând intervenţia fizioterapeutului. Tendonul lui Ahile al piciorului drept este cel afectat.


UPDATE 19:15 Simona ratează închiderea setului, la serviciu, fiind din nou nesigură în momentul decisiv. Setul ajunge astfel la o serie de cinci break-uri consecutive schimbate de cele două combatante. 5-5.


UPDATE 19:10 Simona va servi pentru set, după al doilea break consecutiv oferit de Mladenovic pe dublă greşeală, la 5-4. Simona a făcut partea grea, s-a desprins cu puncte spectaculoase la 40-0, dar a avut nevoie de cadoul lui "Kiki", după un retur doi ratat, apoi o nouă eroare uşoară, pe dreapta, la capătul unui raliu controlat destul de autoritar. 5-4 plus serviciu.


UPDATE 19:05 Al doilea re-break pentru Mladenovic: greşelile necaracteristice ale Simonei o ţin în viaţă pe franţuzoaică. Halep. Egalitate la 4-4.


UPDATE 19:00 Moment delicat gestionat magistral de Simona: la break-ul franţuzoaicei răspunde cu game câştigat la retur. O dublă greşeală a lui "Kiki" i-a pus game-ul în buzunar, după ce încrederea îi este zdruncinată de o nouă tentativă de scurtă, dejucată însă de reacţia promptă a Simonei. 4-3 pentru constănţeancă


UPDATE 18:55 Rebreak Mladenovic. Franţuzoaica o pedepseşte pe Simona pentru ratarea desprinderii la două break-uri, atacând cu scurtă pe prima minge de break oferită de Halep, după o serie de trei erori directe. Dreapta Simonei a ratat ţinta, iar constănţeanca, ademenită la fileul, a fost pasată decisiv de jucătoare cu titlu de Mare Şlem la dublu. 3-3.


UPDATE 18:50 Simona conservă relativ uşor avantajul break-ului, cu game-uri bine controlate pe serviciu. Dreapta ei produce primele lovituri spectaculoase, dar schimbul de terenuri se încheie cu câte un game în contul fiecărei jucătoare, pentru că şi Mladenovic şi-a regăsit tăria la serviciu şi nu îşi mai cedează game-ul. 3-2 Halep.


UPDATE 18:42 Mladenovic scapă de o desprindere cu dublu break a Simonei, după un game pe propirul serviciu în care a fost condusă 40-0 de Halep. Vestea bună: a ieşit soarele. Vestea nu atât de bună: urmărim un meci în care rişti să încurci jucătoarele. Simona şi Kristina sunt îmbrăcate cam fel... 2-1 pentru Simona


UPDATE 18:35 Start ideal pentru Simona Halep: aflată la retur, a treia jucătoare a lumii pune presiune pe serviciul lui Mladenovic, pe mingea a doua şi izbuteşte să convertească a doua minge de break. 1-0 pentru Simona.


UPDATE 18:30 Armata de fani a Simonei este pe poziţii. Cel mai probabil, şi-au adaptat rapid refrenul pentru ziua de miercuri "fie ploaia cât de rea, nu plecăm, nu plecăm acasă"


UPDATE 18:25 Jucătoarele şi-au făcut intrarea pe teren. Simona, cu acelaşi echipament cu nuanţe neon de la Torornto.


UPDATE 18:10 Operaţiunea "teren uscat". Americanii muncesc de zor pentru a pregăti terenurile în vederea starturilor meciurilor. Iată ce se întâmplă pe Grandstand.


UPDATE 18:05 Organizatorii anunţă, pe contul oficial de Twitter al competiţiei, că ploaia s-a oprit, iar terenurile sunt uscate. Astfel, meciurile ar putea începe în următoarea jumătate de oră.


UPDATE 17:55 Ploaia strică programul la Cincinnati: în America a plouat abundent, iar startul meciurilor este uşor amânat. Întreaga zi stă sub ameninţare de ploaie, aşa că am putea avea în faţă o zi lungă, cu nenumărate secvenţe start-restart.


UPDATE 17:50 Simona zâmbeşte. Simona "tweet-uieşte". Vara târzie, spre început de toamnă, în Statele Unite, Simona Halep se trezeşte ca prin minune pe Twitter: după ce anul trecut, pe 8 septembrie, în timpul US Open-ului, îşi lansa contul oficial, apoi îl abandona la eliminarea din turneu, acum, la revenirea pe tărâm american pentru US Open Series, constănţeanca a revenit în universul celor 140 de caractere. Simona, alături de antrenorul Darren Cahill, zâmbeşte şi are parte de puţină distracţie.


UPDATE 17:40 HALEPMANIA loveşte America. Fanii Simonei au făcut spectacol în Canada şi sunt aşteptaţi să o facă şi la Cincinnati. Ca de fiecare dată, startul se dă pe reţelele de socializare. Puterea magică a Simonei? Iată un exemplu: "Mă trezesc mai bine şi mai vesel în zile precum aceasta, când ştiu că urmează să o privesc pe Simona Halep".


UPDATE 17:30 Salutare! O jumătate de oră ne desparte de startul meciurilor de la The Western & Southern Open, turneu mixt ATP şi WTA, cu Simona şi Irina pe afişul zilei de miercuri. Liderii mondiali ai ambelor tururi - feminin şi masculin - vor juca astăzi şi în total, jucătorii care vor lua cu asalt tuşele la Cincinnati în următoarele ore au în palmares, în total, 32 de titluri (adunând doar sesiunea de dimineaţă, nu şi pe cea de seară). Sunt Cezara Paraschiv şi împreună ajungem pe frecvenţele tenisului cu emoţii româneşti, de la Cincinnati.


Simona Halep începe cursa de urmărire a locului doi în clasamentul mondial, echivalent cu un bilet pentru un tablou de concurs la US Open fără Serena Williams la orizont până în ultimul act. Cu Maria Şarapova scoasă din cursă la Cincinnati, ca şi Rogers Cup Toronto, de o accidentare la piciorul drept şi determinată să nu îşi pericliteze în niciun fel şansele la ultimul turneu de Mare Şlem al anului, constănţeanca are nevoie de patru victorii la Cincinnati (calificare în finală) pentru a face rocada în clasamentul WTA cu rusoaica. Iar Simona a anunţat că este nerăbdătoare să reintre pe teren, chiar dacă la rândul său a avut probleme fizice notabile, în timpul finalei de duminică, iar timpul efectiv de recuperarea a fost de puţin peste două zile.

Ca şi la meciul revenirii după o pauză de peste 40 de zile în circuitul de simplu, misiunea Simonei este complicată. Stilul de joc şi palmaresul direct o recomandă pe Kristina Mladenovic drept o adversară periculoasă pentru a treia jucătoare a lumii, chiar şi în condiţii fizice optime pentru Halep. Agresivitatea franţuzoaicei, loviturile tari şi capacitatea demonstrată la Birmingham de a lăsa în urmă orice formă de reţinere în faţa Simonei sunt armele puse pe masă de "Kiki", o jucătoare tânără, dar matură în abordare.

Halep, de partea cealaltă, este, uşor surprinzător în acest moment al sezonului, jucătoarea cu cele mai multe victorii pe ciment în 2015 (28 meciuri câştigate şi 3 titluri la Shenzhen, Dubai şi Indian Wells), iar după afirmaţiile lui Sever Dron, "şi-a regăsit tenisul" în timpul turneului de la Toronto.

Begu, faţă în faţă cu o jucătoare cu o serie de 11 victorii în ultimele 12 meciuri

Irina Begu, având şi ea ca miză la acest turneu asigurarea unui clasament favorabil în vederea rămânerii în zona capilor de serie pentru US Open, va înfrunta o jucătoare pe val în circuitul WTA, rămasă două săptămâni în plus pe suprafaţa roşie - zgura, înainte de mutarea pe ciment. Mutarea a avantajat-o pe Schmiedlova, dat fiind faptul că, după un titlu la Bucureşti a urmat o semifinală la Bad Gastein.

Anna Karolina Schmiedlova, o jucătoare capabilă să mizeze pe cartea atacului în orice moment, după cum s-a văzut chiar în finala de la Arenele BNR, a făcut tranziţia lin între suprafeţe, setându-şi jocul în meciurile de calificare pentru tabloul principal de la Cincinnati şi reuşind o evoluţie convingătoare în faţa polonezei Aga Radwanska - cea care i-a căzut victimă în primul tur, la capătul unui meci de trei seturi.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.