Halep a mai scăpat de două nume mari la Roland Garros. Simona, în optimi după 6-3, 6-0 cu Torro-Flor. Cîrstea a pierdut cu Jankovic. LIVE BLOG, ziua a șaptea

Halep a mai scăpat de două nume mari la Roland Garros. Simona, în optimi după 6-3, 6-0 cu Torro-Flor. Cîrstea a pierdut cu Jankovic. LIVE BLOG, ziua a șaptea
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep s-a calificat în optimile de finală la Roland Garros, cel mai important turneu care se desfășoară pe zgură.
  • Simona a învins-o pe Maria-Teresa Torro-Flor (Spania, 55 WTA), scor 6-3, 6-0, grație unui tenis total pe care l-a prestat. Sorana Cîrstea a pierdut fără drept de apel cu Jelena Jankovic (Serbia, 7 WTA), scor 6-1, 6-2.
  • În faza următoare, Halep o va întâlni pe Sloane Stephens (SUA).
  • Petra Kvitova (cap de serie numărul cinci) a simțit și ea gustul eșecului în turul trei, după 6-7, 6-1, 9-7 pentru Svetlana Kuznetsova (Rusia). Serena Williams (1), Li Na (2) și Agnieszka Radwanska (3) au părăsit și ele competiția în zilele precedente. Halep, singura favorită din Top 5 rămasă în cursă.

UPDATE 17:20. Halep a declarat imediat după meciul cu Torro-Flor că se simte „în mână” la Roland Garros și că victoria nu este o surpriză

„Nu e o surpriză pentru mine această victorie, pentru că am din ce în ce mai multă încredere în mine și îmi iese jocul din ce în ce mai bine aici la Roland Garros”


UPDATE 16:35 Alte două jucătoare puternice au ieșit din turneul feminin sâmbătă, în turul trei. Petra Kvitova (favorita 5), învinsă de Svetlana Kuznetsova (Rusia), și sârboaica Ana Ivanovic (favorita 11), care a pierdut la Lucie Safarova (Cehia). Kvitova este campioana de la Wimbledon 2011, în timp ce Ivanovic a triumfat pe zgura pariziană de la Roland Garros în 2008. După trei tururi, din primii 10 capi de serie, doar cinci mai pot spera la marele trofeu: Halep (4), Kerber (8), Șarapova (7), Errani (10) și Jankovic (6).

Still not through the first week and not many of the top women left… pic.twitter.com/gDaA3Naug2


UPDATE 16:25 Perechea Begu/Knapp (România/Italia) s-a calificat în turul trei la Roland Garros, după ce a trecut de cuplul american Kops/Spears (cap de serie 6), 4-6, 7-5, 7-5.


Meci, Jankovic, 6-1, 6-2, în turul trei. Cîrstea a apelat cu perseverență la mingi riscante, însă nu s-a dovedit a fi ziua ei pe Terenul 1 de la Roland Garros. Jocul împrăștiat al româncei în vârstă de 24 de ani i s-a potrivit ca o mănușă Jelenei, fost lider mondial. Sârboaica a știut să prelungească schimburile până la momentul oportun, iar statistica reflectă perfect cursul jocului. 30 de greșeli neforțate comise de Sorana, 9 făcute de Jankovic. Șapte mingi de break convertite de sârboaică din 15 ocazii și doar două fructificate de româncă din șase șanse.


UPDATE 16:05 Sorana se află în mare încurcătură. Sfert-finalista din 2009 are nevoie de un șoc în jocul său, prin care până acum a creat o cascadă de erori. 6-1, 5-2 pentru Jankovic, iar Cîrstea servește pentru a rămâne în meci.


UPDATE 15:45 Avântul cu care Cîrstea începuse setul al doilea s-a risipit, iar Jankovic egalează la 2. 21 de greșeli neforțate a comis Sorana în 55 de minute de joc, nepermis de multe. Doar 8 pentru Jelena.


UPDATE 15:40 Tecău și Rojer au pierdut întâlnirea din turul trei, cu perechea Nestor/Zimonjic (3), scor 6-4, 7-5.


 UPDATE 15:35 Break pentru Sorana, care își intră în ritm, 1-0 în actul doi. Game-ul pe serviciul adversarei este valorificat imediat, în urma unui forehand trimis cu puțin în afara terenului de sârboaică.


UPDATE 15:30 Halep (4), singura favorită din Top 5 rămasă în cursă. Petra Kvitova (cap de serie numărul cinci) a simțit și ea gustul eșecului în turul trei, după 6-7, 6-1, 9-7 pentru Svetlana Kuznetsova (Rusia). Serena Williams (1), Li Na (2) și Agnieszka Radwanska (3) au părăsit și ele competiția în zilele precedente.

.@SvetlanaK27 prevails in longest women’s match of #RG14 (3h13min), defeats #Kvitova 6-7(3), 6-1, 9-7. pic.twitter.com/x6OY9ifNKQ


UPDATE 15:26 Set Jankovic, 6-1. Încă un break al Jelenei îi aduce și primul act, în urma unui rever al Soranei, scăpat mult în out.


UPDATE 15:20 Jucătoarea antrenată de Victor Ioniță nu controlează raliurile și nu reușește să cadreze loviturile cărora le imprimă forță. Jankovic și-a setat jocul de regularitate din spatele terenului, iar a șasea favorită conduce cu 5-1.


UPDATE 15:11 Încă un cap de serie „cade” la Paris. Ana Ivanovic (favorită 11) a pierdut în fața cehoaicei Lucie Safarova, scor 6-3, 6-3. Campioana din 2008 părăsește turneul din turul al treilea.

No.23 @luciesafarova moves onto R4 after d. #Ivanovic 6-3, 6-3 & holding off a late run from the Serb #RG14 pic.twitter.com/P64GIH6Cb0


UPDATE 15:10 Jucătoarea din Tîrgoviște a expediat câteva retururi violente, prin care a surprins-o pe Jankovic, 3-1. Sorana și-a adjudecat primul game al meciului, chiar pe serviciul adversarei.


UPDATE 15:05 Sorana ratează o minge simplă, din apropierea fileului, iar Jankovic se desprinde la 3-0, cu dublu-break. Jelena n-a învins-o niciodată pe Sorana pe suprafața roșie.


UPDATE 15:00 Cîrstea a început ezitant, cedându-și serviciul în primul game al meciului. Sârboaica deține unul dintre cele mai solide returi din circuit.


UPDATE 14:51 Cîrstea și Jankovic se află la încălzire. Sorana a câștigat tragerea la sorți și a ales să servească prima în meciul contând pentru turul trei al competiției.


UPDATE 14:43 Urmează Sorana. Meciul de pe Terenul 1, dintre David Ferrer (Spania) și Andreas Seppi (Italia) s-a încheiat cu victoria spniolului, finalist la Paris în 2013: 6-2, 7-6, 6-3. Pe cea de-a treia arenă ca importanță din complexul Stade Roland Garros vor intra Sorana Cîrstea (favorită 26) și Jelena Jankovic (favorită 6).

A 4R berth for 2013 finalist @DavidFerrer87, def. Seppi 6-2, 7-6, 6-3 #RG14 pic.twitter.com/1OhtuAWGie


UPDATE 14:24 Cel mai bun an al Simonei la Roland Garros. Se află pentru prima dată în optimi: „Iubesc acest turneu. Îmi place să joc aici”, a spus Halep la conferința de presă.

„I love this tournament, I love playing here,” says #Halep, who has reached the 4R here for the first time #RG14 pic.twitter.com/3ZsGAjCtBT


Game, set și meci, Simona Halep, după doar o oră și patru minute de joc: 6-3, 6-0 cu Maria-Teresa Torro Flor (55 WTA). În optimi, Halep se va întâlni cu Sloane Stephens (SUA), cea care a trecut cu 6-3, 6-4 de Ekaterina Makarova (Rusia).

Sportiva antrenată de Wim Fissette a adoptat o tactică inteligentă, pistonându-i punctul slab al adversarei, reverul. Deși jocul riscant al spanioloaicei ar fi trebuit să-i aducă mai multe puncte câștigătoare decât Simonei, s-a întâmplat invers. 24-15 pentru Halep, grație unui tenis ideal prezentat de româncă. Constănțeanca nu și-a pierdut serviciul sâmbătă, datorită unui plasament perfect al loviturilor. Victoria a fost încununată printr-un „bagel” în actul doi: set la 0 pentru încă o dovadă că jucătoarea de 22 ani se găsește între primele două favorite de la Roland Garros, alături de Maria Șarapova (Rusia).

Simona Halep reaches 1st @RolandGarros R16 with 63 60 win over Torro-Flor–> http://t.co/hAplNMmSTg #RG14 #tennis pic.twitter.com/F3YLmKCtEe


Statistica meciului Halep – Torro Flor, 6-3, 6-0. 5 mingi de break convertite de Simona, din 14 șanse. 0 pentru Maria, din 8 ocazii. Totalul punctelor câștigate: 66 la 43 în favoarea româncei.


UPDATE 13:07 4-0 pentru Halep, care se desprinde decisiv. Nu și-a cedat serviciul în niciun rând jucătoarea antrenată de Wim Fissete, deși a trebuit să salveze cinci astfel de puncte. 22 pentru Torro- Flo r-11 în dreptul Simonei, raportul greșelilor neforțate.


UPDATE 13:01 Break Halep și în setul doi, 2-0. Inteligența Simonei mișcă tabela încă o dată în favoarea ei. Puterea de care dispune spanioloaica expediază mingile tot mai des în afara terenului. Spaniolul Juan Carlos Ferrero, campionul din 2003, asistă și el la meci. Deocamdată n-are motive de bucurie.


UPDATE 12:55 Halep a început cu dreptul și în manșa a doua, salvând trei mingi de break. 1-0, în urma celui mai frumos schimb al meciului, încheiat cu o minge plasată perfect în colț de Simona. 16 lovituri direct câștigătoare a reușit Halep, în timp ce Torro-Flor a realizat doar 9 astfel de mingi. Contrar stilului celor două.


UPDATE 12:45 Set Simona Halep, 6-3. Elanul spanioloaicei s-a tăiat odată ce românca a început să impună tempo-ul schimburilor. A accelerat de multe ori în diagonală, profitând de mobilitatea scăzută a lui Torro-Flor. Simona a realizat dublu-break-ul la 5-3, fapt pentru care va intra cu serviciul în actul doi.


UPDATE 12:40 Două mingi de dublu-break a salvat Torro-Flor, pentru a-și face serviciul într-un final, 4-3. Își asumă din ce în ce mai multe riscuri adversara lui Halep.


UPDATE 12:37 Game alb pentru eleva lui Fissette. Break valorificat imediat, iar Simona impune ritmul în acest moment, 4-2.


UPDATE 12:32 Break Halep, 3-2. Simona i-a aflat punctul nevralgic al spanioloaicei și o presează tot mai mult pe rever. Maria începe să greșească și break-ul se produce, la a patra șansă de care a dispus constănțeanca.


UPDATE 12:25 Contrează bine Halep mingile puternice venite de la adversară și o surprinde pe aceasta cu un rever „înțepat” în lungul liniei, la minge de game, 2-2.


UPDATE 12:20 Simona a egalat rapid la 1, apoi a beneficiat de două mingi de break. Salvate de Torro-Flor, după ce a împins-o pe româncă, în câteva rânduri, mult în spatele terenului cu dreapta, arma ei favorită. Game pentru a 55-a jucătoare a lumii, 2-1.


UPDATE 12:11 A început meciul de pe Terenul 2. Torro-Flor joacă agresiv, închizând game-ul de debut cu un rever necruțător în cros, 1-0. Comentatorul de pe Eurosport 2 ne dezvăluie o statistică interesantă. Simona Halep are aceleași cifre la retur cu cele ale Serenei Williams, în 2014.


UPDATE 12:05 Ziua a șaptea de la Roland Garos stă să înceapă. Simona Halep și Maria-Teresa Torro-Flor se află la încălzire. Arbitrul în scaun este Steeve Danchet din Franța. La Paris, soarele și-a făcut apariția pe cer, iar în atmosferă sunt 19 grade Celsius, vreme perfectă pentru tenis. Spanioloaica va servi prima.


UPDATE 11:57 Au mai rămas 10 minute până la startul meciului dintre Halep și Torro-Flor. Simona este cotată la casele de pariuri cu 5.50 pentru câștigarea trofeului, pe locul doi. Bookmakerii i-au acordat Soranei Cîrstea o cotă de 250,00. Favorită este Maria Șarapova (Rusia), cu 2.50.


UPDATE 11:50 Domnul și doamna Melzer. Cei doi soți din circuitul profesionist au format o pereche și pe terenul de tenis, la dublu mixt. Jurgen Melzer (Austria), alături de Iveta Melzer (fostă Benesova) au pierdut în fața lui Alexander Peya (Austria) și Abigail Spears (SUA), 6-2, 6-4.


UPDATE 11:40 Știați că…pentru fiecare as reușit de jucătorii de la Roland Garros, 25 de euro merg către „Fundația lui Roger Federer”? Până sâmbătă, au fost realizați 1.703 ași, prin care s-au strâns 42.575 de euro. O cifră considerabilă, nu doar pentru că Ivo Karlovic și John Isner, doi uriași, au rămas în competiție. Simona Halep a contribuit cu patru servicii câștigătoare la ultimul meci, cu Heather Watson, scor 6-2, 6-4.


Roland Garros, singurul turneu de Grand Slam care are loc pe zgură, a ajuns în a șaptea zi. Dacă la masculin, jucătorii cu nume au înaintat în capitala Franței la fel ca un TGV, o situație neobișnuită se prezintă pe tabloul feminin.

Primele trei favorite, Serena Williams (1), Li Na (2) și Agnieszka Radwanska (3) s-au frânt încă din primele trei tururi, învinse de Garbine Muguruza, Kristina Mladenovic și Ajla Tomljanovic. O conjunctură de care poate beneficia Simona Halep (cap de serie numărul patru), în condițiile în care acum este cel mai bine clasată jucătoare din turneu. Însă la un Grand Slam se opun ambiții nebănuite de-o parte și de alta a fileului, fiecare tenismen, de la cel de pe locul 200, până la liderul mondial, visând la trofeul care îl poate proiecta în cărțile de istorie ale sportului alb.

Simona Halep și Sorana Cîrstea joacă pentru calificarea în optimi

Halep joacă astăzi pentru calificarea în optimile de finală la Paris, iar un prim obstacol în calea către titlul mult visat este Maria-Teresa Torro-Flor (55 WTA). O sportivă puternică, crescută pe zgura din Spania, la academia lui Juan Carlos Ferrero, campion la Roland Garros în 2003. Tot pentru optimi își poate obține biletul și Sorana Cîrstea (favorita 26), care are o misiune mult mai dificilă, cu experimentata Jelena Jankovic (Serbia), cap de serie 6. În ciuda locului din clasament, Sorana are șansa ei, pentru că sfertul de finală obținut în 2009 la Openul Francez, dar și rezultatele directe pe care le deține în fața sârboaicei, sunt detalii care îi pot genera resurse nebănuite. În proba de dublu vor evolua și Horia Tecău și Irina Begu, în două partide dificile. 

Meciurile românilor de sâmbătă: 

Maria-Teresa Torro-Flor (Spania) – Simona Halep (România) – turul trei – Terenul 2 (ora 12:00, în direct pe Eurosport 2)

  • Prima întâlnire dintre cele două
  • Cea mai bună performanță la Grand Slam-uri: Torro-Flor – turul trei la Roland Garros 2014, Halep – sferturi la Australian Open 2014
  • Suprafața favorită: Torro-Flor – zgură, Halep – zgură.

Torro-Flor este o jucătoare puternică, bazându-se în special pe serviciu și forehand. Lovește plat și puternic, având un joc specific terenurilor de hard, însă se simte cel mai bine pe zgură.

Jelena Jankovic (Serbia) – Sorana Cîrstea (România) – turul trei – Terenul 1 (după ora 14:00)

  • Sorana conduce la întâlnirile directe cu 4-2: 6-3, 3-6, 6-4 pentru Cîrstea în Fed Cup (2008, zgură), 3-6, 6-0, 9-7 pentru Cîrstea la Roland Garros (2009, zgură), 6-3, 4-6, 7-6 pentru Cîrstea la Roma (2012, zgură), 6-2, 6-1 pentru Jankovic la Dallas (2012, hard) și 6-0, 6-4 pentru Jankovic la Miami (2012, hard).
  • Cea mai bună performanță la Grand Slam-uri: Jankovic – finală la US Open 2008, Cîrstea – sfert de finală la Roland Garros 2009
  • Suprafața favorită: Jankovic – hard, Cîrstea – hard. 

Jankovic preferă suprafețele rapide, dar jocul ei este unul solid și pe zgură. Lovește bine de pe linia de fund și taie ideal unghiurile terenului. Se deplasează rapid, iar arma ei favorită este reverul cu două mâini. Punctul slab – jocul la fileu.

Horia Tecău/Julien Rojer (România/Olanda) – Daniel Nestor/Nenad Zimonjic (Canada/Serbia) – după 13:30

Irina Begu/Karin Knapp (România/Italia) – Raquel Kops-Jones/Abigail Spears (SUA) – după 13:30

Sania Mirza/Horia Tecău (India/România) – Timea Babos/Eric Butorac (Ungaria/SUA) – după 16:30

 

 

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele