"Hagi e cotat la 12 milioane de euro. Halep la cât ar fi cotată?". Răspunsul dat pe loc de Ion Ţiriac: "Primii 5 câştigă azi enorm numai din bonusuri"

11 iul 2019 9424 afişări Tenis
"Hagi e cotat la 12 milioane de euro. Halep la cât ar fi cotată?". Răspunsul dat pe loc de Ion Ţiriac: "Primii 5 câştigă azi enorm numai din bonusuri"

Doi dintre cei mai în vogă sportivi români, Ianis Hagi şi Simona Halep, au fost analizaţi de Ion Ţiriac din punct de vedere al sporturilor pe care le reprezintă. 

"Ianis Hagi este cotat azi la 10-12 milioane de euro, la cât ar fi cotată Simona Halep, dacă ar fi şi în tenis ca şi la fotbal, să fie transferată de la un club la altul?", a fost întrebat Ion Ţiriac într-un interviu acordat ProSport. Citeşte mai multe aici!

Fostul tenismen susţine că cele două sporturi nu pot fi comparate din acest punct de vedere şi a adus un faţă un aspect trist. Conform lui Ion Ţiriac, Simona Halep ar fi avut încasări mult mai mari, dacă s-ar fi născut în Germania, SUA, Franţa sau Anglia: "Noi suntem un sport individual, nu suntem de vândut sau de cumpărat de către echipe. Să o luăm altfel. În timpul meu şi al lui Becker era foarte uşor să faci rost de 100.000 de dolari sau de 200.000 sau de 500.000 pentru un junior. Sau cel puţin mie mi-a fost. A trebuit să dau două telefoane. Lucrurile s-au schimbat. Primii 5 câştigă azi enorm numai din bonusuri.

Apoi, din punct de vedere economic, Germania - nr. 1, Statele Unite – nr. 1, 2, Franţa – nr. 2,3, Anglia – nr. 2,3,4. Şi cam atâtea sunt în categoria asta. Multinaţionale, identificarea sportului cu un brad sau un produs. Şi atunci câştigă de cel puţin 2-3 ori mai mult. Simona Halep englezoică, Simona Halep nemţoaică ar fi câştigat mult mai mult, cu toate că Angelique Kerber este o jucătoare bună de tenis. Însă în cartea mea de adrese, mereu repet, Simona are mult mai multă charismă. Şi pentru că vouă jurnaliştilor vă place să spuneţi cât a câştigat Simona Halep, vă spun eu că nu a câştigat destul. Trebuia să câştige mult mai mult, să fie mai bănoasă treaba", a declarat Ion Ţiriac pentru ProSport. 

De asemenea, Gică Hagi a avut un discurs asemănător, dar cu referire la fotbal. Fostul decar al naţionalei consideră că fotbaliştii români sunt subevaluaţi ca preţ şi, în plus, militează pentru un loc direct în grupele Ligii Campionilor pentru campioana României. 

Fiul său, Ianis Hagi, este aproape de plecarea de la Viitorul, iar oficiali ai clubului au recunoscut că suma de transfer se ridică la aproximativ 12 milioane de euro. 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.