GuangzhKO Simona. Surpriză de proporții: Halep – Allertova 4-6, 3-6. Simona, meci ratat: dezarmată și lăsată fără replică de tânăra Denisa, locul 74 WTA

GuangzhKO Simona. Surpriză de proporții: Halep - Allertova 4-6, 3-6. Simona, meci ratat: dezarmată și lăsată fără replică de tânăra Denisa, locul 74 WTA
  • Publicat:
  • Actualizat:

Simona Halep (2 WTA) se oprește în sferturile de finală ale turneului de la Guanghzou, la capătul unui meci de uitat cât mai repede, atât de către a doua jucătoare a lumii, cât și de către fani. Denisa Allertova a făcut un meci mare, profitând din plin de ziua proastă a constănțencei, pe fondul unui joc inspirat și foarte îndrăzneț, în care a mizat constant pe atac, forță și agresivitate. Cehoaica s-a impus 6-4, 6-3, după 74 minute de joc (potrivit flashscore), care oferă o simetrie perfectă cu poziția sa din clasamentul WTA. Partida s-ar fi putut însă la fel de bine încheia mai devreme, cu scor mai drastic atât în primul, cât și în al doilea set.

Fără vlagă, fără soluții, fără arme și putere de luptă – aceasta este senzația dominantă după prestația Simonei. Deranjată de condițiile meteo, ușor deconectată, repetând gestul de a stoarce picături de apă din echipamentul de joc, Halep a ratat startul și nu a găsit soluția pentru a-și ridica nivelul evoluției. Longilina și îndrăzneața Allertova (1,80 m) și-a văzut de jocul care i-a adus satisfacții în acest sezon, a impus ritmul în punct chiar și atunci când prima lovitură deranjantă și prima rupere de ritm i-a aparținut Simonei, a fost mai promptă pe atacul la plasă, iar mingile sale au căutat mereu-mereu linia.

Serviciul a încurcat-o din nou pe Simona: cu doar un punct din două început cu prima minge, game-urile proprii au fost greoaie, mereu supuse presiunii, întrucât pe mingea a doua, Halep a câștigat cam una din trei mingi, un procentaj modest pentru o tenismenă de top.

 


Așa am trăit în format LIVE BLOG ultimul duel al Simonei Halep la Guangzhou: pentru tricoloră urmează turneele de la Wuhan și Premier Mandatory-ul de la Beijing.

 

15:30 Turneul de categorie International de la Guangzhou este decapitat, primele două favorite fiind acum înafara competiției: Andrea Petkovic a fost eliminată încă din primul tur. Favoritele 3 și 4, Errani și Jankovic, vor juca însă în careul de ași.


15:22 Game, set, meci Denisa Allertova, 6-4, 6-3: este cutremur în China, pentru că principala favorită părăsește turneul în faza sferturilor de finală, depășită net ca joc de super-agresiva cehoaică. GuangzhKO, Simona.


15:19 Deznodământ amânat: tribunele nu sunt pline, dar spectatorii exultă, pentru Simona câștigă autoritar serviciul. 3-5.


15:15 Simona rămâne în meci: Allertova se crispează, ca și în primul set în game-ul pentru victorie, ratează tușa, în timp ce Simona reușește să își tempereze dreapta, în timp ce între puncte, stoarce discret atât fusta, cât și tricoul de sudoare. Căldură mare monșer și în China, și pe tabelă. 2-5 și examen pe serviciu.


15:12 Simona nu poate face nimic: cedează al doilea break alb al partidei, fiind, la 1-5, la un game de eliminare. Allertova are două șanse de a închide meciul cu serviciul. Fanii nu sunt mulțumiți de ceea ce arată a doua jucătoare a lumii.


15:05 BREAK Allertova în debut de set 2: Impresionant jocul cehoaicei Allertova: leagă loviturile câștigătoare oferindu-și mingi de break, sesizează ușoara lentoare a Simonei și o aleargă dintr-o parte în cealaltă a terenului, până în mantinelă, iar execuțiile deloc curate ale Simonei îi dau și moral și un extra-impuls pe tabelă. E bine că vedem semnul WTA clar pe imaginea de mai jos. Pentru că de regulă, băieții ajung în poziții atât de departe de teren, nu fetele.


14:58 Simona încearcă cartea variației în joc, o surprinde prima dată cu drop-shot-ul, oferindu-și o finalizare lejeră după un voleu ezitant al Denisei, dar cehoaica are replică și pentru atacul la plasă al numărului doi mondial, pasând câștigător. 2-1 pentru Allertova în setul doi, grație avantajului de a servi prima.


14:45 SET ALLERTOVA, 6-4: Ceea ce a primit în game-ul anterior, Simona returnează cu erori la fel de ușoare în game-ul care ar fi trebuit să o ducă la 5-5. Simona nu este Simona pe teren în acest moment, însă meciurile de trei seturi au fost negociate bine în 2015, pe ciment.


14:40 Simona rămâne în set, însă este în totalitate „meritul” Denisei Allertovam care începe game-ul cu două duble greșeli, apoi ratează devreme în raliu, de două ori 4-5 și urmează testul serviciului pentru Halep.


14:35 Simona apasă puțin accelerația, dar serviciul adversarei este tot departe de a fi descifrat: dovada – la 40-15, Simona returnează bine, dar pierde inițiativa după prima lovitură, iar Denisa rămâne fără game cedat. 2-5


14:30 Simona pare debusolată: constănțeanca este departe de nivelul ei, vremea umedă pare a apăsa mai mult pe umerii ei, să fie oboseala? Allertova cu singuranță nu este dispusă să îi ofere nicio mână de ajutor. Deși ezitările o duc în pericol de a pierde la rândul său break, nervii săi sunt tari în momentul cheie: o ține pe Simona în raliu cu mingi cros pe tușă, schimbă ritmul punctului cu un lung de linie bine plasat, cu marjă de eroare față de linia laterală, dar suficient de departe de Simona, iar cu un as se duce la 4-1


14:22 Simona punctează pe tabelă, salvând un alt game complicat de serviciu. dreapta încă scapă înafara terenului, dar, la egalitate, serviciul o scoate din bucluc, cu as și serviciu de nereturnat. 1-3.


14:15 Allertova își respectă numele: pleacă ca din tun în duelul cu Simona Halep, care nu găsește prima minge de serviciu și nu are nici tirul reglat. „Fighter girl” se agață de primul său de game propriu, salvează două oportunități de break, dar nu și pe a treia. Iar expresia Simonei este concludentă. Break cedat înghesuit între două game-uri nete de serviciu pentru Denisa, cu un singur punct smuls de Simona la retur, duc tabela la 0-3.


UPDATE 14:10 Start joc, Guangzhou: intrăm alert în partidă, fără încălzire, cu Denisa Allertova la serviciu.


Denisa Allertova (22 ani, 1,80 m) este o jucătoare care și-a propus să ajungă cât mai rapid în Top 10 WTA. 2015 este anul în care jucătoarea cu o convocare în echipa de Fed Cup a Cehiei, viitoarea adversară din Grupa Mondială a României, a făcut saltul în Top 100, avansând până pe poziția 73 – personal best stabilit pe 14 septembrie. Tot 2015 este anul în care Denisa a debutat pe tabloul principal al fiecăruia dintre cele patru turnee de Mare Șlem, câștigând de fiecare dată câte un meci, chiar și atunci când sorții i-au adus în față în primul tur o jucătoare de pe lista capilor de serie.


Allertova a purtat la Roland Garros și Wimbledon exact același echipament ca Andreea Mitu. Foto: Facebook, Denisa Allertova

Simona este favorită certă la startul primului duel direct cu Allertova, însă partida de joi, de la ora 14:00 (ora României) poate oferi și momente intense de tenis și provoccări reale pentru a doua jucătoare a lumii. Denisa s-a remarcat în 2015 ca o jucătoare cu moral puternic mai ales în duelurile cu jucătoare mai bune. Intrată pe tabloul de la Flushing Meadows sub zodia cifrei șapte, un magnet pentru energii pozitive în numerologie, de pe locul 77 WTA, grație celor 777 puncte adunate în turnee, Denisa a produs surpriza în fața ibericei Carla Suarez Navarro.

Forma slabă a sportivei din Peninsula Iberică a fost incontestabil un factor decisiv, Allertova urcând la șapte seria înfrângerilor consecutive ale Carlei Suarez Navarro. Denisa a avut însă forța mentală de a anula în setul secund nu mai puțin de șase mingi de set decisiv ale ibericei, desăvârșind apoi curățenia capilor de serie pe jumătatea Serenei Williams, cu un succes în minimum de seturi, 6-1, 7-6(5).

Allertova a clacat în meciul secund de la Flushing Meadows, după un prim set adjudecat în fața viitoarei finaliste, Roberta Vinci. În timpul meciului, cehoaica a fost ironizată de fani pe rețelele de socializare pentru că ar fi greșit tactic, luând pauză de vestiar la încheierea primei manșe, distrugându-și singură ritmul de joc, după ce încheiase manșa cu două break-uri și opt din nouă puncte câștigate la retur. Erorile neforțate au îngropat-o pe Denisa, demonstrând o dată în plus că, în tenis, o armă importantă este constanța.


Allertova nu are cont oficial de Twitter, ci doar o pagină de Facebook pe care fanii află noutăți. Foto: Facebook, Denisa Allertova

Denisa Allertova a arătat momente de strălucire și moral bun și în turul doi de la Wimbledon, în fața danezei Caroline Wozniacki. Fostul lider mondial a defilat până la 6-1, 5-1, însă relaxarea prematură, dublată de o ridicare evidentă de nivel din partea cehoaicei, a strâns scorul și a fost chiar la un pas de a aduce un decisiv în partidă. „Am fost foarte concentrată până la acel punct, îi știam jocul, am controlat duelul de la început, am avut inițiativa, am returnat și am servit bine. Am jucat un game bun la 5-1, dar am ratat un drop-shot și apoi jocul ei a crescut. Au apărut mingile ei pe linie, a început să mă împingă în spatele liniei de fund – ea nu mai avea nimic de pierdut și lovitura de rever a apărut de nicăieri„, analiza la finalul meciului Wozniacki.


Foto: Facebook, Denisa Allertova

Cu nouă titluri ITF în carieră, dar fără triumf WTA în palmares, Denisa Allertova poartă mai departe tradiția familiei, mama sa fiind fiica unui antrenor de tenis pentru copii, iar bunica sa, Blanka Politzerova – o fostă jucătoare profesionistă, care s-a duelat, potrivit site-ului circutului WTA, cu Martina Navratilova și Hana Mandlikova – la începutul carierei, toate reprezentând aceeași țară, măcar până la un punct.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen