Gabriela Ruse explică de ce a pierdut meciul dramatic cu Cori Gauff: „Am avut crampe” | EXCLUSIV VIDEO

  • Publicat:
  • Actualizat:

Gabriela Ruse a fost învinsă dramatic în turul inaugural de la Wimbledon de Cori Gauff (SUA, 12 WTA), scor 6-2, 3-6, 5-7, însă românca susține că în setul decisiv a avut ceva probleme fizice.

Reporter: Ai condus la seturi pentru ca apoi meciul să atârne de seria de mingi de break din manșa decisivă…

“Pentru mine nu este important unde joc, știu că nivelul e acolo. Fizic nu sunt de Top 10 și știu asta pentru că, la 4-4 în setul decisiv, aveam crampe. Nu am ce să zic, sunt foarte mulțumită cu ceea ce am jucat. Am dat tot ce am mai bun în mine, ca de obicei”.

„Uneori e nevoie și de puțin noroc”

Reporter: Ai fi avut posibilitatea de a aborda altfel meciul sau să faci pe parcursul partidei modificări tactice?

“Cred că uneori ai nevoie și de puțin noroc, poate și o tragere mai bună pentru primul tur. Totuși am luat-o așa la foc, automat, din primul tur cu Coco care a jucat foarte bine în ultima perioadă”

Reporter: Aveai nevoie de mai multe partide jucate pe iarbă înainte de Wimbledon?

“Eu nu am avut prea multe victorii (n.r la recentele turnee) m-am întors și după boala pe care am avut-o (n.r. diagnosticată cu Covid, doza booster i-a provocat și o miocardită-inflamație cardiacă, urmate de pneumonie). Per total sunt fericită cu perfromanța de aici chiar daca am pierdut în primul tur”

Reporter: Spui că nu ai avut noroc, unde ai simțit că a fost o dereglare?

“Nu neapărat la meci. Am simțit că parcă aveam nevoie de o partidă înainte de o astfel de întâlnire pentru că am jucat cu una dintre cele mai în formă jucătoare”

“Mereu, mereu, mereu, sunt de părere că Dumnezeu îmi dă tot ce e mai greu tocmai că mă pregătește pentru ce urmează și îmi arată că trebuie să fiu mai bună”

Reporter: Pe de altă parte și tu ai fort o tragere gres pentru Gauff…

“Am simțit-o foarte tensionată și pe ea (n.r Coco Gauff) la început. Știam că îi e puțin frică de mine, mai ales, că eu am și o istorie în spate când joc cu jucătoare mai bine clasate decât mine. Consider că sunt și eu o jucătoare de top și mă țin, încă, pe loc mici detalii. Curând o să fiu acolo, nici nu mă gândesc la altceva, nu mă îndoiesc că voi fi în top. Mai îmi trebuie puțin timp!”
Reporter: Răbdare?

“Răbdare, da, clar pentru că nu este ușor să pierzi mereu, să pici cu cele mai bune în primele tururi și să nu reușești să te duci spre fazele finale. Dacă te întâlnești cu astfel de jucătoare în primul tur la Roland Garros, la Wimbledon sau US Open și pierzi…”

Reporter: Este uneori necesar un culoar pe tabloul de concurs care să faciliteze avansarea în turneu?

“Eu în ultimele patru luni de zile, în afară de meciul cu Swiatek și cu Mertens la Roland Garros, am pierdut toate meciurile, la 2-3 puncte. Ceea ce înseamnă că sunt ok, că sunt acolo, dacă aș fi pierdut foarte rău atunci, probabil eram în vacanță, în momentul ăsta”

Reporter: În meci, unde ai simțit că este un moment de decalaj. De la 4-4 ai salavat 9 mingi de break. A post o luptă!

“A fost o luptă mentală pentru că amândouă am simțit că suntem la același nivel ca tenis. Ea, sunt sigură că este mai bună ca mine fizic, în acest moment. Nu a fost o diferență, poate ea servit mai bine în anumite momente și fizic. Atât pot să spun, fizic”

Reporter: Ok, tu pretinzi că Gauff a servit mai bine. Seviciul a făcut diferența? Nu returul?

“Cred că a reușit să pună mai multe mingi în teren. A scos mai multe mingi decât mine dar nu știu ce să zic, nici de serviciu pentru că nu mi-a făcut mulți ași. Puncte directe cu serviciul nu prea au fost, poate câteva. În plus, mie mi-a lipsit un prim-serviciu, pe care dacă l-aș fi avut, aș fi pus mai multă presiune pe ea și aș fi izbutit să termin mai repede punctele din două-trei schimburi. Nu pot să spun că m-am simțit pusă la zid. Absolut deloc!”

Reporter: Este vorba despre acele mici detalii…

“Mici detalii care vin, pleacă”

Reporter: Zici de serviciu. A fost vorba numai în cazul acestui meci sau este ceva , major, ce trebuie reconfigurat ca execuție?

“Am ceva probleme de câteva săptămâni pentru că la Birmingham m-am trezit cu gâtul blocat”

Gabriela Ruse, aceleași probleme ca Nadal!

Reporter: Și tu? (n.r. Simona Halep a suferit o accidentare similară care a forțat-o să abandoneze la Bad Homburg chiar înaintea semifinalei cu Bianca Andreescu).

“La mine a fost foarte, foarte rău!”

Reporter: Torticolis?

“Da, la mine a fost complet. Nu puteam să mișc gâtul nici 10 centimetri. Cumva a trebuit să îmi ajustez toată mișcarea la serviciu din cauza asta. Așa mi s-a întamplat și când am avut problema cu spatele și cu șoldul: am fost nevoită să reglez . Nu puteam să dau reverul, provoca o durere insuportabilă. Atunci încercam să găsesc o modalitate de scapa de durere și l-am făcut praf (n.r. lovitura de backhand). Nu-l mai simțeam, era senzația că-l dau prost, tehnic”

Reporter: Ca echipă, ai schimbat responsabilitățile în ea?

“Este aceeași echipă, de la schimbarea cu Andrei Cociașu, căruia i-au luat locul Iulian Vespan și Cătălin Nedelescu, nu am modificat altceva. Am aceeași echipă, sunt foarte mulțumită de ei. Nicoleta, fizioterapeuta mea, mă ajută enorm de mult. Mă bucur că nu mai joc cu dureri, ceea ce pentru mine este extraordinar. Asta înseamnă că atât timp cât pot juca fără dureri mă pot îmbunătăți și pot să progresez”

Reporter: Ești dependentă de tratament? De o rutină zilnică?

“Sunt dependetă de o rutină zilnică de exerciții pe care, dacă nu le fac două-trei zile, mă blochez. Am un sindrom la sacro-iliac (n.r. disfuncție a articulației dintre coloana vertebrală și bazin provoacă dureri în partea de jos a spatelui) cu care o să fiu, probabil, toată viața. Când sunt inflamată, ori mă opresc și iau anti-inflamatoare până înmi trece și încep cu exercițiile, ori joc cu durere. Doctorul mi-a spus:

Reporter: Nu există remediu?

“Nu există remediu!”

Reporter: Ești ca Nadal! (Spaniolul suferă de 18 ani de o osteonecroză a osului navicular sau scafoid tarsian, sindrom , maladie degenerativă, cronică și incurabilă)

“Trebuie să îmi întăresc foarte mult musculatura ca să nu mai provoc inflamații”

Reporter: Genul acesta de rezultat, ai pierdut la Wimbledon în primul tur, poate fi nu numai frustrant?

“Va fi foarte interesant! Îmi va fi mult mai greu pe zgură pentru că am foarte, foarte multe meciuri pe (ciment vopsit) jucate în ultimii doi ani, plus pe iarbă. Jocul pe zgură este total diferit și cred că-mi va fi puțin mai greu. Nu mai mă aștept la nimic extraordinar. Eu simt că sunt acolo, în preajma topului. Atunci când vor veni rezultatele alea mari la care eu mă aștept, nu o să fie ceva surprizător pentru mine pentru că eu cred că sunt pe calea cea bună de mai mult de 8-9 luni de zile”

Daniel Chican / Autor
Jurnalist sportiv cu o experiența de 30 de ani. Membru fondator al primelor televiziuni private din România, Canal 31 (primul canal Tv de sport din România), ProTV și Acasă Tv. Corespondent si trimis special, comentator, reporter și analist expert de tenis la cele mai mari turnee WTA, ATP și ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu o româncă de 28 de ani. Cine (și CE) era Simona, de fapt
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu o româncă de 28 de…
Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune „Regina Europei”
Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune „Regina…
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost…
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un…
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic:
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde şi de pacient"
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din…
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O septicemie este o situație imprevizibilă'
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O septicemie este o situație imprevizibilă'
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
×