FOTO | 14 momente memorabile ale Simonei Halep în 2014. De la primul succes într-un Grand Slam, la victoria în fața vedetei Serena Williams

FOTO | 14 momente memorabile ale Simonei Halep în 2014. De la primul succes într-un Grand Slam, la victoria în fața vedetei Serena Williams
  • Publicat:
  • Actualizat:

Simona Halep a adus numeroase bucurii în sufletele fanilor români în 2014. Jucătoarea în vârstă de 23 de ani a reușit o performanță unică pentru tenisul feminin românesc, atingând locul 2 WTA și terminând anul pe 3 WTA. O realizare încununată de meciuri mari și clipe de triumf și clădită pe zile întregi de muncă și devotament pentru sportul pe care îl joacă fără cusur. ProSport îți prezintă 14 momente memorabile ale celei mai bune sportive din România în 2014.

20 ianuarie A acces în primul sfert de finală al unui turneu de Grand Slam

Halep a învins-o cu 6-4, 2-6, 6-0 pe Jelena Jankovic, în optimi la Australian Open,  victorie prin care românca a simțit pentru prima dată aerul tare din fazele superioare ale competițiilor majore. În sferturile de finală a pierdut în fața Dominikăi Cibulkova (Slovacia), scor 6-3, 6-0.

27 ianuarie A intrat pentru prima dată în Top 10 WTA

Halep a acces oficial în Top 10 WTA, după performanța reușită la Australian Open. Simona a intrat într-o galerie selectă, alături de managerul Virginia Ruzici, care a ajuns până la locul 8 WTA, și Irina Spîrlea, care a ocupat locul 7 WTA.

16 februarie A câștigat cel mai important trofeu al carierei

Simona Halep avea șase turnee WTA în palmares, dar niciunul de valoare celui pe care l-a cucerit la Doha (Qatar), după 6-2, 6-3 cu Angelique Kerber (Germania). Titlul de pe hardul asiatic i-a adus Simonei 441.000 de dolari, în drumul spre ultimul act învingând categoric alte două jucătoare din Top 10 WTA,  Sara Errani (Italia) și Agnieszka Radwanska (Polonia), cu 6-2, 6-0, respectiv 7-5, 6-2.

12 martie S-a calificat în prima semifinală de turneu Premier Mandatory

Simona a reușit prima mare performanță alături de noul antrenor Wim Fissette, calificându-se în careul de ași la Indian Wells, turneu din seria Premier Mandatory, a doua ca valoare din circuit. Constănțeanca a trecut în sferturi de Cassey Dellacqua (Australia), scor 6-2, 6-2, dar meciul de referință a avut loc în optimi de finală, când a trecut de Eugenie Bouchard (Canada) cu 6-2, 1-6, 6-4, după un adevărat maraton. Halep s-a văzut învinsă în semifinale de Agnieszka Radwanska (Polonia), cu 6-3, 6-4.

17 martie A devenit cel mai bine clasată româncă din istorie

După performanța de la Indian Wells, Simona a ajuns la 4.775 de puncte în clasament și a intrat în premieră în Top 5 WTA. Nicio altă jucătoare a României nu mai ajunsese printre cele mai bune 5 tenismene ale lumii.

20 aprilie S-a calificat cu naționala României în Grupa Mondială II a Fed Cup

România a învins Serbia Anei Ivanovic cu 4-1, la Arenele BNR din București, și s-a calificat în Grupa Mondială II, după mulți ani de așteptare. Sorana Cîrstea a adus primul punct pentru tricolore, după ce a trecut de Ana Ivanovic cu 3-6, 6-1, 6-2. Simona Halep a mărit diferența și a învins-o pe Bojana Jovanovski, 6-2, 6-4, apoi constănțeanca a pierdut în fața Anei Ivanovic, 3-6, 6-1, 6-2. Asistența numeroasă a sărbătorit calificarea după ce Sorana, aflată în cea mai bună formă, a triumfat în decisivul cu Jovanovski, scor 6-3, 6-7, 6-3.

7 mai 2014 A devenit ambasador oficial Adidas

Simona Halep a semnat un contract cu compania Adidas, înțelegere care s-a finalizat la Miami. Până în acel moment, a cincea jucătoare a lumii evolua în echipament Lacoste, însă respectiva companie nu i-a mai putut oferi un contract pe măsura performanțelor, conform apropiaților Simonei.  Anunțul din partea firmei de echipament sportiv: „Adidas Tenis anunță parteneriatul cu talentata jucătoare în vârstă de 22 de ani, Simona Halep, aceasta devenind ambasador oficial global”.

10 mai S-a calificat în cea mai importantă finală de până atunci

La al doilea turneu disputat pe zgură în 2014, Simona a știut să profite de suprafața pe care o îndrăgește atât de mult. S-a calificat în finală la Madrid, competiție din categoria Premier Mandatory, după ce a trecut de Petra Kvitova cu 6-7, 6-3, 6-2. A pierdut însă finala cu Maria Șarapova, jucătoare căreia nu-i mai luase niciun set în două partide directe, scor 1-6, 6-2, 6-3. Șarapova a simțit însă pe propria piele forța unei jucătoare cu noi arme: „Am mai jucat cu Simona de două ori, dar acum ea este cu adevărat la un alt nivel”, a spus rusoaica după meci.

7 iunie A ajuns în prima finală de Grand Slam

Chiar dacă a pierdut meciul, simpla prezență într-o finală de Grand Slam reprezintă o performanță fabuloasă. Și totuși nu a fost un simplu act de prezență. Simona Halep a ținut-o în șah pe aceeași Maria Șarapova, într-un roller coaster care s-a încheiat cu succesul superstarului din Rusia: 6-4, 6-7, 6-4.

2 iulie S-a calificat în semifinalele celui mai prestigios turneu de tenis

Simona Halep a reușit să trecă de finalista en-titre Sabine Lisicki și să acceadă în careu de ași de la Wimbledon. A pierdut cu 7-6, 6-2 în semifinale, însă o accidentare la gleznă nu i-a permis să joace la potențial maxim în fața lui Eugenie Bouchard.

13 iulie Triumful în fața propriilor fani

Bucureștiul a găzduit în premieră un turneu WTA, iar Simona Halep, în ciuda programului infernal, nu avea cum să lipsească. Încurajată de o arenă arhiplină, Halep a scos din joben un tenis magic în finala cu Roberta Vinci (Italia), scor 6-1, 6-3, adjudecându-și al optulea titlu al carierei. „După trofeul câștigat acasă, mă simt împlinită”, a spus Simona, care nu a ascuns faptul că la finalul partidei a avut lacrimi în ochi.

11 august A devenit a doua jucătoare a lumii

Inevitabilul s-a produs. După două turnee de Grand Slam excepționale, Halep a urcat pe locul 2 WTA, în spatele Serenei Williams. Românca a devansat-o pe chineazoaica Na LI, care nu a mai participat la turnee în a doua jumătate a anului, iar ulterior și-a anunțat și retragerea din tenis.

22 octombrie A umilit-o pe Serena Williams

Simona Halep a jucat un tenis extraterestru în fața liderului mondial Serena Williams și s-a impus cu 6-0, 6-2 în runda a doua a Grupei Roșii de la Turneul Campioanelor. Halep a intrat în istorie, nu doar prin prisma faptului că a obținut prima victorie în fața unei jucătoare din Top 3 WTA. Williams avea un palmares de 16 victorii consecutive la Turneul Campioanelor, fiind și campioana ultimelor două ediții.

25 octombrie S-a calificat în finala Turneului Campioanelor

Halep a devenit prima româncă ajunsă în finala Turneului Campioanelor, după ce a învins-o cu 6-2, 6-2 pe Agnieszka Radwanska. Victoria a fost conturată în numai o oră și 7 minute și i-a asigurat româncei locul 3 WTA până la finalul anului. În ultimul act, Halep n-a mai putut repeta șocul din grupe și a pierdut cu Serena Williams, scor 6-3, 6-0. Chiar dacă a fost înfrântă, Simona a încheiat ultimul meci al sezonului cu o amintire de neuitat. La ceremonia de decernare a trofeelor, Serena i-a spus Simonei, mai în glumă mai în serios, că dorește să facă o poză cu viitorul lider mondial. 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de la Pro TV
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de…
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Pariul incredibil pus de milionarul român care construieşte un castel în România! „Stăteau ţăranii şi se închinau”
Pariul incredibil pus de milionarul român care construieşte un castel în România! „Stăteau ţăranii şi se închinau”
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile îl vor ține la psihiatrie
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile…
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen