Fenomenala Halep! SIMONA CAMPEONA îşi apără trofeul de la Madrid, după o finală de vis cu Mladenovic! Ilie Năstase şi Ion Ţiriac au premiat-o pe sportiva care ajunge la 15 titluri în carieră

13 mai 2017 51437 afişări Comentează şi tu Tenis
Fenomenala Halep! SIMONA CAMPEONA îşi apără trofeul de la Madrid, după o finală de vis cu Mladenovic! Ilie Năstase şi Ion Ţiriac au premiat-o pe sportiva care ajunge la 15 titluri în carieră 17 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7966/16298917/4/luxur.jpg
  • Simona Halep (România, 8 WTA) a reuşit performanţa fantastică de a-şi apăra trofeul de la Madrid, scor 7-5, 6-7(5), 6-2 în finala cu Kristina Mladenovic (Franţa, 17 WTA).

Simona Halep a cucerit pentru al doilea an consecutiv turneul Premier Mandatory de la Madrid (Spania), învingând-o în ultimul act pe Kristina Mladenovic, una dintre cele mai bune jucătoare ale sezonului! A fost un meci câştigat cu sufletul, dar mai ales cu mintea de Halep! Sportiva noastră a avut atitudinea corectă în momente în care multe jucătoare din circuit, dar şi vechea Simona ar fi clacat, iar finalul i-a aparţinut în totalitate: 7-5, 6-7, 6-2, după două ore şi 44 de minute.

Halep şi-a adjudecat primul set după o revenire marcă înregistrată, câştigând patru game-uri consecutive de la 3-5! Cu o agerime uimitoare, Simona a convertit a doua minge de set, iar lucrurile păreau că se aşază pentru campioana en-titre şi în manşa secundă. Constănţeanca a avut break, dar Mladenovic a reintrat în meci, iar privirea ageră pe care Simona o avea în primul set s-a pierdut... la fel ca şi tie-break-ul în care Kiki a scos din joben execuţii magistrale.

Cunoscând antecedentele din acest sezon, mulţi se aşteptau la o cădere a Simonei după pierderea dramatică a unui set pe care l-a avut în mână, dar românca a dat dovadă de multă maturitate! Pe măsură ce timpul se scurgea, Halep lovea foarte tare şi precis, cu frecvenţa unei maşini de cusut, în timp ce Mladenovic se simţea tot mai stingheră în "casa magică" a jucătoarei antrenate de Darren Cahill. Franţuzoaica şi-a pierdut serviciul repede, iar Halep a evitat drama, dezlănţuindu-se pe finalul unui meci istoric pentru ea.


23:06 Este al 15-lea titlu al carierei pentru Halep, care pleacă acasă cu un cec de 1 milion de dolari! Nu înainte ca ca legendele Ilie Năstase şi Manolo Santana să o premieze pe Simona la tradiţionala ceremonie. Ion Ţiriac, patronul turneului, o felicită şi el pe Halep, iar sportiva le mulţumeşte celor trei: "Ilie Năstase m-a susţinut la fiecare meci! De asemenea, îi sunt recunoscătoare lui Ion Ţiriac, pentru că a fost lângă mine şi în acest an. Îi mulţumesc şi domnului Manolo Santana (n.r. - directorul turneului), care face ca această competiţie să fie una specială".


22:54 SUPERB!!! Halep câştigă turneul de la Madrid pentru al doilea an consecutiv!!! Jucătoarea nostră triumfă într-o finală memorabilă, după două ore şi 44 de minute, scor 7-5, 6-7, 6-2 cu Kristina Mladenovic!


22:48 Halep se află din nou la un game de victorie, 5-2 în decisiv!!! Simona joacă fantastic şi e mai aproape ca oricând de al doilea titlu consecutiv la Madrid! 


22:40 Halep - Mladenovic 7-5, 6-7, 4-2! Franţuzoaica riscă tot mai mult în momente cheie, ratează şi de această dată, iar Simona are un avans important!


22:34 Simona rămâne în control, îşi valorifică berak-ul, dar Kiki îşi foloseşte ultimele resurse şi se apropie la 2-3!


22:24 Halep - Mladenovic 7-5, 6-7, 2-1! Halep reuşeşte break-ul în setul decisiv, după două ore şi 19 minute de luptă. Mladenovic nu mai poate ţine pasul cu Halep din punct de vedere fizic şi cedează game-ul după o lovitură ratată cu reverul. Să nu ne entuziasmăm însă, pentru că la fel începuse şi setul al doilea.


22:13 NU SE POATE! Mladenovic câştigă setul al doilea, deşi franţuzoaica părea îngenuncheată în urmă cu câteva minute: 7-6(5)!!! Simona a salvat o minge de set, însă nu a mai avut ce face la a doua, în faţa unei jucătoare care a evoluat cu o încredere fantastică în tie-break. Nu se mai cunoaşte că Mladenovic suferă din punct de vedere fizic, aşa cum lăsa să se înţeleagă în startul manşei secunde.


22:03 Mladenovic egalează la 6, după un game în care Halep cedează nervos! Românca dă cu racheta de pământ, iar comentatorul britanic susţine că aceasta ricoşează într-un copil de mingi. Aflăm imediat dacă thrillerul continuă până târziu în noapte sau finala se încheie după acest tie-break!


22:00 Halep - Mladenovic 7-5, 6-5!! Simona îşi păstrează concentrarea şi îşi asigură tie-break-ul! Darren Cahill vine pe teren pentru a-i oferi indicaţii elevei sale înaintea unui final de foc!


21:55 Mladenovic are un mental puternic şi o demonstrează şi pe acest final de set: rămâne în meci după un game câştigat la 0, scor 5-5!


21:58 Halep - Mladenovic 7-5, 5-4! Simona atacă încă o dată cu multă hotărâre şi îşi pune adversara sub o presiune uriaşă! Kiki va servi pentru a rămâne în finală!


21:40 Simona îşi face serviciul într-un moment important, scor 4-3! Halep urcă la fileu şi îşi pregăteşte lovitura cu mult calm: nu o iartă pe Mladenovic la minge de game!


21:37 Halep - Mladenovic 7-5, 3-3! Jucătoarea din Franţa răspunde cu un game solid, serviciul o ajută din plin.


21:32 Simona nu e impresionată de revenirea adversarei, care egalase la 2, şi îşi câştigă serviciul după un retur în fileu al lui Kiki: 3-2! Românca joacă inteligent şi nu o lasă pe Mladenovic să preia iniţiativa.


21:25 Halep - Mladenovic 7-5, 2-1! Franţuzoaica are o tresărire de orgoliu, se agaţă de acest game şi reuşeşte să îşi ia serviciul înapoi.


21:22 Halep menţine ritmul şi începe cu break actul secund, 2-0! Simona ajunge la 5 game-uri consecutive, iar Kiki pare demoralizată, dar afectată şi din punct de vedere fizic.


21:10 SEEET Simona Halep, scor 7-5, după o oră şi trei minute de joc! Kiki Mladenovic a avut 5-3, dar românca demonstrează din nou că este capabilă să revină de la orice scor. Privire de leoaică a Simonei, care loveşte fără milă şi fructifică a doua minge de set!


21:07 Halep - Mladenovic 6-5, după o serie de trei game-uri a româncei! Simona îşi regăseşte ritmul cu care ne-a obişnuit în ultimele meciuri, iar Kiki nu mai face faţă în defensivă.


21:00 Daaa! Halep trimite in extremis actul în prelungiri: 5-5! Mladenovic a servit pentru set, dar românca şi-a pus tot sufletul în acest game, câştigat după câteva raliuri memorabile.


20:49 Simona se apropie la 4-5, după ce a servit pentru a rămâne în set la 3-5! Kiki a atacat la fileu, dar românca trimite inteligent o minge în picioarele adversarei: game alb!


20:45 Mladenovic - Halep 4-3! Franţuzoaica îşi regăseşte loviturile ofensive şi trece din nou în faţă. Simona hotărăşte abia acum să discute cu Darren, după două game-uri pe care le-a cedat prea uşor.


20:41 Moment extrem de interesant prezentat de televiziunea spaniolă! Darren Cahill, antrenorul Simonei, a fost surprins în timp ce îi făcea semn elevei sale că vrea să vină pe teren pentru a-i oferi sfaturi, însă sportiva refuză dialogul cu australianul pentru moment. Între timp, Mladenovic egalează la 3.


20:38 Halep - Mladenovic 3-2! Simona nu mai greşeşte, se concentrează şi câştigă al treilea game consecutiv în finală!


20:32 Rebreak pentru Simona, scor 2-2! Ce revenire frumoasă a româncei, care câştigă pe serviciul lui Kiki după ce a fost condusă cu 40-0!


20:23 Halep - Mladenovic 1-2! Adversara Simonei atacă decisiv cu forehand-ul şi îşi valorifică break-ul, dar Halep îşi face serviciul şi câştigă primul ei game.


20:17 Halep îşi cedează serviciul după un game foarte disputat, 1-0! A fost o dublă greşeală a sportivei noastre, urmată de o dreaptă inversă câştigătoare a jucătoarei din Hexagon.


20:05 Să înceapă spectacolul! Halep şi Mladenovic au încheiat încălzirea, iar Simona se pregăteşte să deschidă finala la serviciu. Mariana Alves din Portugalia este arbitrul de scaun.


19:50 Vine Cristiano Ronaldo la meciul Simonei Halep? Starul de la Real a fost prezent în tribune în urmă cu puţin timp, la jocul dintre Nadal şi Djokovic. E posibil ca Ronaldo să îi întoarcă favoarea lui Halep, după ce românca a urmărit pe viu meciul Real Madrid - Atletico Madrid din Champions League.


19:40 Halep a vorbit şi despre lucruri relaxante înaintea finalei, cum ar fi magazinele preferate din Madrid. Simonica a dezvăluit că adoră să-şi cumpere pantofi din oraşul spaniol.


19:25 Simona este conştientă că întâlneşte o adversară redutabilă, dar are gânduri pozitive înaintea finalei: "Va fi o finală foarte grea. Tot ce-mi doresc este să fiu bine, să joc cel mai bun tenis al meu, să fac un meci frumos şi bineînţeles că-mi doresc să câştig”, a declarat Halep pentru Digisport.


19:15 Salutare, prieteni! Halep va fi susţinută de mulţi fani obişnuiţi astăzi, dar constănţeanca are şi suporteri de lux în tribunele de la Caja Magica! Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi Ion Ţiriac au urmărit împreună meciul Djokovic - Nadal, făcându-şi încălzirea pentru finala Halep - Mladenovic. Eu sunt Alex Tăcină şi, la fel ca cei mai mulţi dintre voi, o voi susţine pe Simona Halep din faţa televizorului.


Halep, care a triumfat la Madrid anul trecut, va reveni pe poziţia a patra a clasamentului mondial ca urmare a calificării în ultimul act. La începutul acestei săptămâni, românca înregistrase o cădere de patru poziţii în clasamentul WTA. Ea are acum şansa fantastică de a cuceri al 15-lea titlu WTA şi al treilea trofeu din seria Premier Mandatory al carierei.

Halep şi Mladenovic se vor întâlni pentru a cincea oară. Până acum, bilanţul confruntărilor directe este în favoarea sportivei din Franţa. Mladenovic a câştigat în faţa Simonei la Indian Wells în acest an, în 2014 la Paris şi în 2015 la Birmingham. Halep a câştigat o singură dată, în 2015, în turul secund al turneului de la Cincinnati.

Dacă pentru Halep aceasta este prima finală a sezonului, Mladenovic a ajuns deja la patru finale în acest an. Franţuzoaica a mai jucat cu trofeul pe masă la Sankt-Petersburg, Acapulco şi Stuttgart, însă a câştigat doar la competiţia din Rusia.

Sportiva care se va impune la turneul de la Madrid va primi 1.000 de puncte WTA şi un cec în valoare de 1.043.680 de euro. Ocupanta locului secund va primi 650 de puncte WTA şi o recompensă de 511.740 de euro.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.