Fenomenala Halep! SIMONA CAMPEONA își apără trofeul de la Madrid, după o finală de vis cu Mladenovic! Ilie Năstase și Ion Țiriac au premiat-o pe sportiva care ajunge la 15 titluri în carieră

Autor: Alexandru Tăcină Publicat: 13 May. 2017, 23:16 Actualizat: 14 May. 2017, 00:30 Tenis
  • Simona Halep (România, 8 WTA) a reușit performanța fantastică de a-și apăra trofeul de la Madrid, scor 7-5, 6-7(5), 6-2 în finala cu Kristina Mladenovic (Franța, 17 WTA).

Simona Halep a cucerit pentru al doilea an consecutiv turneul Premier Mandatory de la Madrid (Spania), învingând-o în ultimul act pe Kristina Mladenovic, una dintre cele mai bune jucătoare ale sezonului! A fost un meci câștigat cu sufletul, dar mai ales cu mintea de Halep! Sportiva noastră a avut atitudinea corectă în momente în care multe jucătoare din circuit, dar și vechea Simona ar fi clacat, iar finalul i-a aparținut în totalitate: 7-5, 6-7, 6-2, după două ore și 44 de minute.

Halep și-a adjudecat primul set după o revenire marcă înregistrată, câștigând patru game-uri consecutive de la 3-5! Cu o agerime uimitoare, Simona a convertit a doua minge de set, iar lucrurile păreau că se așază pentru campioana en-titre și în manșa secundă. Constănțeanca a avut break, dar Mladenovic a reintrat în meci, iar privirea ageră pe care Simona o avea în primul set s-a pierdut… la fel ca și tie-break-ul în care Kiki a scos din joben execuții magistrale.

Cunoscând antecedentele din acest sezon, mulți se așteptau la o cădere a Simonei după pierderea dramatică a unui set pe care l-a avut în mână, dar românca a dat dovadă de multă maturitate! Pe măsură ce timpul se scurgea, Halep lovea foarte tare și precis, cu frecvența unei mașini de cusut, în timp ce Mladenovic se simțea tot mai stingheră în „casa magică” a jucătoarei antrenate de Darren Cahill. Franțuzoaica și-a pierdut serviciul repede, iar Halep a evitat drama, dezlănțuindu-se pe finalul unui meci istoric pentru ea.


23:06 Este al 15-lea titlu al carierei pentru Halep, care pleacă acasă cu un cec de 1 milion de dolari! Nu înainte ca ca legendele Ilie Năstase și Manolo Santana să o premieze pe Simona la tradiționala ceremonie. Ion Țiriac, patronul turneului, o felicită și el pe Halep, iar sportiva le mulțumește celor trei: „Ilie Năstase m-a susținut la fiecare meci! De asemenea, îi sunt recunoscătoare lui Ion Țiriac, pentru că a fost lângă mine și în acest an. Îi mulțumesc și domnului Manolo Santana (n.r. – directorul turneului), care face ca această competiție să fie una specială”.


22:54 SUPERB!!! Halep câștigă turneul de la Madrid pentru al doilea an consecutiv!!! Jucătoarea nostră triumfă într-o finală memorabilă, după două ore și 44 de minute, scor 7-5, 6-7, 6-2 cu Kristina Mladenovic!


22:48 Halep se află din nou la un game de victorie, 5-2 în decisiv!!! Simona joacă fantastic și e mai aproape ca oricând de al doilea titlu consecutiv la Madrid! 


22:40 Halep – Mladenovic 7-5, 6-7, 4-2! Franțuzoaica riscă tot mai mult în momente cheie, ratează și de această dată, iar Simona are un avans important!


22:34 Simona rămâne în control, își valorifică berak-ul, dar Kiki își folosește ultimele resurse și se apropie la 2-3!


22:24 Halep – Mladenovic 7-5, 6-7, 2-1! Halep reușește break-ul în setul decisiv, după două ore și 19 minute de luptă. Mladenovic nu mai poate ține pasul cu Halep din punct de vedere fizic și cedează game-ul după o lovitură ratată cu reverul. Să nu ne entuziasmăm însă, pentru că la fel începuse și setul al doilea.


22:13 NU SE POATE! Mladenovic câștigă setul al doilea, deși franțuzoaica părea îngenuncheată în urmă cu câteva minute: 7-6(5)!!! Simona a salvat o minge de set, însă nu a mai avut ce face la a doua, în fața unei jucătoare care a evoluat cu o încredere fantastică în tie-break. Nu se mai cunoaște că Mladenovic suferă din punct de vedere fizic, așa cum lăsa să se înțeleagă în startul manșei secunde.


22:03 Mladenovic egalează la 6, după un game în care Halep cedează nervos! Românca dă cu racheta de pământ, iar comentatorul britanic susține că aceasta ricoșează într-un copil de mingi. Aflăm imediat dacă thrillerul continuă până târziu în noapte sau finala se încheie după acest tie-break!


22:00 Halep – Mladenovic 7-5, 6-5!! Simona își păstrează concentrarea și își asigură tie-break-ul! Darren Cahill vine pe teren pentru a-i oferi indicații elevei sale înaintea unui final de foc!


21:55 Mladenovic are un mental puternic și o demonstrează și pe acest final de set: rămâne în meci după un game câștigat la 0, scor 5-5!


21:58 Halep – Mladenovic 7-5, 5-4! Simona atacă încă o dată cu multă hotărâre și își pune adversara sub o presiune uriașă! Kiki va servi pentru a rămâne în finală!


21:40 Simona își face serviciul într-un moment important, scor 4-3! Halep urcă la fileu și își pregătește lovitura cu mult calm: nu o iartă pe Mladenovic la minge de game!


21:37 Halep – Mladenovic 7-5, 3-3! Jucătoarea din Franța răspunde cu un game solid, serviciul o ajută din plin.


21:32 Simona nu e impresionată de revenirea adversarei, care egalase la 2, și își câștigă serviciul după un retur în fileu al lui Kiki: 3-2! Românca joacă inteligent și nu o lasă pe Mladenovic să preia inițiativa.


21:25 Halep – Mladenovic 7-5, 2-1! Franțuzoaica are o tresărire de orgoliu, se agață de acest game și reușește să își ia serviciul înapoi.


21:22 Halep menține ritmul și începe cu break actul secund, 2-0! Simona ajunge la 5 game-uri consecutive, iar Kiki pare demoralizată, dar afectată și din punct de vedere fizic.


21:10 SEEET Simona Halep, scor 7-5, după o oră și trei minute de joc! Kiki Mladenovic a avut 5-3, dar românca demonstrează din nou că este capabilă să revină de la orice scor. Privire de leoaică a Simonei, care lovește fără milă și fructifică a doua minge de set!


21:07 Halep – Mladenovic 6-5, după o serie de trei game-uri a româncei! Simona își regăsește ritmul cu care ne-a obișnuit în ultimele meciuri, iar Kiki nu mai face față în defensivă.


21:00 Daaa! Halep trimite in extremis actul în prelungiri: 5-5! Mladenovic a servit pentru set, dar românca și-a pus tot sufletul în acest game, câștigat după câteva raliuri memorabile.


20:49 Simona se apropie la 4-5, după ce a servit pentru a rămâne în set la 3-5! Kiki a atacat la fileu, dar românca trimite inteligent o minge în picioarele adversarei: game alb!


20:45 Mladenovic – Halep 4-3! Franțuzoaica își regăsește loviturile ofensive și trece din nou în față. Simona hotărăște abia acum să discute cu Darren, după două game-uri pe care le-a cedat prea ușor.


20:41 Moment extrem de interesant prezentat de televiziunea spaniolă! Darren Cahill, antrenorul Simonei, a fost surprins în timp ce îi făcea semn elevei sale că vrea să vină pe teren pentru a-i oferi sfaturi, însă sportiva refuză dialogul cu australianul pentru moment. Între timp, Mladenovic egalează la 3.


20:38 Halep – Mladenovic 3-2! Simona nu mai greșește, se concentrează și câștigă al treilea game consecutiv în finală!


20:32 Rebreak pentru Simona, scor 2-2! Ce revenire frumoasă a româncei, care câștigă pe serviciul lui Kiki după ce a fost condusă cu 40-0!


20:23 Halep – Mladenovic 1-2! Adversara Simonei atacă decisiv cu forehand-ul și își valorifică break-ul, dar Halep își face serviciul și câștigă primul ei game.


20:17 Halep își cedează serviciul după un game foarte disputat, 1-0! A fost o dublă greșeală a sportivei noastre, urmată de o dreaptă inversă câștigătoare a jucătoarei din Hexagon.


20:05 Să înceapă spectacolul! Halep și Mladenovic au încheiat încălzirea, iar Simona se pregătește să deschidă finala la serviciu. Mariana Alves din Portugalia este arbitrul de scaun.


19:50 Vine Cristiano Ronaldo la meciul Simonei Halep? Starul de la Real a fost prezent în tribune în urmă cu puțin timp, la jocul dintre Nadal și Djokovic. E posibil ca Ronaldo să îi întoarcă favoarea lui Halep, după ce românca a urmărit pe viu meciul Real Madrid – Atletico Madrid din Champions League.


19:40 Halep a vorbit și despre lucruri relaxante înaintea finalei, cum ar fi magazinele preferate din Madrid. Simonica a dezvăluit că adoră să-și cumpere pantofi din orașul spaniol.


19:25 Simona este conștientă că întâlnește o adversară redutabilă, dar are gânduri pozitive înaintea finalei: „Va fi o finală foarte grea. Tot ce-mi doresc este să fiu bine, să joc cel mai bun tenis al meu, să fac un meci frumos și bineînțeles că-mi doresc să câștig”, a declarat Halep pentru Digisport.


19:15 Salutare, prieteni! Halep va fi susținută de mulți fani obișnuiți astăzi, dar constănțeanca are și suporteri de lux în tribunele de la Caja Magica! Nadia Comăneci, Ilie Năstase și Ion Țiriac au urmărit împreună meciul Djokovic – Nadal, făcându-și încălzirea pentru finala Halep – Mladenovic. Eu sunt Alex Tăcină și, la fel ca cei mai mulți dintre voi, o voi susține pe Simona Halep din fața televizorului.


Halep, care a triumfat la Madrid anul trecut, va reveni pe poziția a patra a clasamentului mondial ca urmare a calificării în ultimul act. La începutul acestei săptămâni, românca înregistrase o cădere de patru poziții în clasamentul WTA. Ea are acum șansa fantastică de a cuceri al 15-lea titlu WTA și al treilea trofeu din seria Premier Mandatory al carierei.

Halep și Mladenovic se vor întâlni pentru a cincea oară. Până acum, bilanțul confruntărilor directe este în favoarea sportivei din Franța. Mladenovic a câștigat în fața Simonei la Indian Wells în acest an, în 2014 la Paris și în 2015 la Birmingham. Halep a câștigat o singură dată, în 2015, în turul secund al turneului de la Cincinnati.

Dacă pentru Halep aceasta este prima finală a sezonului, Mladenovic a ajuns deja la patru finale în acest an. Franțuzoaica a mai jucat cu trofeul pe masă la Sankt-Petersburg, Acapulco și Stuttgart, însă a câștigat doar la competiția din Rusia.

Sportiva care se va impune la turneul de la Madrid va primi 1.000 de puncte WTA și un cec în valoare de 1.043.680 de euro. Ocupanta locului secund va primi 650 de puncte WTA și o recompensă de 511.740 de euro.

Autor: Alexandru Tăcină Publicat: 13 May. 2017, 23:16 Actualizat: 14 May. 2017, 00:30 Tenis
Pe aceeași temă
CTP a dat de pământ cu vloggerul Selly! „Când dai 70.000 de euro pe o mașină înseamnă că…”
CTP a dat de pământ cu vloggerul Selly! „Când dai 70.000 de euro pe o mașină înseamnă că…”
Pacienţi oripilaţi de ţinuta unei doctoriţe la Urgenţe: „Are hainele murdare, rupte şi miroase a urină. Copilului meu i s-a făcut rău şi a vomat“
Pacienţi oripilaţi de ţinuta unei doctoriţe la Urgenţe: „Are hainele murdare, rupte şi miroase a urină. Copilului ...
Acesti pensionari au dat LOVITURA inainte de Sarbatori! NU vor mai plati pentru ASTA!
Acesti pensionari au dat LOVITURA inainte de Sarbatori! NU vor mai plati pentru ASTA!
Tânăra, inginer la uzina Dacia, care i-a impresionat pe români cu vocea ei
Tânăra, inginer la uzina Dacia, care i-a impresionat pe români cu vocea ei
Ar fi surpriza anului in Liga 1! OFERTA NEASTEPTATA pentru Nistor dupa ce a anuntat ca pleaca de la Dinamo: merge sa se lupte la titlu
Ar fi surpriza anului in Liga 1! OFERTA NEASTEPTATA pentru Nistor dupa ce a anuntat ca pleaca de la Dinamo: merge sa se lupte ...
Ea este regina stretching-ului sexy! Are cel mai apetisant posterior de pe Instagram
Ea este regina stretching-ului sexy! Are cel mai apetisant posterior de pe Instagram
Cel mai sexy inginer de la DACIA a uimit o țară întreagă!
Cel mai sexy inginer de la DACIA a uimit o țară întreagă!
Firea, lovită de tramvaiele turceşti. Licitaţia Primăriei Capitalei, anulată după contestaţia Astra Vagoane Călători
Firea, lovită de tramvaiele turceşti. Licitaţia Primăriei Capitalei, anulată după contestaţia Astra Vagoane Călători
Este OFICIAL! Noii milionari din România!! Afacerea cu care au făcut milioane ”peste noapte”
Este OFICIAL! Noii milionari din România!! Afacerea cu care au făcut milioane ”peste noapte”
ALERTĂ mondială din CAUZA sexului. ''Nu o mai faceţi, este foarte periculos!''. Ce nu trebuie să faci niciodată atunci când faci SEX
ALERTĂ mondială din CAUZA sexului. ''Nu o mai faceţi, este foarte periculos!''. Ce nu trebuie să faci niciodată atunci ...
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită între timp starletă porno. Cum arată acum
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită între timp starletă porno. Cum arată acum
ŞOC în Liga I. Dan Petrescu lasă Europa League şi pleacă de la CFR Cluj. S-a înţeles deja cu noua sa echipă
ŞOC în Liga I. Dan Petrescu lasă Europa League şi pleacă de la CFR Cluj. S-a înţeles deja cu noua sa echipă
Decizia care va schimba soarta pensiilor! Anunț pentru 7 milioane de români. S-a evitat catastrofa
Decizia care va schimba soarta pensiilor! Anunț pentru 7 milioane de români. S-a evitat catastrofa
Gestul lui Adi Minune pentru fiica lui, Adriana. Cum a vrut să o ajute să câștige Vocea României
Gestul lui Adi Minune pentru fiica lui, Adriana. Cum a vrut să o ajute să câștige Vocea României
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?
CTP l-a ATACAT fara MILA! Jurnalistul a RABUFNIT in DIRECT: Ai niste PROBLEME!
CTP l-a ATACAT fara MILA! Jurnalistul a RABUFNIT in DIRECT: Ai niste PROBLEME!
Nelson Mondialu și-a pus dinți! Cum arată acum întrece orice imaginație Zici că NU e el
Nelson Mondialu și-a pus dinți! Cum arată acum întrece orice imaginație Zici că NU e el
Care sunt cele mai căutate clipuri de ROMÂNI pe PORN HUB. Cine este cea mai populară actriţă
Care sunt cele mai căutate clipuri de ROMÂNI pe PORN HUB. Cine este cea mai populară actriţă
Pedeapsa primită de cinci angajaţi ai unui hotel care au violat o turistă aflată în vacanţă
Pedeapsa primită de cinci angajaţi ai unui hotel care au violat o turistă aflată în vacanţă
Rămâi fără cuvinte! Cea mai emoţionantă imagine surprinsă la Revoluţie, explicată 30 de ani distanţă de americanul care a făcut-o! Ce i-a spus bărbatul din prim-plan
Rămâi fără cuvinte! Cea mai emoţionantă imagine surprinsă la Revoluţie, explicată 30 de ani distanţă de americanul ...
Horoscop Nicoleta Svarlefus 2020 un an GROZAV de BANOS pentru 3 zodii, pentru alte 4 DEZASTRUL
Horoscop Nicoleta Svarlefus 2020 un an GROZAV de BANOS pentru 3 zodii, pentru alte 4 DEZASTRUL
Oana Roman, detalii socante despre divortul de Marius Elisei! Mesajul cutremurator al vedetei a bulversat pe toata lumea. A rupt tacerea. Ce s-a intamplat intre ei
Oana Roman, detalii socante despre divortul de Marius Elisei! Mesajul cutremurator al vedetei a bulversat pe toata lumea. ...
Anunțul momentului: s-a aflat! Se retrage sau nu Lidia Buble din muzică. Totul despre planurile artistei
Anunțul momentului: s-a aflat! Se retrage sau nu Lidia Buble din muzică. Totul despre planurile artistei
TIPA a alimentat şi s-a dus să plătească. La casa de marcat i-a lăsat MASCĂ pe toţi - VIDEO
TIPA a alimentat şi s-a dus să plătească. La casa de marcat i-a lăsat MASCĂ pe toţi - VIDEO
FOTO. Cum a ajuns să arate acum iubita lui Dorian Popa! Transformarea radicală a Claudiei
FOTO. Cum a ajuns să arate acum iubita lui Dorian Popa! Transformarea radicală a Claudiei
FOTO. TRANSFORMARE SPECTACULOSĂ! Cum a ajuns să arate Monica, soția lui Leonard Doroftei, la 45 de ani!
FOTO. TRANSFORMARE SPECTACULOSĂ! Cum a ajuns să arate Monica, soția lui Leonard Doroftei, la 45 de ani!
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop Zodia Pești 15 Decembrie 2019
Horoscop Zodia Pești 15 Decembrie 2019
Sezonul răcelilor: obiecte ce trebuie dezinfectate
Sezonul răcelilor: obiecte ce trebuie dezinfectate