Fenomenala Halep! SIMONA CAMPEONA își apără trofeul de la Madrid, după o finală de vis cu Mladenovic! Ilie Năstase și Ion Țiriac au premiat-o pe sportiva care ajunge la 15 titluri în carieră

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (România, 8 WTA) a reușit performanța fantastică de a-și apăra trofeul de la Madrid, scor 7-5, 6-7(5), 6-2 în finala cu Kristina Mladenovic (Franța, 17 WTA).

Simona Halep a cucerit pentru al doilea an consecutiv turneul Premier Mandatory de la Madrid (Spania), învingând-o în ultimul act pe Kristina Mladenovic, una dintre cele mai bune jucătoare ale sezonului! A fost un meci câștigat cu sufletul, dar mai ales cu mintea de Halep! Sportiva noastră a avut atitudinea corectă în momente în care multe jucătoare din circuit, dar și vechea Simona ar fi clacat, iar finalul i-a aparținut în totalitate: 7-5, 6-7, 6-2, după două ore și 44 de minute.

Halep și-a adjudecat primul set după o revenire marcă înregistrată, câștigând patru game-uri consecutive de la 3-5! Cu o agerime uimitoare, Simona a convertit a doua minge de set, iar lucrurile păreau că se așază pentru campioana en-titre și în manșa secundă. Constănțeanca a avut break, dar Mladenovic a reintrat în meci, iar privirea ageră pe care Simona o avea în primul set s-a pierdut… la fel ca și tie-break-ul în care Kiki a scos din joben execuții magistrale.

Cunoscând antecedentele din acest sezon, mulți se așteptau la o cădere a Simonei după pierderea dramatică a unui set pe care l-a avut în mână, dar românca a dat dovadă de multă maturitate! Pe măsură ce timpul se scurgea, Halep lovea foarte tare și precis, cu frecvența unei mașini de cusut, în timp ce Mladenovic se simțea tot mai stingheră în „casa magică” a jucătoarei antrenate de Darren Cahill. Franțuzoaica și-a pierdut serviciul repede, iar Halep a evitat drama, dezlănțuindu-se pe finalul unui meci istoric pentru ea.


23:06 Este al 15-lea titlu al carierei pentru Halep, care pleacă acasă cu un cec de 1 milion de dolari! Nu înainte ca ca legendele Ilie Năstase și Manolo Santana să o premieze pe Simona la tradiționala ceremonie. Ion Țiriac, patronul turneului, o felicită și el pe Halep, iar sportiva le mulțumește celor trei: „Ilie Năstase m-a susținut la fiecare meci! De asemenea, îi sunt recunoscătoare lui Ion Țiriac, pentru că a fost lângă mine și în acest an. Îi mulțumesc și domnului Manolo Santana (n.r. – directorul turneului), care face ca această competiție să fie una specială”.


22:54 SUPERB!!! Halep câștigă turneul de la Madrid pentru al doilea an consecutiv!!! Jucătoarea nostră triumfă într-o finală memorabilă, după două ore și 44 de minute, scor 7-5, 6-7, 6-2 cu Kristina Mladenovic!


22:48 Halep se află din nou la un game de victorie, 5-2 în decisiv!!! Simona joacă fantastic și e mai aproape ca oricând de al doilea titlu consecutiv la Madrid! 


22:40 Halep – Mladenovic 7-5, 6-7, 4-2! Franțuzoaica riscă tot mai mult în momente cheie, ratează și de această dată, iar Simona are un avans important!


22:34 Simona rămâne în control, își valorifică berak-ul, dar Kiki își folosește ultimele resurse și se apropie la 2-3!


22:24 Halep – Mladenovic 7-5, 6-7, 2-1! Halep reușește break-ul în setul decisiv, după două ore și 19 minute de luptă. Mladenovic nu mai poate ține pasul cu Halep din punct de vedere fizic și cedează game-ul după o lovitură ratată cu reverul. Să nu ne entuziasmăm însă, pentru că la fel începuse și setul al doilea.


22:13 NU SE POATE! Mladenovic câștigă setul al doilea, deși franțuzoaica părea îngenuncheată în urmă cu câteva minute: 7-6(5)!!! Simona a salvat o minge de set, însă nu a mai avut ce face la a doua, în fața unei jucătoare care a evoluat cu o încredere fantastică în tie-break. Nu se mai cunoaște că Mladenovic suferă din punct de vedere fizic, așa cum lăsa să se înțeleagă în startul manșei secunde.


22:03 Mladenovic egalează la 6, după un game în care Halep cedează nervos! Românca dă cu racheta de pământ, iar comentatorul britanic susține că aceasta ricoșează într-un copil de mingi. Aflăm imediat dacă thrillerul continuă până târziu în noapte sau finala se încheie după acest tie-break!


22:00 Halep – Mladenovic 7-5, 6-5!! Simona își păstrează concentrarea și își asigură tie-break-ul! Darren Cahill vine pe teren pentru a-i oferi indicații elevei sale înaintea unui final de foc!


21:55 Mladenovic are un mental puternic și o demonstrează și pe acest final de set: rămâne în meci după un game câștigat la 0, scor 5-5!


21:58 Halep – Mladenovic 7-5, 5-4! Simona atacă încă o dată cu multă hotărâre și își pune adversara sub o presiune uriașă! Kiki va servi pentru a rămâne în finală!


21:40 Simona își face serviciul într-un moment important, scor 4-3! Halep urcă la fileu și își pregătește lovitura cu mult calm: nu o iartă pe Mladenovic la minge de game!


21:37 Halep – Mladenovic 7-5, 3-3! Jucătoarea din Franța răspunde cu un game solid, serviciul o ajută din plin.


21:32 Simona nu e impresionată de revenirea adversarei, care egalase la 2, și își câștigă serviciul după un retur în fileu al lui Kiki: 3-2! Românca joacă inteligent și nu o lasă pe Mladenovic să preia inițiativa.


21:25 Halep – Mladenovic 7-5, 2-1! Franțuzoaica are o tresărire de orgoliu, se agață de acest game și reușește să își ia serviciul înapoi.


21:22 Halep menține ritmul și începe cu break actul secund, 2-0! Simona ajunge la 5 game-uri consecutive, iar Kiki pare demoralizată, dar afectată și din punct de vedere fizic.


21:10 SEEET Simona Halep, scor 7-5, după o oră și trei minute de joc! Kiki Mladenovic a avut 5-3, dar românca demonstrează din nou că este capabilă să revină de la orice scor. Privire de leoaică a Simonei, care lovește fără milă și fructifică a doua minge de set!


21:07 Halep – Mladenovic 6-5, după o serie de trei game-uri a româncei! Simona își regăsește ritmul cu care ne-a obișnuit în ultimele meciuri, iar Kiki nu mai face față în defensivă.


21:00 Daaa! Halep trimite in extremis actul în prelungiri: 5-5! Mladenovic a servit pentru set, dar românca și-a pus tot sufletul în acest game, câștigat după câteva raliuri memorabile.


20:49 Simona se apropie la 4-5, după ce a servit pentru a rămâne în set la 3-5! Kiki a atacat la fileu, dar românca trimite inteligent o minge în picioarele adversarei: game alb!


20:45 Mladenovic – Halep 4-3! Franțuzoaica își regăsește loviturile ofensive și trece din nou în față. Simona hotărăște abia acum să discute cu Darren, după două game-uri pe care le-a cedat prea ușor.


20:41 Moment extrem de interesant prezentat de televiziunea spaniolă! Darren Cahill, antrenorul Simonei, a fost surprins în timp ce îi făcea semn elevei sale că vrea să vină pe teren pentru a-i oferi sfaturi, însă sportiva refuză dialogul cu australianul pentru moment. Între timp, Mladenovic egalează la 3.


20:38 Halep – Mladenovic 3-2! Simona nu mai greșește, se concentrează și câștigă al treilea game consecutiv în finală!


20:32 Rebreak pentru Simona, scor 2-2! Ce revenire frumoasă a româncei, care câștigă pe serviciul lui Kiki după ce a fost condusă cu 40-0!


20:23 Halep – Mladenovic 1-2! Adversara Simonei atacă decisiv cu forehand-ul și își valorifică break-ul, dar Halep își face serviciul și câștigă primul ei game.


20:17 Halep își cedează serviciul după un game foarte disputat, 1-0! A fost o dublă greșeală a sportivei noastre, urmată de o dreaptă inversă câștigătoare a jucătoarei din Hexagon.


20:05 Să înceapă spectacolul! Halep și Mladenovic au încheiat încălzirea, iar Simona se pregătește să deschidă finala la serviciu. Mariana Alves din Portugalia este arbitrul de scaun.


19:50 Vine Cristiano Ronaldo la meciul Simonei Halep? Starul de la Real a fost prezent în tribune în urmă cu puțin timp, la jocul dintre Nadal și Djokovic. E posibil ca Ronaldo să îi întoarcă favoarea lui Halep, după ce românca a urmărit pe viu meciul Real Madrid – Atletico Madrid din Champions League.


19:40 Halep a vorbit și despre lucruri relaxante înaintea finalei, cum ar fi magazinele preferate din Madrid. Simonica a dezvăluit că adoră să-și cumpere pantofi din orașul spaniol.


19:25 Simona este conștientă că întâlnește o adversară redutabilă, dar are gânduri pozitive înaintea finalei: „Va fi o finală foarte grea. Tot ce-mi doresc este să fiu bine, să joc cel mai bun tenis al meu, să fac un meci frumos și bineînțeles că-mi doresc să câștig”, a declarat Halep pentru Digisport.


19:15 Salutare, prieteni! Halep va fi susținută de mulți fani obișnuiți astăzi, dar constănțeanca are și suporteri de lux în tribunele de la Caja Magica! Nadia Comăneci, Ilie Năstase și Ion Țiriac au urmărit împreună meciul Djokovic – Nadal, făcându-și încălzirea pentru finala Halep – Mladenovic. Eu sunt Alex Tăcină și, la fel ca cei mai mulți dintre voi, o voi susține pe Simona Halep din fața televizorului.


Halep, care a triumfat la Madrid anul trecut, va reveni pe poziția a patra a clasamentului mondial ca urmare a calificării în ultimul act. La începutul acestei săptămâni, românca înregistrase o cădere de patru poziții în clasamentul WTA. Ea are acum șansa fantastică de a cuceri al 15-lea titlu WTA și al treilea trofeu din seria Premier Mandatory al carierei.

Halep și Mladenovic se vor întâlni pentru a cincea oară. Până acum, bilanțul confruntărilor directe este în favoarea sportivei din Franța. Mladenovic a câștigat în fața Simonei la Indian Wells în acest an, în 2014 la Paris și în 2015 la Birmingham. Halep a câștigat o singură dată, în 2015, în turul secund al turneului de la Cincinnati.

Dacă pentru Halep aceasta este prima finală a sezonului, Mladenovic a ajuns deja la patru finale în acest an. Franțuzoaica a mai jucat cu trofeul pe masă la Sankt-Petersburg, Acapulco și Stuttgart, însă a câștigat doar la competiția din Rusia.

Sportiva care se va impune la turneul de la Madrid va primi 1.000 de puncte WTA și un cec în valoare de 1.043.680 de euro. Ocupanta locului secund va primi 650 de puncte WTA și o recompensă de 511.740 de euro.

Pe aceeași temă
Alex Piţurcă a "marcat" la Elena din Chişinău în faţa tuturor. Imagini explozive
Alex Piţurcă a "marcat" la Elena din Chişinău în faţa tuturor. Imagini explozive
Simbol al Govorei, proaspăt refăcut, distrus de un „dorel” care a tăiat greşit un fag. Momentul, filmat VIDEO
Simbol al Govorei, proaspăt refăcut, distrus de un „dorel” care a tăiat greşit un fag. Momentul, filmat VIDEO
Există „patru Românii
Există „patru Românii". Diferenţe uriaşe între venituri în judeţele ţării. Cum arată clasamentul
Cum se schimba primul 11 al FCSB dupa transferurile facute de Becali vara asta! 3 nume noi in echipa de start
Cum se schimba primul 11 al FCSB dupa transferurile facute de Becali vara asta! 3 nume noi in echipa de start
Răcoare în casă fără aer condiţionat. Cum scapi de caniculă
Răcoare în casă fără aer condiţionat. Cum scapi de caniculă
Feli își dorește să adopte un copil! Cântăreața e decisă. “Este una din misiunile mele pe acest pământ”
Feli își dorește să adopte un copil! Cântăreața e decisă. “Este una din misiunile mele pe acest pământ”
Ce s-a întâmplat, de fapt, acasă la Anamaria Prodan. Ce i-ar fi făcut lui Reghecampf la Snagov
Ce s-a întâmplat, de fapt, acasă la Anamaria Prodan. Ce i-ar fi făcut lui Reghecampf la Snagov
Evaluare Naţională 2021 - barem. Rezolvarea subiectelor la matematică, pe observatornews.ro
Evaluare Naţională 2021 - barem. Rezolvarea subiectelor la matematică, pe observatornews.ro
Șoc în showbiz: Are CANCER în stare avansată! Vestea care i-a îndurerat pe fani
Șoc în showbiz: Are CANCER în stare avansată! Vestea care i-a îndurerat pe fani
O RACHETĂ de mari dimensiuni a fost descoperită pe un câmp. Din ea iese ceva STRANIU
O RACHETĂ de mari dimensiuni a fost descoperită pe un câmp. Din ea iese ceva STRANIU
Dacă ai această marcă TV, ai face bine să o returnezi. E uluitor ce se întâmplă în fundal, fără acordul tău
Dacă ai această marcă TV, ai face bine să o returnezi. E uluitor ce se întâmplă în fundal, fără acordul tău
Coincidenţa stranie dintre cele două mariaje ale lui Reghe! Ce s-a întâmplat după fix 13 ani
Coincidenţa stranie dintre cele două mariaje ale lui Reghe! Ce s-a întâmplat după fix 13 ani
Ce s-a întâmplat cu Nuți, bona făcută celebră de Prodanca şi Reghe! Femeia, schimbată total. Foto
Ce s-a întâmplat cu Nuți, bona făcută celebră de Prodanca şi Reghe! Femeia, schimbată total. Foto
Denise Rifai A ȘOCAT pe toată lumea! Ce a putut să o întrebe pe Gabriela Firea
Denise Rifai A ȘOCAT pe toată lumea! Ce a putut să o întrebe pe Gabriela Firea
Faliment de răsunet în România. Bătălia este aprigă
Faliment de răsunet în România. Bătălia este aprigă
Novak Djoković și-a vândut locuința din Miami. Cum arată apartamentul de 6 milioane de dolari
Novak Djoković și-a vândut locuința din Miami. Cum arată apartamentul de 6 milioane de dolari
Noul Hyundai Elantra N. Cel mai sportiv sedan de familie. 275 de cai nărăvași
Noul Hyundai Elantra N. Cel mai sportiv sedan de familie. 275 de cai nărăvași
Elon Musk a confirmat cel mai bine păstrat secret al Tesla
Elon Musk a confirmat cel mai bine păstrat secret al Tesla
EURO 2020. UEFA explică de ce a interzis iluminarea stadionului în culorile curcubeului la meciul Germania - Ungaria / Reacţie dură a şefului diplomaţiei germane
EURO 2020. UEFA explică de ce a interzis iluminarea stadionului în culorile curcubeului la meciul Germania - Ungaria / Reacţie dură a şefului diplomaţiei germane
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
Lecţia lui Modrici pentru fotbaliştii români: Ce a făcut după calificarea în optimile Euro 2020 VIDEO
Lecţia lui Modrici pentru fotbaliştii români: Ce a făcut după calificarea în optimile Euro 2020 VIDEO
Cine este Melinda Gates de România: Alexandra Dines, soţia celui mai bogat român, militează pentru „creşterea nivelului educaţional” din România prin UiPath Foundation
Cine este Melinda Gates de România: Alexandra Dines, soţia celui mai bogat român, militează pentru „creşterea nivelului educaţional” din România prin UiPath Foundation
Fiica lui Michael Jackson, dezvăluire șocantă despre un incident petrecut alături de tatăl ei
Fiica lui Michael Jackson, dezvăluire șocantă despre un incident petrecut alături de tatăl ei
Ce a gătit Cătălin Scărlătescu la botezul fetiței Ginei Pistol. Prezentatoarea de la Chefi la cuțite i-a mulțumit public: ”Ce e al tău, e al tău”
Ce a gătit Cătălin Scărlătescu la botezul fetiței Ginei Pistol. Prezentatoarea de la Chefi la cuțite i-a mulțumit public: ”Ce e al tău, e al tău”
Start la plajă! S-a dat proba costumelor de baie și avem cele mai HOT imagini
Start la plajă! S-a dat proba costumelor de baie și avem cele mai HOT imagini
Ce trebuie să faci în momentul în care ești șicanat în trafic. Mișcarea care îi lasă fără replică pe șoferii agresivi
Ce trebuie să faci în momentul în care ești șicanat în trafic. Mișcarea care îi lasă fără replică pe șoferii agresivi
FOTO. Imagini incendiare cu fosta soție a lui Marian Drăgulescu! Larisa s-a dezbrăcat în lanul de rapiță
FOTO. Imagini incendiare cu fosta soție a lui Marian Drăgulescu! Larisa s-a dezbrăcat în lanul de rapiță
FOTO. Inna, imagini demențiale! Și-a arătat formele complet în costum de baie
FOTO. Inna, imagini demențiale! Și-a arătat formele complet în costum de baie