De nerecunoscut. Simona Halep pierde semifinala de la Toronto cu un scor uluitor: 1-6, 1-6 în faţa Elinei Svitolina!

13 aug 2017 43338 afişări Tenis
De nerecunoscut. Simona Halep pierde semifinala de la Toronto cu un scor uluitor: 1-6, 1-6 în faţa Elinei Svitolina!
GALERIE (8 de imagini) VEZI GALERIA
  • Simona Halep (2 WTA) a fost învinsă fără drept de apel de Elina Svitolina (Ucraina, 5 WTA), scor 6-1, 6-1 în semifinalele turneului Premier 5 de la Toronto.
  • Eleva lui Darren Cahil a suferit o înfrţngere uluitoare la câteva ore după ce impresionase în sfertul de finală cu Caroline Garcia (Franţa, 21 WTA), scor 6-4, 6-2.

Capăt de drum pentru Simona la Toronto! Halep pierde cu 6-1, 6-1 în faţa Svitolinei, după un meci modest, în care campioana en-titre a făcut 34 de erori neforţate! Halep a trecut de la extaz la agonie în decurs de câteva ore, ţinând cont că defilase în faţa Carolinei Garcia în sfertul de finală decalat din cauza ploii. În semifinale, Simona a dat însă peste o jucătoare care a evoluat fără trac, iar Elina şi-a luat revanşa cu vârf şi îndesat după ce românca a eliminat-o în sferturile turneului de la Roland Garros.

Nu a existat game în care Halep, ieşită total din ritm, să nu greşească neforţat în faţa Svitolinei! Eleva lui Darren Cahill a punctat pe tabelă doar atunci când nu mai conta, la 0-5 atât în primul, cât şi în al doilea act, astfel că meciul a fost fără istoric. Simona nu îşi apără trofeul de la Rogers Cup şi pleacă la Cincinnati cu un gust amar, însă există şi părţi bune după acest turneu. Halep se consolează cu trei victorii obţinute în minimum de seturi în Canada, dar şi cu un cec în valoare de 123.000 de dolari.


02:03 Simona reuşeşte primul ei break şi rămâne în meci, scor 1-6, 1-5! Dar parcă nici pătimaşii fani români nu îndrăznesc să spere...


01:56 Halep - Svitolina 1-6, 0-5! Scorul e uluitor, jocul Simonei la fel! Românca serveşte pentru a rămâne în meci!


01:50 Simona e condusă cu set şi 4-0 de o adversară care evoluează fără trac! E greu de crezut că Halep va reuşi o revenire spectaculoasă, precum a făcut-o la Roland Garros cu Svitolina, pentru că încrederea româncei pare inexistentă în acest meci!


01:48 Halep - Svitolina 1-6, 0-2! Elina propune un joc mult mai solid decât Simona şi se desprinde şi în setul secund, după un atac construit perfect!


01:42 Pauza dintre seturi nu aduce nimic bun: Halep nu se regăseşte, greşeşte din nou neforţat şi îşi pierde serviciul: 1-6, 0-1!


01:37 Svitolina îşi adjudecă primul set al confruntării cu Halep, scor 6-1 după 26 de minute! Constănţeanca aflată în criză de idei îşi cheamă antrenorul în pauză, iar acesta o îndeamnă să aibă atitudinea de la meciul câştigat în faţa ucraineencei la Roland Garros. Darren Cahill a mai sfătuit-o pe Simona să se mişte mai mult în teren.


01:34 În sfârşit! Halep salvează minge de set şi câştigă un prim game care sperăm să îi dea încredere: 1-5!


01:30 Jocul slab al Simonei continuă, iar Elina îşi face serviciul fără emoţii! Diferenţă neverosimilă în semifinala de la Toronto: 0-5!


01:23 Halep - Svitolina 0-4! Deşi Elina nu face prea multe lucruri ieşite din comun, ucraineanca o domină pe Simona, care mai pierde un game după o lovitură de rever prea lungă!


01:18Se face rapid 3-0 pentru ucraineancă! Svitolina stă bine în teren, pe când Halep greşeşte prea des!


01:16 Halep - Svitolina 0-2! Început nefavorabil de meci pentru Simona, care îi oferă break-ul adversarei, după o dublă greşeală.


01:13 Svitolina câştigă primul game, cu serviciul, profitând de faptul că Halep nu şi-a intrat în ritm.


01:04 Semifinala dintre Halep şi Svitolina e pe cale să înceapă! A ieşit soarele la Toronto, dar şi pe strada Simonei, care a câştigat tragerea la sorţi! Campioana noastră a decis să înceapă la primire!


00:45 Primim şi o veste proastă de la Toronto, acolo unde a început să plouă! E posibil ca startul meciului Halep - Svitolina să întârzie din această cauză! Totuşi, conform prognozei, vremea se îmbunătăţeşte în aproximativ jumătate de oră, aşa că nu vom asista la situaţia de noaptea trecută, când meciul Simonei a fost amânat.


00:30 Simona Halep a fost la întălţime în meciul cu Caroline Garcia, la fel ca şi incredibilii fani români! Cât de frumos s-au colorat tribunele semicentralului în roşu, galben şi albastru! Cu siguranţă că susţinătorii Simonei vor crea o atmosferă pe măsură şi în timpul semifinalei care va începe în aproximativ jumătate de oră.


00:00 Halep se confruntă din nou cu Svitolina, după întâlnirea de pomină de la Roland Garros, pe care Simona a câştigat-o după ce a fost condusă cu set şi 5-1, scor final 3-6, 7-6, 6-0! Per total, constănţeanca a învins-o pe Elina de trei ori în carieră, în timp ce ucraineanca s-a impus o singură dată în faţa Simonei.


19:13 Sportiva manageriată de Virginia Ruzici duce scorul la un consistent avantaj, 5-1, însă Garcia nu-şi cedează serviciul şi prelungeşte suspanul. E 5-2 pentru Simona care va servi pentru pătrunderea în semifinale. Cu un serviciu precis, Simo închide meciul şi merge în semifinale, 6-4, 6-2. E aplaudată la scenă deschisă şi porneşte spre refacere.

19:10 Simona nu are timp de aşteptat. Face 4-1, cu al doilea break şi se gândeşte deja la semifinale pe care o va juca peste câteva ore cu învingătoarea dintre Muguruza şi Svitolina.

19:05 Eleva lui Darren Cahill se distanţează, scor 3-1 în actul al doilea. Scor 6-4, 3-1 şi semifinala se vede. Se vede bine!

19:00 Cu o dublă greşeală, franţuzoaica îşi pierde servidiul şi Halep ia rapid break în manşa secundă. 2-1 pentru preferata lui Gheorghe Hagi

18:58 Halep are viteză în execuţii şi o viteză excelentă de deplasare şi reechilibrează setul printr-un game alb, 1-1. Să fie cu noroc!

18:56 Fata în rochie portocalie profită de avantajul propriului serviciu şi deschide actul secund cu game câştigat lejer, 1-0

18:52 Mai relaxată, Halep şi-a sporit încrederea, iar acţiunile sale nu sunt doar spectaculoase ci şi consistente. Profită de avantajul serviciului şi ia primul set, 6-4. Just in time!

18:50 Canadienii mixează în pauză Outkast - Hey Ya! şi Simona are trei mingi de set

18:45 Eleva lui Darren Cahill pune stăpânire pe joc şi profită de lipsa de idei a franţuzoaicei. Contracarează cu abilitate fiecare lovitură în forţă a adversarei şi speculează prima minge de break. E 5-4 pentru Halep care va servi pentru set

18:40 "Garcia e mai hotărâtă când loveşte din interiorul terenului", spune comentatorul partidei, Silviu Zancu, de la Digisport. Simona salvează două mingi de break, însă Simona reechilibrează disputa, 4-4.

18:38 Garcia nu e sigură pe serviciul său în debutul gameului 7, însă şi-l reglează treptat. Caroline trece în avantaj, 4-3

18:33 Simona comite a doua dublă greşeală în gameul 6, dar închide excelent, cu un lung de linie nimicitor. E 3-3!

18:30 12 minute a durat gameul 5 al sfertului Halep - Garcia. Simona a beneficiat de patru şanse de break, însă n-a reuşit să valorifice ocaziile.

18:28 Simona îşi ridică nivelul de încredere cu fiecare punct câştigat, joacă variat, dar nu poate profita de trei şanse de break. Se joacă gameul 5 de 10 minute

18:18 Garcia a reuşit să revină de la 15-40 pe serviciul româncei, dar Simona a închis rapid gameul, cu două servicii ca din tun. 2-2 şi se merge cap la cap

18:15 Peste 100 de români care locuiesc în Toronto au venit să o încurajeze pe jucătoarea din Constanţa. Garcia nu-i lasă nicio şansă Simonei şi trece în avantaj, 2-1. Urmează Halep la serviciu

18:12 Simona serveşte înşelător şi echilibrează rapid în actul de debut, 1-1

18:10 Franţuzoaica a servit precis şi a deschis meciul cu un game adjudecat relativ uşor, 1-0 pentru Caroline

18:00 Simona şi Garcia joacă pe terenul al doilea. Halep a câştigat tragerea la sorţi şi a ales să primească

05:30 Meciul Simona Halep - Caroline Garcia nu se mai joacă în această dimineaţă! La Toronto continuă să plouă şi se apropie de miezul nopţii, aşa că organizatorii au fost nevoiţi să amâne sfertul de finală pentru sâmbătă seară, la ora 18:00! Dacă va trece de franţuzoaică, Halep va reveni pe teren în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01:00, pentru semifinala contra câştigătoarei meciului dintre Garbine Muguruza (favorită 4) şi Elina Svitolina (favorită 5), întrerupt la scorul de 6-4. Cealaltă semifinală a fost stabilită, iar Caroline Wozniacki, daneza care a eliminat-o pe Karolina Pliskova, se duelează în jurul orei 20:00 cu revelaţia turneului, Sloane Stephens.

 


04:45 Au trecut deja 3 ore de la antrenamentul pe care Simona l-a efectuat înaintea meciului, aşa că pauza pricinuită de ploaie nu este confortabilă pentru a doua jucătoare a lumii.


04:30Meciul Halep - Garcia a fost mutat pe arena Grandstand, a doua ca importanţă de la Toronto! Canadienii au luat această decizie din cauza vremii nefavorabile! Astfel, Simona va intra pe teren imediat ce ploaia se va opri!


03:40 Bună dimineaţa! La această oră trebuia să înceapă meciul Simonei, dar ploaia a dat peste cap programul! Va trebui să ne înarmăm cu multă răbdare, pentru că mai este un meci de jucat pe central, întrerupt de ploaie după primul set: Muguruza şi Svitolina au plecat la vestiare la scorul de 6-4 pentru iberică. Aşteptăm reluarea acestei partide din care se va alege posibila adversară din semifinale a Simonei, apoi vom ţine pumnii strânşi pentru jucătoarea noastră!


Halep - Garcia, ultimul sfert de finală de la Rogers Cup

Facem încă o nouă noapte albă alături de Halep, sportivă care îşi continuă cursa de apărare a trofeului de la Rogers Cup! Simona este vedeta serii, pentru că va juca în ultimul meci de pe un central asaltat de fanii români, înfruntânt-o pe Caroline Garcia în jurul orei 03:30. A doua favorită a defilat până acum la turneul dotat cu 2,5 milioane de dolari şi i-a lăsat un singur game Barborei Strycova în optimi (6-1, 6-0), în timp ce Caroline a trecut în runda precedentă cu 6-4, 6-2 de Catherine Bellis.

Cifrele excelente pe care le poate obţine Simona

Halep va atinge cifre impresionante dacă va câştiga meciul ce poate fi urmărit în direct pe Digisport 2 şi LIVE BLOG pe www.prosport.ro! Simona îşi poate trece în cont a 35-a victorie în circuitul WTA din acest sezon şi al 10-lea succes pe ciment în 2017. Garcia nu este însă o adversară de neglijat, iar asta s-a dovedit în singura confruntare a celor două de până acum. Simona s-a impus cu emoţii anul trecut, în optimile de la Sydney, cu scorul de 6-4, 2-6, 6-1.

Câştigătoarea partidei dintre Halep şi Garcia va încasa un cec în valoare de 122.190 de dolari, iar în semifinale va întâlni o jucătoare de marcă, indiferent că aceasta va fi Garbine Muguruza (Spania, favorită 4) sau Elina Svitolina (Ucraina, favorită 5).

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.