Fast & Furious! Halep a spulberat-o pe Jankovic și va juca finala de la Cincinnati contra Serenei Williams. Simona revine pe locul 2 WTA

Fast & Furious! Halep a spulberat-o pe Jankovic și va juca finala de la Cincinnati contra Serenei Williams. Simona revine pe locul 2 WTA
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (3 WTA) a învins-o clar pe Jelena Jankovic (25 WTA), scor 6-1, 6-2, și s-a calificat în finala turneului Premier de la Cincinnati, la capătul unui meci pe care l-a dominat de la un capăt la celălalt și pe care l-a închis în doar 67 de minute.
  • În ultimul act al competiției americane, Simona o va întâlni pe Serena Williams, liderul clasamentului WTA, care în penultimul act a trecut de Elina Svitolina (20 WTA), 6-4, 6-3. Partida va avea loc duminică, nu înainte de ora 22:00, și va putea fi urmărită în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro.
  • În urma victoriei în fața jucătoarei din Serbia, constănțeanca va reveni pe locul al doilea în ierarhia mondială,depășind-o pe Maria Șarapova. Astfel, Simona e sigură că la US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului, se va putea întâlni cu Serena Williams doar în finală.

67 de minute. Atât a durat monologul Simonei Halep pe Terenul Central de la Cincinnati. Ceea ce a început cu un retur câștigător cu forehand-ul pe prima servă a sârboaicei și a continuat cu un game doi modest pe propriul serviciu s-a transformat rapid într-o adevărată lecție de tactică, joc inteligent și tenis agresiv. Pe scurt, fata de 23 de ani venită din Constanța nu a avut timp de pierdut cu un fost lider mondial. Unul pe care l-a învins duminică dimineață pentru a șasea oară în șapte meciuri.

De la 1-1 în primul set, după un prim game dezamăgitor pe propriul serviciul, Halep a pornit motoarele. A accelerat de la start ca un atlet care știe că dacă începe tare și-și face cursa obișnuită nu are cum să fie învins. În spatele jocului aparent simplu a stat, însă, o tactică foarte bine pusă la punct.

În circuitul WTA, Jelena Jankovic e recunoscută pentru două lucruri: lamentările inutile și patetice din momentele în care jocul nu-i merge și reverul sclipitor. Cu siguranță, Halep și Darren Cahill au fost la curent cu aceste două caracteristici ale sârboaicei. Din primele secvențe ale meciului, românca a insistat pe lovitura de dreapta a adversarei, una mult mai vulnerabilă în comparație cu backhand-ul. Presărată cu o deplasare fluentă în teren, schimbări superbe de direcție, backhand-uri care se cunoșteau parcă de o viață cu tușele terenului și forehand-uri precise, tactica Simonei a dat roade din plin. După 33 de minute tabela arăta un sec 6-1 pentru românca, dar și 10 lovituri câștigătoare, față de doar patru ale oponentei.

Apatică, departe de minge în multe momente, nervoasă și ținută permanent sub presiune, Jankovic s-a dezintegrat încetul cu încetul. Pe fondul tenisului entuziasmant al Simonei, sârboaica s-a prăbușit, a găsit cu greu terenul și s-a văzut dominată la toate capitolele. La 9-2, adică 6-1 și 3-1 pentru Halep, fostul lider mondial a avut o tresărire. A găsit pentru câteva momente reverul magic, a servit ceva mai bine și a ajuns în poziția de a avea mingi de 3-3. Doar că Simona, calmată de intervenția lui Darren Cahill, care i-a recomandat să nu schimbe nimic în joc, să preseze în continuare pe lovitura slabă a adversarei, nu a clipit mai mult de un gam. A făcut un nou break, s-a distanțat repede la 5-2, chiar în momentul în care americanii lansau focuri de artificii, iar de acolo până la finalul meciului a mai fost doar puțin. Alte câteva lovituri câștigătoare, unele passing-uri la veniri disperate la fileu ale sârboaicei și, după o oră și șapte minute, fanii români din tribune aveau un alt motiv să aplaude.

Simona a câștigat lejer cu Jankovic, 6-1, 6-2, va reveni de luni pe locul doi în clasamentul WTA, iar duminică va avea de susținut cel mai important test înainte de US Open. Pe Centralul de la Cincinnati o va aștepta Serena Williams, reperul tenisului feminin în ultimii ani și adversarul cel mai de temut al oricărei fete din circuit.


05:16 „Zâmbesc, sunt fericită pentru că pot juca din nou o finală. Am lipsit câteva săptămâni, am stat acasă, dar azi am jucat bine, vremea a fost bună, fanii au fost la înâlțime. Știu că Serena e cea mai bună jucătoare din lume, dar nu am nimic de pierdut. Trebuie să mă bucur de finală, să dau cât mai tare în minge și să valorific toate șansele pe care le voi avea”, a declarat Simona imediat după finalul meciului cu Jankovic, încercând să prefațeze finala de duminică împotriva Serenei Williams.


05:10 GAME, SET ȘI MECI HALEP, 6-1, 6-2! Prestația uluitoare a româncei se termină cu un nou break. Pe tot terenul, Halep lovește extraordinar de pe ambele părți, o lasă din nou fără replică pe Jankovic și încheie meciul cu un retur foarte bun cu forehand-ul! Au trecut doar 67 de minute de la primul serviciu, iar calvarul sârboaicei ia sfârșit. Simona e în finală, unde se va duela cu Serena Williams, liderul mondial.


05:02 BREAK HALEP! Probabil cel mai bun game de serviciu al lui Jankovic ajunge tot în buzunarul româncei. Impresionantă ca deplasare, Simona reușește să se ferească de reverul adversarei, caută cu îndârjire forehand-ul, de la care obține greșeala neforțată sau mingea scurtă pe care poate ataca. Românca e la două game-uri de victorii, motiv pentru americani să sărbătorească cu focuri de artificii.


04:53 Jankovic revine în meci. Sârboaica strânge scorul și vine la 2-3 în actul secund, după un game ceva mai slab al Simonei. Jelena a reușit să lovească mai des cu reverul, principala sa armă, a devenit mai agresivă și a fost răsplătită. Halep a cerut ajutorul lui Cahill, care i-a spus câteva lucruri interesante: „Faci bine ceea ce faci. Rămâi la planul de joc, continuă să-i presezi forehand-ul”.


04:48 BREAK HALEP, 3-1. Simona s-a descătușat de-a dreptul. Loviturile câștigătoare curg, iar lui Jankovic nu-i rămân multe lucruri de făcut. Sârboaica nu a apucat să intre încă din meci, joacă moale și face multe greșeli, multe dintre ele venite din presiunea pusă de jocul excelent al româncei.


04:42 Statistica primului set spune totul despre cum a evoluat jocul. Între timp, Jankovic rupe o serie de șase game-uri consecutive a Simonei. 1-1 în manșa secundă.


04:34 SET HALEP, 6-1. Nu putem spune că suntem neapărat surprinși, având în vedere trecutul celor două. Simona a apăsat pedala de accelerație, a profitat de momentele de acalmie ale adversarei, care a găsit cu greu terenul, a lovit câștigător din fiecare poziție, s-a mișcat excelent pe teren, a lăsat acasă problemele fizice. Rezultatul? Trei break-uri și 6-1 după doar 33 de minute de joc! Halep începe la serviciu setul secund.


04:20 S-a pornit mașinăria! Simona arată că game-ul doi a fost doar o sincopă. Backhand-ul în lung de linie începe să funcționeze, forehand-ul în cross aduce puncte, combinațiile de lovituri se găsesc mai ușor. Pe fondul unui joc modest al sârboaicei, cu mult prea multe greșeli neforțate, Halep fuge repede la 4-1 în primul set, cu un avantaj de două break-uri. Dacă Jankovic nu-și revine curând, meciul se poate termina foarte repede.


04:11 Trei break-uri în primele trei game-uri. Început slab de meci pentru ambele jucătoare. Imediat după break-ul de început, Halep și-a cedat serviciul, pentru ca mai apoisă revină în avantaj. Partida a început într-un ritm slab, cu multe greșeli neforțate de ambele părți. Evident, ne așteptăm ca odată cu trecerea timpului duelul să se încingă.


04:05 BREAK HALEP. Simona a lăsat în spate începuturile ezitante de meci, iar startul l-a dat cu un retur câștigător pe prima servă a sârboaicei. Un passing superb în lung de linie cu reverul și două greșeli neforțate ale lui Jankovic fac ca românca să conducă încă din primul game.


03:57 Simona și Jelena și-au făcut apariția pe Central. Halep a câștigat tragerea la sorți și a ales să înceapă meciul la retur.


03:38 Serena Williams e prima finalistă a turneului de la Cincinnati. Americanca a obținut o victorie logică în fața Elinei Svitolina, scor 6-4, 6-3, la capătul unui meci pe care l-a dominat începând cu game-ul al cincilea. Odată misiunea Serenei terminată, Halep și Jankovic vor intra pe teren în aproximativ 15 minute.


03:25 În urmă cu ceva timp Gilles Simon se plângea că fetele primesc la fel de mulți bani precum băieții, deși nu oferă același spectacol și nu atrag același interes. Probabil francezul e prieten cu organizatorii turneului de la Cincinnati, care oferă premii mult mai mari pentru competiția băieților. Cu 236.000 de dolari mai mult va încasa câștigătorul de mâine dintre Federer și Djokovic în comparație cu regina turneului feminin.


03:15 Părăsit de Murray și Federer și în așteptarea Serenei, Terenul Central a fost acaparat, în urmă cu câteva ore, de Simona, care s-a antrenat alături de Daren Cahill. Să sperăm că australianul o cunoaște pe Jankovic și și-a făcut bine temele, pentru că nu am vrea să aflăm că a fost concediat prin SMS.


03:00 Serena a intrat în „beast mode„. De la 3-1 pentru Svitolina, americanca și-a regăsit jocul, a lovit de multe ori câștigător, nu a stat la discuții, în special pe fragilul serviciu doi al tinerei ucrainence, și-a trecut în cont cinci dintre ultimele șase game-uri ale setului și e la un pas de finală. 6-4, după 50 de minute de joc.


02:45 Pentru că tenisul românesc nu înseamnă doar Simona Halep, deși în ultima vreme emoțiile noastre au gravitat în jurul performanțelor sale extraordinare, trebuie să menționăm și săptămâna excelentă a lui Adi Ungur.. În Italia, la turneul challenger de la Cordenons, piteșteanul a ajuns până în finală, după un parcurs excelent. Duminică va juca cu trofeul pe masă împotriva sârbului Filip Krajinovic (120 ATP). Îi urăm de pe acum baftă lui Adi, care se poate impune într-un turneu la un an și două săptămâni distanță de la ultima ispravă de acest fel.


02:21 Bună dimineața! Ca de obice, suntem pe baricade în așteptarea unui nou meci mare din partea Simonei Halep. Momentan atenția noastră se îndreaptă spre prima semifinală, de unde se va alege posibila adversară a constănțencei în ultimul act. Serena Williams, liderul incontestabil al tenisului feminin, o întâlnește pe Elina Svitolina, ucraineanca de 20 de ani aflată într-o formă splendidă. Americanca a început greu, iar în acest moment „vecina” noastră conduce cu 2-1 și serviciul. Imediat după acest meci, Halep și JAnkovic își vor face apariția pe teren.


La capătul a 11 zile în care a jucat opt meciuri, a pierdut finala turneului de la Toronto și a ajuns  în penultimul act de la Cincinnati, după un parcurs anevoios, de-a lungul căruia a trecut de Kristina Mladenovic, Andrea Petkovic și Anastasia Pavliucenkova, Simona Halep e din nou în linia întâi, urmărind două obiective importante: o nouă finală de turneu Premier și revenirea pe locul secund în ierarhia mondială.

Vizibil obosită, după un efort considerabil în ultimele două săptămâni, românca de 23 de ani va avea de trecut un obstacol dificil. De partea cealaltă a fileului se va afla Jelena Jankovic, sârboaica de 30 de ani care cândva ocupa prima poziție a clasamentului WTA și care, în ultima vreme, a reînceput să lege victoriile. Cu un tenis curat, unul dintre cele mai bune backhand-uri din circuit, dar și o fragilitate mentală care nu de puține ori a tras-o în jos, Jelena a găsit un ritm bun la Cincinnati, unde le-a învins pe americancele Madison Brengle și Madison Keys, pe Karolina Pliskova (Cehia) și pe Ana Karolina Schmiedlova (Slovacia) și va căuta revanșa pentru cele cinci înfrângeri suferite în fața Simonei, ultima chiar săptămâna trecută, la Toronto.

De-a lungul timpului, Halep a demonstrat că se simte bine atunci când evoluează împotriva jucătoarei din Serbia. Simona a câștigat cinci dintre cele șase întâlniri directe, singurul succes al Jelenei datând din 2011, la US Open. De atunci, numărul 3 WTA a triumfat de cinci ori, de numele lui Jankovic legându-se și cel mai important trofeu din cariera româncei, cel de la Indian Wells, din 2015, când Halep o depășea în finală pe „JJ”, 2-6, 7-5, 6-4. Ultimul meci direct a avut loc chiar la turneul precedent, în runda secundă de la Toronto, și s-a terminat cu o victorie clară a Simonei, 6-3, 6-4.


 

Sârboaica, antrenată de doi români

Unul dintre cele șase dueluri dintre Simona și Jelena a fost special. În timpul meciului din optimile Australian Open, pierdut cu 6-4, 2-6, 6-0, Jankovic l-a avut în lojă pe Andrei Mlendea, tehnicianul care se despărțise recent de Halep. Andrei a fost omul din spatele ascensiunii constănțencei, pe care a antrenat-o în prima jumătate a anului 2013. Colaborarea dintre cei doi nu a fost una de lungă durată, Mlendea acuzând-o pe Halep că l-a demis prin intermediul unui SMS. Fostul jucător de tenis a semnat apoi un contract cu Jankovic, înțelegere care s-a încheiat în 2014. Jucătoarea din Belgrad este antrenată în prezent de fratele ei, Marko. JJ, lider mondial în 2008, a lucrat cu un alt român în sezoanele 2011 și 2012, Andrei Pavel, în prezent căpitanul echipei României de Cupa Davis.


 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Moment ISTORIC în România. Intră în vigoare oficial pe 31 martie: Vom avea drepturi depline
Moment ISTORIC în România. Intră în vigoare oficial pe 31 martie: Vom avea drepturi depline
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup