Fără să „transpire”! Simona Halep s-a calificat în „optimile” turneului de la Beijing după ce Rybarikova a abandonat în setul 2. Urmează o nouă luptă cu „coșmarul” Maria Șarapova

Fără să
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (2 WTA) – Magdalena Rybarikova (28 WTA) 6-1, 2-1, Abd. în turul secund al turneului Premier Mandatory de la Beijing.

Simona Halep a stat mai puțin de o oră pe teren cu slovaca Magdalena Rybarikova, în turul secund la China Open, adversara fiind nevoită să abandoneze la scorul de 6-1, 2-1 din cauza unor probleme medicale, a unui „virus” – după cum s-a anunțat în arenă. Până în momentul abandonului, românca a făcut o partidă destul de sigură. Halep avansează pentru al doilea an consecutiv în turul 3 și o prinde de această dată pe Maria Șarapova într-o dispoziție bună de joc. Ultima confruntare dintre cele două a avut loc la sfârșitul lunii august la US Open, în turul 1.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

10:50 Rybarikova nu se simte bine și a solicitat un time-out medical. Slovaca nu a mai revenit de la vestiare și a abandonat. Așadar, Simona Halep se califică în optimi după un meci în care nu a stat foarte mult pe teren și se poate gândi deja la o primă revanșă în fața Mariei Șarapova.

10:47 Cu un joc la retur bine închegat, Simona trece la conducere și în setul secund, după ce a realizat break-ul în game-ul trei: 2-1. Rybarikova are probleme să pună în teren primul serviciu, iar Halep speculează foarte bine această deficiență a adversarei.

10:40 Setul secund debutează cu trei șanse de break pentru Halep și cu o serie impresionantă de trei ași expediați de Rybarikova, cu care a realizat primul game.

10:38 Avem și câteva date statistice după primul set, Magdalena Rybarikova – Simona Halep:

10:33 SET Simona Halep, scor 6-1! Românca a dominat cu autoritate primul set, singurul moment de ezitare fiind chiar în game-ul de deschidere, când i-a oferit adversarei o minge de break. Apoi, numărul 2 mondial a apăsat pe accelerație și a făcut un joc aproape perfect. Setul a fost câștigat cu a patra minge avută la dispoziție, după 37 de minute de joc.

10:29 Rybarikova a salvat o minge de set a Simonei și face primul game al jocului după 32 de minute: scor 5-1

10:20 Românca este pe tot terenul, ajunge la toate mingile, iar rezultatul vorbește de la sine: 5-0. Rybarikova răspunde tot mai greu atacurilor venite dincolo de fileu, iar Halep este aproape de câștigarea primului set.

10:12 Simona face un meci din ce în ce mai convingător și se desprinde la 3-0. Rybarikova și-a chemat deja antrenorul pentru câteva sfaturi.

10:07 Prima șansă de break a româncei a venit după 10 minute de joc, iar Simona a și fructificat-o cu un retur în lung de linie: 2-0. Halep își poate face meciul ușor de la bun început.

10:00 Simona Halep a început la serviciu partida din turul 2 și i-a oferit deja o primă șansă de break adversarei, salvată însă cu un AS. Românca a realizat trei puncte la rând și a preluat conducerea, 1-0.

09:55 Maria Șarapova o așteaptă deja pe Simona Halep în optimi, după ce a învins-o pe Ekaterina Makarova cu 6-4, 4-6, 6-1.

09:45 Simona Halep este gata să înceapă partida cu Magdalena Rybarikova, după ce primul meci al zilei pe terenul „Lotus Court” dintre Dimitrov și Dzumhur s-a încheiat, scor 2-1 la seturi.

 


UPDATE 16:35 Organizatorii au anunțat programul zilei de marți. Simona Halep și Magdalena Rybarikova vor juca al doilea meci pe Terenul Lotus (al doilea) al complexului, nu înainte de ora 9:30 (ora României) – după finalizarea partidei ATP dintre Grigor Dimitrov și Damir Dzumhur.

Sorana Cîrstea este a doua reprezentantă a României în programul de marți. Ea va juca ultimul meci pe terenul „Moon” împotriva americancei Christina McHale – în jurul orei 12:00.

 

  • Centralul „National Tennis Stadium”, gazda întrecerii de tenis în cadrul Jocurilor Olimpice din 2008, este dotat în prezent cu acoperiș retractabil și este unul dintre cele mai mari 10 arene de tenis din lume, cu o capacitate de 15.000 de locuri.

14:55 Organizatorii au decis să amâne deja pentru ziua de marți două dintre meciurile feminine. Printre ele, și cel al Simonei Halep.


13:05 Campioana de la US Open, surclasată din nou în China. Sloane Stephens a pierdut pentru a doua oară consecutiv în primul tur în Asian Swing: la Beijing, a învins-o conaționala Christina McHale, 6-3, 6-0 în 63 de minute!  Sloane nu și-a câștigat nici măcar jumătate dintre punctele începute cu primul serviciu în acest meci.

McHale va fi adversara Soranei Cîrstea pentru un loc în optimile de la ultimul turneu Premier Mandatory al anului.


13:00 Monica Niculescu va juca în turul doi împotriva chinezoaicei Shuai Peng (25 WTA). După o victorie de senzație în fața Johannei Konta, sportiva din Slatina reia o rivalitate intensă cu o sportivă cu care a ajuns mereu la set decisiv în partidele directe și pe care a învins-o de trei ori pe hard (ultimul meci direct s-a jucat la Miami, în 2016, iar Monica s-a impus cu 6-0 în decisiv).

Peng a învins-o, luni, pe Shelby Rogers (56 WTA) – scor 7-6, 3-6, 7-5.


12:30 Reprezentanții Open-ului Chinei au făcut o listă cu meciurile de luni care au cele mai mari șanse să se încheie cu o surpriză și au supus la vot. Duelul Halep – Rybarikova este unul dintre cele patru, la fel ca și partida liderului mondial, Garbine Muguruza, cu Barbora Strycova.


12:15 Organizatorii de la Beijing au dat start-joc pe terenurile exterioare. Ploaia a încetat, terenurile sunt uscate. Pe terenul pe care așteptăm meciul Simonei Halep se decide mai întâi viitoarea adversară a Soranei Cîrstea, dintre americancele Sloane Stephens și Christina McHale.


Simona Halep a regăsit gustul victoriei, după trei eșecuri consecutive în circuit. Constănțeanca are în față una dintre revelațiile acestui sezon: semifinalistă-surpriză la Wimbledon, înalta sportivă din Slovacia (1,80 metri) are mai multe meciuri câștigate în 2017 decât Halep (43 de victorii pentru Magdalena, față de 40 ale Simonei), ambele sportive având același număr de înfrângeri – 14.

O jucătoare cu apetit ofensiv și un joc inteligent, una dintre puținele specialiste pe iarbă ale circuitului feminin, Rybarikova te obligă să te adaptezi la jocul său. Pentru sportiva care până la Roland Garros a disputat doar turnee din circuitul ITF, nu WTA, cea mai importantă victorie a sezonului a venit la Wimbledon – 3-6, 7-5, 6-2 în fața Karolinei Pliskova. De asemenea, Rybarikova are patru seturi câștigate din patru jucate cu americanca Vandeweghe în acest sezon.

2-2 este bilanțul întâlnirilor directe dintre Halep și Rybarikova – toate meciurile disputându-se pe hard. Simona s-a impus anul acesta cu 6-3, 6-4 la Toronto, în aceeași fază a competiției, iar în 2013 a beneficiat de un abandon al reprezentantei Slovaciei. Victoriile Magdalenei au venit de fiecare dată în set decisiv: 2014 – la New Haven (6-2, 4-6, 6-3) și 2011 – în calificările de la Hobart (5-7, 7-6, 6-4).

Halep și Rybarikova au avut, amândouă, probleme la genunchi înaintea acestui sezon. Simona a tras după ea accidentarea, în timp ce pentru Magdalena lucrurile au fost mult mai serioase: s-a operat la genunchi, dar și la încheietură. Totuși, sclipirile Rybarikovei au venit la turneele de Mare Șlem în 2017, mai puțin în alte turnee. Însă, victoria în minimum de seturi (la 3 și la 4) în fața canadiencei Eugenie Bouchard, de la Beijing – a fost una impresionantă.

Valentin Nastaila / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen