FAN-TAS-TIC! Cuceritoarea Simona a reușit o „dublă” memorabilă la Shenzhen! Halep a câștigat titlul după o finală teribilă cu Siniakova, apoi a triumfat și în proba de dublu alături de Begu

FAN-TAS-TIC! Cuceritoarea Simona a reușit o
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (România, 1 WTA) este noua campioană a turneului International de la Shenzhen (China)! Simona s-a impus sâmbătă într-o finală atipică, mutată din cauza ploii într-o sală fără spectatori, scor 6-1, 2-6, 6-0 în fața campioanei en-titre Katerina Siniakova (Cehia, 47 WTA).
  • Halep și-a adjudecat apoi și titlul de dublu, alături de Irina Begu, echipa românească învingând-o pe aceeași Siniakova, care a făcut tandem cu conaționala Barbora Krejcikova, scor 1-6, 6-1, 10-8.

UPDATE Performanță de vis reușită de Simona Halep!!! Românca arată precum un veritabil lider WTA la început de an și obține o „dublă” istorică, impunându-se și în proba de dublu a turneului de la Shenzhen alături de Irina Begu!!! După ce a învins-o pe Katerina Siniakova în finala de simplu, Simona a răpus-o pe cehoaică și la dublu, după o revenire de zile mari! Echipa „Sirina” a cedat clar primul act, scor 6-1, dar le-a câștigat pe următoarele două cu 6-1, respectiv 10-8! Simona cucerește primul titlu de dublu și al 17-lea al carierei, în timp ce Irina triumfă pentru a 7-a oară în această probă, ajungând la un total de 11 trofee WTA.

Finala de dublu din Shenzhen a fost cel puțin la fel de nebună ca și ultimul act de la simplu! După două seturi total opuse, pe care cele două echipe și le-au împărțit, a urmat un super tie-break dramatic! Simona și Irina păreau că se desprind în câștigătoare și conduceau cu 7-4, dar Katerina și Barbora au egalat, reușind trei puncte consecutive. Au urmat două reușite pentru echipa din România, care a fructificat a doua minge de meci, scor final 1-6, 6-1, 10-8! Săptămână grozavă la început de 2018 pentru campioanele Simona și Irina, care culeg roadele unui efort suprauman.


VICTORIE minunată pentru Simona Halep!!! Românca o învinge pe Katerina Siniakova, scor 6-1, 2-6, 6-0, și cucerește trofeul de la Shenzhen pentru a doua oară în carieră, după ce s-a mai impus și la ediția din 2015!!! Simona a câștigat o finală tensionată în fața deținătoarei trofeului, care a reușit să trimită disputa în decisiv deși pierduse primul act fără drept de apel. Halep nu a fost impresionată de revenirea neașteptată a adversarei, arătându-și clasa într-un decisiv pe care și l-a adjudecat la 0.

Duelul dintre Halep și Siniakova nu a fost transmis la TV, pentru că organizatorii au mutat finala în sală din cauza ploii, dar statistica ne arată că Simona a servit extraordinar pe durata celor două seturi câștigate! Liderul mondial nu i-a lăsat nicio minge de break Katerinei în primul act, lăudându-se cu același procentaj fantastic și în decisiv. Setul secund poate fi catalogat ca un accident, se întâmplă des în tenis, dar cel mai important e că Halep a atins o nouă cifră istorică, ajungând la 16 titluri de simplu în circuitul WTA.

Simona va primi 280 de puncte WTA și un cec în valoare de 164.000 de dolari după ce a dus la capăt cu bine o săptămână frumoasă!


15:30 Avem parte de o finală nebună și la dublu: Halep și Begu egalează la seturi în meciul cu Siniakova și Krejcikova, scor 1-6, 6-1! Titlul se decide la super tie-break: echipa care ajunge prima la 10 puncte pleacă acasă cu trofeul!


15:02 După euforia finalei câștigate la simplu, se pare că Simona nu și-a intrat în ritm la dublu! Katerina și Barbora au luat primul set cu un categoric 6-1, după numai 23 de minute.


14:40 A început a doua finală a Simonei Halep, iar liderul WTA luptă pentru o dublă istorică alături de Irina Begu! Echipa cehă Katerina Siniakova/Barbora Krejcikova a deschis meciul la serviciu în aceeași sală norocoasă din Shenzhen.


13:55 Simona Halep e campioană la Shenzhen 2018! Românca triumfă la primul turneu al sezonului, după 6-1, 2-6, 6-0 cu Katerina Siniakova! Bravo, SIMONA!!!


13:53 Halep – Siniakova 6-1, 2-6, 5-0! Simona își distruge adversara în decisiv, face cinci game-uri la rând și servește pentru meci. Haide!


13:50 Halep – Siniakova 6-1, 2-6, 4-0! Fata noastră e de neoprit, se distanțează la 4 lungimi de cehoaică, după un nou game în care a fost condusă. Primul titlu din 2018 e tot mai aproape, iar experiența ar trebui să o ajute pe Simona să treacă linia de sosire fără probleme.


13:46 Halep – Siniakova 6-1, 2-6, 3-0! Superb! Halep se dezlănțuie în setul decisiv și face dublu break-ul în fața deținătoarei trofeului, după o dublă greșeală!


13:43 Halep – Siniakova 6-1, 2-6, 2-0! Perfect! Simona luptă să-și valorifice break-ul și reușește, revenind de la 15-30.


13:40 Halep – Siniakova 6-1, 2-6, 1-0! Ce nebunie de meci! După ce Siniakova a răspuns prin câștigarea setului doi, Halep profită de greșelile adversarei și începe decisivul cum nu se putea mai bine, cu break!


13:36 Setul secund e câștigat fără drept de apel de Siniakova, în 28 de minute, scor 6-2! Oare ce se întâmplă cu jocul Simonei!? Românca și-a pierdut serviciul de trei ori în actul secund, după ce în prima manșă nu-i oferise nici măcare o minge de break cehoaicei.


13:32 Halep – Siniakova 6-1, 2-5! Se îngroașă gluma! Cehoaica își valorifică break-ul și e aproape să o ducă pe cea mai bună jucătoare a lumii în set decisiv. Mai îngrijorător este faptul că Simona a luat fileul la țintă, lovindu-l de trei ori la rând.


13:28 Halep – Siniakova 6-1, 2-4! Un nou moment de panică în jocul Simonei: adversara face break pentru a doua oară în set.


13:25 Halep – Siniakova 6-1, 2-3! Liderul WTA forțează și nu își lasă adversara să reintre în meci: rebreak rapid! Katerina își exprimă frustrarea, potrivit jurnaliștilor chinezi.


13:22 Halep – Siniakova 6-1, 1-3! Iată ce se întâmplă: Simona se relaxează după un set impresionant și cedează inițiativa la prima minge de break a adversarei!


13:17 Halep – Siniakova 6-1, 1-2! Cehoaica pune ceva mai multă presiune pe umerii româncei în actul al doilea, câștigând un nou game de serviciu, la 30.


13:15 Halep – Siniakova 6-1, 1-1! Nicio șansă nu are adversara Simonei la retur: încă un game solid reușit de favorita principală pe propriul serviciu.


13:12 Halep – Siniakova 6-1, 0-1! Katerina întrerupe seria superbă a Simonei, adjudecându-și al doilea game astăzi, după un as. Oare și-a păstrat cehoaica energia pentru manșa secundă?


13:08 SEEET! Halep nu are adversară până acum în finala de la Shenzhen și câștigă primul act după numai 25 de minute! Siniakova, deținătoarea trofeului, nu și-a creat nici măcar o minge de break, ceea ce înseamnă că Simona este de ne oprit pe propriul serviciu.


13:05 Halep – Siniakova 5-1! Dublu preak pentru Simona! Constănțeanca leagă patru game-uri la rând și servește pentru actul inaugural după numai 23 de minute.


13:01 Halep – Siniakova 4-1! Continuă recitalul liderului mondial, care se deprinde la trei game-uri în sala din Shenzhen! Simona nu i-a oferit nicio minge de break adversarei până acum.


12:57 Halep – Siniakova 3-1! Break fulger pentru Simona, după o dublă greșeală a Katerinei! Sportiva noastră intră în controlul partidei cu o serie de 8 puncte consecutive!


12:55 Halep – Siniakova 2-1! Game alb pentru Simona, care preia rapid conducerea în finala de la Shenzhen!


12:52 Halep – Siniakova 1-1! Cehoaica își face și ea serviciul, dar nu fără emoții! Katerina a înfruntat două mingi de break ale Simonei, dar a ieșit cu bine dintr-un game care a totalizat 12 puncte.


12:46 Halep – Siniakova 1-0! Simona își câștigă serviciul în debutul meciului, la 30, și pășește cu dreptul în prima finală din 2018!


12:43 A început finala de la Shenzhen, cu liderul mondial la serviciu! Haide, Simona!!! Oamenii urmăresc meciul în picioare, ca pe vremea lui Ilie Năstase.


12:37 Halep și Siniakova au intrat pe teren. Putem vedea și cum arată sala de la Shenzhen, una atipică pentru o finală de turneu WTA.


12:25 Deși meciul nu e televizat, vom putea vedea faze importante cu amabilitatea organizatorilor, care vor posta pe internet imagini din timpul finalei. Deocamdată, se fac ultimele pregătiri: copiii de mingi și-au ocupat pozițiile.


12:00 Apar și primele glume după ce chinezii au mutat finala într-o sală din complexul sportiv de la Shenzhen: fanii Simonei Halep care vor să vadă meciul îi cer arbitrului de scaun să facă live pe Facebook.


11:45 În aproximativ 15 minute îi vom ține pumnii Simonei! Sperăm ca Halep se va adapta noilor condiții: este prima finală dintre cele 28 ale carierei mutată de pe terenul central.


11:35 Chinezii au luat o decizie radicală din cauza vremii nefavorabile: finalele Simonei Halep au fost mutate într-o sală care nu este dotată cu tribune, dar nici cu camere de filmat! Astfel, partida Halep – Siniakova începe la ora 12:00, putând fi urmărită doar în format live score. Finala de dublu se va desfășura în aceleași condiții, în jurul orei 14:00. Potrivit organizatorilor, sumele plătite pe bilete vor fi restituite integral.


11:00 Nu începe meciul liderului mondial nici la ora 11:00, așa că așteptăm un nou termen stabilit de organizatori! Finala s-a amânat de atâtea ori încât judecătoarea Judy și-a pierdut și ea răbdarea, să nu mai vorbim de Adrian Fetecău, cel care numără umbrelele și prefațează meciul la Digisport.


10:00 Chiar dacă a demonstrat că poate juca și pe ploaie, regulementul nu-i permite Simonei să dispute finala în condițiile de la Shenzhen… Vremea rămâne instabilă, iar meciul Halep – Siniakova a fost amânat din nou, după 11:00.


09:30 Simona nu a lăsat ploaia să le strice ziua spectatorilor și i-a delectat pe aceștia, jucând tenis cu un copil de mingi. Darren a făcut tot posibilul să-și încurce eleva, ajutându-l pe micuț să returneze mingile liderului mondial. În orice caz, norocosul copil poate spune că a avut parte de o zi de neuitat: nu doar că a jucat tenis cu Halep, ci a primit și un pupic de la româncă.


09:00 Vremea continuă să le joace feste Simonei și Katerinei, iar finala a fost decalată cu încă o oră! Astfel, Halep și Siniakova nu vor intra pe teren înainte de 10:00.


08:00 Finala turneului de la Shenzhen va începe cu o întârziere de cel puțin o oră! Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, organizatorii au luat decizia să amâne meciul dintre Halep și Siniakova pentru ora 09:00 – dacă vremea va permite.


Halep – Siniakova, finală spectaculoasă la Shenzhen

Halep trebuie să treacă de Siniakova, deținătoarea trofeului de la Shenzhen, pentru a duce la capăt o săptămână extraordinară! Simona nu are o misiune atât de grea pe cât ne-am fi așteptat, ținând cont că ar fi putut juca împotriva Mariei Șarapova în ultimul act, dar românca trebuie să mențină același nivel de concentrare. Deși este slab clasată, agila Siniakova se metamorfozează la turneul de 750.000 de dolari: vineri a învins-o pe Șarapova în semifinale cu scorul de 6-2, 3-6, 6-3, după un meci aboslut superb.

Simona vrea revanșa

Simona țintește al 16-lea trofeu WTA, dar luptă totodată și pentru revanșă. Siniakova a învins-o pe eleva lui Darren Cahill la ediția din 2017 a competiției din China, scor 6-3, 4-6, 7-5 în cadrul optimilor de finală. După ce a trecut fără emoții de prietena Irina Begu, Simona a vorbit despre finala ce are o miză de 164.000 de dolari: „Mă bucur să joc din nou finala, în fața multor oameni. Vă mulțumesc, întotdeauna îmi place să joc aici și mâine am o provocare mare. Am jucat anul trecut cu Siniakova și m-a învins, așa că vreau o răzbunare, dar nu e niciodată ușor”.

Halep poate reuși o „dublă” istorică

Dacă în finala de simplu pleacă cu prima șansă, Halep va avea o misiune mult mai grea la dublu. Siniakova are o experiență mai bogată decât ea în această probă, fiind favorită principală alături de Krejcikova. În schimb, Halep și Begu, deși nu au statut de favorite, se înțeleg de minune la a 4-a aventură împreună. Simona nu a mai triumfat până acum în circuitul de dublu, dar o poate face la unul dintre turneele de suflet, pe care l-a câștigat la simplu în anul 2015. 
 


 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
SCAD PENSIILE. Românii care vor încasa o pensie mai mică: Dau cu minus
SCAD PENSIILE. Românii care vor încasa o pensie mai mică: Dau cu minus
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup