EXCLUSIV | Scandal la meciul Simonei Halep! Ce s-a întâmplat la Foro Italico în cea mai nebună zi din istoria Internaţionalelor de Tenis ale Italiei

17 mai 2019 23547 afişări Tenis
EXCLUSIV | Scandal la meciul Simonei Halep! Ce s-a întâmplat la Foro Italico în cea mai nebună zi din istoria Internaţionalelor de Tenis ale Italiei
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Corespondenţă Valentin Lupu (Roma)

Cea mai nebună zi din istoria Internaţionalelor de Tenis ale Italiei, de la Foro Italico, a bătut toate recordurile de asistenţă. Pe fondul ploii de miercuri, organizatorii au comasat joi programul a două zile de meciuri, din turul al doilea şi al treilea. Dacă la un turneu de Grand Slam, granzii topurilor ATP şi WTA pot fi văzuţi de regulă o dată la două zile, ieri, zecile de mii de spectatori au avut privilegiul de a-i vedea, pe mai toţi, în două acte, inclusiv pe Federer, Nadal sau Djokovic.

Toate bune şi frumoase. Însă nu degeaba se spune că drumul spre iad e presărat cu intenţii bune. Cum miercuri nu s-a jucat nicio minge pe niciun teren din cauza condiţiilor meteo vitrege, italienii au luat decizia de a permite accesul şi în ziua de joi inclusiv a deţinătorilor de bilete pe miercuri. Au rezultat momente de haos, existând riscul unei adevărate tragedii pe cea de-a treia arenă ca mărime a complexului de la Foro Italico. În tribunele de pe Pietrangeli încap numai aproximativ 3.700 de spectatori şi acestea nu sunt dotate cu scaune, ci cu gradene de marmură.

 
 
La meciul al doilea, cel dintre Simona Halep şi Marketa Vondrousova, lumea aproape că s-a călcat in picioare. Stewarzii au scăpat situaţia de sub control, spectatorii bulucindu-se inclusiv pe trepte. Aşa s-a ajuns la decizii de-a dreptul absurde, prin care cei care au ieşit la toaletă şi şi-au lăsat membri ai familiei în tribune să le ţină locurile, s-au trezit că nu li se mai permite să revină în pauze la locurile lor. Sub soarele strălucitor, rezistenţa împătimiţilor a fost pusă la grea încercare şi mulţi au încercat să-şi facă singuri dreptate şi...loc, prin forţă. De altfel, arată a obişnuinţă sa fii sufocat în aglomeraţiile Romei, de la stadioane, la mijloace de transport în comun. Să urci sau să cobori la ore de vârf în şi din metrou sau autobuz seamănă a luptă de gladiatori. Piaţa Unirii în direcţia Pipera dimineaţa devreme e nimic ca grad de necivilizaţie, iar dacă te nimereşti, spre exemplu, într-un metrou în zona staţiei de la gara Termini, eşti impins şi burduşit în mod brutal, chiar animalic.

Mai respiră cineva?

 

“Simona!, Simona!”, s-a auzit răzleţ din pieptul celor circa 1.000 de români împărţiţi în toate zonele de pe Pietrangeli. Odată ce Vondrousova a întors meciul, tricolorii din tribună s-au manifestat puţin spre deloc, fondul sonor fiind mai mult asigurat de italienii trecuţi de partea adversarei, cu a lor “Marketa! Marketa!”. La final, mai nimeni nu a părăsit tribunele şi, cum urma să intre Fabio Fognini, contra lui Radu Albot, în furnicar au încercat să se înghesuie şi mai mulţi.

Abia după-amiază, la Buzărnescu – Osaka, atmosfera a devenit mai respirabilă, pentru a se încinge şi mai şi, seara, la reapariţia lui Fognini, împotriva lui Tsitsipas. În mod inexplicabil, deşi Next Gen Arena se eliberase în timp util, Djokovic fiind expeditiv cu Kohlschreiber, organizatorii n-au mutat ultimul meci al zilei pe a doua arenă ca şi capacitate. În groapa de pe Pietrangeli a fost pur şi simplu ca în seara anterioară la câteva sute de metri departare, pe Olimpico, la finala Cupei Italiei, Lazio - Atalanta. Cu imnul naţional cântat din mii de piepturi, tifosi au încercat în zadar să-l ridice şi să-l poarte spre victorie pe un Fognini istovit.

Spre miez de noapte, când reflectoarele Foro Italico s-au stins şi de pe colina cu pinii pălărie străjuieşte lumina lunii, am plecat la culcare cu o mică intrebare: Cari Fratelli d Italia, cu sportul alb cum rămâne?

20 de minute a fost timpul de aşteptare pentru un sandviş şi un Cappucino la unul din punctele comerciale din jurul arenei centrale

35 de euro a costat un bilet pentru ziua de joi pe terenurile secundare, plătitorii având acces oriunde, mai puţin pe Arena Centrala şi Next Gen Arena.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.