EXCLUSIV | Gestul lui Eugenie Bouchard, analizat de antrenorul lotului feminin de box al României: "Nu e sfidare. E lipsă de fair-play"

18 apr 2015 824 afişări Tenis
EXCLUSIV | Gestul lui Eugenie Bouchard, analizat de antrenorul lotului feminin de box al României: "Nu e sfidare. E lipsă de fair-play"

Eugenie Bouchard a încins spiritele la tragerea la sorţi pentru ordinea de start a meciruilor, refuzând să dea mână, la cererea oficialilor, cu Alexandra Dulgheru, pentru obişnuitele fotografii ale confruntării. Sportiva din Canada a explicat că este o superstiţie a ei, de a nu "ura succes adversarei", dar presa internaţională a taxat incidentul, care s-a repetat şi la celelalte meciuri (Genie Bouchard are 13 meciuri jucate în Fed Cup în 8 dispute).


Adrian Lăcătuş a participat la JO de la Londra din postura de antrenor al pugilistei Mihaela Cijevschi Lăcătuş

Gesturile imprevizibile ale unor actori principali de pe scena sportului mondial se ivesc mai ales în box. Şi cel masculin, dar şi cel feminin. La conferinţele de presă, la cântarul oficial sau chiar în ring, pugiliştii marşează pe tot felul de strategii sau reacţionează la primul impuls pentru a-şi domina adversarul. Gestul lui Eugenie Bouchard, unul total neaşteptat pentru tenis, e menit să amintească de diferite episoade din nobila artă.

ProSport a stat de vorbă cu Adrian Lăcătuş, antrenorul lotului naţional de box feminin, un om care a văzut multe la viaţa lui, un tip care poate analiza reacţiile sportivelor în momente cheie.

"La box, deşi este un sport atât de dur, fetele îşi lovesc mânuşile în semn de salut. Am văzut nenumărate lucruri la viaţa mea, dar aşa ceva nu mi s-a întâmplat vreodată să văd sau să aud. Din punctul meu de vedere, ce a făcut Bouchard nu este sfidare, este lipsă totală de fair-play", a declarat pentru ProSport reputatul antrenor de box.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.