EXCLUSIV | A apărut o nouă variantă! Unde se poate juca semifinala România - Franţa din Fed Cup: "E o arenă de 20.000 de locuri" + Rivala care "e un pic dusă cu mintea"

15 feb 2019 5118 afişări Comentează şi tu Tenis
EXCLUSIV | A apărut o nouă variantă! Unde se poate juca semifinala România - Franţa din Fed Cup: "E o arenă de 20.000 de locuri" + Rivala care "e un pic dusă cu mintea" FedCup / Foto: facebook.com/FRTenis

Semifinala FedCup dintre România şi Franţa se va disputa în "Hexagon" în perioada 20 - 21 aprilie, însă numele oraşului - gazdă e în continuare o necunoscută. Preşedintele FRT, George Cosac, a vorbit inclusiv despre varianta ca meciurile să aibă loc în ţara noastră, dar fostul antrenor al echipei de FedCup a României, Sever Dron, a anunţat acum, la ProSport LIVE, o altă variantă.

"Deocamdată nu se ştie. Aici lucurile sunt foarte democratice! Biroul federal se reuneşte, sunt mai multe propuneri, s-a făcut cereri pentru 10 - 12 oraşe. Se analizează cele mai bune soluţii şi într-o săptămână se decide.

În Franţa au de toate...public, cluburi mari, terenuri mari şi acoperite, jucătoare de zgură, de suprafaţă rapidă. S-ar putea să se joace FedCup la Lille, unde a fost şi finala de Cupa Davis, acolo e o arenă unde intră şi 20.000 de persoane. Dar s-ar putea şi la Nisa, unde au teren descoperit, plus Palatul Congreselor. Ei sunt capabili ca într-o săptămână să transforme orice. Se poate juca şi la Paris, la Bercy e o variantă"
, a spus Sever Dron la ProSport LIVE.

Specialistul, acum în vârstă de 74 de ani, a completat: "Repet, Franţa are de toate, o să facă tot posibilul să se joace aici, oricât am zice noi că e Paştele Catolic şi că nu e interes. Lumea e liberă atunci şi se va veni în număr mare la meciuri că fanii tenisului nu sunt atât de religioşi. Ce nu are Franţa? Nu deţine autoritatea supremă asupra jucătoarelor, în sensul de a zice: 'Eu te selecţionez, tu joci'.

S-ar putea să nu joace Caroline Garcia, să nu joace Kristina Mladenovic sau Alize Cornet, care e un pic dusă cu mintea când e pe teren, nu se ştie".

Din 2010 până în prezent, Franţa a jucat de 11 ori pe teren propriu şi a vizitat 10 oraşe, Besançon fiind singura destinaţie care a găzduit două meciuri ale Franţei. De remarcat faptul că, de fiecare dată, Franţa a ales să joace în sală, chiar şi pentru meciurile din aprilie.

Recent, primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc,  a spus că, din informaţiile sale, meciul cu Franţa din semifinalele Fed Cup se va juca pe Coasta de Azur.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.