E bine, nu e Garbine! Simona Halep s-a calificat în a treia finală a carierei la Roland Garros, după 6-1, 6-4 cu Muguruza. Eleva lui Darren Cahill își păstrează și primul loc WTA. Constănțeaca a fost susținută, pe Chatrier, de Hagi și Gică Popescu

 • Publicat:
 • Actualizat:

Halep – Muguruza 6-1, 6-4

Simona Halep s-a calificat în finala de la Roland Garros, pentru a treia oară în carieră, după ce a învins-o în penultimul act, scor 6-1, 6-4, pe Garbine Muguruza. În ultimul act, sâmbătă, eleva lui Darren Cahill va juca împotriva învingătoarei dintre Maddison Keys și Sloane Stephens.

Cu atitudine și soluții pentru jocul agresiv al spaniolei, Halep a declanșat forcingul încă din primul act, dominat autoritar. Sub privirile lui Gică Hagi și Gică Popescu, eleva lui Darren Cahill a mizat pe o deplasare formidabilă în teren, care a bulversat-o pe Muguruza. Fără a excela în runda inaugurală la principalul său capitol, serviciul, Garbine și-a ridicat nivelul abia în actul secund.

17:40 Simona se impune ca o mare campioană, scor 6-4 în setul secund, și rezolvă o misiune, care, la prima vedere, părea mult mai complicată.

17:36 Gameul 9 se joacă de aproape 10 minute. Halep și Garbine se anulează reciproc, nr.3 mondial beneficiază de trei mingi de break, dar Simona gestionează cu luciditate schimburile intense de mingi. Ia deciziile optime în situațiile critice, 5-4, și se află la doar un game distanță de calificarea în finală

17:23 Simona echilibrează setul, după ce face re-breakul. Chiar dacă Garbine a punctat pe parcursul actului secund datorită serviciului, spaniola nu-și mai găsește cadența și Halep are răspuns pentru fiecare serie a adversarei sale.

17:10 Halep profită de propriul serviciu și reduce din dieferență. Închide gameul cu o minge luată rapid, din urcare, îngropată în terenul adversarei. Fata în negru urmează la serviciu. Pe Philippe Chatrier e prezent și Iron Mike Tyson, unul dintre cei mai talentați și mai controversați exponenți ai nobilei arte.

17:07 Apar fluctuații în jocul constănțencei, apar și primele semne de nervozitate. Nu poate specula mingea de break de care beneficiază, lovește cu tărie racheta de teren și pierde gameul 4. Garbine declanșează ofensiva pentru câștigarea setului și se desprinde pe „ceasul” din colțul terenului, 3-1.

17:00 Garbine Muguruza nu lasă garda jos și schimbă tactica. Își construiește punctele cu răbdare pentru a declanșa ofenisva și alternează loviturile în lung de line, cu cele înșelătoare, perpendicular pe Simona. Prinde tușele și face breakul, 2-1, semn că vom avea o manșă tensioantă.

16:55 Actul secunde începe sub semnul echilibrului. Liderul mondial profită de avantajul serviciului, trece în avantaj, însă longilina jucătoare de origine venezueleană profită de talia superioară și teleghidează mingea precis, din serviciu, 1-1. Numărul 3 mondial își schimbă tactica și atacă non-stop.

16:45 Halep confiscă primul set, 6-1, și își lipește privirea în terenul advers. Garbine nu găsește soluții, se uită spre cer și pare că loiviturile sale și-au pierdut din forță.

16:40 Bună dimineața, Garbine! Simona are, în sfârșit, o adversară redutabilă, nu xeroxul palid al celei care i-a pus mereu probleme. Muguruza se exprimă din ce în ce mai bine, atacă, prinde liniile și face breakul.


Foto Cezara Paraschiv

16:35 Au trecut 26 de minute și Simona calcă apăsat spre scaunul de odihnă. Garbine ar trebui să ceară Time-Out, dar prosopul și-l ține în jurul gâtului. Nu-l mușcă precum Titi Prosop, dar nervii i se accentuează. E 5-0 pentru Halep și primul act pare rezolvat. Halep urmează la serviciu pentru a închide setul inaugural. Fanii privesc partida din toate unghiurile. Și fără sonor merge!

16:30 Cu un cross a la Martina Hingis și un as precis, Halep își valorifică serviciul și schimbă tabela, 4-0, după un joc solid, care denotă încredere în armele sale de bază: deplasarea în teren și gama variată de lovituri eficiente.

16:25 Halep joacă precis, e concentrată ca în finala de acum 10 ani, la junioare, și face instrucție cu numărul 3 mondial. Se joacă și pentru finală, și pentru locul 1 WTA. E 3-0 și Gică Hagi aplaudă sacadat.

16:20 Hotărâtă! Așa intră Simona în gameul al doilea. Garbine lovește mingea în urcare, o surprinde pe Simona, dar, cu puține emoții, Halep își câștigă serviciul. 2-0 și startul e lansat ca al lui Maurice Greene, în zilele lui bune.

16:13 Eleva lui Darren Cahill profită de începutul slab al ibericei, care intră greu în meci și face breakul. Apariții surprinzătoare în loja Simonei. Lângă familia constănțencei și lângă Virginia Ruzici au luat loc Gheorghe Hagi și Gică Popescu, mari pasionați de tenis. Hagi este omul care a încurajat-o pe Simona, când avea 7 ani, să prindă aripi în sportul alb.

 


Foto Cezara Paraschiv

16:00 Simona Halep a stat mai mult pe teren la Paris, peste 2 ore și 20 de minute, în timp Garbine Muguruza a rezolvat mai ușor partidele, a stat doar puțin peste șase ore.

15:00 Așa cum era de așteptat, Rafa Nadal a întors fără mari probleme meciul cu Diego Schwartzman și i-a făcut loc din timp semifinalei Halep – Muguruza. De la 4-6, 5-3, scor la care a fost întrerupt din cauza ploii, meciul s-a terminat cu 4-6, 6-3, 6-2, 6-2, ceea ce înseamnă că Simona și Garbine vor intra pe „Chatrier” la ora 16:00, așa cum erau programate inițial Mulțumim, Rafa! 🙂


13:30 Garbine Muguruza nu știe că luptă și pentru poziția de lider mondial. Miercuri, după ce nu a stat la discuții cu Maria Șarapova, iberica a aflat de la ziariști că e la un meci distanță de revenirea pe cea mai înaltă poziție a clasamentului. Și nu s-a ferit: „Serios? Eu acum aflu!”, au fost cuvintele sincere ale fetei cu origini în Venezuela.


12:52 De la Paris, de unde vine cu cele mai noi vești dinspre Roland Garros, reporterul ProSport Cezara Paraschiv ne anunță că azi a avut loc o premieră pentru Simona. În ziua semifinalelor, a ajuns pentru prima dată pe prima pagină a suplimentului „Le Quotidien”, distribuit fanilor și ziariștilor în capitala Franței.

Iar întâlnirea dintre Simona și Garbine e prezentată drept o „revedere excepțională”:


Halep – Muguruza, în semifinalele Roland Garros. Un mic avantaj pentru Garbine

Plecată la drum din postura de favorită 1, Simona și-a respectat statutul și nu a avut mari emoții în a ajunge până în faza sferturilor de finală. A pierdut doar setul de debut, 2-6 cu Alison Riske, dar, apoi, a accesat un nviel al jocului care i-a convins pe mulți dintre specialiști că ar merita să ridice, în sfârșit, un trofeu de Grand Slam. În sferturile de miercuri, constănțeanca a depus un efort mental ieșit din comun contra lui Angelique Kerber, a revenit de la 0-4 în primul set și de la 0-1 la seturi, a pus în scenă un joc formidabil pe alocuri, iar prestația i-a dat șansa de a lupta, a treia oară în carieră, pentru marele trofeu de la Roland Garros. Cu două meciuri lungi la activ, Simona intră testată în ceea ce mulți numesc finala din semifinale.

În schimb, Garbine Muguruza și-a creat imaginea jucătoarei de bătut la acest turneu, impresionând prin jocul de forță etalat din primul minut petrecut pe zgura pariziană. Fără set pierdut, iberica de origine venezueleană a ajuns într-un singur tiebreak, în meciul din primul tur cu Svetlana Kuznețova, iar din turul al treilea până în semifinale a cedat, atenție!, doar cinci game-uri. Forma sa bună a culminat cu prestația la superlativ din „sfertul” cu Șarapova, câștigat cu 6-2, 6-1, iar Garbine are avantajul de a fi petrecut mult mai puțin timp pe teren. Un detaliu destul de important, în măsura în care partida a fost programată la doar o zi după sferturile de finală, înaintea semifinalei Keys – Stephens.

Hale- Muguruza, în semifinalele Roland Garros. Parcursul celor două până în penultimul act:

Simona Halep a pierdut două seturi și a înfruntat două jucătoare de top 20 WTA:

 • Turul I: 2-6, 6-1, 6-1 cu Alison Riske (SUA, 83 WTA)
 • Turul II: 6-3, 6-1 cu Taylor Townsend (SUA, 72 WTA)
 • Turul III: 7-5, 6-0 cu Andrea Petkovic (Germania, 107 WTA)
 • Optimi: 6-2, 6-1 cu Elise Mertens (Belgia, 16 WTA)
 • Sferturi: 6-7(2), 6-3, 6-2 cu Angelique Kerber (Germania, 12 WTA)


Garbine Muguruza nu a cedat set, dar nu a întâlnit nicio jucătoare din top 30 WTA:

 • Turul I: 7-6(0), 6-2 cu Svetlana Kuznețova (Rusia, 43 WTA)
 • Turul II: 6-4, 6-3 cu Fiona Ferro (Franța, 257 WTA)
 • Turul III: 6-0, 6-2 cu Samantha Stosur (Australia, 90 WTA)
 • Optimi: 2-0, retragere cu Lesia Țurenko (Ucraina, 39 WTA)
 • Sferturi: 6-2, 6-1 cu Maria Șarapova (Rusia, 30 WTA)


Hale- Muguruza, în semifinalele Roland Garros. Simona e calmă, Garbine e încrezătoare

Venite din generații apropiate (1991 și 1993), Simona Halep și Garbine Muguruza au stat față în față de patru ori de-a lungul ultimilor patru ani. Prima confruntare directă a avut loc la Wuhan, în China, și s-a terminat cu succesul în trei seturi al jucătoarei din Spania. A urmat o nouă victorie a lui garbine, în Fed Cup, în 2015, iar singurul meci pe zgură s-a jucat la Stuttgart, în același an, când Simona s-a impus în trei seturi, 3-6, 6-1, 6-3. Ultima încleștare s-a dat pe cimentul de la Cincinnati, în 2017, iar amintirile nu sunt prea plăcute pentru liderul mondial, care a câștigat un singur game! Totuși, jocul bun din ultima săptămână nu are cum să nu-i dea încredere Simonei, care are nevoie de o victorie pentru a-și apăra statutul de lider mondial:  „Va fi un meci greu, cu o jucătoare puterinică, o câștigătoare de turneu de Grand Slam. Dar sunt aici și e o mare provocare pentru mine. Voi încerca să fiu cât se poate de lucidă, de calmă și să dau tot ce am mai bun. Progresez de la an la an și acesta este un lucru bun. Lucrez în fiecare zi să devin mai bună, mă bucur că fac față și pot să arăt un nivel foarte ridicat. În primul rând, mă bucur că sunt aici și asta contează”, a spus Halep, la puțin timp după ce i-a făcut rost de bilete de avion spre Germania lui Angelique Kerber.

De pe locul al treilea mondial, dar cu șansa de a redeveni lider WTA în cazul în care câștigă turneul, Garbine e conștientă de forma bună pe care o traversează, iar nivelul jocului ei îi dă încredere: „Mă bucur să fiu din nou în semifinale la Roland-Garros. A fost un meci bun. Abia aștept meciul de mâine, cu Simona Halep”, a scris iberica, pe twitter, după ce a obținut calificarea în semifinale.

Până la 26 de ani, Simona Halep se poate lăuda cu două finale pe zgura de la Paris, ambele pierdute, cu Maria Șarapova (2014) și Jelena Ostapenko (2017). În rest, constănțeanca nu a reușit să depășească optimile de finală, fază în care a mai ajuns doar în 2016, când trofeul i-a revenit lui Garbine Muguruza. Campioană acum doi ani, spaniola mai are în CV un trofeu de Mare Șlem, la Wimbledon 2017, iar la Paris mai are două sferturi de finală (2014 și 2015).

Pe aceeași temă
S-a adeverit! Prima suspiciune de Omicron în România...
S-a adeverit! Prima suspiciune de Omicron în România...
Kamara, despre amanta lui Laurenţiu Reghecampf: Fuma şi bea enorm. Nu se trata de boli şi nu mergea la şcoală
Kamara, despre amanta lui Laurenţiu Reghecampf: Fuma şi bea enorm. Nu se trata de boli şi nu mergea la şcoală
VIDEO Jandarmeria Română îşi cere scuze public pentru defilarea de la Cluj-Napoca
VIDEO Jandarmeria Română îşi cere scuze public pentru defilarea de la Cluj-Napoca
Barca, gata de orice Decizie radicală a lui Lewandowski după ce nu a câștigat Balonul de Aur: pleacă de la Bayern! S-a decis cu cine semneazăpentru jucătorul lui City! Laporta i-a trimis o listă lui Guardiola cu 7 fotbaliști la care renunță
Barca, gata de orice Decizie radicală a lui Lewandowski după ce nu a câștigat Balonul de Aur: pleacă de la…
Şocul serii în showbiz! Toata România îl ştia de pe YouTube: "I-a cedat organismul in cateva ore"
Şocul serii în showbiz! Toata România îl ştia de pe YouTube: "I-a cedat organismul in cateva ore"
Raed Arafat a făcut anunțul! Ce se va întâmpla în România, în 2022!
Raed Arafat a făcut anunțul! Ce se va întâmpla în România, în 2022!
Cum arată bărbatul cu cel mai mare organ genital din lume. Măsoară 34.3 cm
Cum arată bărbatul cu cel mai mare organ genital din lume. Măsoară 34.3 cm
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Bătrânii vor da test de conducere în realitate virtuală pentru a-și păstra permisul
Bătrânii vor da test de conducere în realitate virtuală pentru a-și păstra permisul
Cum fac amor Mihai și Elwira Petre, de fapt: 'Partea inferioară a corpului meu a avut de suferit!'
Cum fac amor Mihai și Elwira Petre, de fapt: 'Partea inferioară a corpului meu a avut de suferit!'
Horoscop joi, 2 decembrie. Zodia care va avea o zi grea. Te simţi singur în mijlocul mulţimii
Horoscop joi, 2 decembrie. Zodia care va avea o zi grea. Te simţi singur în mijlocul mulţimii
Povestea incredibilă a căpitanului român Dan Sandu, care a rămas mort în frigiderul navei, lângă fructele şi legumele echipajului, timp de 6 luni
Povestea incredibilă a căpitanului român Dan Sandu, care a rămas mort în frigiderul navei, lângă fructele şi legumele echipajului, timp…
Lavinia Pîrva, cum nu ai mai văzut-o. Bruneta o publicat o fotografie cu un decolteu generos
Lavinia Pîrva, cum nu ai mai văzut-o. Bruneta o publicat o fotografie cu un decolteu generos
Jandarmeria Cluj și-a cerut scuze după defilarea dezastruoasă de 1 Decembrie:
Jandarmeria Cluj și-a cerut scuze după defilarea dezastruoasă de 1 Decembrie: "Astfel de momente sunt de neacceptat"
Mișcarea prin care LG a luat fața Samsung pe televizoare. Oferta e foarte atractivă
Mișcarea prin care LG a luat fața Samsung pe televizoare. Oferta e foarte atractivă
Ursula von der Leyen: Este timpul să ne gândim la vaccinarea obligatorie în Uniunea Europeană
Ursula von der Leyen: Este timpul să ne gândim la vaccinarea obligatorie în Uniunea Europeană
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
În ce hal au defilat de Ziua Naţională jandarmii din Cluj VIDEO
În ce hal au defilat de Ziua Naţională jandarmii din Cluj VIDEO
Dezastru pentru şoferi: După City Insurance, încă o firmă de asigurări RENUNŢĂ să mai vândă RCA
Dezastru pentru şoferi: După City Insurance, încă o firmă de asigurări RENUNŢĂ să mai vândă RCA
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e terifiant
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e terifiant
Gina Pistol, pentru prima dată la Chefi la cuțite, după ce a devenit mamă. Reacția neașteptată a celor trei chefi: ”Ce e așa liniște?” / VIDEO
Gina Pistol, pentru prima dată la Chefi la cuțite, după ce a devenit mamă. Reacția neașteptată a celor trei chefi:…
Imaginile momentului! Cum se comportă de fapt Reghe cu noua iubită
Imaginile momentului! Cum se comportă de fapt Reghe cu noua iubită
Surpriza Dacia pentru toți ROMÂNII. Anunțul a fost făcut azi!
Surpriza Dacia pentru toți ROMÂNII. Anunțul a fost făcut azi!
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
FOTO. Karmen, fiica lui Adi Minune, și-a etalat „silicoanele” în costum de baie
FOTO. Karmen, fiica lui Adi Minune, și-a etalat „silicoanele” în costum de baie
<