Dubla a treia pentru #1 | Este America tărâmul unde se împlinește visul Simonei? Filmul meciului care dă încredere: Halep joacă din ce în ce mai bine la Cincinnati, a executat-o pe Stephens în 54 de minute! Doar 5 puncte și o finală cu Muguruza până la prima poziție WTA

Dubla a treia pentru #1 | Este America tărâmul unde se împlinește visul Simonei? Filmul meciului care dă încredere: Halep joacă din ce în ce mai bine la Cincinnati, a executat-o pe Stephens în 54 de minute! Doar 5 puncte și o finală cu Muguruza până la prima poziție WTA
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (2 WTA) s-a calificat în finala turneului Premier 5 de la Cincinnati: a învins-o net pe Sloane Stephens (151 WTA), scor 6-2, 6-1. Garbine Muguruza (6 WTA) a depășit-o pe Karolina Pliskova, scor 6-3, 6-2 și va fi adversara româncei din ultimul act.
  • Simona Halep este la o singură victorie distanță de numărul unu mondial.

Finală pentru numărul unu mondial: Simona Halep a dominat cap-coadă meciul cu Sloane Stephens (151 WTA) din semifinalele turneului Premier 5 de la Cincinnati, iar duminică seară, de la ora 21:00, joacă împotriva campioanei de la Wimbledon, Garbine Muguruza, pentru numărul unu mondial. Pentru a treia oară, Simona are numărul unu pe masă, la distanță incredibil de mică: a jucat finală de Roland Garros știind că un succes o duce pe prima poziție – dar a pierdut la Ostapenko, a jucat sfert de finală în turneul de la Wimbledon, cu Johanna Konta în situație similară și deznodământ identic,

2 finale în ultimele 3 sezoane este bilanțul Simonei Halep la Cincinnati.

2 titluri a câștigat Garbine Muguruza din 2016 încoace – ambele de Mare Șlem: Roland Garros 2016 și Wimbledon 2017.

4 finale are Simona Halep în acest sezon: trei pe zgură, acum – la Cincinnati, prima pe hard. Totuși, constănțeanca și-a adjudecat până acum un singur trofeu

15 titluri a câștigat în carieră Simona Halep, față de 4 ale ibericei

Lucrurile par simple, iar întrebarea – una singură: va fi America tărâmul pe care se împlinește, în sfârșit, visul Simonei? Eleva lui Darren Cahill este din nou lider în WTA Race, chiar în fața viitoarei adversare, iar jocul ei a crescut de la meci la meci la Cincinnati. Simona a convins și cu forehandul, și cu reverul, și cu atitudinea. A gestionat perfect momentele dificile din primele meciuri, iar acum pare a fi găsit nivelul optim. Nu a mai ezitat niciun moment, nu i-a tremurat mâna, nu au încolțit nicăieri dubii ori emoții.

Sâmbătă seară, românca nu i-a dat nicio șansă americancei să intre în meci, să spere. A executat-o tranșant în momente-cheie, i-a returnat atacuri bune și a contrat-o exact cât a fost nevoie. Iar asta – după un alt meci de vis, cu puternica Johanna Konta.

America, land of choice până acum pentru Simona

La ediția 2017 a turneului de la Cincinnati, Simona Halep a scos așii din mânecă atunci când a contat cel mai mult. După dezamăgirile de la Roland Garros și Wimbledon, Simona pare că poate duce în sfârșit visul la capăt pe tărâmul tuturor posibilităților, în Statele Unite, acolo unde, în 2013, a pus cărămizi grele în ascensiunea ei furibundă spre top.

În 2017, America îi poate da impulsul final spre numărul 1 WTA. Același tărâm magic care i-a adus în trecut și prima calificare în optimile unui turneu de Mare Șlem (US Open 2013) – la senioare, și primul titlu de categorie Premier al carierei (New Haven 2013), și primul trofeu Premier Mandatory (Indian Wells 2015 – primul turneu jucat sub coordonarea lui Darren Cahill).

FILMUL PAS CU PAS AL UNEI SEMIFINALE DOMINATE AUTORITAR DE SIMONA HALEP.

00:30 Demonstrație de forță pentru Simona Halep: 6-2, 6-1 cu Sloane Stephens. 54 de minute a durat partida care o apropie la două seturi pe halep de numărul unu mondial. „Mă simt excelent pe acest teren”, a spus Simona la final de meci.


00:28 Vine game-ul alb pe serviciu pentru Simona. 5-1. Un game până la finală.


00:25 Dublu-break Halep. Simona pune game după game pe tabelă. Break la 15 pe serviciul americancei. este doar o chestiune de timp până la victorie, la 4-1.


00:15 Break Simona în start de set 2. Românca ia avantaj pe tabelă, 2-1, tranziționând bine din defensivă în ofensivă. Iar Sloane este clar depășită,


00:10 Iată variația în jocul lui Sloane Stephens: americanca își câștigă primul game pe serviciu din setul doi cu o scurtă foarte inspirată. 1-0 pentru „Mica Serena”.


00:02 SET SIMONA HALEP, 6-2, în 28 de minute. Românca este pusă pe fapte mare. Forehandul merge, iar tactica este agresivă. La trei seturi de numărul unu mondial. Set economicos: 4 lovituri câștigătoare pentru Simona, doar cinci erori.


23:58 Simona trebuie să închidă setul întâi pe serviciu, la 5-2, pentru că americanca își câștigă pentru a doua oară tura pe lansare și amână, pentru moment, deznodământul. Iată reacția tribunei: pro-Halep, da?


23:55 Halep este decisă acum să nu mai lase oportunitățile să treacă pe lângă ea: în 21 de minute, are deja 5-1 și este la un game distanță de închiderea manșei inaugurale.


23:52 Simona păstrează piciorul pe accelerație și ia un nou break, cu rupere frumoasă de ritm. 4-1, iar americanca nu a câștigat decât două puncte în total în ultimele două game-uri de serviciu. Sloane își cheamă în teren antrenorul, nu îl mai întâmpină cu aceeași criză de nervi precum a făcut-o la Washington, la capătul primului set, dar ideea este cam aceeași: „relaxează-te!”


23:50 Scenariul din meciul precedent pare că se repetă: după break-ul Simonei, Stephens pare imediat pierdută, împrăștiind mai departe din ce în ce mai multe mingi. Simona confirmă rapid serviciul, pentru 3-1.


23:45 Break Simona Halep. Reverul Simonei este peste cel al americancei Sloane Stephens, iar amerocanca cedează rapid presiunii la prima minge de break avută de Simo în partidă.


23:40 Start de meci în forță. Stephens valorifică primul avantaj pe serviciu, profitând de ezitările de pe rever ale Simonei. Românca raspunde cu o tactică interesantă pe lansarea ei: serviciu-voleu în primul și ultimul punct. 1-1 după primele două game-uri.


23:30 Jucătoarele au intrat pe teren, pentru încălzire. Simona a câștigat tragerea la sorți, dar a preferat primirea în start de meci.


23:28 Stephens joacă acasă, dar și Simona are nucleul ei dur de galerie. Așa arată fanii români. Inventivi.


23:18 Deși Pliskova a pierdut mai devreme, calculele nu se schimbă: Simona ar ajunge la 5 puncte WTA în urma cehoaicei cu o calificare în finală, însă are nevoie de trofeu pentru a urca pe prima poziție de luni.


23:15 Final incandescent de set doi în duelul Dimitrov – Isner. Americanul se agață de acest meci, dar la a patra minge de meci și cu destul noroc,. Dimitrov câștigă biletul pentru finală, după două tiebreak-uri adjudecate la 4 și la 10. Undă verde pentru semifinala care ne interesează – Simona Halep versus Sloane Stephens.


23:00 Salutare! Karolina Pliskova a acuzat efortul zilei-maraton de vineri și a părsit întrecerea în semifinale, învinsă în minimum de seturi, 3-6, 2-6, de Garbine Muguruza. Spaniola nu a câștigat decât trofee de Mare Șlem în ultimii doi ani – Roland Garros și Wimbledon.


Simona Halep (2 WTA) joacă a șasea semifinală pe 2017, la turneul de categorie Premier 5 de la Cincinnati. Jucătoarea pregătită de Darren Cahill semnează cea mai constantă evoluție a carierei în circuitul WTA, fiind neînvinsă de zece turnee înaintea fazei sferturilor de finală. Un reper în circuitul WTA din acest punct de vedere, al consistenței, Simona caută prima prezență într-o finală pe hard în sezon, după seria perfectă de trei finale consecutive în marile turnee de zgură ale anului.

Adversara Simonei Halep este americanca Sloane Stephens (151 WTA), cea care nu a rezistat decât un set în fața româncei la Washington. Românca are, din nou, soarta numărului unu în propriile mâini: cu două victorii în următoarele două meciuri, ar detrona-o pe reprezentanta Cehiei, Karolina Pliskova.

Programul zilei de sâmbătă la Cincinnati debutează pe terenul central cu prima semifinală feminină, dintre Karolina Pliskova (1 WTA) și Garbine Muguruza (6 WTA) – de la ora 19:00. Liderul mondial o domină net pe iberică atunci când se duelează pe hard, 6-0 fiind raportul meciurilor directe. Muguruza a câștigat doar prima partidă disputată împotriva jucătoarei de 1,86 m, la prima confruntare, în 2013, pe zgură.

Între cele două semifinale feminine organizatorii au inserat în program un prim meci de pe tabloul de 4 al băieților: John Isner (favorit 14) – Grigor Dimitrov (facorit 7) – de la ora 21:00 (ora României). Abia apoi vor intra pe teren, nu înainte de ora 23:00, Simona Halep și favorita gazdelor, Sloane Stephens.

Față în față, două jucătoare în formă în acest circuit nord-american premergător US Open-ului

Românca este pe o pantă ascendentă din punct de vedere al jocului, a progresat de la primele două partide – cu Townsend și Sevastova, iar duelul cu Johanna Konta, adjudecat în minimum de seturi, a fost cu adevărat impresionant, prin forța defensivă arătată și controlul demonstrat în momente cheie de Halep.

Stephens i-a stat ca un ghimpe în coastă Simonei la Washington, până în tiebreak-ul primului set, dar mai apoi meciul din primul tur din capitala Statelor Unite s-a transformat într-o evadare netă a Simonei, în momentul în care americanca, aflată la doar al doilea meci de simplu jucat în ultimul an, a ratat momentul decisiv al tiebreak-ului setului unu. Acum, Sloane este o cu totul altă jucătoare. A adunat 13 victorii în 15 partide (simplu plus dublu) și a făcut ravagii printre nume grele la simplu: două victorii la Safarova, succese la Kvitova, Kerber (o oră de joc) sau giant-killer Makarova. Stephens este clar mai puternică acum, mai pregătită pentru un test cu Simona Halep, însă și românca a regăsit acel simț al mingii de care este atât de legată.

Stephens joacă a doua semifinală consecutivă de turneu Premier 5 (Toronto și Cincinnati), însă Simona este pusă în gardă de forța americancei.

„Meciul de la Washington nu a fost deloc ușor. Primul set a fost cu adevărat dificil, iar în al doilea – pur și simplu am preluat conducerea și atunci a fost mai ușor pentru mine. Mă aștept la un meci foarte greu. Forehandul ei este puternic, este uriaș. Și servește bine. Cred că trebuie să joc așa cum am făcut-o împotriva Johannei Konta, cu aceeași dorință, încredere și atitudine pozitivă. Nu pot face nimic altceva – doar să ies pe teren și să dau tot ce am mai bun”,
Simona Halep, despre meciul cu Sloane Stephens

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui erau banii
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui erau banii
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Devine OBLIGATORIU în România. Klaus Iohannis a promulgat legea astăzi, 16 Aprilie
Devine OBLIGATORIU în România. Klaus Iohannis a promulgat legea astăzi, 16 Aprilie
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au…