Drumul Simonei Halep spre un titlu istoric la Australian Open: ce adversare sunt pe partea ei de tablou, numele uriaşe care au ieşit deja şi armele româncei. ANALIZĂ PREMIUM a specialistului PROSPORT

Drumul Simonei Halep spre un titlu istoric la Australian Open: ce adversare sunt pe partea ei de tablou, numele uriaşe care au ieşit deja şi armele româncei. ANALIZĂ PREMIUM a specialistului PROSPORT
  • Publicat:
  • Actualizat:

Simona Halep s-a calificat în turul 4 la Australian Open, după ce a învins-o fără emoții pe Yulia Putintseva, scor 6-1, 6-4. Românca intră în săptămâna doi de concurs la Melbourne și are toate argumentele să spere că va da lovitura și va obține primul ei titlu de Grand Slam pe hard.


UPDATE, ora 11:24 / O altă favorită de pe jumătatea de tablou a Simonei Halep părăsește competiția. Elina Svitolina, cap de serie numărul 5, a fost învinsă de Garbine Muguruza, scor 1-6, 2-6. Astfel, cea mai bine cotată dintre adversarele Simonei Halep pentru accederea în finala Australian Open 2020 rămâne Kiki Bertens, favorită 9. Olandeza joacă în scurt timp ultimul meci din turul 3 pe tabloul feminin, cu Zarina Diyaz. Fostă campioană de Grand Slam, Muguruza nu este printre capii de serie ai acestei ediții. a Australian Open.


De-a lungul anilor, Simona Halep a demonstrat că se transformă în a doua săptămână a turneelor majore, o calitate specială al marilor jucătoare. Au fost multe eșecuri dezamăgitoare pentru româncă în rundele inaugurale, dar când intră în săptămâna a doua… se termină de obicei cu finală!

Drumul pe care Simona Halep îl are spre un titlu istoric la Australian Open. Totul despre adversarele rămase în competiție!

Australian Open 2020 reprezintă a 39-a prezență a Simonei Halep pe tabloul principal la Australian Open. Și este pentru a 17-a oară când românca reușește să intre în săptămâna a doua de concurs. În cinci dintre precedentele ocazii, Simona a profitat și a mers până în finală. Doar de trei ori a pierdut în optimile de finală! Mai are două prezențe în semifinale și alte șase apariții în sferturile de finală.

Pe lângă forța sa mentală, Simona Halep are și avantajul unui tablou care a fost deja părăsit de multe dintre jucătoarele de top. Doar patru rivale din primele 10 favorite la startul întrecerii i-au mai rămas româncei. Cinci capi de serie au spus deja adio competiției: Karolina Pliskova (2), Naomi Osaka (3), Belinda Bencic (6), Serena Willams (8) și Madison Keys (10).

Simona Halep este favorizată și de tabloul competiției. O poate înfrunta pe Ashleigh Barty, favorita locală, și cea mai în formă jucătoare din circuitul WTA, doar în finala de la Australian Open. Iar cea mai bine cotată jucătoare de pe tabloul ei este Elina Svitolina, pe care o poate înfrunta în semifinale. Tot de Svitolina trecea Halep în semifinalele Wimbledon 2019. Iar noi credem în coincidențe!

Simona Halep a avut un singur set cu adevărat dificil până acum, cu Jennifer Brady. S-a impus, iar în cele din urmă și-a subordonat adversara la nivel mental. Cu Dart și Putintseva, povestea a stat altfel. Jucătoare care nu dețin servicii puternice, cele două au fost, practic, victime sigure pentru o jucătoare ca Simona Halep, care crește de la joc la joc.

Prosport vă prezintă la tot ce trebuie să ne așteptăm în săptămâna a doua a Australian Open 2020. Care sunt posibilele adversare, ce ar avantaja-o pe Simona și care sunt argumentele româncei pentru a se întoarce plină de glorie. Și de bani! Să nu uităm, Australian Open 2020 este turneul cu premiile cele mai mari din istoria tenisului. 4.120.000 de dolari va încasa învingătoarea din finala de sâmbătă!

  • OPTIMI DE FINALĂ. Adversară: Elise Mertens

Ce emoții vor fi! Elise Mertens este bună, peste statutul de favorită 16 pe care îl are. Poate inconstantă pe parcursul unui an, dar cu siguranță foarte talentată. A tot avut probleme cu accidentările, dar acum pare într-o formă bună. În fiecare din jocurile din primele trei runde a câștigat un set la zero. Este genul de jucătoare de moral, iar Simona trebuie să facă totul ca să nu o lase să adune mingi câștigătoare. Va trebui să își asume riscuri, altfel Mertens va începe să o plimbe peste tot. Belgianca are un serviciu de nivel mediu, iar Simona ar putea face diferența cu returul ei de top.

  • SFERTURI DE FINALĂ. Posibile adversare: Iga Swiatek / Anette Kontaveit

Adversara Simonei Halep din sferturile de finală ar urma să fie învingătoarea dintre Iga Swiatek și Anette Kontaveit. Cu siguranță un duel din care oricând ai fi mulțumit să îți alegi adversara pentru un loc în semifinalele unui Grand Slam. Ambele jucătoare au obținut victorii surprinzătoare în turul 3. Swiatek a trecut de Dona Vekic, iar Kontaveitt de favorita 6, Belinda Bencic.

Iga Swiatek, 18 ani, locul 56 WTA, a mai obținut victorii la Timea Babos și Carla Suarez Navarro. Este o jucătoare de forță, cu un serviciu care i-ar putea pune problemei. Dar cu siguranță este adversara de preferat în sferturi. Simona a învins-o categoric la Roland Garros 2019, în optimi, un sec 6-1, 6-0. Sigur, poloneza a mai crescut de atunci ca joc, dar rămâne o jucătoare imobilă, pe care Simona o poate pasa cu ușurință dacă este inspirată.

Anette Kontaveit ar fi o adversară complicată, deși nu a arătat asta în precedentele dueluri cu Halep. A luat doar nouă game-uri în cele două întâlniri directe, fără să adune de vreun set. Ce-i drept, ambele au fost în 2017. Iar la actuala ediție a Australian Open, estona a arătat impresionant. După 6-0, 6-1 cu Belinda Bencic nu ar mai avea nevoie de alte prezentări. Totuși, a pierdut set în turul 2 la Sorribes Tormo, iar runda unu a adus o victorie la un wild-card, Astra Sharma, jucătoare din a doua sută mondială.

  • SEMIFINALE: Elina Svitolina / Garbine Muguruza / Kiki Bertens / Zarina Diyas / Angelique Kerber / Anastasia Pavlyuchenkova

Primele patru încă nu au trecut în a doua săptămână. Doar două dintre ele vor reuși să o facă. Elina Svitolina – Garbine Muguruza și Kiki Bertens Zarina Diyas. Iar apoi învingătoarele vor juca între ele în turul 4. În vreme ce Angelique Kerber – Anastasia Pavlyuchenkova este celălalt meci din optimile de finală de pe sfertul de tablou care dă posibila adversară Simonei din semifinale.

Elina Svitolina o conduce pe Halep la meciurile directe și o jucătoare pe tiparul Simonei, cu o defensivă excelentă, cu multe mingi date înapoi din poziții aparent imposibile. Dar jucătoarea din Ucraina are super prestații în circuitul WTA și este mai puțin impresionantă în turneele de Grand Slam. Unde nu a ajuns niciodată în finală. Simona a învins-o de fiecare dată în cele două confruntări din competițiile majore. La Roland Garros 2017, când a revenit de la set și 5-1 pentru Svitolina, în sferturile de finală, și la Wimbledon 2019, în semifinale, victorie facilă pentru Halep.

Garbine Muguruza este și ea în avantaj cu Halep la meciuri directe, dar nu au existat confruntări la turnee de Grand Slam între cele două. Muguruza are și forță și o tehnică bună, Simona Halep ar trebui să o plimbe stânga dreapta pentru a o scoate din ritm și a nu o lăsa să obțină multe winnere. Garbine pare ușor trecută de perioada ei cea mai bună, dar rămâne periculoasă.

Kiki Bertens este o mașinărie de tenis. Olandeza servește excelent și îi place să domine jocul de pe linia de fund a terenului. Simona Halep trebuie să returneze perfect, să nu îi lase inițiativa adversarei și să nu cedeze puncte ușoare.Este 3-3 la meciuri directe.

Zarina Diyas ar fi adversara pe care ne-am dori-o în semifinale pentru Simona Halep. Deși pare greu de crezut că aceasta va obține victoriile necesare. Micuța Zarina are o tehnică bună și un tenis asemănător cu al compatrioatei sale, Yulia Putintseva. Probabil nu ar putea să facă mai mult decât rivala Simonei din turul 3.

Angie Kerber, adversara din semifinale? Ar fi ceva! Nu avem cum să uităm de duelul epic din 2018, când Simona se impunea și mergea în ultimul act la Australian Open. A fost meciul anului atunci. Două jucătoare care se cunosc foarte bine, iar rezultatul este foarte greu de anticipat. Totuși, trebuie să ținem cont că Angie pare un pic departe de forma pe care o avea în 2018.

Anastasia Pavlyuchenkova este un real talent. Nu a reușit performanțele atât de mari pe cât i-ar fi permis tehnica impecabilă. Rusoaica a eliminat-o pe Pliskova, pe care a dominat-o și la capitolul mingi direct câștigătoare. Ceea ce este foarte greu. Poate părea o adversară facilă, dar nu este așa. Într-o zi bună, Pavlyuchenkova este favorită în fața oricărei jucătoare din circuit.

  • FINALA. Posibile adversare: Ashleigh Barty / Alison Riske / Coco Gauff / Sofia Kenin / Ons Jabeur / Qiang Wang / Maria Sakkari / Petra Kvitova

Desigur, mai este mult până la finală. Este greu să ne gândim de acum la un posibil duel pe care Halep l-ar avea sâmbătă dimineață. Dar vom face o scurtă analiză a celor opt jucătoare rămase pe cealaltă parte a tabloului.

Ashleigh Barty este cea mai în formă jucătoare din circuit, jucătoarea de bătut la Australian Open. Este favorita publicului, iar jocul ei este foarte greu de contracarat. Are un slice senzațional, printre cele mai bune din istorie, care o scoate mereu din încurcătură atunci când adversarele cred că pot domina punctul. Cu ajutorul acestei lovituri, Barty trece apoi imediat la atac.

Alison Riske este o jucătoare care are câte puțin din fiecare, dar nu ar trebui să fie un pericol pentru Halep. Și, foarte probabil, nu va reuși să ajungă în finala de sâmbătă.

Coco Gauff are o intensitate în joc incredibilă, dată de nebunia vârstei. În mod cert o jucătoare de moral, dar care în ultimul timp a arătat că știe să se adune pentru a întoarce meciuri. A făcut-o și cu Sorana Cîrstea. Totuși, Halep o poate domina prin experiența ei uriașă, cu singura condiție să își păstreze calmul. Multe jucătoare se pierd la gândul că ar putea fi învinse de o adolescentă de 15 ani.

Sofia Kenin este și ea o jucătoare pe tiparul lui Gauff, ajutată de entuziasmul vârstei. Are un joc complet și a acumulat deja suficientă experiență pentru a se putea bate cu jucătoarele mai bine cotate.

Ons Jabeur este foarte talentată, dar încă plătește tribut pentru cele câteva kilograme în plus pe care le are. Ca tehnică se poate bate cu oricine, ca prezență fizică nu poate fi o rivală serioasă pentru Halep.

Qiang Wang este o jucătoare de dispoziție, așa cum a arătat-o în ultimele două meciuri cu Serena Williams. A luat doar un game la US Open și a eliminat-o pe americancă de la Australian Open. Wang are calități, are și un fizic bun, dar nu joacă mereu la nivelul potențialului.

Maria Sakkari este de ceva timp văzută ca un star în ascensiune. Doar că rezultatele nu au venit pe măsura așteptări. Parcă îi lipsește ceva. Iar acel ceva este ambiția de a se lupta cu aceste competitoare incredibile din fruntea WTA.

Petra Kvitova, o jucătoare reprezentativă a ultimului deceniu în tenisului feminin. Nu mai are nevoie de prezentare. Finalistă anul trecut, deși parcă nu este chiar la forma ei cea mai bună. Dar ce finală ar fi între Petra și Halep la Australian Open 2020

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…