Dream team România! Tricolorele au reușit o calificare istorică în fața Spaniei. Begu și Niculescu au luptat formidabil în decisivul de la dublu. Posibilele adversare la barajul pentru accederea în Grupa Mondială

Dream team România! Tricolorele au reușit o calificare istorică în fața Spaniei. Begu și Niculescu au luptat formidabil în decisivul de la dublu. Posibilele adversare la barajul pentru accederea în Grupa Mondială
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • România a învins Spania în primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, după două zile de poveste, scor 3-2 la general
  • Meciul decisiv a fost câștigat de Begu și Niculescu, în fața cuplului Muguruza/Medina, scor 5-7, 6-3, 6-2
  • Ziua a doua a întâlnirii dintre România și Spania (2-2) a început cu meciul Simona Halep (3 WTA) – Garbine Muguruza (24 WTA), scor 4-6, 3-6
  • Irina Begu, eroina naționalei României, a trimis jocul în decisiv, după ce a învins-o fără drept de apel pe Silvia Soler Espinosa, scor 6-2, 6-4

19:15 România va juca pentru accederea în Grupa Mondială, cea mai importantă urnă valorică a Fed Cup, în fața uneia dintre echipele Australiei, Italiei, Poloniei și, cel mai probabil, Canadei, care este condusă cu 2-0 de Cehia. Nu știm cu cine ne dorim să picăm la tragerea la sorți, pentru că toate cele patru naționale sunt puternice: Australia cu Sam Stosur, câștigătoare de Grand Slam, și o echipă bună de dublu, Italia cu cea mai bună pereche de dublu din lume, Errani – Vinci, Polonia cu Agnieszka Radwanska, a opta jucătoare a lumii, și Canada cu Genie Bouchard, a 7-a jucătoare a clasamentului WTA.


19:05 O vedem și pe Simona Halep, care sâmbătă a adus primul punct pentru România, cum a trăit meciul de la dublu: câte un pumn strâns pentru Moni și Irina!


18:56 Begu și Niculescu au câștigat meciul decisiv al întâlnirii cu Spania: 5-7, 6-3, 6-2 cu Muguruza și Medina, două experte ale jocului de dublu!!! Ce demonstrație de caracter a fetelor noastre, care trimit România la barajul pentru accederea în Grupa Mondială!


18:51 Niculescu trimite în fileu și Spania se apropie la 5-2. Aceeași Moni servește acum pentru o calificare istorică la barajul pentru accederea în Grupa Mondială!


18:45 Spanioloaicele sunt în derivă și nu mai fac față raliurilor impuse de Begu și Niculescu, 4-1! O vedem pentru prima dată în genunchi pe Muguruza.


18:40 Mostră de deteminare a Monicăi și Irinei, care se zbat ca două leoaice pentru fiecare punct, 3-1!


18:35 Breeaak România, 2-1!!! Moni agață incredibil o minge la fileu, apoi Begu fructifică prima șansă pe serviciul Medinei cu un rever excelent în lung de linie!


18:30 România egalează cu un game alb și spectatorii din Galați formează o galerie de fotbal pentru tricolore: „România, România”!


18:25 Muguruza și Medina încep cu dreptul decisivul și câștigă un game care a durat 10 minute: 1-0!


18:15 Seeet România, 6-3!!! Fetele noastre au reușit o întoarcere superbă, după ce au fost conduse cu break în setul doi! Irina face un meci mare, iar serviciul ei rămâne de neatins în continuare.


18:10 Irina și Monica luptă exemplar și returnează excelent pe final de set, 5-3!!! Begu servește pentru decisiv!


18:05 Spania rămâne în set cu un rebreak rapid, 4-3. Cum credeți că s-a produs? Pe serviciul Monicăi Niculescu, pentru a patra oară.


17:58 Serviciul Muguruzei este rupt pentru prima dată astăzi!!! România conduce în premieră cu break în meciul decisiv, 4-2, după o serie de trei game-uri!


17:50 Rebreak România, 2-2! Fetele noastre o joacă tot mai mult pe Medina, care începe să greșească!


17:42 Break Spania 2-1! Ibericele profită pentru a treia oară pe serviciul Monicăi Niculescu.


17:35 Begu scapă din încurcătură, salvează minge de break și România are 1-0 în setul doi. Această imagine ne spune că Alina Tecșor a calmat-o pe Moni Niculescu.


17:25 Set Spania, 7-5! Niculescu este agitată și țipă la căpitanul Alina Tecșor. Ar trebui ca Moni să ia exemplu de la Irina și să trateze cu mai mult calm punctele importante.


17:22 Moni trimite un rever în fileu și ibericele face break la 0. Niculescu și-a pierdut serviciul de două ori astăzi și Medina servește pentru set.


17:18 Atmosfera nu a mai fost niciodată atât de încinsă în Patinoarul Dunărea. Spania egalează la 5 și Monica servește sub presiune.


17:10 Nu s-a produs break-ul pe serviciul Medinei, dar Irina aduce repede avantajul, 5-4!


17:05 Moni Niculescu se dezlănțuie în sfârșit și câștigă un game de una singură, 4-3! Medina va servi imediat și din nou avem șanse mari la break.

And we have a decider, go #Romania, go #IrinaBegu and #MonicaNiculescu!!! #fedcup pic.twitter.com/o9syG1bmKx


17:00 Garbi distruge tot cu serviciul, 3-3! Moni trebui să o copieze și să spargă gheața în meciul de astăzi.


16:53 România egalează la 2, apoi Begu își arată din nou clasa la serviciu, 3-2! Căpitanul Alina Tecșor și-a recăpătat glasul după ce Simona Halep n-a vrut să o asculte, iar acum le dă sfaturi tricolorelor.


16:45 Spanioloaicele returnează în forță și fac primul break al meciului, 2-1. Urmează Medina la serviciu și acum e o pâine de mâncat.


16:35 Begu rămâne pionul principal la Galați și își face serviciul, 1-0! Servește Muguruza pentru Spania.


16:30 România începe meciul de dublu cu serviciul, prin luptătoarea Irina Begu!


16:25 Cele patru jucătoare au intrat pe teren, iar acum se încălzesc. Arbitrul decisivului este ghinionistul Carlos Ramos, care a oficiat și meciul Halep – Muguruza. Mie personal nu-mi inspiră încredere acest portughez.


16:10 Avem și anunțul oficial. Begu și Niculescu vor avea o misiune infernală, împotriva a două jucătoare puternice la dublu, Muguruza și Medina.


15:55 irina Begu a anunțat că va intra și la dublu, alături de Monica Niculescu: „Nu mai sunt obosită, datorită adrenalinei din Galați. Mă voi concentra pe meciul de dublu, în care voi juca alături de Monica”. Adversarele tricolorelor vor fi Garbine Muguruza, cea care a adus două puncte pentru Spania, și Anabel Medina, jucătoare puternică în proba de dublu.


15:50 Irina Begu a câștigat respectul celor 4.500 de spectatori din Galați, printr-un tenis excepțional, dar și cu manichiura pe care a ales-o, în culorile steagului României.


15:41 Meci Irina Begu, 6-2, 6-4 cu Silvia Soler- Espinosa! Echipa calificată în play-off-ul Grupei Mondiale se va decide după meciul de dublu, care va începe în 20 de minute! Rămâne de văzut pe cine vor trimite cei doi antrenori în teren. Echipele anunțate inițial sunt Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu și Lara Arruabarrena/Anabel Medina Garrigues. Simona Halep, după înfrângerea cu Garbine Muguruza, s-a arătat dispusă să joace în meciul 5.


15:38 Break Begu, 5-4! irina închide game-ul cu un vole drive de clasă mondială și în câteva clipe va servi pentru a trimite întâlnirea cu Spania în meci decisiv!


15:33 Am găsit și un semn care anunța înfrângerea Simonei Halep. Privirea îngrijorătoare a antrenorului Victor Ioniță (foto dreapta) anunța înaintea meciului ceea ce avea să se întâmple.


Foto Gabriel Gozob


15:30 Begu are experiență și știe că e prea periculos să intre în decisiv, 4-4!


15:25 Irina Begu își ia serviciul înapoi, 4-3, și Simona Halep o aplaudă în picioare!


15:20 Espinosa face break, 4-2! Begu schimbă tactica inexplicabil, retrăgându-se în spatele liniei de fund, 2-4!


15:15 Meciul se complică puțin, pentru că spanioloaica lovește din ce în ce mai bine cu dreapta: 2-3!


15:10 Scenariu identic cu cel din primul set. Espinosa preia conducerea după break-ul lui Begu, 2-1. Vedem o nouă serie de 4 game-uri a Irinei?


15:00 Irina dă un semnal clar: „Eu sunt șefa și în setul doi”. Break din primul game, 1-0!


14:55 SET Irina Beguuuu!!! România câștigă primul set al zilei, cu 6-2! Tenis perfect al numărului 34 mondial, arătat în 38 de minute de joc.


14:45 Begu se ține de cuvânt, 4-2! „Voi da totul pentru a câștiga”, ne-a spus sâmbătă cu lacrimi în ochi. Irina s-a mobilizat după înfrângerea cu Muguruza și arată o dispoziție excelentă de joc.


14:40 Irina joacă pe atac și se schimbă rolurile la Galați. Begu este „Muguruza de România”, Espinosa greșește și se face 3-2 cu break!


14:30 Begu nu reușește să-și consolideze break-ul și Espinosa profită de greșelile româncei, câștigând următoarele două game-uri: 1-2!


14:25 Break Irina Begu, 1-0. Început perfect al bucureștencei, care câștigă pe serviciul advers la 40. Nici Evgeni Plușenko nu ar fi strâns atâția spectatori în Patinoarul Dunărea din Galați!

Hai ca se poate! Hai #Romania! Hai Irina!!! #FedCup pic.twitter.com/TbxfxknPMZ


14:10 irina Begu și Silvia Soler Espinosa se încălzesc în Patinoarul Dunărea. Ce bine că s-a schimbat și arbitrul de scaun! Carlos Ramos (Portugalia), vecinul Muguruzei, ne-a purtat ghinion la meciul lui Halep. Acum avem o domnișoară în scaun.


13:55 Două zile formidabile pentru Muguruza, la prima ei prezență într-o întâlnire de Fed Cup. O oră și 35 de minute a durat chinul Simonei, dar Irina are șanse mari să-i salveze pielea: Silvia Sole-Espinosa nu se simte prea bine în sală.

#ROUESP @GarbiMuguruza gets her 2nd win of the weekend + puts Spain 2-1 ahead after defeating Halep 64 63 pic.twitter.com/veGts8TWI2


13:45 Simona Halep nu i-a putut opune rezistență Garbinei Muguruza, o adevărată forță a naturii astăzi, 4-6, 3-6! A treia jucătoare a lumii a părut că nu a încălțat patinele potrivite în Patinoarul Dunărea din Galați. Simona s-a chinuit pe propriul serviciu, iar la retur n-a avut nicio șansă.

@GarbiMuguruza tremendo juego! 🙂 #fedCup 6/4 6/3 pic.twitter.com/9pQgDwpXMc


13:40 Muguruza continuă să lovească violent în cros și Halep este în corzi, 3-5!


13:30 Ce chin pentru Halep, care a salvat cinci mingi de break, pentru ca în final să își cedeze serviciul la a șasea, 4-3 pentru Muguruza!


13:20 Rebreak Halep, 3-3!!! Simona și-a pus toată forța în retur și reușește să rămână în meci. România servește!


13:10 Simona își pierde serviciul pentru a treia oară în meci, dar gluma se îngroașă. Muguruza pare invicibilă și spanioloaica va fi greu de întors!


13:05 Halep face 2-1 în setul doi! Un game super important a fost acesta, așa cum vor fi și următoarele, ne spune Liana pe Twitter!

Super important game there, go Simooo!! #teamhalep #fedcup pic.twitter.com/RlRYOkXLi9


13:00 Serviciul spanioloaicei este enervant de bun, 1-1! Simona se enervează și ea și scapă câteva cuvinte grele.


12:55 Simona câștigă un game care a durat 7 minute și acesta poate fi începutul revenirii, 1-0! Garbi a ratat trei mingi de break, care acum se pot răzbuna!

Vibrante la eliminatoria de @FedCup entre España y Rumanía. ¿Quién creéis que ganará la serie? #Bquet http://t.co/JD1Co2MlBm


12:47 Set Spania! 6-4 după 40 de minute de joc! Halep a pus presiune pe serviciul advers, la 15-30, dar Muguruza a făcut trei puncte la rând. Conchita i-a dat sfaturi bune elevei sale, în timp ce Alina Tecșor n-a găsit soluția câștigătoare!

#VamosEspaña #fedcup @GarbiMuguruza set arriba Vamos con fuerza!!!!! pic.twitter.com/xpWxmFv4Nw


12:40 Simona face legea Galați și se apropie la 4-5, numai că urmează un moment delicat. Muguruza servește pentru set!


12:35 Breaaaak Halep, în sfârșit!!! Serviciul Garbinei este rupt pentru prima dată astăzi, 3-5. Servește România!


12:30 Halep rămâne în set, 2-5! Totuși, nicio șansă pe serviciul Muguruzei până acum. Spanioloaica servește pentru a închide primul set!


12:25 Halep dovedește din nou că este intimidată de jucătoarele de forță. Românca joacă fără precizie și puternica Muguruza are 4-1, cu dublu break!


12:20 Simona se trezește după începutul mai slab, iar dreapta ei începe să o incomodeze pe spaniloaică, 2-1!


12:10 Muguruza lovește în stilul ei violent și face break în primul game1-0. Halep n-a reușit niciun punct până acum.


12:05 Avem confirmarea că se va juca în Patinoarul Dunărea. Halep și Muguruza au intrat pe teren. Ion Țiriac se află la meci, dar nu cred că a venit să o „împuște” pe Simona.


12:00 Salut, numele meu este Alexandru Tăcină și le voi ține pumnii fetelor noastre, alături de voi. Sper ca „Dunărea” să nu se fi umflat între timp și suprafața din Patinoar să permită disputarea meciurilor!


Este meciul dintre starurile celor două reprezentative, două dintre cele mai puternice jucătoare ale momentului, dar și ale viitorului. Simona a adus sâmbătă primul punct pentru tricolore (6-2, 6-1 cu Silvia Soler Espinosa), iar Garbine a egalat scorul la general, după 6-3, 6-2 cu irina Begu. După meciul dintre Halep și Muguruza urmează întâlnirea dintre Irina Begu (34 WTA) și Silvia Soler Espinosa (67 WTA).

În caz de egalitate la 2, echipa calificată în play-off-ul pentru Grupa Mondială se va decide în urma meciului Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu – Lara Arruabarrena/Anabel Medina Garrigues. Asta în cazul în care Alina Tecșor și Conchita Martinez, căpitanii celor două naționale, nu vor decide să schimbe în ultimul moment.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen