Două momente care au schimbat traiectoria carierei Simonei Halep: "Această decizie i-a schimbat viaţa!" Un reputat jurnalist de tenis a explicat la ProSport LIVE

19 iul 2019 2955 afişări Tenis
Două momente care au schimbat traiectoria carierei Simonei Halep: "Această decizie i-a schimbat viaţa!" Un reputat jurnalist de tenis a explicat la ProSport LIVE

Momentul care i-a schimbat viaţa şi cariera Simonei Halep (27 de ani, 4 WTA) a fost scos în evidenţă, în direct la ProSport LIVE. Decizia de a lucra cu Firicel Tomai, primul antrenor al său, a fost "declicul" unei cariere pline de succes până în acest moment. Sportiva din Constanţa a câştigat Wimbledon 2019, al doilea titlu de Mare Şlem din carieră.

Daniel Chican, jurnalist TVR, a reliefat, în direct la ProSport LIVE, modul în care s-a schimbat cariera Simonei Halep din momentul în care a început să lucreze cu Firicel Tomai, cel care a preluat-o pe Halep după triumful de la Roland Garros 2008, la junioare. În plus, Chican susţine că 2014 a fost un alt an crucial pentru cariera Simonei.

"Decizia de a lucra cu Firicel Tomai i-a schimbat viaţa, asta s-a întâmplat după ce a câştigat Roland Garros-ul la junioare în 2008. În primul rând, Firicel Tomai a renunţat la un contract de 70.000 de dolari cu Victor Hănescu pentru a lucra pe gratis cu Simona Halep, a fost prevăzut chiar în contract acest aspect, lucru pe care şi l-a reproşat mai târziu. În momentul în care a început să lucreze cu Firicel Tomai şi-a schimbat complet jocul, avea o altă mentalitate, un alt mod de lucru, asta s-a întâmplat după 2008.

Anul 2014, după mine, a fost un an crucial, în condiţiile în care a jucat prima finala la Roland Garros, a bătut-o pe Williams, 6-0, 6-2, la Turneul Campioanelor şi în acelaşi an a avut şansa să-l cunoască pe Ion Ţiriac, a rugat-o să vină în loja lui de la arenele BNR, atunci s-a adresat pentru prima oară cu ”Ce faci Halepeno?”. Aceste repere i-au marcat cariera Simonei şi au condus-o către aceste titluri de Grand Slam"
, a spus Daniel Chican, vineri, la ProSport LIVE.

Firicel Tomai, Andrei Mlendea şi Adrian Marcu, Wim Fissette, Victor Ioniţă, Thierry van Cleemput, Darren Cahill şi Daniel Dobre sunt toţi antrenorii pe care i-a avut Simona Halep în cariera de profesionistă.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.