Doar așa poate pierde Halep calificarea în semifinale la Turneul Campionilor. Ce trebuie să se întâmple întrece orice imaginație

Autor: Cristian Mihală Publicat: 22 Oct. 2014, 16:46 Actualizat: 23 Oct. 2014, 10:27 Tenis
Doar așa poate pierde Halep calificarea în semifinale la Turneul Campionilor. Ce trebuie să se întâmple întrece orice imaginație
  • Halep este în proporție de 99,99% calificată în semifinalele turneului de la Singapore. Românca are nevoie de doar două game-uri în disputa din ultima rundă, cu Ivanovic, pentru a avea garantată prezența în careul de ași.

Simona Halep a obținut o victorie zdrobitoare, astăzi, scor 6-0, 6-2 cu Serena Williams, actualul lider WTA. Românca s-a apropiat de semifinale Turneul Campioanelor, având până acum un parcurs perfect.

Dar prezența în careul de ași nu este încă obținută în proporție de 100%, deși ecuația calificării s-ar fi putut stabili încă de astăzi (era nevoie ca în al doilea meci al zilei, Ivanovic – Bouchard, să se joace set decisiv).

Jucătoarea din Serbia s-a impus de o manieră categorică, astfel încât campioana noastră are mici emoții și pentru vineri, pentru a nu avea surprize. Concret, Halep poate să și piardă partida contra Anei Ivanovic, chiar de o manieră categorică, dar cu condiția să obțină două game-uri. Astfel, dacă Ivanovic va învinge în doar două manșe, sunt toate premisele ca grupa să se complice. Dar nu și în ceea ce o privește pe Simona, care are calificarea ca și antamată. Presupunând că și Serena Williams va trece de Bouchard tot în minimum de seturi, se va face clasament în trei, toate cele trei sportive – Halep, Ivanovic și Williams – urmând a avea o linie de clasament identică: 2 victorii, o înfrângere și un setaveraj identic: 4-2.

În aceste condiții, următorul criteriu de departajare este reprezentat de diferența dintre numărul de game-uri pierdute și câștigate, unde sportiva noastră stă deocamdată impecabil. Doar o înfrângere umilitoare administrată de Ivanovic, concomitent cu o victorie la fel de clară a Serenei Williams ar putea schimba soarta grupei.

Clasamentul actual al grupei

Simona Halep 2-0 (4-0 la seturi,  24-7 game-uri câștigate/pierdute)

Ana Ivanovic 1-1 (2-2 la seturi, 20-16 game-uri câștigate/pierdute)

Serena Williams 1-1 (2-2 la seturi, 14-20 game-uri câștigate/pierdute)

Eugenie Bouchard 0-2 (0-4 la seturi, 9-24 game-uri câștigate/pierdute)

Cum ar putea pierde Simona calificarea

Halep – Ivanovic 1-6, 0-6

Serena Williams – Bouchard 6-0, 6-0

Cum s-ar modifica clasamentul grupei

Halep 25-19

Ivanovic 32-17

Serena Williams 26-20 (în caz de egalitate și la diferența de game-uri câștigate/pierdute, următorul criteriu e reprezentat de numărul mai mare de game-uri câștigate)

Un altfel de scenariu ține, însă, de domeniul fantasticului, am făcut acest exercițiu de imaginație doar pentru a demonstra cât de improbabil este ca Simona să nu pătrundă în careul de ași. Concret, românca trebuie să câștige doar 2 game-uri în disputa cu Ivanovic și e sigură de prezența în semifinale, independente de rezultatul celeilalte partide. Chiar dacă, prin absurd, nu ar cuceri cele două game-uri, Serena are nevoie de un dublu „bagel” cu Bouchard pentru a merge mai departe, un alt scenariu care nu este plauzibil.

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată Simonei Halep?

Autor: Cristian Mihală Publicat: 22 Oct. 2014, 16:46 Actualizat: 23 Oct. 2014, 10:27 Tenis
Pe aceeași temă