De ce jucăm semifinala Fed Cup în deplasare: adevăratul motiv şi mecanism aplicat în cazul partidei Franţa - România

11 feb 2019 28838 afişări Tenis
De ce jucăm semifinala Fed Cup în deplasare: adevăratul motiv şi mecanism aplicat în cazul partidei Franţa - România
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

După superba victorie a echipei de Fed Cup a României de la Ostrava, 3-2 cu Cehia, s-a ştiut din start că, pentru echipa lui Florin Segărceanu, urmează o nouă deplasare, în Franţa. Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată în istorie, la Cleveland, în 1976, în Statele Unite, pe teren neutru, fiind imposibilă stabilirea automată a viitoarei gazde. Acest aspect a creat impresia că gazda întâlnirii de peste două luni va fi trasă la sorţi în orele ce aveau să urmeze, sau că atribuirea s-ar fi făcut fără să existe o tragere la sorţi.

Surse ProSport apropiate Federaţiei Române de Tenis au venit cu precizări, subliniind faptul că a fost vorba despre o tragere la sorţi, dar înainte de aflarea învingătoarelor.

Reprezentanţii Fed Cup au stabilit încă de la alcăuirea tabloului de concurs cu meciurile din primul tur al Grupei Mondiale şi unde se vor desfăşura toate potenţialele dueluri pe mai departe, în cazul în care regula alternanţei acasă / deplasare în duelurile directe nu putea fi aplicată. De pildă, România nu ar fi găzduit niciun meci, indiferent de adversară şi nici nu va avea această şansă în acest sezon (vezi tabelul de mai jos). De altfel, în schema de pe siteul Fed Cup a apărut imediat în dreptul echipei Franţei semnul (c) - ”choise of ground” (alege terenul) în cazul unui potenţial duel cu România, care, în urma rezultatelor de sâmbătă şi duminică, a devenit una dintre semifinalele Fed Cup 2019. Aşadar, semifinala va avea loc în Franţa, pe 20 şi 21 aprilie.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.