Daniel Dobre a dezvăluit detaliul care a contribuit din plin la dorinţa Simonei Halep de a se perfecţiona: ”Puteţi să vă închipuiţi asta? Nu există aşa ceva!”

16 iul 2019 8712 afişări Tenis
Daniel Dobre a dezvăluit detaliul care a contribuit din plin la dorinţa Simonei Halep de a se perfecţiona: ”Puteţi să vă închipuiţi asta? Nu există aşa ceva!”

Daniel Dobre, antrenorul sub comanda căruia Simona Halep a câştigat turneul de Grand Slam de la Wimbledon, a oferit câteva detalii neştiute despre eleva lui, în cadrul emisiunii lui Marius Tucă de la Mediafax.

Antrenorul român şi-a început astfel discursul despre „ce fel de sportiv este Simona Halep”. „Este sportivul ideal, total, aproape perfect, că nu există perfecţiune. Fac o comparaţie. O ştiu de pe timpul junioratului, am antrenat alte fete din generaţia ei care jucau cu ea. Din generaţia ei, Simona a fost printre ultimele care a făcut saltul, asta însemnând să câştigi turnee. Dintotdeauna a jucat bine. Chiar antrenorul care a ajutat-o să facă trecerea de la juniorat la seniori, Firicel Tomai, care este un bun prieten al meu, lucrând zi de zi cu ea, îmi spunea că are stofă de nr. 1. Asta când Simona era pe 60-70 în lume şi jucase o finală. Ea a arătat tot timpul semne clare că poate fi sus”

  • „Un sportiv este un cumul de factori, înainte de a fi sportiv eşti om. De acasă, Simona a primit nişte valori importante şi benefice sportului”, Daniel Dobre

Antrenorul a punctat apoi lucrul cel mai important din activitatea Simonei Halep: „Ea nu întârzie niciodată, puteţi să vă închipuiţi asta? Nu există aşa ceva. A întârzia este o ofensă. Pare un lucru banal, dar într-un sport în care rigurozitatea face diferenţa între a da mingea doi centimetri afară sau nu, ideea de punctualitate duce la perfecţiune”.

Daniel Dobre a mai spus că Halep a avut tot timpul încrederea, sprijinul în acest sens venind din familie. „Fără nicio barieră i s-a spus că vei fi bună. Este un lucru pe care ea îl cere acum multor părinţi din România”, a mai spus Daniel Dobre.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.