Curtea de Apel a dat decizia definitivă în procesul FRT. Cosac așteaptă motivarea: „Ministerul a fost partener. Nu înțeleg de ce a trecut de partea cealaltă”. Vecerdea anunță „victoria dreptății”: „Va funcționa ca jurisprudență pe viitor. Urmează FRF. Burleanu e în aceeași situație, copy-paste”

Autori: Andru Nenciu, Cezara Paraschiv Publicat: 18 Dec. 2018, 18:16 Actualizat: 18 Dec. 2018, 18:27 Tenis
Curtea de Apel a dat decizia definitivă în procesul FRT. Cosac așteaptă motivarea: „Ministerul a fost partener. Nu înțeleg de ce a trecut de partea cealaltă”. Vecerdea anunță „victoria dreptății”: „Va funcționa ca jurisprudență pe viitor. Urmează FRF. Burleanu e în aceeași situație, copy-paste”

Curtea de Apel a pronunțat, luni seară, o decizie definitivă prin care este refuzată cererea Federației Române de Tenis de recunoaștere a conducerii votate prin Adunarea Generală din noiembrie 2017, întorcând practic un alt verdict al Tribunalului, din februarie 2018, favorabil actualului președinte, George Cosac și conducerii sale.

Federația Română de Tenis a pierdut finanțarea de la Ministerul Tineretului și Sportului, după controversa de la ultimele alegeri. Realegerea lui George Cosac (50 ani), după ce 360 de cluburi și-au exprimat votul, a fost contestată de contracandidatul Marius Vecerdea (44 ani) în instanță, pe motiv că drept de vot ar fi avut doar 54 de cluburi. Ministerul Tineretului și Sportului s-a prezentat la rândul său ca parte în instanță, contestând situația de la FRT.

Am vorbit și cu juriștii, așteptăm să vedem care este motivarea și vom vedea exact ce măsuri vom întreprinde. Noi am câștigat pe fond, Curtea de Apel a dat astăzi această hotărâre. Pân[ atunci, există o hotărâre a Adunării Generale din 2.07.2017 care mă împurnicea să conduc interimar Federația. Federația trebuie condusă. Nu putem să îi punem lacătul și să îi dăm foc, indiferent ce se întâmplă și cum vrea mai știu eu cine„, a declarat pentru ProSport Goerge Cosac.
 
Noi, de un an și ceva avem finanțarea sistată de la Ministerul Tineretului și Sportului. Perioada, practic, în care am fost în proces cu ei. Așa cum am funcționat fără finanțare de la ei continuăm să funcționăm mai departe. Eu consider că trăim într-o țară democratică și că toată lumea are dreptul la vot. Cei care ne-au dat în judecată bocheaza votul a 320 de cluburi. Ei au speculat o eroare birocratică. Ca un club să fie definitiv, merge la tribunal și își ia un nume, apoi își depune dosarul la MTS, ca să poată obține certificatul de identitate sportivă. Pasul numărul trei: dosarul ajunge de la MTS la Comitetul Director. Dacă dosarul este complet, Comitetul Director îl afiliază provizoriu, după care Adunarea Generală îl afiliază definitv. De când s-au reorganizat cluburile, din anul 2000, aceste cluburi nu au fost trimise mai departe pentru a fi înscrise la judecătorie, după aprobarea definitivă a Adunării Generale nu au fost trimise mai departe pentru a fi trecute în Registru„, a declarat pentru ProSport George Cosac.
 
124 cluburi membre au votat la alegerile din 2013 pentru George Cosac, când acesta a câștigat primul mandat de președinte al Federației Române de Tenis, 84 voturi mergând spre ceilalți candidați, potrivit Mediafax
 
George Cosac îl acuză pe Marius Vecerdea că „blochează finanțarea Federației Române de Tenis, susținerea copiilor și a cluburilor, pentru a-și atinge scopul”. „Și mai important, în anul 2001, Statutul FRT este avizat, aprobat și înscris în registru la Judecătorie de către 165 de membri, nu de cei 54. Aici este o anomalie, pentru că – o dată, Ministerul acceptă statutul după care funcționăm, inclusiv Tribunalul, apoi spune că sunt doar 54 de cluburi, deși ei iau de bun și acceptă statutul din 2001, cu completări din 2004 semnat de aceeași 165 de membri. Eu am cerut o audiență la noul ministru al Sportului, sper să fiu primit pentru a-i explica toți pașii care au fost făcuți. Consider că Ministerul trebuie să fie partenerul Federației, în condițiile în care MTS a avut câte un reprezentant, sau chiar doi, la fiecare Adunare Generale și convocare de Adunare Generală, care, de fiecare dată, și-a dat acceptul cu ceea ce se întâmplă. Ministerul a fost partener și nu înțeleg de ce a trecut de partea cealaltă. S-a făcut direct supravegherea MTC. Ei, astăzi, anulează tot ce s-a întâmplat din anul 2000 încoace, mandatele domnului Năstase și al doamnei Dragomir, al nostru„, susține George Cosac.
 
„Dacă verifică cineva cluburile care au făcut contestație, va avea crunta surpriză că nu există niciun sportiv în loturile naționale. Sau poate 1-2. Este, clar, o problemă personală”,
George Cosac
 
George Cosac dă asigurări că, până la motivarea deciziei Curții de Apel, funcționarea Federației nu este afectată. „Dacă dorește cineva să închidă Federația, consider că nu este om de sport. Problema asta au avut-o peste 20 de federații, pentru cei din cadrul ministerului nu au avut și această grijă ca ultimul punct, al cincilea, să fie respectat și noile cluburi să fie înscrise la Tribunal. Toate celelalte Federații au înțeles că este democratic și că tot ceea ce s-a realizat în Federații s-a făcut cu acordul Adunării Generale, la fel ca și la Federația de Tenis. Toată lumea a știut situația. Acest individ specuând o greșeală birocratică a vrut să fie președinte, el nu are curaj să fie ales de toți membrii care contribuie la dezvoltarea sportului„, afirmă George Cosac.

De partea cealaltă, Marius Vecerdea, omul care i-a fost contracandidat lui George Cosac pentru funcția de președinte al Federației Române de Tenis și care a purtat duelul în instanță, a privit verdictul Curții de Apel drept o dovadă de normalitate, anunțând totodată că alte Federații se vor confrunta în viitor cu sentințe similare.

Este o victorie a dreptății, nu o victorie personală. Prin această decizie, încă doi judecători statuează că ceea ce a făcut George Cosac la Federația Română de Tenis este ilegal, că Federația Română de Tenis este în ilegalitate. În total, sunt 13 judecători care au statuat același lucru. Evident, ei se agață de un fir de ață. Așteaptă motivația. Și eu o aștept. Probabil că din 20 de neregularități au admis 13. Eu m-aș fi mulțumit și cu 3. Decizia de astăzii a Curții de Apel București este o victorie care oferă o viitoare jurisprudență pentru toate Federațiile din România. Am asistat la situații similare la toate Federațiile, urmează FRF. Burleanu este în exact aceeași situație, copy-paste. Decizia de azi arată că niște oameni nu au ce căuta acolo. Vor fi consecințe foarte grave. Există o procedură. Dacă din culpa conducătorilor s-a întâmplat alfel, e clar penal„, a spus pentru ProSport Marius Vecerdea.

Vestea foarte proastă pentru tot tenisul românesc: nu vin bani de la buget nici în 2019

În timp ce taberele se înfruntă în instanță, tenisul românesc este pe punctul de a rămâne fără finanțare și în 2019.

„Șansele sunt practic nule ca Federația Română de Tenis să mai primească finanțare legal, direct, pentru 2019. Motivarea va veni undeva, în ianuarie – februarie. Federația nu se va încadra pentru a primi bani de la buget. Nu e o bucurie pentru mine că nu este finanțare. Dar eu am contestat felul în care sunt folosite bunurile publice, fără control. S-a considerat că se pot face lucruri fără să știe MTS-ul. Aici a intervenit și lipsa de acțiune a MTS. Am început și procese cu MTS. Ministerul Tineretului și Sportului mi-a fost partener în acest proces, dar nu îmi este aliat mai departe, pentru că prin lipsa de acțiune a dăunat tenisului. Vineri avem pronunțare în proces contra MTS, prin care sper că va fi obligat să convoace Adunare Generală Extraordinară, pentru a obliga Federația Română de Tenis să intre în legalitate. Cred că linia de finiș, tangibilă, va fi o decizie în termenul de vineri„, a mai spus Marius Vecerdea.
 
Acuzații dure ale lui Marius Vecerdea, către George Cosac, lansate într-un mesaj postat pe rețelele de socializare
 
După discuția telefonică purtată cu ProSport, Marius Vecerdea a postat o scrisoare deschisă pe rețelele de socializare, adresată ministrului Tineretului și Sportului, Constantin Matei, în care aduce acuzații dure lui Goerge Cosac, care conduce tenisul românesc începând cu februarie 2013. Vecerdea îl anunță pe noul ministru: „partenerul de tenis al infractorului Dragnea care v-a girat pentru funcția de Ministru stăpânește fără nicio legitimitate terenurile aflate în proprietatea publică a Statului Român pe numele Ministerului pe care îl conduceți!!!”
 
 
 
Autori: Andru Nenciu, Cezara Paraschiv Publicat: 18 Dec. 2018, 18:16 Actualizat: 18 Dec. 2018, 18:27 Tenis
Pe aceeași temă
Omul de afaceri Petrică Păltinel a murit într-un teribil accident rutier! Avea 38 de ani
Omul de afaceri Petrică Păltinel a murit într-un teribil accident rutier! Avea 38 de ani
VIDEO Ruşii au testat o rachetă în Marea Neagră: a parcurs 250 km în 137 de secunde
VIDEO Ruşii au testat o rachetă în Marea Neagră: a parcurs 250 km în 137 de secunde
DEZASTRU pentru Alexandru Cumpanasu! Decizia SOC a procurorilor! S-a TERMINAT TOTUL pentru el
DEZASTRU pentru Alexandru Cumpanasu! Decizia SOC a procurorilor! S-a TERMINAT TOTUL pentru el
O nouă numire notabilă la Ministerul de Interne, după cea a lui Traian Berbeceanu. A spus „Da”!
O nouă numire notabilă la Ministerul de Interne, după cea a lui Traian Berbeceanu. A spus „Da”!
VIDEO | MOMENT UNIC la Craiova: iar ajungem pe primele pagini in Europa! Cine a venit sa-i ia interviu lui Ivan: „Zi sincer, ati jucat prost?”
VIDEO | MOMENT UNIC la Craiova: iar ajungem pe primele pagini in Europa! Cine a venit sa-i ia interviu lui Ivan: „Zi sincer, ...
Cele mai sexy bombeuri din handbal! ”Dau bine” pe semicerc
Cele mai sexy bombeuri din handbal! ”Dau bine” pe semicerc
Un şofer a filmat SCENA vieţii. FEMEIA din maşina din faţă avea să-i arate ceva de NEUITAT. VIDEO
Un şofer a filmat SCENA vieţii. FEMEIA din maşina din faţă avea să-i arate ceva de NEUITAT. VIDEO
CTP, despre Selly: „Când dai 70.000 de euro pe o maşină înseamnă că ai nişte probleme interioare nu simple“
CTP, despre Selly: „Când dai 70.000 de euro pe o maşină înseamnă că ai nişte probleme interioare nu simple“
Cea mai mare dezvoltare imobiliară din ISTORIA României!! În Bucureşti se ridică un nou mall, 14 clădiri de bioruri şi locuinţe, în valoare de 2 MILIARDE de euro
Cea mai mare dezvoltare imobiliară din ISTORIA României!! În Bucureşti se ridică un nou mall, 14 clădiri de bioruri ...
Unul dintre cei mai CRUZI împăraţi din istorie. ORGIILE lui au fost fără margini. Întreţinea relaţii incestuoase inclusiv cu tânăra lui mamă - VIDEO
Unul dintre cei mai CRUZI împăraţi din istorie. ORGIILE lui au fost fără margini. Întreţinea relaţii incestuoase ...
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită între timp starletă porno. Cum arată acum
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită între timp starletă porno. Cum arată acum
Dan Nistor pleacă de la Dinamo. Ofertă de ultimă oră primită de la o mare rivală din Liga I a
Dan Nistor pleacă de la Dinamo. Ofertă de ultimă oră primită de la o mare rivală din Liga I a "câinilor". Trădare ...
Se încing spiritele! Premierul Orban a spus un lucru uluitor despre Teodorovici! E război total
Se încing spiritele! Premierul Orban a spus un lucru uluitor despre Teodorovici! E război total
Alexandra Dinu, imagini de ultimă oră! Fosta soție a lui Mutu este...
Alexandra Dinu, imagini de ultimă oră! Fosta soție a lui Mutu este...
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?
Ce a ajuns sa faca Sorina, fetita adoptata cu SCANDAL, in America! Imaginile care au SOCAT Romania
Ce a ajuns sa faca Sorina, fetita adoptata cu SCANDAL, in America! Imaginile care au SOCAT Romania
Bolnavă de cancer, mama a două fetițe se pregătește pentru ultimul ei Crăciun
Bolnavă de cancer, mama a două fetițe se pregătește pentru ultimul ei Crăciun
Care sunt cele mai căutate clipuri de ROMÂNI pe PORN HUB. Cine este cea mai populară actriţă
Care sunt cele mai căutate clipuri de ROMÂNI pe PORN HUB. Cine este cea mai populară actriţă
Afacerea unui tânăr din Gorj: să ofere cazare în butoaie lângă plantaţia sa de mure. FOTO
Afacerea unui tânăr din Gorj: să ofere cazare în butoaie lângă plantaţia sa de mure. FOTO
Imagini VIDEO uluitoare! Poliţişti agresaţi în mijlocul nopţii în Capitală
Imagini VIDEO uluitoare! Poliţişti agresaţi în mijlocul nopţii în Capitală
Horoscop Nicoleta Svarlefus 2020 un an GROZAV de BANOS pentru 3 zodii, pentru alte 4 DEZASTRUL
Horoscop Nicoleta Svarlefus 2020 un an GROZAV de BANOS pentru 3 zodii, pentru alte 4 DEZASTRUL
Ea a fost amanta lui Florin Piersic timp de 9 ani! Cat de mult au suferit sotiile actorului. 'Am fost foarte indragostiti unul de altul'
Ea a fost amanta lui Florin Piersic timp de 9 ani! Cat de mult au suferit sotiile actorului. 'Am fost foarte indragostiti ...
Au recunoscut in mod public ca formeaza un cuplu, dar acum s-au DESPARTIT! Vedetele au fost fotografiate de multe ori in ipostaze tandre!
Au recunoscut in mod public ca formeaza un cuplu, dar acum s-au DESPARTIT! Vedetele au fost fotografiate de multe ori in ...
Cel mai sexy inginer de la DACIA a uimit o țară întreagă!
Cel mai sexy inginer de la DACIA a uimit o țară întreagă!
FOTO. Cum a ajuns să arate acum iubita lui Dorian Popa! Transformarea radicală a Claudiei
FOTO. Cum a ajuns să arate acum iubita lui Dorian Popa! Transformarea radicală a Claudiei
FOTO. TRANSFORMARE SPECTACULOSĂ! Cum a ajuns să arate Monica, soția lui Leonard Doroftei, la 45 de ani!
FOTO. TRANSFORMARE SPECTACULOSĂ! Cum a ajuns să arate Monica, soția lui Leonard Doroftei, la 45 de ani!
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop Zodia Balanță 17 Decembrie 2019
Horoscop Zodia Balanță 17 Decembrie 2019
TOP-ul soţiilor de sportivi cu cele mai mari câştiguri pe Instagram
TOP-ul soţiilor de sportivi cu cele mai mari câştiguri pe Instagram