Curtea de Apel a dat decizia definitivă în procesul FRT. Cosac așteaptă motivarea: „Ministerul a fost partener. Nu înțeleg de ce a trecut de partea cealaltă”. Vecerdea anunță „victoria dreptății”: „Va funcționa ca jurisprudență pe viitor. Urmează FRF. Burleanu e în aceeași situație, copy-paste”

Autori: Andru Nenciu, Cezara Paraschiv Publicat: 18 Dec. 2018, 18:16 Actualizat: 18 Dec. 2018, 18:27 Tenis
Curtea de Apel a dat decizia definitivă în procesul FRT. Cosac așteaptă motivarea: „Ministerul a fost partener. Nu înțeleg de ce a trecut de partea cealaltă”. Vecerdea anunță „victoria dreptății”: „Va funcționa ca jurisprudență pe viitor. Urmează FRF. Burleanu e în aceeași situație, copy-paste”

Curtea de Apel a pronunțat, luni seară, o decizie definitivă prin care este refuzată cererea Federației Române de Tenis de recunoaștere a conducerii votate prin Adunarea Generală din noiembrie 2017, întorcând practic un alt verdict al Tribunalului, din februarie 2018, favorabil actualului președinte, George Cosac și conducerii sale.

Federația Română de Tenis a pierdut finanțarea de la Ministerul Tineretului și Sportului, după controversa de la ultimele alegeri. Realegerea lui George Cosac (50 ani), după ce 360 de cluburi și-au exprimat votul, a fost contestată de contracandidatul Marius Vecerdea (44 ani) în instanță, pe motiv că drept de vot ar fi avut doar 54 de cluburi. Ministerul Tineretului și Sportului s-a prezentat la rândul său ca parte în instanță, contestând situația de la FRT.

Am vorbit și cu juriștii, așteptăm să vedem care este motivarea și vom vedea exact ce măsuri vom întreprinde. Noi am câștigat pe fond, Curtea de Apel a dat astăzi această hotărâre. Pân[ atunci, există o hotărâre a Adunării Generale din 2.07.2017 care mă împurnicea să conduc interimar Federația. Federația trebuie condusă. Nu putem să îi punem lacătul și să îi dăm foc, indiferent ce se întâmplă și cum vrea mai știu eu cine„, a declarat pentru ProSport Goerge Cosac.
 
Noi, de un an și ceva avem finanțarea sistată de la Ministerul Tineretului și Sportului. Perioada, practic, în care am fost în proces cu ei. Așa cum am funcționat fără finanțare de la ei continuăm să funcționăm mai departe. Eu consider că trăim într-o țară democratică și că toată lumea are dreptul la vot. Cei care ne-au dat în judecată bocheaza votul a 320 de cluburi. Ei au speculat o eroare birocratică. Ca un club să fie definitiv, merge la tribunal și își ia un nume, apoi își depune dosarul la MTS, ca să poată obține certificatul de identitate sportivă. Pasul numărul trei: dosarul ajunge de la MTS la Comitetul Director. Dacă dosarul este complet, Comitetul Director îl afiliază provizoriu, după care Adunarea Generală îl afiliază definitv. De când s-au reorganizat cluburile, din anul 2000, aceste cluburi nu au fost trimise mai departe pentru a fi înscrise la judecătorie, după aprobarea definitivă a Adunării Generale nu au fost trimise mai departe pentru a fi trecute în Registru„, a declarat pentru ProSport George Cosac.
 
124 cluburi membre au votat la alegerile din 2013 pentru George Cosac, când acesta a câștigat primul mandat de președinte al Federației Române de Tenis, 84 voturi mergând spre ceilalți candidați, potrivit Mediafax
 
George Cosac îl acuză pe Marius Vecerdea că „blochează finanțarea Federației Române de Tenis, susținerea copiilor și a cluburilor, pentru a-și atinge scopul”. „Și mai important, în anul 2001, Statutul FRT este avizat, aprobat și înscris în registru la Judecătorie de către 165 de membri, nu de cei 54. Aici este o anomalie, pentru că – o dată, Ministerul acceptă statutul după care funcționăm, inclusiv Tribunalul, apoi spune că sunt doar 54 de cluburi, deși ei iau de bun și acceptă statutul din 2001, cu completări din 2004 semnat de aceeași 165 de membri. Eu am cerut o audiență la noul ministru al Sportului, sper să fiu primit pentru a-i explica toți pașii care au fost făcuți. Consider că Ministerul trebuie să fie partenerul Federației, în condițiile în care MTS a avut câte un reprezentant, sau chiar doi, la fiecare Adunare Generale și convocare de Adunare Generală, care, de fiecare dată, și-a dat acceptul cu ceea ce se întâmplă. Ministerul a fost partener și nu înțeleg de ce a trecut de partea cealaltă. S-a făcut direct supravegherea MTC. Ei, astăzi, anulează tot ce s-a întâmplat din anul 2000 încoace, mandatele domnului Năstase și al doamnei Dragomir, al nostru„, susține George Cosac.
 
„Dacă verifică cineva cluburile care au făcut contestație, va avea crunta surpriză că nu există niciun sportiv în loturile naționale. Sau poate 1-2. Este, clar, o problemă personală”,
George Cosac
 
George Cosac dă asigurări că, până la motivarea deciziei Curții de Apel, funcționarea Federației nu este afectată. „Dacă dorește cineva să închidă Federația, consider că nu este om de sport. Problema asta au avut-o peste 20 de federații, pentru cei din cadrul ministerului nu au avut și această grijă ca ultimul punct, al cincilea, să fie respectat și noile cluburi să fie înscrise la Tribunal. Toate celelalte Federații au înțeles că este democratic și că tot ceea ce s-a realizat în Federații s-a făcut cu acordul Adunării Generale, la fel ca și la Federația de Tenis. Toată lumea a știut situația. Acest individ specuând o greșeală birocratică a vrut să fie președinte, el nu are curaj să fie ales de toți membrii care contribuie la dezvoltarea sportului„, afirmă George Cosac.

De partea cealaltă, Marius Vecerdea, omul care i-a fost contracandidat lui George Cosac pentru funcția de președinte al Federației Române de Tenis și care a purtat duelul în instanță, a privit verdictul Curții de Apel drept o dovadă de normalitate, anunțând totodată că alte Federații se vor confrunta în viitor cu sentințe similare.

Este o victorie a dreptății, nu o victorie personală. Prin această decizie, încă doi judecători statuează că ceea ce a făcut George Cosac la Federația Română de Tenis este ilegal, că Federația Română de Tenis este în ilegalitate. În total, sunt 13 judecători care au statuat același lucru. Evident, ei se agață de un fir de ață. Așteaptă motivația. Și eu o aștept. Probabil că din 20 de neregularități au admis 13. Eu m-aș fi mulțumit și cu 3. Decizia de astăzii a Curții de Apel București este o victorie care oferă o viitoare jurisprudență pentru toate Federațiile din România. Am asistat la situații similare la toate Federațiile, urmează FRF. Burleanu este în exact aceeași situație, copy-paste. Decizia de azi arată că niște oameni nu au ce căuta acolo. Vor fi consecințe foarte grave. Există o procedură. Dacă din culpa conducătorilor s-a întâmplat alfel, e clar penal„, a spus pentru ProSport Marius Vecerdea.

Vestea foarte proastă pentru tot tenisul românesc: nu vin bani de la buget nici în 2019

În timp ce taberele se înfruntă în instanță, tenisul românesc este pe punctul de a rămâne fără finanțare și în 2019.

„Șansele sunt practic nule ca Federația Română de Tenis să mai primească finanțare legal, direct, pentru 2019. Motivarea va veni undeva, în ianuarie – februarie. Federația nu se va încadra pentru a primi bani de la buget. Nu e o bucurie pentru mine că nu este finanțare. Dar eu am contestat felul în care sunt folosite bunurile publice, fără control. S-a considerat că se pot face lucruri fără să știe MTS-ul. Aici a intervenit și lipsa de acțiune a MTS. Am început și procese cu MTS. Ministerul Tineretului și Sportului mi-a fost partener în acest proces, dar nu îmi este aliat mai departe, pentru că prin lipsa de acțiune a dăunat tenisului. Vineri avem pronunțare în proces contra MTS, prin care sper că va fi obligat să convoace Adunare Generală Extraordinară, pentru a obliga Federația Română de Tenis să intre în legalitate. Cred că linia de finiș, tangibilă, va fi o decizie în termenul de vineri„, a mai spus Marius Vecerdea.
 
Acuzații dure ale lui Marius Vecerdea, către George Cosac, lansate într-un mesaj postat pe rețelele de socializare
 
După discuția telefonică purtată cu ProSport, Marius Vecerdea a postat o scrisoare deschisă pe rețelele de socializare, adresată ministrului Tineretului și Sportului, Constantin Matei, în care aduce acuzații dure lui Goerge Cosac, care conduce tenisul românesc începând cu februarie 2013. Vecerdea îl anunță pe noul ministru: „partenerul de tenis al infractorului Dragnea care v-a girat pentru funcția de Ministru stăpânește fără nicio legitimitate terenurile aflate în proprietatea publică a Statului Român pe numele Ministerului pe care îl conduceți!!!”
 
 
 
Autori: Andru Nenciu, Cezara Paraschiv Publicat: 18 Dec. 2018, 18:16 Actualizat: 18 Dec. 2018, 18:27 Tenis
Pe aceeași temă
Atenție, români: se schimbă ora. Trecem la ora de iarnă
Atenție, români: se schimbă ora. Trecem la ora de iarnă
Abilităţile extraordinare ale oamenilor obişnuiţi. 7 persoane care au şocat lumea
Abilităţile extraordinare ale oamenilor obişnuiţi. 7 persoane care au şocat lumea
Cine este miliardarul care vrea să cumpere PRO TV
Cine este miliardarul care vrea să cumpere PRO TV
SCANDALUL înregistrărilor cu prezidenţiabili. Ramona Bruynseels, după convorbirile făcute publice în care îl critică pe Dan Voiculescu: Voi discuta cu avocaţii
SCANDALUL înregistrărilor cu prezidenţiabili. Ramona Bruynseels, după convorbirile făcute publice în care îl critică ...
Nu se mai pot ascunde: Real pregateste cel mai scump transfer din istorie! Mutarea care arunca in aer Europa | FOTO
Nu se mai pot ascunde: Real pregateste cel mai scump transfer din istorie! Mutarea care arunca in aer Europa | FOTO
S-a DEZBRACAT la 51 de ani! Cum arata Oana Sarbu in lenjerie intima! E cea mai sexy 'bunicuta' din showbiz
S-a DEZBRACAT la 51 de ani! Cum arata Oana Sarbu in lenjerie intima! E cea mai sexy 'bunicuta' din showbiz
Permis uitat acasă, permis suspendat, fără permis: Ce păţeşti dacă eşti prins la volan în fiecare din cazuri
Permis uitat acasă, permis suspendat, fără permis: Ce păţeşti dacă eşti prins la volan în fiecare din cazuri
BREAKING | Puşcaş a dat lovitura carierei, în ciuda dezamăgirii din meciul cu Norvegia! Anunţul OFICIAL făcut de germani
BREAKING | Puşcaş a dat lovitura carierei, în ciuda dezamăgirii din meciul cu Norvegia! Anunţul OFICIAL făcut de germani
Paradisul turistic european care a devenit capitala VIOLENŢEI. Totul este paralizat, oamenii sunt în TEROARE
Paradisul turistic european care a devenit capitala VIOLENŢEI. Totul este paralizat, oamenii sunt în TEROARE
Schimbări MASIVE la Raiffeisen în România. Clienţii îşi iau adio de la POS-uri şi două servicii de top. Anunţul fulger făcut de bancă
Schimbări MASIVE la Raiffeisen în România. Clienţii îşi iau adio de la POS-uri şi două servicii de top. Anunţul ...
Profesorul a observat că această elevă se comporta ciudat la extemporal. A chemat-o la catedră, iar după o „percheziţie” a descoperit ceva ULUITOR | VIDEO
Profesorul a observat că această elevă se comporta ciudat la extemporal. A chemat-o la catedră, iar după o „percheziţie” ...
Cum a ajuns să arate prima iubită a lui Ștefan Bănică Jr. Cristina Țopescu este de nerecunoscut. FOTO
Cum a ajuns să arate prima iubită a lui Ștefan Bănică Jr. Cristina Țopescu este de nerecunoscut. FOTO
Avertisment pentru cei care circulă cu taxiul! Mare atenție! Se dau amenzi
Avertisment pentru cei care circulă cu taxiul! Mare atenție! Se dau amenzi
Cheloo i-a lăsat pe toți fără cuvinte! Ce salariu are la iUmor
Cheloo i-a lăsat pe toți fără cuvinte! Ce salariu are la iUmor
După ce a scăpat de PUȘCĂRIE, Salman Khan a umplut-o de bani pe Iulia Vântur. Contract URIAȘ cu o televiziune
După ce a scăpat de PUȘCĂRIE, Salman Khan a umplut-o de bani pe Iulia Vântur. Contract URIAȘ cu o televiziune
Prezidenţiabilul ADN: Interesul lui Iohannis, un guvern şi un comisar agreat de Germania. Mureşan va ajunge premier | VIDEO
Prezidenţiabilul ADN: Interesul lui Iohannis, un guvern şi un comisar agreat de Germania. Mureşan va ajunge premier | ...
ANM: cum va fi vremea în luna noiembrie! NU e normal aşa ceva în România
ANM: cum va fi vremea în luna noiembrie! NU e normal aşa ceva în România
Ștefan Bănică a împlinit azi 52 de ani, dar e cea mai dureroasă aniversare din viața lui. Vestea care a picat ca un trăsnet pentru artist
Ștefan Bănică a împlinit azi 52 de ani, dar e cea mai dureroasă aniversare din viața lui. Vestea care a picat ca un ...
Kate Middleton, însărcinată cu gemeni? Cum s-a dat de gol Ducesa de Cambridge
Kate Middleton, însărcinată cu gemeni? Cum s-a dat de gol Ducesa de Cambridge
Cine e fostul soţ al Irinei Rimes? A inselat-o de doua ori in timpul casniciei
Cine e fostul soţ al Irinei Rimes? A inselat-o de doua ori in timpul casniciei
A început războiul pentru fabrica Volkswagen: Bulgaria îşi dublează oferta. Ce va face România?
A început războiul pentru fabrica Volkswagen: Bulgaria îşi dublează oferta. Ce va face România?
Anamaria Prodan şi-a pierdut casa la casino! A dat în patima jocurilor de noroc
Anamaria Prodan şi-a pierdut casa la casino! A dat în patima jocurilor de noroc
Nicoleta Luciu are 39 de ani şi nu mai apare la TV! Cum a ajuns să arate fosta vedetă, care făcea ravagii în revistele pentru bărbaţi. FOTO
Nicoleta Luciu are 39 de ani şi nu mai apare la TV! Cum a ajuns să arate fosta vedetă, care făcea ravagii în revistele ...
MODIFICĂRI de ultimă oră la Legea Pensiilor. Toți pensionarii vor fi afectați începând cu 2021
MODIFICĂRI de ultimă oră la Legea Pensiilor. Toți pensionarii vor fi afectați începând cu 2021
Prințul Harry nu s-a împăcat încă cu moartea prințesei Diana
Prințul Harry nu s-a împăcat încă cu moartea prințesei Diana