Cum a arătat Simona Halep, în premieră în postura de campioană în exercițiu, în prima săptămână de Roland Garros. Perspectiva unui om care colindă circuitul WTA tot anul: „În turul trei a fost excelentă. Ea mi se pare total opusul Muguruzei” | EXCLUSIV

Cum a arătat Simona Halep, în premieră în postura de campioană în exercițiu, în prima săptămână de Roland Garros. Perspectiva unui om care colindă circuitul WTA tot anul:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Corespondență din Paris

Dacă ați urmărit vreuna dintre înregistrările conferințelor de presă ale Simonei Halep, nu aveți cum să nu îi știți vocea. Este una dintre vocile feminine care adresează întrebări în limba engleză, cu un acces aristocrat, britanic, cultivat, dar fără acea doză de accent excesiv care te face să ratezi pur și simplu sensul cuvintelor. Este, de asemenea, una dintre vocile care, de cele mai multe ori, obține răspunsuri amuzante, reacții spontane și o atitudine degajată din partea celor mai multe jucătoare de tenis din lume. Iar Simona Halep nu face excepție. Este una dintre jurnalistele căreia oamenii de legătură ai WTA li se adresează pe nume, direct, în momentul în care îi acordă cuvântul și microfonul, fiind prezentă, practic, săptămână de săptămână pe circuit, călătorind alături de starurile WTA la cele mai importante competiții.

Numele ei este Ros Satar, iar perspectiva asupra Simonei Halep pe care o dezvăluie într-o discuție unu la unu cu ProSport, în centrul de presă de la Roland Garros, este încântătoare. Am pornit cu gândul de afla ce impresie a lăsat Simona Halep în săptămâna întâi a primului turneu de Mare Șlem al carierei început din postura de deținătoare a trofeului și am descoperit o mini-schiță a portretului româncei.

O veți redescoperi pe Simona din perspectiva unui om care, din punct de vedere profesional, a crescut și a căpătat experiență în paralel cu actualul număr trei mondial – cea mai bine clasată sportivă rămasă în cursa pentru trofeul de la Paris.

Simona Halep la Roland Garros 2019: „Ce a făcut în turul trei a fost excelent, chiar dacă Tsurenko nu a prea putut juca”

„Îmi aduc aminte că am văzut-o pe Simona la primul turneu la care am participat. Nici nu putea lega o propoziție.

Apoi, simt că am văzut-o cum crește și se dezvoltă sub ochii mei de-a lungul anilor, începând, practic, cu 2014. Am văzut-o cum se dezvoltă și cum, în același timp, câștigă încredere. Mi se pare interesant că încă vine și spune că are cu adevărat emoții, dar este, totuși, prima dată când are de apărat un titlu de Mare Șlem. Ce a făcut în turul trei a fost excelent, chiar dacă Tsurenko nu a prea putut juca. Dar era pregătită pentru un meci greu cu Tsurenko, știa că va fi ceva diferit și cred că, cu cât joacă mai mult, cu atât va fi mai încrezătoare”, spune Ros Satar, jurnalistă Britwatch Sports.

Deținătoarea trofeului Simona Halep versus restul lumii: „Simona mi se pare total opusul Muguruzei. Cred că Muguruza nu era pregătită, în timp ce Simona a fost pregătită”

Ne mutăm atenția asupra imaginii de ansamblu.

„Simona mi se pare total opusul Muguruzei, să spunem (n.r. – care a vorbit despre problemele și presiunea avută după primul succes de Mare Șlem). La Stuttgart țin minte că Simona mi-a spus – voi face tot ce mi se va cere, voi spune da! la tot, pentru că este partea mea favorită din sezon. Abia aștepta să parcurgă toate etapele. Este o mentalitate complet diferită de cea a lui Garbine Muguruza, care, undeva, pe la Madrid, venea și ne spunea sdupă primul Slam câșto – abia aștept momentul în care veți înceta să mă întrebați despre asta. Cred că asta denotă un nivel de maturitate superior. Cred că asta vine din faptul că a încercat să câștige de două ori și a ratat. Cred că pentru ea chiar a însemnat ceva când a reușit, în fine, să treacă linia de finiș, în timp ce pentru Muguruza, primul trofeu a fost ca un accident. Cred că Muguruza nu era pregătită, în timp ce Simona a fost pregătită să câștige și cred că, din acest motiv, a primit totul cu brațele deschise și asta o va ajuta pe viitor”, spune Ros Satar.

De ce este Simona Halep favorită să își apere trofeul și de ce este mai puțin probabilă o surpriză produsă de Iga Swiatek: „Și-a învățat lecția aceea”

Următoarea întrebare pe care i-o lansăm uneia dintre cele mai active jurnaliste din circuitul feminin de tenis se referă la jucătoarele care au impresionat în prima săptămână la Roland Garros 2019. Din răspuns, veți observa cum s-a schimbat situația, sensibil, de-a lungul a trei tururi.

„Pe Muguruza, când am văzut-o cum a pierdut primul set împotriva lui Taylor Townsend, o și vedeam deja pe această cale colțuroasă, grea. Apoi, și-a dat seama, fără să aibă la dispoziție acele sesiuni de on-court-coaching cu Sam Sumyk – pentru că nu le are la dispoziție, ce trebuie să schimbe. A fost feroce de acolo. Sloane Stephens cred că va fi foarte greu de învins, iar până să abandoneze (n.r. – înaintea partidei din turul doi cu slovaca Kuzmova), Kiki Bertens arăta ca o principală favorită pentru mine. În acest moment însă, mi se pare să Simona are o șansă importantă”, spune Ros Satar.

Între timp, Garbine Muguruza s-a înclinat în fața finalistei de anul trecut, Sloane Stephens, în optimi, iar favorita 7 este a doua cea mai bine clasată sportivă rămasă în cursa pentru câștigarea Cupei Suzanne Lenglen după Simona Halep.

  • Sloane Stephens (#7) – Johanna Konta și marketa Vondrousova – Petra Martic (#31) sunt primele două sferturi de finală completate pe tabloul de simplu feminin.
  • Luni sunt programate partidele: Madison Keys (#14) – Katerina Siniakova, Ashleigh Barty (#8) – Sofia Kenin, Simona Halep (#3) – Iga Swiatek și Amanada Anisimova – Aliona Bolșova Zadoinov.

Simona Halep are de trecut, în optimi, un duel al tinereții, împotriva unei sportive de 18 ani pe care nu a mai înfruntat-o niciodată. În timp ce poloneza este, indiscutabil, o amenințare, așa cum remarca o fostă jucătoare, ajunsă comentatoare reputată de tenis, românca este, din postura celei care s-a fript o dată la Paris, o jucătoare mult mai greu de surprins cu garda joc, spune jurnalistei britanică.

„Cred că și-a învățat lecția aceea din ceea ce s-a întâmplat cu Jelena Ostapenko. Cred că în acele momente și-a spus pur și simplu – e momentul meu, am avut experiența cu Șarapova, știu la ce să mă aștept, copila asta nu a mai fost niciodată în situația asta, voi fi ok – și cred că a fost prinsă pe picior greșit. De data asta, Simona știe că o fată precum Swiatek nu va avea nicio teamă în fața ei și nu trebuie nici ea să se teamă. Cred că are o șansă foarte bună de a-și apăra trofeul”, este mesajul transmis de vocea de la Britwatch Sports prin intermediul ProSport.

Cine este Ros Satar, corespondent Britwatch Sports la Roland Garros 2019: „Am văzut jucătoare precum Kerber, Kvitova și Halep de la momentele în care abia prindeau gustul victoriilor. Am cu adevărat o simpatie deosebită pentru aceste trei jucătoare, pentru că simt că le-am urmărit și am crescut odată cu ele”

„Obișnuiam să am o slujbă cum trebuie (n.r. zâmbește). Lucram ca IT-ist. Era multă rutină, redundanță. Așa că, la momentul respectiv, iubitul m-a întrebat: dacă nu ar exista nicio discuție legată de bani, ce ai face? Răspunsul meu a fost: nu știu, probabil aș scrie despre sport. Așa că m-am pus pe studiat și am devenit jurnalist. Am început să urmăresc circuitul WTA îndeaproape din 2013 – acela a fost primul meu sezon complet. Acum, sunt la al șaselea meu an pe circuit, așa că am văzut jucătoare precum Kerber, Kvitova și Halep de la momentele în care abia prindeau gustul victoriilor. Am cu adevărat o simpatie deosebită pentru aceste trei jucătoare, pentru că simt că le-am urmărit și am crescut odată cu ele, de la startul carierei mele de jurnalistă.

Habar n-am dacă ele m-ar recunoaște dacă ne-am întâlni, undeva, întâmplător, sau dacă au cea mai vagă idee cine sunt. Dar, încerc, mai ales dacă vin după o înfrângere dureroasă, să scot măcar ceva pozitiv de la ele”, spune Ros Satar pentru ProSport.

Cea mai dragă amintire a mea cu Simona…

„… vine de la Madrid, din urmă cu câțiva ani.

M-am împrietenit cu unul dintre reporterii români de la DigiSport și am pus un pariu. Cine avea cei mai mulți oameni rămași pe tablou după primele tururi trebuia să dea o bere. La finalul unei conferințe de presă, i-am spus Simonei că trebuie să îi spună lui că îmi datorează o bere, pentru că sunt trei români rămași în competiție, iar toți britanicii au pierdut în primul tur. Ea a zis – ok. Nu mi-am dat seama pe moment, dar după ce și-a făcut interviul pentru televiziunea din România, am aflat ulterior că a venit la centrul de presă să mă caute, să îmi cumpere o bere. Alex, de la WTA, m-a și întrebat apoi: unde te-ai dus, Simona te căuta să-ți dea o bere?! Eu nu înțelegeam.

A doua zi, cred că tocmai câștigase meciul din sferturi, Simona a cumpărat o navetă de bere (n.r. – în limba engleză, a crate of beer denumește o ladă cu 24 de cutii sau sticle de bere) pentru toți jurnaliștii. Deci, a doua zi, ea a venit cu bere pentru toată lumea! Și cred că asta vorbește de la sine despre caracterul ei, despre faptul că face un astfel de gest pentru un grup de oameni pe care nu-i cunoaște”, spune Ros Satar.

  • Meciul Simona Halep – Iga Swiatek încide programul zilei de luni, 3 iunie, pe centralul Phillipe Chatrier.
  • Ziua de luni, cea în care Rafael Nadal aniversează împlinirea vârstei de 33 de ani, programează următoarele meciuri pe Central: de la ora 12:00, Ashleigh Barty (#8) – Sofia Kenin, urmat de Novak Djokovic (#1) – Jan Lennard Struff, urmat de Dominic Thiem (#4) – Gael Monfils (#14) și Simona Halep (#1) – Iga Swiatek.
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…