CULISE | Miki a răspuns cu aceeaşi monedă! Motivul pentru care Buzărnescu a refuzat echipa de Fed Cup a României

7 feb 2018 65656 afişări Tenis
CULISE | Miki a răspuns cu aceeaşi monedă! Motivul pentru care Buzărnescu a refuzat echipa de Fed Cup a României

Mihaela Buzărnescu a primit solicitarea de a se prezenta la Cluj-Napoca pentru meciul de Fed Cup împotriva Canadei (10-11 februarie), dar jucătoarea din România a declinat invitaţia. Mihaela a luat în vedere interesul personal, dar nu este de condamnat, deoarece oficialii FR de tenis i-au întors şi ei spatele atunci când sportiva de 29 de ani avea mai mare nevoie.

Buzărnescu a refuzat echipa de Fed Cup, preferând să atace calificările de la Doha în acest weekend

Mihaela Buzărnescu i-a dezvăluit reporterului ProSport că a preferat să meargă la Doha în acest weekend, pentru a juca în calificările turneului de categorie Premier 5. Asta după ce, în cadrul unui interviu acordat ziarului Adevărul în luna ianuarie, jucătoarea de tenis se declara foarte entuziasmată că a fost chemată să evolueze sub culorile echipei naţionale în Fed Cup. Ce a făcut-o pe Mihaela să se răzgândească? Ea şi-a reanalizat priorităţile şi a ajuns la concluzia că, aflată la vârsta maturităţii în tenis, e mai bine să joace pentru bani şi puncte decât pentru România. Asta şi din cauză că şefii tenisului românesc nu au sprijinit-o absolut deloc atunci când se afla la pământ.

FR de Tenis i-a întors spatele Mihaelei în 2017: "Sigur că am fost dezamăgită..."

Revenită în circuit anul trecut, după mai multe accidentări teribile, Buzărnescu a început să câştige ca prin minune turnee în circuitul ITF. Avea totuşi nevoie de o mână de ajutor pentru a face saltul în top, însă FR de tenis nu i-a întins nici măcar un deget. Ea a solicitat un wild card la turneul de la Bucureşti, dar a primit un răspuns negativ, deşi făcuse multe sacrificii pentru sportul alb: "Sigur că am fost dezamăgită... Într-adevăr, a fost o situaţie delicată... Eram bucuroasă dacă jucam la Bucureşti, dar până la urmă am reuşit să ajung pe tabloul principal al altor turnee WTA. Tot răul spre bine!", şi-a exprimat "Miki" dezamăgirea într-un interviu pentru ProSport, după intrarea în Top 100 mondial.

Mihaela a devenit prin forţe proprii o jucătoare de Top 50 WTA, dar are nevoie de puncte pentru a se menţine în vârful ierarhiei mondiale. Ţinând cont că FRT nu îi datorează nimic - ba dimpotrivă, iar în Fed Cup nu se oferă astfel de recompense, Buzărnescu a preferat să forţeze calificarea pe tabloul principal de la Doha. Privită din orice unghi, decizia Mihaelei Buzărnescu este cât se poate de logică.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.