Criticată dur, Elise Mertens se apără după controversatul time-out din finala de la Doha: "Aveam nevoie neapărat!". Cum a explicat momentul-cheie al meciului cu Simona Halep

18 feb 2019 11932 afişări Tenis
Criticată dur, Elise Mertens se apără după controversatul time-out din finala de la Doha: "Aveam nevoie neapărat!". Cum a explicat momentul-cheie al meciului cu Simona Halep

Elise Mertens (Belgia, 16 WTA) a reacţionat după valul de critici care s-a abătut asupra sa ca urmare a time-out-ului medical viclean solicitat în setul doi al finalei de la Doha. Condusă în acel moment de Simona Halep, cu 6-3 şi 2-0, belgianca a reuşit să întoarcă soarta partidei după ce a revenit de la vestiar. Acum, sportiva din Belgia se apără.

La două zile după meciul de la Doha, Elise Mertens a vorbit despre episodul care i-a atras un val de critici din partea fanilor tenisului."Mi s-a blocat spatele puţin. După ce ai jucat atât de multe meciuri, se poate întâmpla. Aşa că aveam nevoie neapărat de fizioterapeut pe teren. M-a ajutat să mă mişc mai bine. Din acel moment, am încercat să nu mă mai gândesc la spatele blocat, ci să intru în joc şi să mă concentrez pe puncte", a spus Mertens, conform ziare.com.

Pauza solicitată de Elise Mertens a fost interpretată de multă lume drept una menită special s-o scoată din ritm pe Simona Halep, care juca excelent în acele momente. Criticată dur şi din România, Mertens s-a apărut, dar Halep a spus că nu dă vina pe acel moment de întrerupere pentru eşecul din finala turneului qatarez.

"Nu pot să judec un astfel de moment şi nici să dau vina pe aşa ceva. Dacă a făcut-o fără niciun motiv, e treaba ei. Eu trebuia să stau concentrată. Nici nu mă gândesc la acest lucru. Mă gândesc doar că la final am fost obosită şi nu am mai avut benzină", a spus Halep.

"În mod evident a fost o prefăcătorie, nu avea nimic la spate aşa cum pretindea. A venit de la vestiar foarte repede şi a jucat foarte bine după aceea. Astfel de momente trebuie gestionate în tenis. Simona nu a reuşit să revină după acea întrerupere", a spus CTP, după finala de la Doha.

Simona Halep a fost învinsă de Elise Mertens în finala de Doha, scor 3-6, 6-4, 6-3.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.