Corespondenţă de la Roland Garros. Drumul lui Mergea de la Polul Nord la Polul Sud. Cum a ajuns românul de la crispare, la relaxare

28 mai 2014 2451 afişări Tenis
Corespondenţă de la Roland Garros. Drumul lui Mergea de la Polul Nord la Polul Sud. Cum a ajuns românul de la crispare, la relaxare

  • Florin Mergea şi-a egalat cea mai bună performanţă la Roland Garros, după ce s-a calificat alături de Marin Draganja (Croaţia) în turul secund al turneului de dublu. Perechea româno-croată a câştigat cu 7-6, 6-3 în faţa favoriţilor numărul 8, polonezii Matkowski / Fyrstenberg,
  • Coechipierul românului s-a trezit înainte de meci că nu are tricoul la el, astfel că a plecat rapid la cumpărături pentru a avea cu ce să intre pe teren

Florin Mergea (29 ani) a obţinut una dintre cele mai importante succese din carieră într-un context extrem de bizar. Tocmai se despărţise de partenerul cu care a început sezonul, Oliver Marach (Austria), a ajuns la Paris cu un coechipier mai tânăr cu şase ani de cât el, Marin Draganja, cu care mai jucase doar un Challenger, iar pe deasupra a intrat pe teren şi cu mari emoţii. Nu neapărat pentru că i-ar fi speriat adversarii din primul tur, polonezii Fyrstenberg şi Matkowski, ci pentru că jucătorul croat îşi uitase tricoul în bagaj la hotel. Cu câteva minute înainte de a începe partida, Draganja a constatat că nu are cu ce să se echipeze, motiv pentru care a dat  fuga la un "butic", de unde şi-a procurat un tricou cu însemnele Roland Garros.

Pe cât de zbuciumată a fost intrarea perechii româno-croate pe teren, pe atât de sigură a fost prestaţia în dreptunghiul cărămiziu de pe terenul numărul 10. Loburi, lovituri de mare fineţe dar şi în forţă, crosuri, reacţii la fileu, Mergea şi Dragnaja au avut toată "gama" în bagajul cu care s-au prezentat la meci. Astfel, după numai o oră şi câteva minute, cei doi au furnizat una dintre marile suprize ale turneului de dublu, în primul tur: 7-6, 6-3, motiv pentru Draganja să despacheteze bagajul. Croatul îl făcuse pentru a pleca de la Paris.

Florin Mergea este susţinut la Paris de soţia lui Daiana, dar şi de câţiva prieteni

Dincolo de jocul foarte plăcut ochiului pe care l-au etalat cei doi jucători, Mergea şi Draganja au arătat ca o echipă. Se spune că într-un parteneriat de dublu, esenţială este relaţia din afara terenului  Jucătorul român s-a simţit miercuri ca niciodată înaintea unui meci, foarte relaxat, stare pe care i-a transmis-o coechipierul său de 23 de ani. "Cu el am reuşit să fiu relaxat, atât pe teren, cât şi în afara terenului şi asta s-a şi văzut. Am obţinut o victorie mare, dar polonezii au avut şi puncte slabe pe care putem să le speculăm de fiecare dată când vom juca cu ei", a declarat Florin Mergea după joc. Marin Draganja este tipul de partener total opus lui Oliver Marach, cel alături de care a jucat până nu demult: "Îmi spunea ce să fac până şi în afara terenului, inclusiv la ce oră să mă culc. Aparent eram OK, am început bine, dar nu ne înţelegeam bine în afara terenului. Diferenţa între Marach şi Draganja este imensă, am plecat de la Polul Nord şi am ajuns la Polul Sud".

Tenismenul român este foarte încântat de noul său parteneriat şi speră să-l continue multă vreme, chiar dacă discuţiile în momentul de faţă sunt pentru o colaborare până la Wimbledon, inclusiv. "Vreau să am un partener stabil cu care să merg mai departe, să urcăm împreună", a comentat Mergea, care şi-a egalat cea mai bună performanţă la Roland Garros. Românul nu se gândeşte însă să se oprească aici, ci vrea o îmbunătăţire a rezultatului. Avertizează însă că partida cu Gabashvili / Kukushkin nu este deloc simplă, ci va fi nevoie de o altă abordare. 

Florin Mergea despre Cupa Davis

"Lucrurile au fost simple întotdeauna. Am vorbit cu Gabi Trifu, cu Andrei Pavel, eu sunt dispus să vin la Cupa Davis. Vreau să joc şi cred că mi-am câştigat locul acolo"

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.