Colac de salvare!** Cu genunchiul făcut praf, Dulgheru a găsit sprijin la Rafa!

Colac de salvare!** Cu genunchiul făcut praf, Dulgheru a găsit sprijin la Rafa!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Un coșmar! Așa își explică Alexandra Dulgheru (22 ani) perioada pe care o traversează de aproximativ un an. Cu genunchiul stâng făcut praf, tânăra jucătoare a căutat colacul de salvare pentru a pune stop durerilor care o chinuiesc. Și l-a găsit la … Rafael Nadal!

Imediat după turneul de la Indian Wells, unde a fost nevoită să abandoneze în primul tur, Alexandra Dulgheru a decis să pună punct pentru moment activității sportive. Ea a retrogradat de la o săptămână la alta, în 2012, în ierarhia mondială și nimeni nu a înțeles ce se întâmplă cu jucătoarea care ajunsese până pe locul 26 WTA în numai doi ani. Explicația a venit imediat după ce am întâlnit-o pe Alexandra Dulgheru la Centrul Național de Tenis. În locul unei rachete, tânăra jucătoare ținea într-o mână o cârjă, cu ajutorul căreia se deplasează în aceste zile. Ea a suferit o intervenție chirurgicală imediat după turneul american, după ce doctorii i-au spus că are tendonul rupt la genunchiul stâng.

Injecțiile cu plasmă au amânat operația

„De o lună fac recuperare la o clinică din Pipera și stau cam șase ore pe zi acolo, plus orele de fitness de după. Am început să mă mișc de puțin timp, merg cu o cârjă pe stradă, sunt mulțumită de recuperare până acum, dar ce se va întâmpla în viitor nu pot să vă spun, nu știu exact, câteva luni trebuie să stau sigur. Acum trebuie să aștept decizia doctorului, să-mi spună când pot să revin pe teren, să încep ușor, să țin racheta în mână”, ne spune Alexandra Dulgheru.

Jucătoarea are probleme medicale de aproximativ patru ani, însă starea ei s-a agravat în ultimele luni. Pentru o vreme, Alexandra a făcut injecții cu plasmă în genunchi, însă tratamentul n-a avut darul decât să-i stăvilească durerile pe moment, nu să o și vindece. „La Indian Wells am făcut un RMN și a ieșit că am ruptură la tendonul stâng. Am crezut că e normal, nu mi-am dat seama pe moment ce a vrut să zică doctorul. Mi s-a spus însă că la ce probleme am, trebuie să mă opresc neapărat. Eu am întrebat cât, un turneu-două, dar mi-a transmis că mai mult”, continuă Dulgheru.

N-a mai vrut experiențe și s-a dus direct la Rafa

Aflată la cea mai grea încercare din carieră din cauza genunchiului, Alexandra Dulgheru a decis să ia legătura cu marele Rafael Nadal. „Când am pățit asta, m-am gândit la ce doctor să mă duc. Și știu că Rafa are de mult timp probleme la genunchi. M-am gândit: dacă mă duc, totuși, să fac o treabă, nu vreau să mai am experiențe, să pierd timpul căutând diverși medici care nu știu dacă mă fac bine. Măcar mă duc la cineva care e bun. Iar dacă doctorul lui Rafa nu e bun, atunci cine? Rafa a fost foarte amabil și a stat de vorbă cu mine. Și el a avut aceleași simptome, astfel că m-a îndrumat către doctorul lui”, ne povestește Alexandra Dulgheru.

Marele of, Jocurile Olimpice

La numai o zi după ce a ajuns în Spania, românca a fost deja pe masa de operație. „Am vorbit cu medicul lui Nadal, un doctor foarte bun și cumsecade. M-a luat deoparte și mi-a întrebat: «Alexandra, care sunt opțiunile tale? Ce vrei să faci?». I-am răspuns că importantă e doar sănătatea, nu mă interesează puncte, clasament. Mi-a spus că trebuie să-l operăm direct, așa am șanse mai mari de vindecare decât cu injecțiile. A doua zi eram în sala de operație. M-am chinuit primele două săptămâni destul de mult, pentru că nu puteam să merg, orice mișcare vroiam să fac, trebuia să mă ajute cineva. Nici la duș nu puteam să mă duc, nu puteam să îndoi genunchii, dar ușor-ușor am început să stau pe piciorul ăsta”, răsuflă acum mai ușurată Alexandra. Pe suflet i-a rămas un mare of, Jocurile Olimpice de la Londra. „Era un sezon destul de important pentru mine, este an olimpic și din păcate nu pot să particip. Pentru noi, Jocurile Olimpice nu sunt la fel de importante ca pentru atleți, dar totuși este o competiție care se desfășoară la patru ani”. Se consolează însă cu ideea că va scăpa de dureri și nu se va mai chinui pe terenul de tenis.

România, cu șapte fete în prima sută

Din punct de vedere numeric, niciodată România nu a stat mai bine în ierarhia mondială ca în această perioadă. Șapte reprezentante sunt în prima sută mondială, iar patru au șanse mari de a merge la Jocurile Olimpice. Monica Niculescu, Sorana Cîrstea și Simona Halep sunt în mare proporție calificate, fiind în Top 50. De asemenea, Irina Begu este în cărți pentru Londra, însă trebuie să regăsească în Top 54 după Roland Garros.

Monica Niculescu (24 ani)

ªlocul 30 în WTA
ªcea mai bună poziție ocupată: 28
ªtitluri câștigate: 0
ªturnee jucate în acest an: 10
ªcele mai bune performanțe în 2012: turul 3 la Australian Open, sferturi (Doha)
ªbani câștigați din tenis în acest an: 237.778 dolari

Sorana Cîrstea (22 ani)

ªlocul 40 în WTA
ªcea mai bună poziție ocupată: 23
titluri câștigate: 1
ªturnee jucate în acest an: 10
ªcele mai bune performanțe în 2012: turul 3 la Australian Open, semifinale (Pattaya și Barcelona)
ªbani câștigați din tenis în acest an: 129.337 dolari

Simona Halep (20 ani)

ªlocul 47 în WTA
ªcea mai bună poziție ocupată: 40
ªtitluri câștigate: 0
ªturnee jucate în acest an: 10
ªcele mai bune performanțe în 2012: semifinale (Fes), turul 3 (Miami și Indian Wells)
ªbani câștigați din tenis în acest an: 143.239 dolari

Irina Begu (21 ani)

ª locul 56
în WTA
ªcea mai bună poziție ocupată: 38
ªtitluri câștigate: 0
ªturnee jucate în acest an: 7
ªcele mai bune performanțe în 2012: semifinale (Acapulco)
ªbani câștigați din tenis în acest an: 113.802 dolari

Alexandra Cadanțu (22 ani)

ªlocul 74 în WTA
ªcea mai bună poziție
ocupată: 74
ªtitluri câștigate: 0
ªturnee jucate
în acest an: 9
ªcele mai bune performanțe în 2012: finală (Monterrey)
ªbani câștigați din tenis în acest an: 58.027 dolari

Edina Gallovits (27 ani)

ªlocul 87 în WTA
ªcea mai bună poziție
ocupată: 54
ªfinale câștigate: 0
ªturnee jucate
în acest an: 8
ªcele mai bune performanțe în 2012: semifinale (Bogota), finale ITF (Pelham și Dothan)
ªbani câștigați din tenis în acest an: 27.118 dolari

Alexandra Dulgheru (22 ani)

ªlocul 89
în WTA
ªcea mai bună poziție ocupată: 26
ªfinale câștigate: 2
ªturnee jucate în acest an: 8
ªcele mai bune performanțe în 2012: titlu ITF (Cali)
ªbani câștigați din tenis în acest an: 72.539 dolari

Clasamentul înghețat

Tenismena a retrogradat până pe locul 89 în ierarhia WTA, dar a decis să-și înghețe clasamentul într-un moment în care se regăsea pe poziția a 57-a. „L-am înghețat preventiv, la Indian Wells. Am vorbit cu cei de la WTA și au acceptat imediat. Sper să revin repede, dar nu știu când voi fi aptă, așa că am recurs la această măsură”, susține jucătoarea.

Ar proiecta o arenă de fotbal

Alexandra Dulgheru pare tentată să joace tenis la cel mai înalt nivel doar până la 30 de ani. Apoi, n-ar fi exclus să facă o schimbare radicală din punct de vedere al profesiei.

„Poate că nu vă dați seama, dar efortul fizic este enorm. Mai ales la fete, corpul se uzează mai repede. Nu cred că voi juca tenis și după 30 de ani”, spune Alexandra Dulgheru. Jucătoarea este pasionată de desen și n-ar fi exclus să intre în rândul arhitecților după ce va abandona activitatea sportivă. „Când eram mică, nu eram hotărâtă ce să aleg, am oscilat între tenis și arhitectură. În niciun caz nu aș vrea să fiu antrenor de tenis după ce voi agăța racheta în cui, pentru că astfel ar însemna să fiu permanent pe teren și nu mai vreau. Uite, suntem lângă Arena Națională, sincer mi-ar plăcea să proiectez și eu așa ceva», încheie Alexandra.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ion Țiriac a plătit un preț obscen și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale
Ion Țiriac a plătit un preț obscen și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz!…
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Oana Roman suferă din nou. Tragedie infinită, după ce şi-a pierdut mama: Să sărbătorești în Ceruri
Oana Roman suferă din nou. Tragedie infinită, după ce şi-a pierdut mama: Să sărbătorești în Ceruri
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen