Caz unic în istoria tenisului! Toţi au acuzat-o pe faţă de blat: a condus cu 5-0 şi 40-0. Ce a urmat e demn de Cartea Recordurilor

11 dec 2015 16326 afişări Tenis
Caz unic în istoria tenisului! Toţi au acuzat-o pe faţă de blat: a condus cu 5-0 şi 40-0. Ce a urmat e demn de Cartea Recordurilor

În perioada în care Asociaţia Tenisului Feminin (WTA) acordă diferite distincţii jucătoarelor din circuit, o partidă demnă de premiul pentru "cel mai nebun meci al anului" s-a consumat miercuri în cadrul unui turneu Futures.

A ratat 8 mingi de meci

Jucătoarea portugheză Ines Murta (908 WTA) a pierdut incredibil în cadrul optimilor de la Lagos (Nigeria), competiţie dotată cu 25.000 de dolari, după ce a condus-o cu scorul de 6-2, 3-6, 5-0 şi 40-0 pe indianca Prarthana Thombare (589 WTA). Scenariul meciului pare unul SF, mai ales că portugheza în vârstă de 18 ani a ratat şi 8 mingi de meci, recunoscându-se învinsă după două ore şi 20 de minute de joc, scor 6-2, 3-6, 6-7(2). Chiar dacă în tenis s-au mai văzut răsturnări de scor de la 5-0, faptul că Murta a avut şi un avantaj de 40-0, echivalent cu trei mingi consecutive de meci, este de-a dreptul ieşit din comun. Mai mult, Ines a condus şi cu 40-15 la 5-3, pe propriul serviciu, însemnând alte două mingi consecutive de meci irosite!


Ines Murta (foto) a pierdut meciul cu Prarthana Thombare duă ce a ratat mingi de meci în trei game-uri din decisiv: trei mingi de meci la 5-0 pe serviciul advers, patru mingi de meci la 5-3 pe propriul serviciu şi o minge de meci la 5-4 pe serviciul advers.

Acuzată de blat

Mai mulţi fani au acuzat-o pe Ines Murta, pe tennisforum,com, că ar fi trântit meciul, căderea sportivei fiind inadmisibilă. Ei au fost însă contrazişi de alte voci, care spun că este imposibil să truchezi un meci ratând 8 mingi de partidă. Înfrângerea cel puţin dubioasă a portughezei poate fi pusă şi pe seama tinereţii, chiar dacă ea a mai cedase doar un meci în 2015 după ce a câştigat primul set: 6-3, 3-6, 3-6 cu Sun Liu (China, 425 WTA), la începutul anului. Nu cu mult timp în urmă, Ines Murta a înfruntat o sportivă din România, pe Cristina Adamescu, ocupanta locului 646 WTA. Cristina nu a lăsat însă loc de dramatism, trecând de portugheză cu 6-3, 6-3, în primul tur la Casablanca, pe 9 noiembrie.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.