Când tenisul este nedrept. Halep a pierdut finala cu Svitolina de la Roma după ce s-a accidentat la gleznă! Simona defila atunci când a călcat greșit

Când tenisul este nedrept. Halep a pierdut finala cu Svitolina de la Roma după ce s-a accidentat la gleznă! Simona defila atunci când a călcat greșit
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (4 WTA) a pierdut duminică finala turneului Premier 5 de la Roma, scor 6-4, 5-7, 1-6 în fața Elinei Svitolina (Ucraina, 11 WTA).

Simona Halep este învinsă de Elina Svitolina la Roma, după o finală nedreaptă, scor 6-4, 5-7, 1-6! Halep ratează al 16-lea titlu al carierei din cauza unui ghinion teribil, ținând cont că sportiva noastră nu a mai putut să evolueze la nivelul ei obișnuit după ce s-a accidentat într-un moment în care controla partida. Simona a călcat greșit la 5-2 în prima manșă, apoi s-a chinuit să mențină ritmul, dar nu i-a mai putut face față Elinei, jucătoare care ajunge la 8 trofee în circuitul WTA!

Halep își încheie seria fabuloasă de 10 victorii consecutive, lucru care părea greu de crezut atunci când eleva lui Darren Cahill făcea spectacol în primul set al finalei cu Svitolina. Constănțeanca avea 5-2 și servea pentru set, însă a călcat strâmb din cauza suprafeței proaste de la Roma, criticată și de Novak Djokovic în această săptămână. Incidentul a speriat-o teribil pe Simona, fapt pentru care nici nu a mai forțat, cedând rapid următoarele două game-uri. Totuși, a 4-a jucătoare a lumii a revenit foarte motivată după o discuție cu Darren Cahill, câștigând setul cu 6-4.

Simona a cerut să fie bandajată la gleznă în setul al doilea, unul în care Elina a avut inițiativa. Ucraineanca a profitat de faptul că Halep se deplasează greu și a câștigat actul în prelungiri, cu 7-5, în ciuda faptului că românca se afla pe val, revenind de la 3-5 la 5-5. În decisiv s-au năruit toate speranțele, pentru că Simona renunța la mingi pe care le-ar fi ajuns fără probleme la antrenamente. Svitolina a dominat, și-a adjudecat 7 game-uri la rând, în timp ce Halep, chiar dacă nu a mai pus probleme, le-a mai oferit spectatorilor un game frumos de rămas bun: 6-4, 5-7, 1-6.

„În primul rând, îmi pare rău că nu am mai putut să joc un tenis bun în setul al treilea. Trebuie să o felicit pe Elina Svitolina pentru titlul de aici, dar și pentru sezonul foarte bun reușit până acum. Eu vreau să mulțumesc echipei mele, pentru tot sprijinul. De asemenea, le mulțumesc spectatorilor care au venit să ne susțină astăzi. Sunt dezamăgită că am pierdut, dar sper ca în viitor să mai ajung în finala de la Roma și să câștig trofeul. Ne vedem la anul!”, a declarat Halep la ceremonia de premiere.


16:11 Halep – Svitolina 6-4, 5-7, 1-5! Simona câștigă în sfârșit un game, reușind al 3-lea as de astăzi. La serviciu urmează însă Elina Svitolina.


16:08 Al 16-lea titlu al carierei este tot mai departe pentru Simona, care are nevoie de un miracol pentru a mai reveni în această finală. Elina salvează o minge de break, îi intră și primul serviciu și se duce la 5-0!


16:05 Halep este descumpănită în aceste momente, nu mai poate ține pasul cu Svitolina din punct de vedere fizic, iar ucraineanca face 4-0!


16:01 Svitolina câștigă 5 game-uri la rând și se desprinde la 3-0 în decisiv! Halep și-a pierdut consistența și nu mai arată nimic în afară de câteva sclipiri.


15:57 Coșmarul continuă, iar Simona își pierde încă o dată serviciul, de această dată la 0! Elina are 2-0 în setul decisiv și urmează la serviciu.


15:54 Halep – Svitolina 6-4, 5-7, 0-1! Ucraineanca închide game-ul, profitând de faptul că Simona nu se mai poate așeza corect pe lovituri.


15:47 Halep cedează setul secund cu 7-5! Simona nu mai rezistă, se grăbește, iar Elina face break-ul la 15! Incredibil unde s-a ajuns după ce sportiva noastră a suferit ghinionul din primul set: Halep defila și conducea cu 5-2 atunci când a călcat greșit, apoi meciul s-a complicat tare!


15:45 Svitolina servește și ea impecabil și își asigură tie-break-ul: 6-4, 5-6!


15:40 Simona găsește un ritm ridicat într-un moment foarte important, în care servește pentru a rămâne în set! O face bine și egalează la 5 în actul secund, după un atac expediat în fileu de Elina!


15:31 Halep – Svitolina 6-4, 4-5! Atunci când pare că se află la pământ, Simona vine de nicăieri cu un tenis de pe altă planetă! Și face rebreak-ul, reușind un pasing excelent. Din păcate, durerile continuă, iar Halep este bandajată la gleznă de fizioterapeut.


15:25 Se prăbușește jocul Simonei în actul secund! Românca face un game catastrofal și își cedează serviciul, astfel că Elina servește pentru a egala la seturi, la scorul de 5-3.


15:20 Halep – Svitolina 6-4, 3-4! Ucraineanca își câștigă serviciu, după un aut foarte mic al Simonei. Constănțeanca solicită intervenția lui Darren, iar australianul îi transmite să nu se mai gândească la greșelile din urmă. În tot acest timp, Svitolina este consultată și ea de medicul turneului.


15:15 Simona rezistă eroic, Elina nu poate sparge defensiva româncei, iar românca egalează la 3 în setul al doilea!!! Svitolina urmează la serviciu.


15:11 Halep – Svitolina 6-4, 2-3! Outsidera a condus cu 3-1, dar Simona recuperează break-ul după un retur solid!


15:02 Svitolina are mai multe oprtunități în condițiile în care Halep se deplasează mult mai greu, iar ucraineanca preia inițiativa și întoarce scorul în setul secund: 2-1!


14:58 Halep – Svitolina 6-4, 1-0! Românca este în continuare superioară și începe cu break setul secund, după un rever de clasă mondială, trimis cu multă putere în lungul liniei


14:52 SEEET câștigat de Simona Halep, scor 6-4! Sportiva noastră strânge din dinți și își face serviciul la 0, în ciuda faptului că simte dureri la gleznă. Imediat, Simona solicită intervenția medicului.


14:44 Ghinion teribil pentru Halep, când totul mergea perfect: Simona face entorsă după ce calcă strâmb, iar Elina câștigă două game-uri la rând: 5-4!


14:40 Simona joacă perfect în continuare, cu multă încredere și reușește dublu break-ul pentru 5-2! Halep pierde doar 5 puncte pe propriul serviciu până acum și o scoate din minți pe Svitolina, care își cheamă antrenorul pe teren.


14:36 Halep – Svitolina 4-2! Mingile foarte lungi ale Simonei o pun în mare încurcătură pe Elina, iar românca se desprinde pentru prima oară la două game-uri!


14:30 Breeeak! Halep sparge gheața și reușește primul break al partidei, scor 3-2, după un rever în cros al Svitolinei ce iese în aut!


14:27 Simona rămâne concentrată pe propriul serviciu, construiește bine punctele și egalează la 2.


14:23 Halep – Svitolina 1-2! Simona a irosit încă două șanse de a câștiga pe serviciul adversarei, din cauza unor erori neforțate. Halep caută să fie agresivă, iar Elina estea cea care greșește mai puțin.


14:16 Halep intră în teren și egalează la 1, după un atac letal de forehand,


14:13 Svitolina își face serviciul și câștigă primul game al finalei: 1-0! Halep a variat bine mingile în acest prim game, dar ucraineanca a scăpat cu bine după ce a salvat o minge de break.


14:00 Gladiatoarea Simona a intrat în arenă! Avem parte de condiții diferite la Roma față de ziua de ieri, acum este soare și o vreme perfectă pentru tenis.


13:45 Jucătoarea care peste puțin timp ar putea fi regină la Roma s-a antrenat pe central. Aflat la câțiva metri în spate, antrenorul Darren Cahill a urmărit cu o privire isteață de cangur australian fiecare mișcare a Simonei Halep.


13:25 După ce Halep a dezvăluit că citește cărți de psihologie, userul „Jo Rowling” îi sugerează Simonei să se apuce să și scrie una. Cu siguranță că sportiva ar avea inspirație, iar cel mai indicat titlu ar fi „Arta despărțirii de antrenor prin SMS”. Halep e renumită după ce și-a concediat prin această metodă foștii antrenori Andrei Mlendea și Wim Fissette.


13:10 Dacă bate astăzi, Simona Halep devine prima jucătoare din România care câștigă turneul de la Roma! Virginia Ruzici, managerul Simonei, a jucat finala de două ori, însă a pierdut de fiecare dată: 5-7, 5-7 cu Regina Marsikova din Cehoslovacia, în anul 1978, și 7-5, 2-6, 2-6 în fața americancei Chris Evert (1980).


12:45 O opinie pertinentă pe care cititorul nostru „Cipri” a postat-o în secțiunea de comentarii: „Ca de obicei, în meciurile fetelor se poate întâmpla orice, mai ales în finală. Simona e pe val, cu o încredere mare, pe care și-a construit-o victorie cu victorie, revenire cu revenire. Dincolo de aceste victorii, relația ei cu Darren e și mai puternică acum și intervențiile australianului în timpul meciurilor reușesc să îi dea acel imbold de care are nevoie pentru a schimba ceva ce nu merge. În ceea ce o privește pe Svitolina, se vede mâna lui Justine. Ascensiunea ei era previzibilă încă de anul trecut, dar Simo e favorită dacă își face jocul… Cu o victorie aici, Simona se aproapie la mai puțin de 1.000 de puncte de Kerber”.


12:30 Probabil că vă întrebați care este secretul din spatele succesului obținut de Simona în această perioadă. Sportiva a dezvăluit o combinație nebună la care recurge între meciurile oficiale: cărți de psihologie, filme turcești și ciocolată.


12:15 Ciao a tutti! Sunteți pregătiți pentru finala de la Roma? O finală al cărei scor este greu de pronosticat, pentru că se întâlnesc două sportive valoroase, însă ne bucurăm că Simona este încrezătoare, așa cum ne-a obișnuit în ultima vreme. Cum reușește? Aflăm dintr-o declarație foarte interesantă făcută de Halep înaintea meciului cu Svitolina: „Sunt cu adevărat mândră de faptul că pot schimba lucrurile față de anul trecut. Atunci am venit aici foarte supărată că trebuia să joc din nou și am primit o lecție bună. În acest an, am spus că trebuie să joc până la sfârșit, am fost mai motivată. E un sentiment grozav că pot câștiga în continuare și că sunt în finală, firește că vreau să câștig!”. Eu sunt Alex Tăcină și vă invit să comentați împreună cu mine marele eveniment de la Roma.


Halep se află față în față cu istoria, jucătoarea antrenată de Darren Cahill disputând duminică a 24-a finală a carierei! Simona poate cuceri al 16-lea titlu WTA și al doilea consecutiv în circuit, iar șansele sunt de partea ei! Simona a ajuns la o serie fantastică de 10 victorii la rând, toate reușite pe zgură, însă în ultimul act de la Roma trebuie să treacă de cea mai dificilă adversară pe care o întâlnește în ultimele două săptămâni. Elina Svitolina, sportivă care bate la porțile Top 10 WTA, a câștigat trei turnee în acest sezon (Taipei, Dubai și Istanbul), în timp ce Simona Halep se mândrește cu un singur titlu, însă mult mai valoros, cel de la Madrid.

Simona și Elina s-au mai confruntat de două ori până în prezent, iar sportiva noastră s-a impus de fiecare dată: 6-1, 6-1 în grupele Turneului Campioanelor de la Sofia, respectiv 6-3, 7-5 în grupa Europa/Africa din Fed Cup. Evident că meciul de la Roma este cel mai important de până acum, câștigătoarea urmând să primească un premiu în valoare de 461.355 de euro, dar și 900 de puncte WTA. Astfel, în cazul în care cucerește Internaționalele Italiei, Simona urcă pe locul 3 WTA, după 9 luni de așteptare, și devine cap de serie numărul 2 la Roland Garros. Duelul dintre Halep și Svitolina va fi transmis live de Digisport 2.

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele