Când argumentul maturităţii e mai presus decât adrenalina, frenezia şi nebunia vârstei. Cronica meciului în urma căruia Begu şi Mitu s-au calificat în finala probei de dublu la BRD Open

21 iul 2018 941 afişări Tenis
Când argumentul maturităţii e mai presus decât adrenalina, frenezia şi nebunia vârstei. Cronica meciului în urma căruia Begu şi Mitu s-au calificat în finala probei de dublu la BRD Open

JJaqueline Cristian şi Gabriela Ruse au fost la câteva lovituri să se califice în finala probei de dublu de la Bucureşti. Au pierdut în faţa cuplului Begu/ Mitu, scor 4-6; 6-3; 6-10. Totuşi, ele rămân cu sentimentul că se poate şi au potenţialul să devină următoarele sportive de succes ale tenisului românesc.

Meciul a început sub nota emoţiei pentru cele două tinere. Rachetele le tremurau la serviciu, iar returul părea de două ori mai dificil, când au realizat că viitorul lor depinde de o lovitură. Debutul a fost unul dificil. Pentru prima dată au avut un public care nu le-au susţinut în totalitate. Au greşit mult şi nu au ştiut ce să facă. După fiecare greşeală întrebau cu privirea staff-ul: ”Acum ce facem?”. Au pierdut prima parte. Experienţa a făcut diferenţa, la liminită, dar a făcut-o.

S-au întrecut pe ele în partea a doua. Au fost conduse cu 3-0, dar, surprinzător, au fost capabile să revină. Nu au mai avut nimic de pierdut. Au riscat, au ascultat sfaturile antrenorului şi au revenit. Când nimeni nu se aştepta s-au ridicat, au întors şi şi-au adjudecat setul 2.

În decisiv totul s-a năruit ca un castel de nisip. Presiunea şi lipsa meciurilor de asemenea anvergură şi-au spus cuvântul. Început greu, greşeli neforţate, ezitări. Gabriela şi Jaqueline nu au avut maturitatea vârstei să realizeze performanţa carierei. Însă, la 20 de ani au învăţat multe şi se vor mai întâlni cu astfel de şanse. De acum nu vor mai avea teama surprizei în competiţiile mari. Vor putea să managerieze altfel multitudinea de trăiri din teren.  

Le-am respectat prea mult” a concluzionat Cristian după prima semifinală WTA. Şi-au dorit şi au fost aproape, dar nu sufiecent. În schimb, a câştigat respectul publicului şi susţinerea românilor. Cristian şi Ruse au făcut un prim pas spre tenisul mare, după această semifinală.

E cea mai bună perioadă a carierei mele”. A fost concluzia Gabrielei după rezultatele de la BRD Open. Nimic nu o va opri să urce, deşi în urmă cu ceva timp se gândea la retragere. Voia să dea un alt sens vieţii sale, dar a revenit. A revenit asupra deciziei şi, după înfrângerea la un vârf de rachetă de la Wimbledon împotriva Radwanskei şi semifinala de la Bucureşti, priveşte cu încredere spre următoarele turnee.

Vom continua să facem echipă la turneele următoare”, a fost declaraţia prin care tinerele dau speranţa că România va avea un cuplu de viitor în tenisul mondial. 


Articol scris de Răzvan Stîngă

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.