Calificați în turul II după a doua zi: România – Danemarca 3-0!** Dublul Tecău / Mergea a făcut legea cu danezii Nielsen / Kromann: 7-6, 6-2, 6-4

Redactor:
Adina Oșan
Calificați în turul II după a doua zi: România - Danemarca 3-0!** Dublul Tecău / Mergea a făcut legea cu danezii Nielsen / Kromann: 7-6, 6-2, 6-4
  • Publicat:
  • Actualizat:

România s-a calificat în turul doi al Zonei Euro-Africane a Cupei Davis, sâmbătă, în urma victoriei, cu scorul de 7-6, 6-2, 6-4, obținută de perechea Florin Mergea/Horia Tecău în meciul cu cuplul danez Thomas Kromann/Frederik Nielsen, al treilea al întâlnirii de la Cluj-Napoca.

După victoria de sâmbătă, scorul general al întâlnirii contând pentru turul I al Zonei Euro-Africane a devenit 3-0.

Vineri, Marius Copil l-a învins pe Frederik Nielsen, cu scorul de 6-3, 7-6 (7), 6-4, și Adrian Ungur s-a impus în fața lui Martin Pedersen, scor 6-2, 7-6 (7/3), 4-6, 4-6, 6-2.

România va întâlni în turul următor Olanda, meciurile fiind programate între 5-7 aprilie, la București sau Craiova.


România întâlnea ieri Danemarca într-o înfruntare ușoară la nivel teoretic. Mult mai slab cotați, danezii veneau în România cu gândul de a reuși marea surpriză. Veniți pentru a doua oară consecutiv la Cluj, ai noștri nu umplut tribunele, însă au avut parte de o galerie zgomotoasă formată preponderent din studenți.

Primii la rând au fost Marius Copil (151 ATP) și Frederik Nielsen (482 ATP). Diferența de peste 300 de locuri în clasament s-a reflectat și în jocul celor doi. În primul set, echilibrul a ținut doar până la 3-3. Marius, extrem de sigur pe el, a continuat apoi să servească perfect, dar i-a luat și două break-uri nordicului. Set câștigat de România, scor 6-3.

Al doilea set a fost unul al echilibrului. Deși a avut nenumărate șanse de break, Copil nu a reușit să dea lovitura decisivă, ajungând la tiebreak. Primul minibreak a fost al danezului, dar jucătorul român a revenit repede; a urmat un maraton al emoțiilor, din care tenismenul nostru a ieșit câștigător (7-6, 9-7 la tiebreak).

Emoții de scurtă durată

Primul break pentru danezi a venit imediat. Principala sa armă, serviciul, l-a trădat pe Marius, iar Nielsen a făcut 0-1. Copil a revenit suficient de repede, luându-i serviciul nordicului pentru 3-3. Eliberat de nervozitate, românul a mers perfect pe propriul serviciu și, la 5-4, a reușit un break alb încheind „en fanfare” un meci pe care l-a dominat clar.

Pe teren au intrat apoi „rachetele nr.1” a celor două echipe: Adrian Ungur (103 ATP) și Martin Pedersen (344 ATP). Loviturile în cross reușite și reverul ce amintește puțin de Andrei Pavel l-au plasat repede pe Adi Ungur în pole-position, aducându-i primul set (6-2). După aspectul jocului, victoria părea doar o chestiune de timp.

Final dramatic

În setul secund, Adi Ungur a reușit să îi ia serviciul danezului când scorul era 2-2. Nordicul a revenit la 4-4 și a împins setul spre tiebreak, forțându-l pe român să salveze și o minge de set, la 5-6. În prelungirea setului, Ungur nu a mai greșit nimic și a câștigat lejer cu 7-3.

Atunci când toată lumea aștepta un ultim set facil pentru Ungur, danezul Pedersen a mărit turația și a ajuns să servească pentru set. Inexplicabil de nervos, Adrian a ratat două șanse de break și a cedat setul (4-6). Cu o mentalitate de viking, danezul a reușit să își adjudece și setul 4 (4-6), un singur break fiindu-i suficient. Ungur s-a trezit, totuși, în setul decisiv și a reușit să ofere un final fericit unei partide ce părea interminabile, câștigând cu 6-2. Mingea e acum în terenul lui Mergea și Tecău, care, în cazul unei victorii obținute astăzi, vor aduce calificarea României în turul 2 al Grupei I din zona Euro-Africană.

Articol scris de Mihai Cinpoeru


Copil – Nielsen 3-0 (6-3, 7-6, 6-4)

Marius Copil a adus primul punct pentru România în confruntarea cu Danemarca. Tenismanul român a trecut în trei seturi de Frederik Nielsen (locul 482 ATP), scor 6-3, 7-6, 6-4. Partida disputată la Cluj a durat două ore și 12 minute, iar la final Marius Copil s-a declarat mulțumit de prestația sa. Jucătorul clasat pe 151 în top-ul ATP a ținut însă să precizeze că are resurse să joace și mai bine decât a făcut-o astăzi.

„În fiecare set a fost un game care a contat. Am câștigat primul set, iar în al doilea am devenit mai lent. Pe final am fost mai nervois. E greu să joci cu un astfel de jucător, pentru că nu are ritm. Ba reușea un as, ba dădea o dublă greșeală. M-a ajutat mult serviciul în exterior. Chiar dacă am avut și momente în care m-am descărcat, am fost concentrat. E adevărat că puteam să joc și mai bine.„, a declarat Marius Copil.

Program

» Sâmbătă, de la ora 15.00: Horia Tecău/Florin Mergea – Frederik Nielsen/Thomas Kromann
» Duminică, de la ora 13.00: Adrian Ungur (103 ATP) – Frederik Nielsen (482 ATP); Marius Copil (151 ATP) – Martin Pedersen (344 ATP)

CUPA DAVIS România – Danemarca, turul I / Grupa I din Zona Euro-Africană (13:00, TVR 2)
Dacă România se califică, în turul următor va întâlni echipa Olandei (5-7 aprilie) la București sau la Craiova


Adrian Ungur (103 ATP), tenismanul care în 2012 a jucat și cu Djokovic și cu Federer, îl întâlnește azi, la Cluj, pe danezul Martin Pedersen (344 ATP).

Meciul se joacă la Cluj, în sala „Horia Demian”.

2012 a fost unul foarte bun pentru Adrian Ungur: a intrat pe tabloul principal la trei dintre cele patru turnee de Grand Slam și a ajuns până pe locul 79 în lume, cea mai bună clasare din carieră. La Roland Garros a reușit și o mare surpriză: l-a eliminat pe David Nalbandian, dar de hac i-a venit Roger Federer.

Tot în 2012, Ungur l-a întâlnit și pe cel mai în vogă jucător al momentului, Novak Djokovic, la Openul din Belgrad, unde liderul mondial a câștigat detașat (6-2, 6-3). „Psihic, e clar cel mai bun din lume. Fizic sunt și alții, dar clasamentul vorbește de la sine. E cel mai bun!”, e ferm Adrian, care a reușit un alt turneu de excepție în anul precedent, la Turneul Campionilor pentru jucătorii de Challenger, unde a jucat finala. „A fost o surpriză, deoarece inițial nu mă calificasem. Am venit din vacanță și am jucat finala”, relatează Ungur povestea ce amintește de echipa de fotbal a Danemarcei din 1992, care a câștigat Campionatul European după ce a beneficiat de excluderea Iugoslaviei pentru a participa la acesta.

Postura de lider al echipei de Cupa Davis îl responsabilizează pe ginerele lui Ilie Balaci. „Pe hârtie suntem favoriți. Cu toate acestea, nu există niciodată un adversar facil. Să nu îi subestimăm!”, spune Ungur. Acesta face și un apel la public, în special la studenți. „Mă aștept la o sală plină în Cluj. E prima dată când joc în provincie, mi-aș dori să vină cât mai mulți studenți la meciuri. Ei sunt cei mai înflăcărați”, conchide Adrian.

Suprafața e lentă, poate cel mai bine era pe zgură, dar, fiind iarnă, nu se poate. Oricum, e posibil să ne avantajeze. Colegii sunt obișnuiți cu hardul
Adrian Ungur

Mihai CINPOERU (Cluj)
[email protected]

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a…
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…