Calificare fulger! Halep a acces în sferturi la Birmingham, după 6-1, 6-3 cu Koukalova. Simona s-a impus în doar 52 de minute

Calificare fulger! Halep a acces în sferturi la Birmingham, după 6-1, 6-3 cu Koukalova. Simona s-a impus în doar 52 de minute
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (3 WTA) s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului de la Birmingham dotat cu 665.900 de dolari
  • Prima favorită a învins-o pe Klara Koukalova (Cehia, 92 WTA), în 52 de minute de joc.
  • Simona o va înfrunta în manșa următoare pe Kristina Mladenovic (Franța, 43 WTA)

UPDATE 16:00 Românii din tribune au aplaudat în picioare discursul favoritei de la finalul meciului. Simona le-a mai promis o victorie astăzi, ea urmând să joace și la dublu, după ora 17:00, alături de britanica Heather Watson, împotriva spanioloaicelor Anabel Medina și Arantxa Parra Santonja.

Zâmbetul de pe fața Simonei exprimă faptul că jucătoarea noastră este mulțumită de tenisul ei, unul care a exprimat forță la retur, dar și la serviciu. Sportiva în vârstă de 23 de ani și-a cedat o singură dată serviciul și a obținut 5 break-uri astăzi.


UPDATE 15:45 Simona Halep (3 WTA) se califică în sferturi la Birmingham, după 6-1, 6-3 cu Klara Koukalova (92 WTA). A treia jucătoare a lumii a defilat în al doilea meci jucat pe iarbă în 2015, obținând victoria în 52 de minute de joc!


UPDATE 15:40 Serviciul Simonei este de neatins, 5-3 în setul doi! Klara ne și arată că îi place patinajul artistic, după ce am văzut asta în descrierea de pe siteul WTA. Alunecarea a fost însă dureroasă.


UPDATE 15:32 Halep – Koukalova 6-1, 4-3! Începe Klara să-și câștige și ea confortabil serviciul, însă meciul este la mână Simonei. Doar două game-uri o mai despart pe favorita 1 de sferturile de finală.


UPDATE 15:25 Încă două game-uri rapide, câștigate de jucătoarele aflate la serviciu, fac ca scorul să devină 3-2 pentru Halep. Cehoaica își cheamă antrenorul pentru sfaturi, dar Koukalova nu este impresionată de vorbele acestuia. Imaginea cu cei doi pare desprinsă mai degrabă din Parcul Herăstrău, cu un tânăr încercând să intre, la ceas de seară, în vorbă cu o domnișoară.


UPDATE 15:20 Koukalova salvează trei mingi de dublu break și își face serviciul, 2-1! Simona nu pare deloc tulburată mental și revine repede la linia de serviciu.


UPDATE 15:15 Vine break-ul și în setul doi, 2-0 pentru Halepeno! Cehoaica este doar un sparring partner pentru Simona Halep, care ne arată un tenis exploziv! Românii din tribune par îngrijorați pentru faptul că au cumpărat bilete și vor pleca prea repede acasă.


UPDATE 15:10 Set Simona Halep, 6-1! A treia jucătoare a lumii o zdrobește pe Koukalova și câștigă manșa în 19 minute. Cehoaica începe cu serviciul în actul doi.


UPDATE 15:05 Simona Halep domină categoric și conduce cu 5-1! În acest moment sunt mai interesante imaginile din tribune. Mama Simonei se află în lojă, alături de Teo Cercel. Preparatorul fizic pare plictisit de dialogul cu Victor Ioniță, dar probabil că și cluburile din Birmingham sunt solicitante: „Ar merge și un somn acum”!


UPDATE 15:00 Simona îi mai rupe o dată serviciul adversarei, 3-1, moment în care regizorul transmisiei ne prezintă loja constănțencei. Antrenorul Victor Ioniță pare a-i spune preparatorului fizic Teo Cercel: „Mă stresează danezul ăla obsedat pe Facebook”. Teo Cercel îi răspunde: „Lasă că îl rezolv eu, acum să urmărim meciul”!


UPDATE 14:56 Halep – Koukalova 2-1! Simona a avut 2-0, ca urmare a unei duble greșeli a cehoaicei, dar românca n-a reușit să valorifice break-ul. Servește Klara!


UPDATE 14:52 Halep conduce cu 1-0! Principala favorită n-a pierdut niciun punct în primul game jucat cu serviciul. Jucătoarea noastră nu are un echipament cu bretele, așa cun ne așteptam după întâlnirea cu Marius Tucă.


UPDATE 14:50 Simona și Klara își exersează loviturile înainte de meci, Vă prezint o imagine de ansamblu cu centralul de la Birmingham, nu atât de populat pe cât ar trebui să fie la meciul unui număr trei mondial.


UPDATE 14:45 Din sursele mele, e posibil ca SImona să intre pe teren cu un echipament de tenis cu bretele. Recent, sportiva s-a întâlnit cu Marius Tucă în Centrul Vechi.


UPDATE 14:30 Simona intră în 10 minute pe teren! Meciul disputat pe Central, dintre Svetlana Kuznetsova și Carla Suarez Navarro, a luat sfârșit, spanioloaica impunându-se cu 6-3, 6-4. La Birmingham este vremea perfectă pentru tenis, 16 grade Celsius, 0% șanse de precipitații.

Congrats to @CarlaSuarezNava who bts #Kuznetsova 3&4. Into B’ham QFs. http://t.co/kRsZ9udpkC #WTA pic.twitter.com/MwTkP9LinN


UPDATE 14:15 Se apropie ora meciului, așa că nu vă mai țin în suspans și vă dezvălui legătura dintre adversara Simonei Halep și Marius Niculae. Fostul soț al cehoaicei, Jan Zakopal, un cunoscut jucător în Gambrinus Liga, s-a lăsat de fotbal după ce a văzut „Minunea de la Liberec”. Marius Niculae a înscris atunci două goluri și a produs un șoc în fotbalul din Cehia, eliminând echipa Slovan Liberec. Nu pare a fi o coincidență, pentru că Zakopal s-a lăsat de fotbal în același an, 2009, dar a suferit și un șoc emoțional. Consecințele s-au văzut imediat și fotbalistul a divorțat de jucătoarea de tenis în 2014, sportiva schimbându-și numele din „Zakopalova” în „Koukalova”.


UPDATE 14:00 Obsedatul care i-a trimis Simonei Halep peste 2.000 de mesaje pe Twitter a revenit. De această dată, danezul își face de cap pe pagina de Facebook a antrenorului Victor Ioniță.

Atunci când ProSport a scris pentru prima dată despre acest caz, organizatorii de la Stuttgart, acolo unde se afla Simona, au sporit măsurile de securitate. Voi încerca să aflu dacă și oficialii de la Birmingham i-au pus la dispoziție un bodyguard lui Ioniță. Vă țin la curent!


UPDATE 13:45 E cunoscut faptul că adversara Simonei de astăzi are o relație de amiciție cu Monica Niculescu. Există însă o legătură și între Klara Koukalova și un alt sportiv român: Marius Niculae, fotbalistul echipei Dinamo București. Vă las puțin în suspans și sunt curios daca o veți descoperi.


UPDATE 13:30 Am mai găsit o informație importantă în descrierea de pe site-ul oficial al WTA. Klara Koukalova are o preferată din lumea culturală, în persoana scriitoarei americane Mary Higgins Clark. Știm foarte bine că Simona Halep apreciază și ea un om de artă, care o susține din cand în cand și din tribune, Marcel Pavel.


UPDATE 13:15 Pentru că ma jos am comparat rezultatele obținute pe teren de cele două jucătoare, să vorbim puțin și despre hobby-urile lor. Simona adoră să se plimbe cu bicicleta prin Constanța, în timp ce Klara își alocă o mare parte din timpul liber pentru a merge la patinoar.


UPDATE 11:45 Salut, sunt Alex Tăcină și vă invit să urmăriți alături de mine jocul Simonei de la Birmingham. Vă voi ține la curent cu toate informațiile de ultimă oră, dar trebuie să încep cu una mai puțin plăcută. Favorita noastră tocmai a primit un mesaj dur de la Ilie Năstase înaintea meciului. După ce constănțeanca și-a exprimat dorința de a juca un demonstativ la dublu-mixt alături de „Nasty”, fostul lider mondial nu s-a arătat entuziasmat: „Nu mă interesează că vrea Simona Halep să joace la dublu cu mine. Acum sunt operat și oricum nu am voie să fac efort. Nu asta e grija mea. Foarte bine că îmi face complimente. Ea a zis, dar eu nu vreau să comentez”, a spus Ilie pentru ziarulring.ro.

„Nu mă interesează că vrea Simona Halep să joace la dublu cu mine. Acum sunt operat și oricum nu am voie să fac efort. Nu asta e grija mea acum. Foarte bine că îmi face complimente. Ea a zis, dar eu nu vreau să comentez” – See more at: http://www.dcnews.ro/ilie-nastase-a-refuzat-o-pe-simona-halep-pentru-un-meci-demonstrativ-de-dublu-mixt_478088.html#sthash.l655A0zK.dpuf

Simona Halep se află în fața celui de-al doilea meci pe iarbă al sezonului, în turul precedent învingând-o fără emoții pe Naomi Broady (Marea Britanie, 208 WTA), scor 6-4, 6-2. A treia jucătoare a lumii și-a schimbat jocul față de sezonul de zgură, revenind la o tactică de așteptare. Ea a admis că la turneele pe zgură a greșit încercând să schimbe stilul care i-a adus succesul și încercând să lovească mingea mai tare, însă acum este dispusă să intre într-un tenis pe contre cu adversarele. Koukalova s-a acomodat deja cu suprafața de la Birmingham, ținând cont că a disputat două partide pe tabloul principal, dar și două meciuri de calificare: 7-6(5), 6-4 cu Louisa Chirico (SUA, 111 WTA), 6-1, 6-1 cu Saisai Zheng (China, 65 WTA), apoi 7-5, 6-3 cu Coco Vandewege (SUA, 35 WTA) și 6-3, 6-0 cu Caroline Garcia (Franța, 33 WTA).

Halep și Koukalova s-au mai întâlnit de două ori în circuit, pe vremea când Simona nu se afla în vârful ierarhiei WTA. Scorul la general este 1-1: Klara s-a impus cu 6-3, 6-3 la Madrid 2010 (zgură), în timp ce constănțeanca a triumfat cu 4-6, 6-2, 7-5 la Hobart 2012 (hard).

Adversara de astăzi a Simonei este o specialistă la dublu, probă în care a evoluat timp de doi ani alături de Monica Niculescu, în 2013 și 2014. Klara, în vârstă de 33 de ani, a disputat patru finale la dublu alături de prietena Monica, câștigând două dintre ele, la Shenzhen 2014 și Hobart 2014.

Traseul Simonei Halep la turneul de categorie Premier pare mult mai accesibil după ce trei jucătoare periculoase au părăsit competiția: Eugenie Bouchard (Canada, 11 WTA), posibilă adversară în „sferturi”, Victoria Azarenka (Belarus, 25 WTA), posibilă adversară în semifinale, și Ana Ivanovic (Serbia, 7 WTA), posibilă adversară în finală. După meciul din „optimi”, Simona Halep (23 de ani) va intra și la dublu, împreună cu britanica Heather Watson (23 de ani), după ora 17:00. Se vor duela în primul tur cu experimentatele Anabel Medina (32 de ani) și Arantxa Parra-Santonja (32 de ani) – ambele din Spania.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen