Bianca Andreescu a câștigat US Open-ul! Serena Williams, chinuită de propriii demoni, a pierdut a patra finală de Grand Slam consecutivă. Finiș fabulos și o demonstrație de autocontrol de nota 10 pentru sportiva canadiană de origine română

Bianca Andreescu a câștigat US Open-ul! Serena Williams, chinuită de propriii demoni, a pierdut a patra finală de Grand Slam consecutivă. Finiș fabulos și o demonstrație de autocontrol de nota 10 pentru sportiva canadiană de origine română
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Bianca Andreescu este campioana US Open 2019, la 19 ani! Pentru prima dată în istoria turneului american, titlul merge la o debutantă pe tabloul principal.
  • Bianca Andreescu – Serena Williams, 6-3, 7-5, după o oră și 39 de minute, în finala feminină la US Open 2019.

Bianca Andreescu a câștigat US Open-ul la prima sa prezență pe tabloul principal. Jucătoarea canadiană de origine română a avut o evoluție extrem de echilibrată, reușind în primă fază să profite la maximum de un start ratat al Serenei Williams și de un adevărat colaps al serviciului acesteia, apoi să contreze prompt și să pună capac peste o revenire furtunoasă a sportivei aflate în căutarea celui de-al 24-lea titlu de Mare Șlem al carierei, o revenire ce reușise să arunce într-o hărmălaie totală Arthur Ashe Stadium, cea mai mare arenă de tenis a lumii.

În prima oră de joc, concluzia a fost clară: Serena Williams și-a ratat finala, târâindu-se pe întreaga durată a meciului cu doar 44% frecvență la prima minge. Americanca a pierdut pe lansare chiar primul game al partidei, cu cinci greșeli neforțate. Mai sugestiv pentru starea Serenei: în primul și ultimul game al primului set, apoi în game-ul doi al manșei secunde a comis de fiecare dată dublă greșeală la minge de break.în tot acest timp, Bianca Andreescu a jucat extrem de curat și îngrijit, chiar dacă, desigur, nu a egalat evoluția Simonei Halep de la Wimbledon cu doar 3 greșeli neforțate în întreaga finală. Bianca a trimis cât de tare a trebuit, unde a trebuit și când a trebuit, luând notă maximă și la „contabilitate”.

Mai departe, tânăra sportivă din Canada a arătat maturitate cu mult peste cei 19 ani din buletin, absorbind un adevărat șoc în setul doi. Bianca a servit la 5-1 pentru victorie, la câteva momente după ce Serena Williams își întreba loja – de ce nu pot să pun primul serviciu în teren? Culmea, revenirea marii campioane a tenisului feminin a pornit de la un punct care descria perfect dezastrul și degringolada din jocul americancei, Serena oprindu-se, invocând un out inexistent al Biancăi, realizându-și imediat greșeala și încremenind cu mâinile întinse în aer. Apăsată de ratarea unei mingi de meci, Bianca Andreescu s-a văzut egalată la 5. S-a regrupat, a fost mai atentă la a pune primul serviciu în teren și, cu calm, a văzut linia de finiș, expediind un retur decisiv la a treia minge de meci avută, încheindu-și evoluția pe plus, cu 19 lovituri câștigătoare și doar 17 greșeli neforțate, în timp ce raportul Serenei a fost de 33 la 33 winners / unforced errors.

Bianca Andreescu va urca, de luni, pe locul 5 în clasamentul mondial, rămânând neînvinsă în partidele contra sportivelor din Top 10 mondial (a 8-a victorie din 8 meciuri), dar și fără înfrângere pe teren începând cu data de 2 martie (contabilizând doar meciurile duse la capăt, fără abandonuri).

De partea cealală, Serena Williams a pierdut a patra finală consecutiv în Grand Slam-uri în minimum de seturi, la o a patra adversară diferită.

â–º GAME, SET, MECI BIANCA ANDREESCU, 6-3, 7-5. Bianca returnează excelent în primul și al treilea punct al game-ului de retur. Serena are un cuvânt de spus la mijloc, cu joc în forță. Banda fileului o încurcă pe Williams, care trimite în tribună un rever, pentru a oferi alte două mingi de meci. Americanca o salvează pe prima cu as la exterior, apoi ratează primul serviciu expediat spre teu. Bianca profită, returnează decisiv cu forehandul în lung de linie și are victoria.

â–º Bianca rezistă! Găsește resursele pentru a rupe seria americancei, cu un hold la 30. Și-a asigurat tiebreak-ul în setul doi, la 6-5. Un țipăt de descătușare acoperă tribuna.

â–ºWILLIAMS EGALEAZĂ‚, 5-5, FĂ‚RĂ‚ CA BIANCA ANDREESCU SĂ‚ FI TRIMIS VREO MINGE PESTE FILEU! Serena servește și când americanca ridică racheta în aer e singurul moment de liniște pe Arthur Ashe Stadium. Ea face tot în game-ul în care încearcă să egaleze la 5: as, dublă greșeală, as și din nou dublă greșeală. La 30-30, Bianca lovește în sfârșit, dar ratează complet returul, istoria repetându-se în punctul următor.

â–º ANDREESCU RATEAZĂ‚ A DOUA oară închiderea meciului. O greșeală mare la finalizare a Biancăi duce scorul la 0-30. Publicul este în extaz, de necontrolat. Se joacă, dar e vacarm. Bianca Andreescu ezită, iar Serena vine ca tăvălugul la fileu, punând racheta ferm. La 0-40, fanii exultă la un forehand al Biancăi ce merge spre tușă, chiar dacă mingea canadiencei prinde tușa și schimbul continuă. În cele din urmă însă, Bianca cedează, trimițând prea larg și Serena Williams a recuperat și al doilea break.

â–º Serena Williams câștigă în premieră pe serviciu, la 15. Bianca s-a stins, oare?

â–ºSERENA RĂ‚MÂNE ÎN TURNEU: A SALVAT MINGE DE MECI! La 30-30, Bianca Andreescu folosește un Challenge pentru a-și oferi timp de gândire. Profită, trimițând un serviciu nereturnabil, însă Serena salvează minge de meci cu forehand apăsat. Bianca oferă un cadou și minge de rebreak, însă recuperează bine un retur fulger al americancei și scurta Serenei se oprește în banda fileului. Andreescu face tot ce poate în defensivă, însă Williams beneficiază de o nouă minge de break după un schimb de 12 lovituri. Bianca ratează apoi cu reverul și Williams rămâne în partidă, cu un prim break. Ambele game-uri câștigate de americancă în acest set au venit la retur.

â–º Încă un break pentru Bianca Andreescu: retur câștigător în start de game, dublă greșeală de la Serena pentru 15-40 și un nou forehand ratat de Serena pentru 5-1 în setul doi în contul Biancăi Andreescu.

â–º HOLD LA ZERO pentru Bianca Andreescu. Serena lovește… atât de greșit! Este 6-3, 4-1 pentru Andreescu.

â–º Serena Williams întreabă spre loja sa: de ce nu pot să pun primul serviciu în teren?  A ratat șase prime servicii la rîând. Evident, nimeni nu se încumetă să mai dea coaching, dar parcă nici nu și-ar avea locul. Serena este în afara meciului: la 30-30 face as, apoi dublă greșeală, iar Bianca face destul cu returul în următoarele două puncte pentru a face din nou break și a se desprinde la 3-1.

â–º REBREAK SERENA WILLIAMS. Ce poate fi mai sugestiv pentru starea de spirit a Serenei Williams decât break-point-ul al treilea din acest game trei? Americanca profită de câteva ezitări ale Biancăi (procentajul la prima minge căzut la 50%, două servicii doi trimise spre corp pentru o destul de lejeră execuție a returului americancei, apoi dublă greșeală la 30-30) și are șansă, însă se oprește la o minge suspectă de out, ridică mâinile în aer ca în fața poliției și încremenește așa. Știe că a greșit și că mingea Biancăi a prins tușa.E lipsită de inspirație și de idei. Pierde punctul.

Bianca Andreescu o ajută însă, atacând fără sens la egalitate, înainte de a fi executată de un forehand norocos al americancei, prăvălit de fileu, decisiv. Serena respiră în sfârșit, în costumașul movăliu.

â–º Ce start de set doi pentru Bianca Andreescu! Servește ireproșabil în primul game, apoi colectează punctele făcute cadou de Serena, care nu se poziționează cum trebuie pentru a lovi cu forehandul, pune genunchiul în pământ și ratează. Este break la zero închis de o nouă dublă greșeală a americancei. Este al doilea break la rând cedat de manieră similară de Williams.

â–º SET BIANCA ANDREESCU, 6-3! Tânăra sportivă din Canada arată atât de matur. La 30-30, Serena o execută cu 1-2, serviciu plus forehand, însă ea răspunde cu un punct jucat excelent la fileu, cumpătat. Bianca face treabă pe un serviciu doi temperat al Serenei, profitând prompt de o minge venită scurt, cu forehand-ul. Apoi, dezastrul vine peste Serena Williams, sub forma unei dublre greșeli. 42 de minute de joc în care Serena a avut probleme mari cu forehand-ul, adunând 14 greșeli neforțate.

Bianca a încheiat primul set cu număr dublu de lovituri câștigătoare față de greșeli neforțate (12-6).

â–º Minge de break anulată de Andreescu! Bianca este chitită să pună primul serviciu în teren după cele 5 mingi de break ratate. Reușește spă pună în aplicare planul dar, presată pe rever, oferă prima minge de break sextuplei campioane de la Flushing Meadows. Andreescu găsește as-ul la prima minge de break avută de Serena. Alte două prime servicii excelente, plus un forehand aninat frumos o apropie pe Bianca Andreescu la un game de victorie în primul set, la 5-3.

â–º GAME DE APROAPE ZECE MINUTE SALVAT DE SERENA. Williams îi oferă Biancăi minge de dublu break, pe care o anulează însă cu serviciu la teu imparabil. Bianca stă bine în schimb cu reverul și își oferă al doilea break point pentru dublu break. Face două retururi explozive, pe primul îl irosește cu reverul, dar pe al doilea execută impecabil în lung de linie. Apoi, pentru prima dată în partidă, Bianca e recompensată pentru avansarea la fileu, când returul Serenei se oprește în plasă. A patra minge de break în game a Biancăi este anulată cu as la teu de campioana americană. Andreescu prelungește următorul punct și găsește o diagonală ultra. La peste opt minute și jumătate de luptă în game, Serena Williams apără o nouă minge de break mizând pe elementul surpriză, prinzând-o pe picior greșit pe Bianca. Evident, game-ul nu se putea încheie decât cu un nou winner violent al americancei, după 5 mingi de break anulate.

â–º Mama Andreescu, așa cum e numită Maria Andreescu în textul unei reviste de life-style a venit îmbrăcată în roșu, simplu, la prima finală de Grand Slam a fiicei sale. Simplu este și jocul în acest game pe serviciu al Biancăi: cu 76% frecvență a primului serviciu, o ține la respect pe Serena și are 4-2.

â–º Williams supraviețuiește grație serviciului! Câștigă al doilea său game în finală cu al doilea as. Bianca face un joc curat, 3 winners, 1 UE.

â–º Serena joacă spre linie, dar ajunge la nouă greșeli. neforțate Este grăbită. De partea cealaltă, Bianca Andreescu e calmă. Sută la sută calmă. Cel puțin așa aratpă și așa denotă prin jocul ei, cu ZERO greșeli neforțate în primele trei game-uri. Mai mult, Bianca e lucidă. Executată cu un retur feroce de forehandul Serenei, se pune la adăpost lansând spre corpul americancei. Se duce, astfel, lin, la 3-1.

â–º Bianca testează forma fizică a americancei, cu o scurtă. Serena prinde mingea și domină dialogul la fileu, ieșind învingătoare după ce lovește sper corpul canadiencei. O dreaptă în lungul liniei, trimisă tare, îi aduce primul game Serenei în această finală. Nu se aude în difuzoare I‘m alive, deși ar fi fost o potrivire de excepție.

â–º Bianca face 2-0 pe tabelă, confirmând break-ul. Are nevoie de nervi de oțel, pentru că Serena deschide game-ul cu retur câștigător, apoi greșește, apoi dă încă o dată brutal. Pare că vrea să facă totul pe teren și împarte punctele, mai multe pentru adversară pentru moment. Bianca face ce trebuie – pune prima minge în teren, aspru și păstrează avantajul, sărbătorind cu un zgomotos Come on!

â–º START CU BREAK PENTRU BIANCA ANDREESCU. Serena deschide meciul cu as, însă punctul doi, prelungit, îi revine Biancăi, după o greșeală de la mijlocul liniei de fund a terenului a americancei. Un nou serviciu bun o readuce în avantaj pe Williams, 30-15. Bianca Andreescu returnează destul de bine cu reverul în lung de linie, dar Serena are activat modului ultra-agresiv, face pași în față și ia punctul fără emoții. Sindromul vizibil în ultimele trei finale de Mare Șlem disputate de Serena apare și aici: americanca greșește de trei ori consecutiv, apoi, la minge de break, comite dublă greșeală, iar Bianca își adjudecă break-ul în primul game al partidei. 5 greșeli neforțate din prima pentru Serena Williams sună… ciudat.

â–º Bianca Andreescu a câștigat tragerea la sorți și a ales să înceapă meciul la retur. O fi văzut startul partidei Serenei cu Petra Martic? Croata a deschis cu break, dar a fost anihilată mai departe. Americanca a servit prima și în finala de la Rogers Cup, de la Toronto. Ce sa va întâmpla însă la New York? Aflăm în următoarele ore.

â–º Serena Williams, la intrarea pe teren: „Este incredibil că sunt aici, după atâția ani. Nu mă așteptam la asta atunci când am pornit la drum, acum totul este un bonus”

â–º Bianca Andreescu la intrarea pe teren: „M-am pregătit așa cum pregătesc fiecare meci și sper să joc cel mai tenis al meu. Cred că încrederea mă va ajuta cu siguranță. Sunt sigură că Serena va juca la cel mai înalt nivel și sper să o pot face și eu.”

â–º După o zi de vineri ploioasă, vremea este îngăduitoare acum, la ora de începere a finalei feminine, așa cum se anunță și pentru ultimul act de la masculin, de duminică. Astfel, se joacă așa cum se cuvine și cum se face de 139 de ediții, în aer liber. Sunt 25 grade Celsius la New York, cu 43% umiditate – condiții bune pentru tenis.

â–º Este meciul care încheie sezonul Grand Slam-urilor în tenisul feminin. Este un meci în care se va scrie istorie, oricare ar fi rezultatul. Este meciul cu cea mai mare diferență de vârstă dintre cele două finaliste din întreaga istorie a tenisului: 18 ani și 263 de zile. Este Bianca versus Serena. Canada versus SUA. Este finala US Open 2019. Vă invit să o urmărim împreună, pe www.prosport.ro.


Bianca Andreescu și Serena Williams joacă pentru istorie, sâmbătă noapte, pe cea mai mare arenă de tenis a lumii, într-un ofertant duel al generațiilor. Jucătoarea canadiană de origine română, locul 15 în clasamentul mondial, poate deveni prima sportivă din Era Open care triumfă la US Open la debutul său pe tabloul principal, aducând totodată primul trofeu de Mare Șlem la simplu feminin pentru țara pe care o reprezintă. De partea cealaltă, Serena Williams, locul 8 WTA, de șase ori campioană la US Open, își poate desăvârși revenirea în circuit, cu un prim trofeu obținut după ce a devenit mamă, prin care ar egala recordul absolut în Grand Slam-uri, de 24 de titluri, deținut de legendara Margaret Court (ale cărei victorii au venit de ambele părți ale anului 1968 care marchează începutul Erei Open).

Bianca Andreescu a jucat până acum doar patru game-uri „oficiale” cu Serena Williams, după ce finala de la Rogers Cup, din prima jumătate a lunii august, s-a încheiat prin abandonul americancei, din cauza unor probleme la spate. Jucătoarea din Canada s-a încoronat, astfel, campioană la Toronto, după doar 19 minute de joc. Sportiva canadiană de origine română are exact stilul de joc care a destabilizat-o în ultima perioadă pe Serena: deplasare fizică exemplară, variație în joc, agresivitate, plan A și B la fel de eficient, plus un foc interior care o ajută să se mobilizeze la maximum. Chiar dacă a cedat două seturi și a avut câteva mici scăderi de nivel de-a lungul primelor șase partide de la New York, Bianca Andreescu a demonstrat în acest an că poate învinge pe oricine, că are resurse mentale nelimitate, intrând la meciul direct cu Williams cu victorii pe tablou în fața altor trei favorite – Wozniacki, Mertens și Bencic, dar și cu un record perfect în carieră în fața adversarelor din Top 10 mondial: 7 victorii în 7 partide disputate.

În plus, Bianca Andreescu, o jucătoare cu o popularitate crescândă în circuit, este neînvinsă într-un meci dus până la limită de pe data cu 2 martie 2019, de la Acapulco.

De partea cealaltă, Serena Williams va juca, sâmbătă, la US Open 2019, a patra finală de Grand Slam în interval de 15 luni în încercarea de a cuceri titlul de Mare Șlem cu numărul 24. Americanca se anunță mare favorită, după ce a trecut în sferturi și semifinale de două jucătoare din Top 20 mondial cu doar cinci game-uri cedate și un timp cumulat de joc de sub două ore! Bianca Andreescu este însă, cu siguranță, o adversară incomodă sau, dacă doriți, „o nucă tare” în calea americancei.

Cea mai mare problemă a Serenei Williams s-ar putea găsi chiar pe partea sa a fileului. Văzută drept principală favorită la trofeu de bookmakeri înainte de startul acestei ediții de US Open, Serena Williams a ajuns acum la o victorie distanță de ținta sa principală, egalarea recordului de victorii all-time în Grand Slam-uri deținut de Margaret Court, dar și în punctul în care a avut probleme la revenirea din pauza de maternitate. Pe umerii americancei vor apăsa, deloc discret, cele trei finale de Mare Șlem ratate în ultimele două sezoane. Williams a cedat clar la Wimbledon 2018 în fața lui Angelique Kerber (3-6, 3-6), a clacat, transformând într-un adevărat circ finala US Open 2018 (2-6, 4-6 cu Naomi Osaka), apoi a capotat din nou la Wimbledon 2019, Simona Halep administrându-i, cu 6-2, 6-2, cea mai drastică înfrângere într-o finală de asemenea nivel din carieră.

Probleme legate de atingerea recordului în ceea ce privește numărul de trofee de Mare Șlem au existat pentru Serena și în momentul în care americanca urmărea borna de 22 de trofee a lui Steffi Graff, echivalentă cu recordul de trofee de Grand Slam în Era Open. Williams a câștigat la Wimbledon 2015 trofeul cu numărul 21, ratând apoi trei importante oportunități înainte de a egala performanța sportivei din Germania. Cel mai dureros pentru Serena a fost dublul eșec de la US Open 2015, o eliminare-șoc în semifinale în fața italiencei Roberta Vinci, înfrângerea respectivă privând-o atât de trofeul cu numărul 22, cât și de realizarea Grand Slam-ului veritabil, calendaristic – o reușită ce a rămas intangibilă pentru oricare altă sportivă în afară de Steffi Graf și Margaret Court.

Sportiva aflată sub îndrumarea lui Patrick Mouratoglou a pierdut apoi, în start de 2016, două finale consecutive în turneele de Mare Șlem înainte de a-și atinge obiectivul momentului. Angelique Kerber a învins-o în finală la Australian Open, 6-4, 3-6, 6-4, iar Garbine Muguruza i-a suflat titlul la Roland Garros, cu un mai clar 7-5, 6-4.

Acum, Serena Williams a înregistrat pentru prima dată în carieră trei finale pierdute consecutiv în turneele de Mare Șlem, ea fiind învinsă de sportive cu stiluri de joc diferite, pe suprafețe diferite, elementul comun fiind acela că, deși pornea drept favorită la startul respectivelor finale, ea nu și-a accesat niciun moment nivelul cel mai bun de joc.

Laconic, Patrick Mouratoglou a declarat înaintea finalei de la US Open că „Serena Williams este acum mai pregătită decât oricând” și că „chiar dacă a jucat trei finale de Grand Slam până acum nu înseamnă că, acolo, ea era pregătită”. Într-o finală în care provocarea pentru americancă se asemînă mult cu cea de anul trecut, un alt duel cu o tânără jucătoare înzestrată cu arme deosebite, Naomi Osaka, ochii tuturor se vor îndrepta și asupra antrenorului francez, cel care, parctic, anul trecut, a provocat cu gesturile sale haosul general. Mouratoglou a spus că nu regretă on-court coaching-ul și că, dacă ar avea posibilitatea de a retrăi finala, ar face-o din nou. Serena a replicat însă sec: „cred că s-a jucat cu voi, oameni buni. Asta chiar nu e o opțiune pentru mine!”

MIZĂ‚ ȘI PENTRU SIMONA HALEP: finala de la US Open 2019 va stabili și componența finală a clasamentului mondial pentru actualizarea de luni. O victorie a Biancăi Andreescu o va coborî încă o poziție în ierarhie pe Simona, pe locul 6, pentru o diferență minimă, de 32 de puncte. O victorie o Serenei Williams o lasă pe eleva lui Daniel Dobre pe locul 5 WTA, aducând-o în imediata sa apropiere pe americancă, pe locul 6. Simona Halep a început US Open-ul pe locul 4, însă, pentru că și-a îmbunătățit doar puțin rezultatul de anul trecut (tur 2, în loc de tur 1), constănțeanca a fost depășită de reprezentanta Ucrainei, Elina Svitolina, semifinalistă la Flushing Meadows.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup