Bianca Andreescu a oprit-o pe Taylor Townsend! Calificare în premieră pentru jucătoarea de origine română în sferturi la US Open

Bianca Andreescu a oprit-o pe Taylor Townsend! Calificare în premieră pentru jucătoarea de origine română în sferturi la US Open
  • Publicat:
  • Actualizat:

Bianca Andreescu a arătat cum trebuie învinsă Taylor Townsend, într-un prim set perfect, apoi a depășit o evoluție oscilantă în setul doi pentru a se califica în sferturile US Open 2019, scor 6-1, 4-6, 6-2, după o oră și 55 de minute de joc. Reprezentanta Canadei, cap de serie 15, a pus punct în optimi parcursului americancei care le învinsese în meciuri consecutive pe Simona Halep și Sorana Cîrstea și s-a calificat în premieră pe tabloul de 8 la un turneu de Mare Șlem, acolo unde o va înfrunta pe Elise Mertens, cap de serie 25 la New York.

Jocul agresiv al Biancăi Andreescu, retururile excelente din primul set și o pleiadă de passing-uri (11 direct câștigătoare) au făcut-o pe Taylor Townsend să încheie partida din optimi cu mult mai puține atacuri la fileu (40, față de 106 contra Simonei Halep și 75 contra Soranei Cîrstea), dar și cu procentaj mult diminuat de reușită (16 atacuri concretizate în punct, adică procentaj de reușită de 40%, față de 63% contra Soranei și 60% contra Simonei).

33 lovituri câștigătoare a contabilizat Bianca Andreescu în partida cu Taylor Townsend, față de 25 ale americancei. Bianca și-a adjudecat, per total, 91 dintre cele 163 de puncte ale partidei

Tânăra reprezentantă a Canadei a luat-o tare pe americancă de la primul punct al partidei, returnând excelent, percutant și construindu-și rapid un avantaj dezarmant, de 4-0 în primul set, în puțin peste un sfert de oră.

Townsend a început primul game-ul pe lansare predictibil, cu tactica deja marcă înregistrată serviciu-voleu. Andreescu a răspuns cu două passing-uri apăsate, care au determinat-o imediat pe Taylor să rămână în punctul următor pe linia de fund a terenului. Cu avantaj net la deplasare, dar și ca repertoriu de execuții, Andreescu a taxat-o imediat, lovind în forță și smulgând eroarea de pe forehandul advers. Taylor Townsend a salvat o primă minge de break cu intervenții bune la fileu, însă Andreescu nu a iertat-o pe a doua minge, lovind prompt spre dreapta americancei.

Bianca a avut emoții la a doua tură pe serviciu, revenind de la 0-40 (scor înscris pe tabelă după o dublă greșeală) cu as, dreaptă câștigătoare și apoi un punct controlat de pe linia de fund a terenului. Cu 81% frecvență a primului serviciu, la 3-0, Andreescu a plusat peste retururile extrem de adânci cu un lob fantastic – o lovitură la care nu au apelat nici Simona Halep, nici Sorana Cîrstea pentru a contracara tactica super-agresivă a jucătoarei americane, obținând al doilea break și adunând deja în partidă 10 lovituri câștigătoare.

Taylor Townsend a trimis un prim semnal de luptă adevărată, procurându-și minge de rebreak cu retururi câștigătoare consecutive. Convinsă de faptul că are nevoie de servicii doi puternice pentru a stăvili asaltul adversarei sale, Bianca Andreescu a cedat pe lansare, după a cincea sa dublă greșeală. La retur însă, Bianca a continuat să facă ravagii, refăcându-și iute avantajul de două game-uri, insistând cu retururi în lung de linie, pentru winner.

Bianca Andreescu a închis primul set cu un autoritar 6-1 și 13-8 raportul loviturilor câștigătoare în fața adversarei sale, după o jumătate de oră de joc, americanca nemaireușind să își adjudece decât 7 puncte din 17 atacuri la fileu.

Tot fără să facă punct pe atac la fileu, Taylor Townsend a reușit, totuși, să rupă seria break-urilor Biancăi Andreescu în start de set doi, impunându-se la 30. Cu o nouă dublă greșeală strecurată în contul sportivei de origine română, Taylor Townsend a prins curaj și a executat-o pe Bianca cu un lob perfect, ce a aterizat fix pe tușa laterală, în ciuda privirilor circumspecte aruncate de „Bibi”, în drum spre 2-0.

Americanca a crescut ritmul la serviciu, lucru devenit vizibil deranjant pentru Andreescu, ale cărei retururi au început să fie mai scurte. Chiar dacă pornind de la un retur spre corp care a lovit-o în umăr pe Townsend, venită în grabă la fileu, Bianca Andreescu a dus game-ul de retur la egalitate, mingea de break nu a apărut, campioana de la Indian Wells și Rogers Cup ajungând să aibă 7 greșeli neforțate în primele trei game-uri ale setului doi, cu una mai puțin decât adunase în întregul prim set.

Cu un Come on! violent, Bianca Andreescu a dat semnalul revenirii, câștigându-și în premieră serviciul în setul doi, la 0-3, închizând cu două puncte aduse de o dreaptă aprigă și apoi un serviciu de cel mai bun nivel. Taylor Townsend a revenit la schema favorită de joc pe serviciu și, imediat, a venit și break-ul pentru Andreescu, după un nou passing trimis răvășitor de forehandul ei, din mijlocul zonei interzise a terenului. Bianca s-a chircit pe suprafața de joc, urmârindu-și execuția, apoi s-a îndreaptat mulțumită spre scaun, la un 2-3 ce a reechilibrat actul secund.

Un hold la zero al Biancăi a dus scorul la 3-3, Andreescu punând din nou presiune la retur: urcă ea la fileu, finalizează cu smash, apoi – după un retur tare în diagonală – trimite din colțul opus al terenului o minge joasă în lung de linie, pe care Townsend o împinge în fileu, surprinsă pe deplasare în față. Townsend a rezistat însă în cele din urmă, adjudecându-și game-ul al șaptelea după minge de break salvată.

Bianca Andreescu a egalat la 4-4, însă finalul de set i-a aparținut americancei. După o tură la zero pe serviciu, americanca s-a dezlănțuit. A părut că pierde un tempo la 0-30, când a executat voleul la o minge a Biancăi ce se ducea în out, trimițând în fileu. Americanca s-a regrupat însă rapid, a reușit o contră fantastică într-un punct în care Bianca avusese inițiativa, lovind decisiv cu dreapta în lung de linie pentru a-și procura minge de break și set, iar Bianca Andreescu a cedat manșa, comițând a doua sa dublă greșeală din setul secund.

Taylor Townsend a împins în set decisiv meciul din optimile US Open 2019 cu Bianca Andreescu (scor 1-6, 6-4) și, în timp ce sportiva din Canada a mers la vestiare înainte de începerea manșei a treia, s-a apucat să sară coarda pe cea mai mare arenă de tenis a lumii, Arthur Ashe Stadium, cu o capacitate de aproape 24.000 de locuri.

Americanca folosește această metodă pentru a-și menține tonusul muscular.

Decisiv dominat de Bianca Andreescu, dar și cu avertisment pentru jucătoarea de origine română

Favorita 15 nu a avut chiar cel mai bun start de set decisiv, continuând să greșească, însă ajunsă la 40-15 în game-ul pe lansare, Townsend a avut voleul câștigător în rachetă și a ratat, readucând-o în joc pe Bianca Andreescu. Sportiva de origine română a profitat la maximum și, cu patru puncte consecutive, a obținut break-ul.

De parcă ar fi fost nevoie de și mai multă tensiune, tânăra reprezentantă a Canadei a primit avertisment pentru comportament nesportiv după ce a lovit cu furie o minge, iar racheta i-a zburat, aterizând la mică distanță de arbitru. Andreescu a fost avertizată pentru comportament nesportiv, însă pentru că racheta nu a atins oficialul partidei, scapă de amenințarea descalificării. Jucând la semi-siguranță în diagonală, Andreescu a salvat mai departe minge de break și apoi a confirmat avantajul break-ului, pentru 2-0. Un passing uriaș a ajutat-o pe Andreescu să dejoace urcarea la fileu după retur a americancei Taylor Townsend și să mai câștige un game important pe serviciu.

Următorul moment decisiv al setului trei a venit la 3-1 pentru Bianca, aceasta reușind un al doilea break care, la 4-1, i-a securizat, practic, victoria și calificarea în sferturi. Sportiva de origine română a luat inițiativa cu dreapta, distribuind uniform loviturile și a convertit și a doua minge de break avută în decisiv.

Sigură pe ea și pe loviturile de pe linia din spate a terenului, Bianca Andreescu a mărșăluit spre linia de finiș, cu un hold la 30. Și-a procurat trei mingi de meci la retur, a încercat să facă ea pasul în față, însă a fost depășită și pasată. Un retur ratat în fileu i-a anulat Biancăi Andreescu a patra minge de meci în game-ul de retur, însă reprezentanta Canadei a închis fără probleme la serviciu, cu game la zero, servind excelent și urcând la plasă, americanca Taylor Townsend neputând să o paseze.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Cât timp trebuie ținut semnalul când intri în depășire? Iei amendă pentru așa ceva?
Cât timp trebuie ținut semnalul când intri în depășire? Iei amendă pentru așa ceva?
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen