Back in business! Simona Halep s-a calificat din nou într-o finală WTA după o pauză de 5 luni. Românca va juca pentru titlu la Toronto după o victorie cu 6-4, 6-4 în fața Sarei Errani

Redactor:
Marius Hutu
Back in business! Simona Halep s-a calificat din nou într-o finală WTA după o pauză de 5 luni. Românca va juca pentru titlu la Toronto după o victorie cu 6-4, 6-4 în fața Sarei Errani
  • Publicat:
  • Actualizat:

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Toronto, după ce a învins-o în două seturi pe Sara Errani, cu 6-4, 6-4. Numărul 3 mondial s-a impus cu același scor cu care a reușit să o elimine pe italiancă în acest an și în turneul de la Stuttgart.

Errani i-a dat o replică foarte bună româncei, dar Simona a jucat pe alocuri fabulos! Halep a reușit pe parcursul jocului câteva puncte incredibile, inclusiv pe cel al turneului, la 0-2 și 40-40. Practic, din acel moment, Halep a controlat partida și a pus mai mereu presiune pe adversară.

Astfel, după aproximativ 5 luni, de la finala de la Indian Wells, pe care a și câștigat-o, Simona va juca din nou cu trofeul pe masă într-un turneu WTA. Statistica este mai multe decât încurajatoare pentru româncă: de fiecare dată când s-a calificat într-o finală în 2015, ea a și câștigat turneul respectiv.

  • Cum a „curs” jocul Simona Halep – Sara Errani

21:48 Meci Simoma! Românca a avut ceva dificultăți să încheie meciul, fructificând abia a patra minge de meci și după ce și-a schimbat și racheta. Halep este din nou într-o finală WTA, în care va juca împotriva Serenei Williams sau Belindei Bencic.


21:36 Răspuns promt Simona Halep! Românca nu pare dispusă să mai petreacă mult timp pe teren și reușește un nou break, cel cu numărul 5. Simona va servi pentru meci!


21:32 Lovitura de backhand a Simonei funcționează perfect azi. Și totuși, Sara Errani rezistă și egalează situația în setul secund: 4-4. Meciul nu este încă terminat, din contră pare relansat.


21:24 Simona Halep se află la un nivel foarte ridicat în partida cu Sara Errani. Cel puțin așa spune statistica. La retur, românca are un procentaj de 50%. Cu 13% peste reușitele înregistrate pe întreg parcursul turneului. Simona a ajuns la două game-uri distanță de meci: 4-2


21:15 Jocul s-a reluat cu un game consistent făcut de Simona: 3-1. Reprezentanta României se îndreaptă cu pași mari către prima finală a acestei veri.


21:10 Simona a revenit la conducere cu un break, scor 2-1. Sara Errani a solicitat medicul și primește în acest moment îngrijiri medicale. Italianca are probleme la piciorul stâng. Între timp, Halep a improvizat niște …”căști”.


21:04 Datele problemei s-au schimbat la începutul setului secund. După un break reușit de Halep, Errani a răspuns imediat cu un rebreak. Italianca nu și-a spus încă ultimul cuvânt.


21:01 Break Simona! Împinsă din spate și de suporteri, Halep nu mai ratează debutul setuilui doi și reușește break-ul. Sara Errani a ținut „cu dinții” de acest game, dar degeaba, românca a pus-o sub presiune și a forțat-o să cedeze în final cu o lovitură care a ieșit mult în afara terenului.


20:54 Set Halep! Sportiva din România a reușit să câștige primul set în 43 de minute, punctul decisiv fiind făcut cu ajutorul unui serviciu foarte bun. Mai jos aveți și câteva date statistice din primul set:

 


20:50 Simona continuă să păstreze un break avans în fața italiencei, iar după aproximativ 40 de minute de joc servește pentru câștigarea primului set: 5-4.


20:35 Halep și-a reglat loviturile și a preluat controlul partidei cu trei game-uri consecutive, două câștigate pe serviciul adversarei. Scor: 3-2 cu break avans.


20:31 Cele două jucătoare anunță un meci de anduranță. Schimburile sunt destul de lungi, uneori impresia este că Halep și Errani se înfruntă într-un meci pe zgură. Simona are un plus în ultimele minute și a egalat situația în primul set: 2-2.


20:25 Rebreak! Simona Halep a ratat startul partidei, dar a revenit rapid pe „tabelă”: 1-2. Românca acoperă foarte bine terenul și dictează ritmul din toate punctele de vedere, inclusiv la greșeli neforțate și mingi câștigătoare (scor 6-0). Halep a reușit să facă break-ul în urma unui punct pe care l-a jucat fenomenal, după ce a ajuns la o minge imposibilă pe care scria punct Errani. VIDEO:


20:20 Agresivă la retur, italianca a reușit primul break al partidei. Errani a convertit prima minge de break de care a beneficiat și conduce cu 2-0.


20:15 Reprezentanta României a ratat primele două șanse de break ale jocului. Sara Errani a rezistat însă atacurilor declanșate de Simona încă din primul game și și-a fructificat serviciul.


 20:05 Simona Halep și Sara Errani și-au făcut apariția pe arena centrală la Toronto. Vremea este ideală pentru tenis, iar suporterii români sunt deja la „datorie”, înzestrați cu steagurile tricolore.


19:57 Simona și-a aflat adversarele din turneul de la Cincinnati, care își desfășoară în această seară deja primul tur al calificărilor. Halep este favorită numărul 3 și va intra direct în turul secund. Prima adversară va fi Hantuchova sau Mladenovic. Simona se află pe aceeași jumătate de tablou cu Șarapova. Până la o posibilă semifinală cu jucătoarea din Rusia pe traseu ar mai fi Andrea Petkovic – optimi, Pliskova / Bacsinszky – sferturi


19:54 Mai sunt câteva minute până când cele două jucătoare vor intra pe teren. În România, partida dintre Halep și Errani se vede LIVE pe DolceSport. Probabil că sunt însă și foarte mulți fani care vor căuta un livestream pentru semifinala din această seară.


19:50 Mesajul Simonei după victoria cu Aga Radwanska. Halep se simte ca acasă la Toronto, fiind susținută de foarte mulți fani din tribune. Probabil că așa va fi și la semifinala cu Sara Errani. După succesul în fața polonezei, sportiva a ținut să le mulțumească printr-un mesaj postat pe Facebook: 


19:42 Ce spun fanii din străinătate despre Simona? Printre altele, Halep este prima jucătoare care o poate opri în acest moment pe Serena Williams, având în vedere și palmaresul româncei pe hard în 2015, adică 28 de victorii și numai 3 înfrângeri.


Simona Halep s-a întors în „business”, după cum a și declarat vineri seara, la sfârșitul partidei cu Aga Radwaska, în urma căreia s-a calificat în semifinalele turneului de la Toronto. Reprezentanta României a legat din nou, după mai bine de aproximativ 3 luni, trei victorii consecutive, lucru care se întâmplase pentru ultima dată la începutul lunii mai, la turneul de la Roma.

Cu reîncrederea câștigată, numărul 3 mondial forțează sâmbătă seara calificarea la Toronto, turneu din categoria Premier 5. Adversară este un alt nume important din WTA, Sara Errani (Italia), așa cum au fost, de altfel, toate jucătoarele întâlnite pe traseu în Canada, Jelena Jankovic, Angelique Kerber și Agnieszka Radwanska. Adică toate aflate până nu demult în Top 10.

Simona Halep încearcă să ajungă din nou într-o finală WTA după o pauză de 5 luni. Ultima dată s-a întâmplat la Indian Welles, turneu pe care l-a și câștigat. Interesant este faptul că de fiecare dată când a jucat cu trofeul pe masă în acest an reprezentanta României a și intrat în posesia lui, la Shenzhen, Dubai și Indian Welles.

Meciul cu Sara Errani (locul 17 WTA) nu este deloc simplu, italianca fiind într-o revenire de formă în ultima perioadă, când a disputat o finală în București și încă o semifinală la Bad Gastein, este adevărat ambele pe zgură. La Toronto, Sara Errani a obținut o victorie mare în „optimi”, reușind să o elimine pe Viktoria Azarenka, o altă jucătoare în mare revenire de formă. Pe traseu, italianca le-a mai eliminat pe Kristina Mladenovic (Franța), Madison Brengle (SUA) și Lesia Tsurenko (Ucraina).

Simona Halep și Sara Errani sunt deja cunoștințe vechi în WTA. Cele două se vor înfrunta pentru a 4-a oară, românca având un avantaj minim la victorii, scor 2-1.

Simona și Sarra s-au întâlnit de fiecare dată în ultimele 3 sezoane. Italianca a deschis seria cu o victorie la Miami în 2013, dar Halep a trecut în avantaj după succesele de la Doha (2014) și Stuttgart (2015).

Cine va câștiga prima semifinală de la Toronto va juca în finala de duminică seara cu învingătoarea dintre Serena Williams și Belinda Bencic.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul din aeroport
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie: "Vii și îți iei ce…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ!…
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat cu planurile de înmormântare
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat…
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri!
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele