Ave, Simona! Brațele sus, brațe vioaie ca picioarele sale puternice la linia de fund a terenului și iată, servită, a treia finală în turneul de la Roland Garros. Halep ne scapă de emoțiile unui decisiv cu o super-revenire în partida cu Muguruza

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 07 Jun. 2018, 17:51 Actualizat: 07 Jun. 2018, 20:17 Tenis
Ave, Simona! Brațele sus, brațe vioaie ca picioarele sale puternice la linia de fund a terenului și iată, servită, a treia finală în turneul de la Roland Garros. Halep ne scapă de emoțiile unui decisiv cu o super-revenire în partida cu Muguruza

Sunt atâtea brațe sus, în tribună, încât este greu să vezi ce se întâmplă în loja Simonei, sau pe teren. Dar gesturile Simonei sunt clare: o mișcare sacadată, repetată din brațe, la nivelul pieptului. Cu câteva secunde mai înainte, aceste brațe erau sus în aer. Sus de tot. Simona Halep s-a calificat pentru a treia oară în finala turneului de la Roland Garros, după 6-1, 6-4 cu spaniola Garbine Muguruza. Simona a câștigat cinci din ultimele șase game-uri disputate în meci, revenind spectaculos pentru o victorie în minimum de seturi.

Simona e agresivă și impresionează cu forța din lovituri. Dar este, totuși, și cumpătată. În tribună, într-o lojă de categorie grea,  în care s-au adunat, alături de părinții constănțencei, idolii unei Românii întregi – Gică Hagi și Gică Popescu, precum și singura campioană în turneele de Mare Șlem dată deocamdată de țara noastră – Virginia Ruzici, Stere Halep se ridică în picioare încă din game-ul secund.

Liderul mondial a învățat ceva din meciul de ieri cu Kerber. Și nu vrea să repete istoria. Pleacă ea ca din tun. Break la prima șansă – în game-ul inaugural. Apoi trei mingi de break făcute uitate pe lansarea ei. Pumn strâns. Și 2-0. Apoi, în 20 de minute, cu de două ori mai multe puncte puse pe tabelă față de adversara sa (20-10), este deja la 4-0. Simona Halep este la baseline, primește energie de la câțiva fani care o încurajează, icnește mai tare ca de obicei pe Central și o ia tare pe Muguruza, netestată în tot turneul. O ia tare, la propriu, pentru că loviturile româncei sunt mai în forță astăzi.

25 de minute pentru 5-0. E Halep-show pe central. Românca dă și variat, dă și suficient de precis, în timp ce Muguruza o dă ori prea jos, în fileu, ori prea tare. Ca în reclamă – prea!, prea! prea! Da, ca în coșmarul dintr-o reclamă pentru lactate.

Simona servește pentru primul set. În loc de 6-0 și gogoașă (bagel), este prim game pentru Garbine Muguruza. Un respiro. O gură de oxigen. Jocul nu anunță însă vreo răsturnare dramatică de raport de forțe. Dar cu dublă greșeală, cu o ușoară urmă de umanitate – precum cea despre care vorbea și Nadal la conferința sa de presă – Simona acceptă și asta.

Spaniola servește. Game-ul se prelungește. Vedem o ratare la fileu sugestivă pentru nivelul actual de joc al fostului număr unu mondial. Simona se activează, strânge pumnul. Și închide setul cu un punct în care a dominat de pe linia de fund, apoi a trimis decisiv cu dreapta, în terenul lăsat descoperit de campioana din 2016.

6-2 este raportul loviturilor câștigătoare la capătul primului set, pentru Simona Halep. Și 12-14 raportul erorilor neforțate.

În urmă cu trei-patru zile, Muguruza declara „Sunt foarte în formă„. Asta nu se vede acum, pe teren. Dacă am fi pe tabloul masculin, am spune că este ceva în aer: statisticienii de la French Open, cu uriașul lor departament de comunicare, au descoperit că, în finala băieților, niciodată nu a apărut pe teren un sportiv îmbrăcat în negru. Dar, aici suntem la feminin.

Reprise! se aude însă rapid din scaunul arbitrei. Setul doi începe cu ture confortabile pe lansare, pentru 1-1. În game-ul trei, Simona smulge oftaturi după un passing inspirat de cele mai bune lovituri ale Regelui Nadal, omul cu cele mai bune lovituri de trecere din tenisul actual. Muguruza a decis să atace și se ambiționează și mai mult. Trece winner pe lângă Simona și obține break-ul.

Lumea de plânge în stânga și-n dreapta de zgomot. Cele două protagoniste încep să se audă cam ca Maria Șarapova. Pe terenul 1, cu zile în urmă, Muguruza era ca o lebădă mută. Jocul s-a încins – Halep vrea break-ul înapoi, construiește cu forehandul, dar pe prima minge de break trimite în fileu. Este rândul Muguruzei să varieze. Lob, scurtă, voleu. Și face, până la urmă, 3-1.

Muguruza a intrat clar în partidă. pune presiune în continuare pe serviciul Simonei. Reușește retur câștigător, dar liderul mondial accesează un nou winner pentru a închide game-ul. 6-1, 2-3. Servește Muguruza, iar după două puncte pierdute, Simona atrage toate privirile: ia punctul cu o combinație interesantă – rever din săritură, care ne aduce aminte de Marcelo Rios sau Gael Monfils, apoi voleu. Dar, cu as, Muguruza scapă și se distanțează la 4-2. Totuși… wow, Simona!

E forfotă. Prinzi din zbor, din tribună, comentariile românilor – da, Simona, cu primul serviciu. Românca este lider în turneu în ceea ce privește retururile reușite și pe primul, și pe al doilea serviciu. În acest meci, este aproape de 70% la frecvența primei mingi, ca procentaj.

Simona deranjează tribuna, care vrea decisiv, cu break recuperat!

Simona a trecut de game-ul șapte, fără break. Însă fanii știu că este ultimul game jucat de Muguruza cu mingi uzate și încep să cânte pentru Simona. La 6-1 și 3-4. Și Simona își obține două mingi de break. Cu un nou forehand decisiv, care rulează pe ecranele arenei centrale. La feminin, sunt date mai puține puncte în reluare decât la băieți. Însă aici, vedem execuția Simonei și chipul deznădăjduit al lui Garbine. Din nou, Halep stă bine de pe linia de fund a terenului, iar Garbine ratează mingea trimisă spre tușă, pe reverul Simonei. BREAK RECUPERAT. Și 4-4 în setul doi. 

Servește Simona. Dar e greu. Muguruza deja a cedat doar al doilea set în patru semfinale de turneu de Mare Șlem disputate. Nu a pierdut niciuna. Spaniola atacă furibund, Simona se chircește încercând să țină mingea în joc, în defensivă, în puncte consecutiv din acest game. Tribuna o susține pe Garbine. Românii încearcă să le țină piept, și, la una dintre egalități, iese gâlceavă. Ceva neinteligibil. Cu două jucătoare aflate la nivel ridicat, se cere tenis. Insistent. Tribuna fluieră după ce, la egalitate, arbitra corectează anunțul de out la o minge a Simonei. Dar Muguruza ajunge din nou la plasă și este letală. Taberele sunt clare. Fanii îi strigă Bine, bine! Simonei, jurnaliștii români strâng și ei pumnul la câte un punct intens. Replici de Vamos Garbine vin fără întârziere. Iar Halep și Muguruza continuă să facă pe teren concurs de winnere. Din păcate, a treia minge de break pentru Garbine vine pe o dublă greșeală a Simonei, iar tribuna amuțește, după ce a fost răsfățată cu super-execuții. Oamenii nu prea știu cum să reacționeze.

Simona însă știe – trimite mingea lung, exact pe baseline, iar Muguruza este prinsă pe picior greșit de săritura mingii – un pic în spate, un pic prea sus. Și Simona scapă. Preia conducerea, 5-4.

Patru puncte mai târziu, Simona Halep ridică brațele. „Nu a avut ce-i face acolo”, se aude din spate, de la jurnaliștii de limbă engleză. Simona este în continuare agresivă, Muguruza departe de linia de fund a terenului. Nu înțelege ce i se întâmplă. Este la 0-40. Și ultima ei minge ajunge lângă Simona, dar departe de linia terenului.

Simona Halep s-a calificat pentru a treia oară în finala turneului de la Roland Garros. Sunt atâtea brațe sus, în tribună, încât este greu să vezi ce se întâmplă în loja Simonei, sau pe teren. Dar gesturile Simonei sunt totuși clare, în pădurea de mâini ridicate.

Da. Gesturile Simonei sunt clare: o mișcare sacadată, repetată din brațe, la nivelul pieptului. Cu câteva secunde mai înainte, aceste brațe erau sus în aer. Sus de tot. Simona Halep s-a calificat pentru a treia oară în finala turneului de la Roland Garros, după 6-1, 6-4 cu spaniola Garbine Muguruza. Brațele Simonei sunt sus, brațe vioaie ca picioarele sale puternice la linia de fund a terenului și iată, servită, a treia finală la Roland Garros.

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 07 Jun. 2018, 17:51 Actualizat: 07 Jun. 2018, 20:17 Tenis
Pe aceeași temă
NEWS ALERT! Noi restricţii au fost anunţate pentru români! Se schimbă tot de la 10 iulie...
NEWS ALERT! Noi restricţii au fost anunţate pentru români! Se schimbă tot de la 10 iulie...
Poveşti de groază promovate de sovietici pentru a creşte ostilitatea faţă de occidentali
Poveşti de groază promovate de sovietici pentru a creşte ostilitatea faţă de occidentali
Minunea japoneză. Cum a reuşit Japonia să aibă un număr redus de cazuri şi decese cauzate de coronavirus fără să impună RESTRICŢII
Minunea japoneză. Cum a reuşit Japonia să aibă un număr redus de cazuri şi decese cauzate de coronavirus fără să ...
FINALA pentru banca FCSB: Becali alege pana la finalul sezonului. Soc total: pe cine vrea sa aduca
FINALA pentru banca FCSB: Becali alege pana la finalul sezonului. Soc total: pe cine vrea sa aduca
3 noi simptome în cazul infecţiei cu coronavirus. Care sunt cele 11 semne ale COVID-19
3 noi simptome în cazul infecţiei cu coronavirus. Care sunt cele 11 semne ale COVID-19
Răzvan Simion şi Lidia Buble, din nou împreună. Unde au fost văzuţi. Sunt în culmea fericirii
Răzvan Simion şi Lidia Buble, din nou împreună. Unde au fost văzuţi. Sunt în culmea fericirii
Cât alcool pot consuma şoferii şi în cât timp se elimină din organism
Cât alcool pot consuma şoferii şi în cât timp se elimină din organism
Răsturnare de situaţie! Anunţul făcut în urmă cu puțin timp de Raed Arafat!
Răsturnare de situaţie! Anunţul făcut în urmă cu puțin timp de Raed Arafat!
ULUITOR! Arabii au început deja să construiască PRIMUL oraș pe MARTE. Ne-au AVERTIZAT încă din 2017, dar NIMENI nu i-a CREZUT
ULUITOR! Arabii au început deja să construiască PRIMUL oraș pe MARTE. Ne-au AVERTIZAT încă din 2017, dar NIMENI nu ...
Mihai Mitoșeru, operat de urgență! A fost la un pas de deces!  / EXCLUSIV
Mihai Mitoșeru, operat de urgență! A fost la un pas de deces! / EXCLUSIV
OMS a oprit studiile clinice pentru tratamentul împotriva COVID-19. E șocant ce s-a descoperit
OMS a oprit studiile clinice pentru tratamentul împotriva COVID-19. E șocant ce s-a descoperit
Ele i-au înnebunit pe fotbaliști! TOP 10 cele mai frumoase iubite
Ele i-au înnebunit pe fotbaliști! TOP 10 cele mai frumoase iubite
Inedit: Cum au reuşit doi români din Timişoara să câştige 11 milioane de euro în câţiva ani. Care este secretul
Inedit: Cum au reuşit doi români din Timişoara să câştige 11 milioane de euro în câţiva ani. Care este secretul
Cum arată femeia care a dat naştere ”celui mai sexy bărbat în viaţă”
Cum arată femeia care a dat naştere ”celui mai sexy bărbat în viaţă”
Nici nu au curajul să se apropie de mașină! Povestea SINISTRĂ a unui BMW care a stat în showroom 23 de ani!
Nici nu au curajul să se apropie de mașină! Povestea SINISTRĂ a unui BMW care a stat în showroom 23 de ani!
Credea că poliţista l-a oprit pentru viteză, dar femeia avea o problemă personală! Momentul incredibil, filmat
Credea că poliţista l-a oprit pentru viteză, dar femeia avea o problemă personală! Momentul incredibil, filmat
RECORD NEGATIV. Sâmbătă a fost ziua cu cele mai multe noi cazuri de coronavirus
RECORD NEGATIV. Sâmbătă a fost ziua cu cele mai multe noi cazuri de coronavirus
Cerul s-a inegrit si potopul s-a asternut peste jumatate din Romania. Se indreapta spre noi
Cerul s-a inegrit si potopul s-a asternut peste jumatate din Romania. Se indreapta spre noi
Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum!
Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum!
Detalii halucinante despre mariajul dintre Jada Pinkett Smith și Will Smith. Formează unul dintre cele mai solide cupluri, dar de ani de zile Jada are o altă relație pe care soțul ei o susține
Detalii halucinante despre mariajul dintre Jada Pinkett Smith și Will Smith. Formează unul dintre cele mai solide cupluri, ...
Criza lasă urme: Preţurile apartamentelor sar în aer faţă de anul trecut
Criza lasă urme: Preţurile apartamentelor sar în aer faţă de anul trecut
Premierul României, condiții pentru redeschiderea restaurantelor! Autoritățile vor da amenzi dacă nu se respectă regulile!
Premierul României, condiții pentru redeschiderea restaurantelor! Autoritățile vor da amenzi dacă nu se respectă regulile!
Gaz Metan – Craiova Live Score & Live Video! Meci greu pentru lupta apriga
Gaz Metan – Craiova Live Score & Live Video! Meci greu pentru lupta apriga
„La Gomera”, marele câştigător la Gala Premiilor Gopo 2020
„La Gomera”, marele câştigător la Gala Premiilor Gopo 2020
Un indicator rutier MISTERIOS, necunoscut de 99% dintre șoferi. Ce înseamnă, de fapt?
Un indicator rutier MISTERIOS, necunoscut de 99% dintre șoferi. Ce înseamnă, de fapt?
FOTO. Sora Andreei Tonciu a încins plaja cu cel mai minuscul costum de baie! Lorena și-a etalat atuurile fizice de invidiat
FOTO. Sora Andreei Tonciu a încins plaja cu cel mai minuscul costum de baie! Lorena și-a etalat atuurile fizice de invidiat
Ce note a obținut celebrul Selly la BAC! A dat lovitura la Matematică: puțini s-ar fi așteptat la asta!
Ce note a obținut celebrul Selly la BAC! A dat lovitura la Matematică: puțini s-ar fi așteptat la asta!
Adda și Cătălin Rizea, veste mare pentru fanii lor. Ce le-a transmis?
Adda și Cătălin Rizea, veste mare pentru fanii lor. Ce le-a transmis?