Ave, Simona! Brațele sus, brațe vioaie ca picioarele sale puternice la linia de fund a terenului și iată, servită, a treia finală în turneul de la Roland Garros. Halep ne scapă de emoțiile unui decisiv cu o super-revenire în partida cu Muguruza

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 07 Jun. 2018, 17:51 Actualizat: 07 Jun. 2018, 20:17 Tenis
Ave, Simona! Brațele sus, brațe vioaie ca picioarele sale puternice la linia de fund a terenului și iată, servită, a treia finală în turneul de la Roland Garros. Halep ne scapă de emoțiile unui decisiv cu o super-revenire în partida cu Muguruza

Sunt atâtea brațe sus, în tribună, încât este greu să vezi ce se întâmplă în loja Simonei, sau pe teren. Dar gesturile Simonei sunt clare: o mișcare sacadată, repetată din brațe, la nivelul pieptului. Cu câteva secunde mai înainte, aceste brațe erau sus în aer. Sus de tot. Simona Halep s-a calificat pentru a treia oară în finala turneului de la Roland Garros, după 6-1, 6-4 cu spaniola Garbine Muguruza. Simona a câștigat cinci din ultimele șase game-uri disputate în meci, revenind spectaculos pentru o victorie în minimum de seturi.

Simona e agresivă și impresionează cu forța din lovituri. Dar este, totuși, și cumpătată. În tribună, într-o lojă de categorie grea,  în care s-au adunat, alături de părinții constănțencei, idolii unei Românii întregi – Gică Hagi și Gică Popescu, precum și singura campioană în turneele de Mare Șlem dată deocamdată de țara noastră – Virginia Ruzici, Stere Halep se ridică în picioare încă din game-ul secund.

Liderul mondial a învățat ceva din meciul de ieri cu Kerber. Și nu vrea să repete istoria. Pleacă ea ca din tun. Break la prima șansă – în game-ul inaugural. Apoi trei mingi de break făcute uitate pe lansarea ei. Pumn strâns. Și 2-0. Apoi, în 20 de minute, cu de două ori mai multe puncte puse pe tabelă față de adversara sa (20-10), este deja la 4-0. Simona Halep este la baseline, primește energie de la câțiva fani care o încurajează, icnește mai tare ca de obicei pe Central și o ia tare pe Muguruza, netestată în tot turneul. O ia tare, la propriu, pentru că loviturile româncei sunt mai în forță astăzi.

25 de minute pentru 5-0. E Halep-show pe central. Românca dă și variat, dă și suficient de precis, în timp ce Muguruza o dă ori prea jos, în fileu, ori prea tare. Ca în reclamă – prea!, prea! prea! Da, ca în coșmarul dintr-o reclamă pentru lactate.

Simona servește pentru primul set. În loc de 6-0 și gogoașă (bagel), este prim game pentru Garbine Muguruza. Un respiro. O gură de oxigen. Jocul nu anunță însă vreo răsturnare dramatică de raport de forțe. Dar cu dublă greșeală, cu o ușoară urmă de umanitate – precum cea despre care vorbea și Nadal la conferința sa de presă – Simona acceptă și asta.

Spaniola servește. Game-ul se prelungește. Vedem o ratare la fileu sugestivă pentru nivelul actual de joc al fostului număr unu mondial. Simona se activează, strânge pumnul. Și închide setul cu un punct în care a dominat de pe linia de fund, apoi a trimis decisiv cu dreapta, în terenul lăsat descoperit de campioana din 2016.

6-2 este raportul loviturilor câștigătoare la capătul primului set, pentru Simona Halep. Și 12-14 raportul erorilor neforțate.

În urmă cu trei-patru zile, Muguruza declara „Sunt foarte în formă„. Asta nu se vede acum, pe teren. Dacă am fi pe tabloul masculin, am spune că este ceva în aer: statisticienii de la French Open, cu uriașul lor departament de comunicare, au descoperit că, în finala băieților, niciodată nu a apărut pe teren un sportiv îmbrăcat în negru. Dar, aici suntem la feminin.

Reprise! se aude însă rapid din scaunul arbitrei. Setul doi începe cu ture confortabile pe lansare, pentru 1-1. În game-ul trei, Simona smulge oftaturi după un passing inspirat de cele mai bune lovituri ale Regelui Nadal, omul cu cele mai bune lovituri de trecere din tenisul actual. Muguruza a decis să atace și se ambiționează și mai mult. Trece winner pe lângă Simona și obține break-ul.

Lumea de plânge în stânga și-n dreapta de zgomot. Cele două protagoniste încep să se audă cam ca Maria Șarapova. Pe terenul 1, cu zile în urmă, Muguruza era ca o lebădă mută. Jocul s-a încins – Halep vrea break-ul înapoi, construiește cu forehandul, dar pe prima minge de break trimite în fileu. Este rândul Muguruzei să varieze. Lob, scurtă, voleu. Și face, până la urmă, 3-1.

Muguruza a intrat clar în partidă. pune presiune în continuare pe serviciul Simonei. Reușește retur câștigător, dar liderul mondial accesează un nou winner pentru a închide game-ul. 6-1, 2-3. Servește Muguruza, iar după două puncte pierdute, Simona atrage toate privirile: ia punctul cu o combinație interesantă – rever din săritură, care ne aduce aminte de Marcelo Rios sau Gael Monfils, apoi voleu. Dar, cu as, Muguruza scapă și se distanțează la 4-2. Totuși… wow, Simona!

E forfotă. Prinzi din zbor, din tribună, comentariile românilor – da, Simona, cu primul serviciu. Românca este lider în turneu în ceea ce privește retururile reușite și pe primul, și pe al doilea serviciu. În acest meci, este aproape de 70% la frecvența primei mingi, ca procentaj.

Simona deranjează tribuna, care vrea decisiv, cu break recuperat!

Simona a trecut de game-ul șapte, fără break. Însă fanii știu că este ultimul game jucat de Muguruza cu mingi uzate și încep să cânte pentru Simona. La 6-1 și 3-4. Și Simona își obține două mingi de break. Cu un nou forehand decisiv, care rulează pe ecranele arenei centrale. La feminin, sunt date mai puține puncte în reluare decât la băieți. Însă aici, vedem execuția Simonei și chipul deznădăjduit al lui Garbine. Din nou, Halep stă bine de pe linia de fund a terenului, iar Garbine ratează mingea trimisă spre tușă, pe reverul Simonei. BREAK RECUPERAT. Și 4-4 în setul doi. 

Servește Simona. Dar e greu. Muguruza deja a cedat doar al doilea set în patru semfinale de turneu de Mare Șlem disputate. Nu a pierdut niciuna. Spaniola atacă furibund, Simona se chircește încercând să țină mingea în joc, în defensivă, în puncte consecutiv din acest game. Tribuna o susține pe Garbine. Românii încearcă să le țină piept, și, la una dintre egalități, iese gâlceavă. Ceva neinteligibil. Cu două jucătoare aflate la nivel ridicat, se cere tenis. Insistent. Tribuna fluieră după ce, la egalitate, arbitra corectează anunțul de out la o minge a Simonei. Dar Muguruza ajunge din nou la plasă și este letală. Taberele sunt clare. Fanii îi strigă Bine, bine! Simonei, jurnaliștii români strâng și ei pumnul la câte un punct intens. Replici de Vamos Garbine vin fără întârziere. Iar Halep și Muguruza continuă să facă pe teren concurs de winnere. Din păcate, a treia minge de break pentru Garbine vine pe o dublă greșeală a Simonei, iar tribuna amuțește, după ce a fost răsfățată cu super-execuții. Oamenii nu prea știu cum să reacționeze.

Simona însă știe – trimite mingea lung, exact pe baseline, iar Muguruza este prinsă pe picior greșit de săritura mingii – un pic în spate, un pic prea sus. Și Simona scapă. Preia conducerea, 5-4.

Patru puncte mai târziu, Simona Halep ridică brațele. „Nu a avut ce-i face acolo”, se aude din spate, de la jurnaliștii de limbă engleză. Simona este în continuare agresivă, Muguruza departe de linia de fund a terenului. Nu înțelege ce i se întâmplă. Este la 0-40. Și ultima ei minge ajunge lângă Simona, dar departe de linia terenului.

Simona Halep s-a calificat pentru a treia oară în finala turneului de la Roland Garros. Sunt atâtea brațe sus, în tribună, încât este greu să vezi ce se întâmplă în loja Simonei, sau pe teren. Dar gesturile Simonei sunt totuși clare, în pădurea de mâini ridicate.

Da. Gesturile Simonei sunt clare: o mișcare sacadată, repetată din brațe, la nivelul pieptului. Cu câteva secunde mai înainte, aceste brațe erau sus în aer. Sus de tot. Simona Halep s-a calificat pentru a treia oară în finala turneului de la Roland Garros, după 6-1, 6-4 cu spaniola Garbine Muguruza. Brațele Simonei sunt sus, brațe vioaie ca picioarele sale puternice la linia de fund a terenului și iată, servită, a treia finală la Roland Garros.

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 07 Jun. 2018, 17:51 Actualizat: 07 Jun. 2018, 20:17 Tenis
Pe aceeași temă
TOP 20 - Vedete din România prinse dezbrăcate sub duș, la mare
TOP 20 - Vedete din România prinse dezbrăcate sub duș, la mare
Raed Arafat, ameninţat cu moartea de un legionar: O să fiu EU acela care o să vă îngroape alături de un porc într-un mormânt de Piatră!
Raed Arafat, ameninţat cu moartea de un legionar: O să fiu EU acela care o să vă îngroape alături de un porc într-un ...
Misterul celor 57 de oameni infectaţi cu COVID din senin. S-au întors bolnavi după ce au stat 35 de zile pe mare, deşi la plecare erau perfect sănătoşi
Misterul celor 57 de oameni infectaţi cu COVID din senin. S-au întors bolnavi după ce au stat 35 de zile pe mare, deşi ...
Detaliile EXPLOZIVE ale situatiei din Cupa Romaniei! FCSB avertizata din toate directiile ca poate fi EXCLUSA! „Primeaza ROAF!”
Detaliile EXPLOZIVE ale situatiei din Cupa Romaniei! FCSB avertizata din toate directiile ca poate fi EXCLUSA! „Primeaza ...
Infarctul: alimente pe care să le consumi pentru a evita problemele cardiovasculare
Infarctul: alimente pe care să le consumi pentru a evita problemele cardiovasculare
TOP 20 - Cele mai rușinoase gafe ale vedetelor noastre la mare! Au rămas cu zonele intime la vedere, după ce costumele de baie le-au jucat feste
TOP 20 - Cele mai rușinoase gafe ale vedetelor noastre la mare! Au rămas cu zonele intime la vedere, după ce costumele ...
Povestea din spatele scenei a lui Mugur Mihăescu, alias Garcea: turnător la Securitate, politician eşuat şi mitingist anticarantină
Povestea din spatele scenei a lui Mugur Mihăescu, alias Garcea: turnător la Securitate, politician eşuat şi mitingist ...
Adevărul despre starea Andreei Esca, testată pozitiv cu COVID! Soțul ei e la terapie intensivă
Adevărul despre starea Andreei Esca, testată pozitiv cu COVID! Soțul ei e la terapie intensivă
5 locuri FASCINANTE  pe care să le vezi măcar o dată în viață în DELTA DUNĂRII
5 locuri FASCINANTE pe care să le vezi măcar o dată în viață în DELTA DUNĂRII
Dragoș Bucurenci și gestul său din plină stradă! Ce a făcut prezentatorul TV, după ce a ieșit cu cățelul la plimbare! / VIDEO PAPARAZZI
Dragoș Bucurenci și gestul său din plină stradă! Ce a făcut prezentatorul TV, după ce a ieșit cu cățelul la plimbare! ...
Șoc total! Românii care s-au externat la cerere au făcut prăpăd. Numărul cazurilor a explodat!
Șoc total! Românii care s-au externat la cerere au făcut prăpăd. Numărul cazurilor a explodat!
Șansă istorică pentru Ianis Hagi! Va fi o legendă în fotbal dacă reușește asta
Șansă istorică pentru Ianis Hagi! Va fi o legendă în fotbal dacă reușește asta
Semnal de alarmă: Strigătul disperat al fermierilor români către guvernul Orban. „Riscăm să închidem”
Semnal de alarmă: Strigătul disperat al fermierilor români către guvernul Orban. „Riscăm să închidem”
Actriţa Kelly Preston, soţia lui John Travolta, a murit la 57. Ea suferea de cancer. Anunţul actorului
Actriţa Kelly Preston, soţia lui John Travolta, a murit la 57. Ea suferea de cancer. Anunţul actorului
Cele mai dubioase locații unde se întâlnesc, de obicei, SAMSARII cu clienții lor.  ȚEAPĂ GARANTATĂ pentru cei care acceptă
Cele mai dubioase locații unde se întâlnesc, de obicei, SAMSARII cu clienții lor. ȚEAPĂ GARANTATĂ pentru cei care ...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Nu ai sesizat asta în Braveheart, așa-i? VIDEO
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Nu ai sesizat asta în Braveheart, așa-i? VIDEO
Şofer fără permis, reţinut după ce a intrat într-o staţie de autobuz şi a acroşat un poliţist. Bărbatul conducea o maşină furată
Şofer fără permis, reţinut după ce a intrat într-o staţie de autobuz şi a acroşat un poliţist. Bărbatul conducea ...
Interviu cutremurător! Marcel Pavel mărturii din infern, după ce s-a vindecat de coronavirus
Interviu cutremurător! Marcel Pavel mărturii din infern, după ce s-a vindecat de coronavirus
Ooops! Topul HOT al vedetelor care și-au arătat tot la plajă fără să vrea! Imagini +18
Ooops! Topul HOT al vedetelor care și-au arătat tot la plajă fără să vrea! Imagini +18
Un celebru actor, in doliu! Sotia lui a murit la 57 de ani, dupa o lupta grea cu cancerul la san
Un celebru actor, in doliu! Sotia lui a murit la 57 de ani, dupa o lupta grea cu cancerul la san
Următorul epicentru al pandemiei: Ţara care putea avea 10 milioane de infecţii în luna mai, însă numărul de teste este unul dintre cele mai mici din lume
Următorul epicentru al pandemiei: Ţara care putea avea 10 milioane de infecţii în luna mai, însă numărul de teste ...
Despărțirea de Pancu doare! Mihaela, fosta soție a celebrului fotbalist, surprinsă în timp ce încalcă legea / PAPARAZZI 
Despărțirea de Pancu doare! Mihaela, fosta soție a celebrului fotbalist, surprinsă în timp ce încalcă legea / PAPARAZZI 
CFR Cluj – Gaz Metan live score, live video!
CFR Cluj – Gaz Metan live score, live video!
Johnny Depp a divorţat de Amber Heard după ce a găsit fecale în patul său
Johnny Depp a divorţat de Amber Heard după ce a găsit fecale în patul său
Poliția Română își cumpără mașini moderne. Câți bani va costa fiecare exemplar și ce modele se încadrează în acest buget
Poliția Română își cumpără mașini moderne. Câți bani va costa fiecare exemplar și ce modele se încadrează în acest buget
ANUNȚ SINISTRU al lui Nelu Tătaru pentru românii care merg în concediu la mare! Vama Veche, Mamaia și Constanța, focare de COVID-19?!
ANUNȚ SINISTRU al lui Nelu Tătaru pentru românii care merg în concediu la mare! Vama Veche, Mamaia și Constanța, focare ...
FOTO. Oana Roman, la piscină. Se vede cât de mult a slăbit!
FOTO. Oana Roman, la piscină. Se vede cât de mult a slăbit!