AUSTRALIAN OPEN | Tragere la sorți complicată pentru tricolore. Două dueluri România-Australia în primul tur. Monica Niculescu, meci de foc cu Stosur. Irina Begu, lecție de germană cu favorita 9. Simona Halep, culoar favorabil până în sferturi

AUSTRALIAN OPEN | Tragere la sorți complicată pentru tricolore. Două dueluri România-Australia în primul tur. Monica Niculescu, meci de foc cu Stosur. Irina Begu, lecție de germană cu favorita 9. Simona Halep, culoar favorabil până în sferturi
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • România are cinci reprezentante care au acces direct pe tabloul feminin de simplu în primul turneu de Mare Șlem al sezonului 2015, care debutează duminică noapte: Simona Halep (3 WTA), Irina Begu (39 WTA), Monica Niculescu (48 WTA), Alexandra Dulgheru (87 WTA) și Sorana Cîrstea (96 WTA).
  • „Sori” are cel mai ușor meci de debut, deși începe împotriva unei tenismene care la ora startului meciului va avea trei victorii pe cimentul de la Melbourne. Tragerea la sorți îi permite Simonei Halep să își intre din mers în ritmul obișnuit.
  • Andreea Mitu (116 WTA) poate deveni a șasea tricoloră pe tabloul principal, după ce Patricia Țig și Ana Bogdan au cedat în primul tur al calificărilor. Mitu, a opta favorită, pornește cu prima șansă în partida de vineri din turul doi al tabloului cu 96 de poziții, în fața japonezei Hiroko Kuwata, după ce a câștigat la mare luptă 6-4, 3-6, 10-8 împotriva franțuzoaicei Claire Feuerstein. Dacă se impune în meciul de pe terenul 14, Andreea va întâlni învingătoarea partidei dintre Urszula Radwanska (Polonia) și Paula Ormaechea (Argentina).
  • În proba masculină, Marius Copil (194 ATP) este la un pas de accederea pe tabloul principal, după două victorii obținute în fața favoritului 11 al calificărilor, argentinianul Horacio Zeballos, în minimum de seturi, scor 6-4, 7-5, și un succes la limită, 6-3, 3-6, 8-6 împotriva veteranului german Philipp Petzschner. Arădeanul de 24 de ani îl va înfrunta în turul trei al calificărilor pe reprezentantul gazdelor, campionul din 2014 de la US Open, în competiția juniorilor, Omar Jasika, cel care miercuri a disputat un set demonstrativ FAST4 Tennis pe Margaret Court Arena împotriva campionului din 2009 de la Melbourne, Rafael Nadal, câștigat de spaniol cu 4-1.

Simona Halep are culoar favorabil pentru accederea în săptămâna a doua de la Australian Open, chiar dacă primul duel împotriva unei jucătoare din lista capilor de serie i-o aduce la orizont pe germanca „Bum-Bum” Lisicki. A treia favorită a turneului de la Melbourne debutează împotriva italiencei Karin Knapp (51 WTA), jucătoarea de 1,80 fiind o adversară care îi poate permite constănțencei o revenire lină la ritmul de concurs, după ce Simona a evitat adversare dinafara Top 32 precum Victoria Azarenka sau Sloane Stephens – protagonistele celui mai interesant și echilibrat duel al primului tur, între o dublă campioană la Melbourne și o semifinalistă a ediției din 2013 a „Openului Vesel”, la capătul unui parcurs care a inclus o victorie incredibilă a tinerei americance în fața Serenei Williams. Stephens are șansa revanșei, după ce la precedentele două ediții ale Openului Australian a fost învinsă în minimum de seturi de bielorusă.


Așa arată al treilea sfert de tablou în competiția feminină. Simona Halep și Ana Ivanovic sunt numele grele și favorite pentru un duel incendiar în sferturi.

Fanii tenisului pot spera la un duel sută la sută românesc în turul doi, între Alexandra Dulgheru, prima jucătoare a actualei generații de tenismene tricolore ajunsă în Top 30, și Simona Halep. Alexandra o va întâlni în primul meci în premieră pe Jarmila Gajdosova, jucătoare din Australia. Pentru Simona, după testul rezistenței fizice, primul examen pe teren apare în sferturi, acolo unde, conform calculelor hârtiei, dar și predicțiilor campioanei în exercițiu, Na Li, care a efectuat tragerea la sorți, ar trebui să își măsoare forțele cu Ana Ivanovic, favorită 5. Repartizată pe jumătatea a doua de tablou, drumul către trofeu al Simonei poate include o semifinală cu Maria Șarapova și duelul decisiv pentru titlu cu Serena Williams.

Sorana Cîrstea, cel mai ușor prim tur, Monica Niculescu și Irina Begu pornesc clar cu șansa a doua

Sorana Cîrstea, incertă mult timp pentru turneul de la Antipozi a fost răsfățata norocului la tragerea la sorți: va debuta împotriva unei jucătoare venite din calificări, însă în turul doi, o așteaptă un duel cu rusoaica Maria Șarapova, care la rândul său pornește campania de la Australian Open împotriva unei tenismene intrate pe tabloul cu 96 de poziții disputat în această săptămână.


Sfertul de tablou dominat de Maria Șarapova le include pe Sorana Cîrstea și Irina Begu

Irina Begu (24 ani) începe a patra aventură pe tabloul principal de la Melbourne împotriva favoritei nouă la câștigarea turneului, Angelique Kerber. În 2014, Irina și-a câștigat locul pe tabloul principal la capătul a trei meciuri lungi, de câte trei seturi, iar în 2015 va debuta în premieră în Australia împotriva unei favorite.

A șaptea prezență directă pe tabloul principal de la Australian Open  nu i-a adus o tragere la sorți norocoasă Monicăi Niculescu: nu a evitat capii de serie în primul tur și mai mult, va juca împotriva unei tribune extrem de pătimașe, împotriva Samanthei Stosur, cap de serie 20.


Radwanska și Kvitova nu au strălucit la începutul lui 2015

Tablou dezechilibrat în proba masculină: Federer ghinionistul care l-a tras pe Murray pentru un duel în sferturi. Nadal evită în primul tur un jucător de talie, dar este urmărit de coșmarul Rosol

Roger Federer este marele perdant al tragerii la sorți de vineri dimineață, care, cu prezența campionului de anul trecut, Stanislas Wawrinka, în Top 4 favoriți, aducea o miză importantă pentru primii trei capi de serie: evitarea celui de-al patrulea membru al „Big Four”, Andy Murray, în faza sferturilor. Elvețianul aflat în căutarea celui de-al 18-lea turneu de Mare Șlem al carierei ar trebui, în condițiile în care nu ar exista surprize, să treacă în sferturi de Murray, în semifinale de eternul său rival, Rafael Nadal, și în finală de Djokovic, pentru a reînnoda șirul succeselor în cele mai importante turnee din tenis. Primele trei meciuri îi rezervă însă doar adversari comozi, care preferă jocul pe zgură – singura excepție fiind Denis Istomin, un jucător care, într-o zi de grație poate pune probleme, dar foarte inconstant. În optimi, Ivo karlovic sau Nick Kyrgios, cu sprijinul publicului, pot însemna un prim test util pentru Federer în vederea duelului din sferturi cu Murray, sau cu Grigor Dimitrov.

Rafael Nadal poate fi mulțumit cu adversarul din primul tur, spaniolul fiind programat să înceapă apărarea punctelor obținute pentru finala din 2014 împotriva lui Mihail Iujnîi. Rusul este încă în căutarea formei din 2008 care îl ducea în Top 10 mondial și, în avantajul lui Rafa, nu este „o mașină de trimis ași”, care să îi refuze din start posibilitatea ibericului să își intre în ritm și să capete încredere în jocul său. Astfel, cel puțin teoretic, Rafa are un avantaj atât pe termen scurt, pentru rezultatul primului meci, cât și pentru fazele următoare ale turneului. Favoritul trei de la Melbourne, ajuns la startul Australian Openului fără victorie într-un meci oficial de simplu în 2015, doar cu un titlu la dublu, ar putea da în turul trei peste un adversar de coșmar – Lukas Rosol, cehul care le provoacă încă fiori fanilor spaniolului după întâlnirea de la Wimbledon și declarațiile ulterioare meciului. Un sfert de finală Nadal-Berdych se conturează pentru cadranul trei al tabloului masculin.


România nu are nici un jucător calificat direct pe tabloul masculin

Djokovic, principal favorit la Melbourne, are un culoar favorabil, cu meciuri lejere la debut, un improbabil adversar problematic în turul trei – Fernando Verdasco, semifinalistul din 2009 și protagonistul celui mai lung meci de tenis de până atunci din sportul alb, departe și el de cei mai buni ani ai săi în circuitul ATP. Juan Martin Del Potro se află pe sfertul său, însă argentinianul nu se poate întâlni cu Djokovic decât în sferturi – un parcurs care pare îndepărtat pentru cel care abia a revenit în circuit după o operație grea la încheietură și începe turneul australian împotriva colosului Jerzy Janowicz.

Liderul mondial va aștepta învingătorul unui sfert ticsit de jucători care pot emite pretenții, chiar dacă încă o fac dn postura de outsideri. Wawrinka este numele cel mai important, un act trei la Australian Open între „Stan the Man” și „Nole” reprezentând semifinala block-buster în care fanii vor spera să regăsească același tip de deznodământ în cinci seturi dramatice, ca în 2014 sau 2013. David Ferrer și Kei Nishikori pot avea însă un cuvânt greu de spus în sferturi, împotriva elvețianului.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
A murit la câteva ore după ce a jucat în prima ligă: ”Durere mare”
A murit la câteva ore după ce a jucat în prima ligă: ”Durere mare”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Ce a scris presa din Olanda după evoluția lui Radu Drăgușin, înlocuitorul lui Micky van de Ven, din eșecul lui Tottenham
Ce a scris presa din Olanda după evoluția lui Radu Drăgușin, înlocuitorul lui Micky van de Ven, din eșecul lui…
Câtă vechime trebuie să ai ca să primești pensie. Condițiile necesare ca să poți cere pensie anticipată
Câtă vechime trebuie să ai ca să primești pensie. Condițiile necesare ca să poți cere pensie anticipată
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Ștefan Bănică Jr. forțează... tinerețea! A scos din dulap cei mai strâmți blugi și... 😲
Ștefan Bănică Jr. forțează... tinerețea! A scos din dulap cei mai strâmți blugi și... 😲
Se poate reține PERMISUL PE NEDREPT. Este obligatoriu ca șoferii din ROMÂNIA să știe acest lucru
Se poate reține PERMISUL PE NEDREPT. Este obligatoriu ca șoferii din ROMÂNIA să știe acest lucru
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după 24 de ore de la…
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Avionul supersonic mai rapid decât Concorde: Londra-New York în 2,5 ore. Incidentul care a pus cruce proiectului
Avionul supersonic mai rapid decât Concorde: Londra-New York în 2,5 ore. Incidentul care a pus cruce proiectului
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce a intervenit Irina Fodor: „Știe ce are de făcut!”
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce…