Antrenament fără public. Simona Halep s-a calificat la pas în sferturi la Guangzhou: 6-4, 6-0 cu Timea Babos

Antrenament fără public. Simona Halep s-a calificat la pas în sferturi la Guangzhou: 6-4, 6-0 cu Timea Babos
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (2 WTA) s-a calificat miercuri în sferturile turneului de la Guangzhou (China), învingând-o fără probleme pe Timea Babos (Ungaria, 76 WTA), scor 6-4, 6-0.
  • Simona se va lupta pentru un loc în semifinalele turneului dotat cu 226.750 de dolari cu Denisa Allertova (Cehia, 74 WTA).
  • Monica Niculescu a obținut și ea biletul pentru sferturi, după ce a trecut cu 6-3, 6-2 de Rebbeca Peterson (Suedia, 147 WTA).

UPDATE 16:51 Simona va întâlni din nou o adversară slab cotată, în cadrul sfertului programat joi de la ora 14:00, pe Denisa Allertova (Cehia, 74 WTA). Cehoaica a trecut de Bojana Jovanovski (Serbia, 113 WTA), cu scorul de 6-3, 7-6(5). Noi vedem o nouă imagine incredibilă cu tribunele goale de la Guangzhou, după o reprezentație a numărului 2 mondial. Probabil că Ilie Năstase ar fi refuzat să intre pe teren într-o astfel de atmosferă, însă Simona Halep își face datoria și se apropie la trei victorii de al 12-lea titlu al carierei.


UPDATE 16:45 Victorie categorică a Simonei Halep! Favorita principală merge în sferturi la Guangzhou, după un meci lejer: 6-4, 6-0. Doar câteva game-uri din prima manșă au fost mai dificile pentru Simona, care în lipsa spectatorilor le dă autografe copiilor de mingi.


UPDATE 16:40 Simona defilează pe centralul de la Guangzhou, scor 4-0, iar meciul seamănă izbitor cu unul de antrenament. Asta pentru că Halep domină categoric, dar și pentru că în tribune suflă vântul.

Simona Halep is playing before an empty arena in #Guangzhou Unreal! @WTA #WTA


UPDATE 16:35 Halep, agresivă, intră repede în avantaj în manșa secundă și se distanțează rapid la 2-0! În loc de aplauze, pe centralul de la Guangzhou se aud câinii care latră în afara arenei. Tribunele rămân goale, deși la lucru se află numărul 2 WTA.


UPDATE 16:25 Seeet Halep, 6-4! Simona își face serviciul la 15, închizând manșa după a cincea minge de set! Halep a câștigat cu cinci puncte mai mult decât Babos până acum.


UPDATE 16:22 Simona a ratat nu mai puțin de patru mingi de set pe serviciul advers, la 5-3, iar Timea Babos mai are o șansă. Halep servește pentru set la 5-4!


UPDATE 16:16 Halep își valorifică break-ul pentru prima dată și are un avantaj confortabil, 5-3! Ruxandra Ionescu spune că urmărește meciul de la muncă, iar asta înseamnă să fii mafiot. O felicităm pe Ruxandra și sperăm că nu va avea probleme cu șeful ei.


UPDATE 16:10 Simona nu și-a putut valorifica niciunul dintre cele două break-uri realizate până acum, nivelul jocului fiind unul destul de scăzut. Halep încearcă să se distanțeze pentru a treia oară și servește la 4-3!


UPDATE 16:00 Breaak Simona, 3-2! Constănțeanca îi rupe serviciul adversarei după o nouă egalitate! Deși s-au scurs doar cinci game-uri, Halep pare epuizată din cauza umidității ridicate.


UPDATE 15:55 Timea a condus pentru prima dată, cu 2-1, dar Simona egalează cu un serviciu hotărât, scor 2-2!


UPDATE 15:50 Halep are și ea probleme pe propriul serviciu, iar Babos își ia break-ul înapoi, 1-1. Vedem o imagine îmbucurătoare: Simona a renunțat la bandajul pe care l-a avut două săptămâni la coapsă.


UPDATE 15:40 Break Halep 1-0, încă din game-ul inaugural. Simona se mișcă bine în defensivă și o pasează pe Babos după cel mai frumos schimb al primului game.


UPDATE 15:30 Halep și Babos se încălzesc în neîncăpătoarea arenă din Guangzhou. Superba Grafică a televiziunii chineze nu ne permite să o vedem încă pe Simona, care va începe meciul din optimi la retur.


UPDATE 15:15 Au mai rămas aproximativ 20 de minute până la startul partidei care ne interesează, iar arena din Guangzhou este goală, din două motive: 1. Toți chinezii sunt la muncă la această ora; 2. Organizatorii au nevoie de un Dumitru Hărădău al lor. Directorul turneului BRD Bucharest Open a știut dintotdeauna să atragă oamenii în tribune, chiar și atunci când n-a putut s-o aducă pe Bouchard la Arenele BNR.


UPDATE 14:55 Meciurile de pe centralul de la Guangzhou par a fi transmise din avion de televiziunea chineză. Grafica este și ea impecabilă, scorul fiind mult mai important de văzut decât jucătoarea care se află la retur.


UPDATE 14:35 Halep și Babos mai au de așteptat cel puțin o jumătate de oră până vor intra pe teren, ținând cont că meciul de „old girls” dintre Jankovic și Schiavone se prelungește: 7-5, 4-6.


UPDATE 14:20 Halep este mai bună la tenis, dar ar învinge-o pe Babos fără drept de apel și în cadrul unui duel disputat pe pista de raliuri. Simona coduce un Porsche 911 Carrera, în timp ce Timea este posesoarea unui Volvo. Chiar dacă deține o mașină mai ieftină, maghiara este mult mai bucuroasă decât Simona, având în vedere că ea poate conduce fără probleme și pe drumurile cu gropi din România.


UPDATE 14:00 Se pare că Simona și Timea se cunosc destul de bine, cele două fiind partenere ocazionale de antrenament. În timpul turneului de la US Open, Halep și Babos s-au pregătit împreună, iar jucătoarea din Ungaria a fost extrem de entuziasmată, postând o fotografie cu Simona pe Twitter.

Last practise w @Simona_Halep before my 1st round match tomorrow!#letsgo!!😊☺️ pic.twitter.com/5M6Vjibluu


UPDATE 13:45 Simona a renunțat la navigarea pe internet, atunci când a ajuns în zona vestiarelor. Nu a lăsat telefonul din mână, dar părea puțin furioasă: „Oare de ce nu m-am gândit la o clauză în contractul de sponsorizare cu Vodafone? Ce n-aș da să am trafic nelimitat pe net”.


UPDATE 13:30 Paparazzi sunt pe urmele Simonei la Guangzhou, iar o imagine surprinsă la plecarea de la antrenament i-a dat palpitații lui Răzvan Sabău (stânga). Atunci când a văzut-o pe Simona că scrie un sms, antrenorul și-a spus în gând: „Sper că nu mă concediază”. Wim Fissette și Andrei Mlendea au trăit episoade similare atunci când au primit sms-uri de la jucătoare, însă Răzvan Sabău a fost calmat de preparatorul fizic Teo Cercel, dar și de mama Simonei: „Stai liniștit, caută o rețetă pentru sesiunea de bucătărit de duminică”.


UPDATE 13:15 Francesca Schiavone (foto stânga) a încercat să le eclipseze pe Simona și Andrea. Credeți că a reușit?


UPDATE 13:00 A doua favorită a turneului, Andrea Petkovic, a venit îmbrăcată în negru la petrecerea jucătoarelor. Nemțoaica nu putea opta pentru o culoare veselă, ținând cont că a fost eliminată în primul tur de Monica Puig (Puerto Rico). Colega de plajă a Soranei Cîrstea s-a impus lejer, scor 6-1, 6-4.


UPDATE 12:45 Salut! Sunt Alex Tăcină și voi comenta împreună cu voi meciul Halep – Babos, cu începere după ora 14:00. Până atunci, Simona a câștigat deja duelul cu adversarele de la Guangzhou, la capitolul modă. Constănțeanca i-a surprins pe chinezi printr-o apariție exotică pe covorul roșu de la petrecerea jucătoarelor.


În săptămâna în care împlinește 24 de ani, Simona Halep își poate face un cadou special, prin câștigarea titlului cu numărul 12 în circuitul WTA. Cu patru zile înaintea aniversării zilei de naștere, Timea Babos (Ungaria) vrea să îi strice petrecerea constănțencei. Halep se duelează cu Babos pentru un loc în sferturile competiției dotate cu premii în valoare de 226.750 de dolari, după ora 14:00, într-o partidă pe care Simona ar trebui să o câștige la pas. Jocul Simonei Halep se află la un nivel extraordinar și e greu de crezut că o sportiva care n-a intrat niciodată în Top 50 WTA îi poate creea vreo problemă.

Simona și Timea s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul WTA, într-un meci adjudecat categoric de româncă, în sferturi la Budapesta 2013, scor 7-5, 6-1. Babos a învins-o și ea pe Halep, sezonul trecut, în Fed Cup, cu scorul de 1-6, 7-5, 6-3. Dacă trece de Timea Babos, favorita principală de la Guangzhou va juca pentru un loc în semifinale cu câștigătoarea meciului dintre Denisa Allertova (Cehia, 74 WTA) și Bojana Jovanovski (Serbia, 113 WTA).

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…