A doua restanță la examenul de germană pentru Halep: Siegemund i-a predat o lecție de tenis agresiv Simonei și a învins-o a doua oară la rând. Filmul unei înfrângeri cu repetiție la Stuttgart

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (5 WTA) rămâne fără finală în 2017, fiind învinsă în semifinalele turneului de categorie Premier de la Stuttgart de Laura Siegemund (49 WTA, Germania), scor 4-6, 5-7, o sportivă care pare că prinde aripi pe zgura de acasă, deja cu trei victorii la rând în fața jucătoarelor de Top 10.
  • Constănțeanca va reveni totuși, de luni, pe poziția a patra a clasamentului WTA.
  • În prima semifinală de la Stuttgart, franțuzoaica Kristina Mladenovic (19 WTA) a învins-o pe Maria Șarapova, scor 3-6, 7-5, 6-4.

Laura, tableta de ciocolată amară pentru Simona Halep, „made in Germany”.

Simona Halep pare că și-a găsit nașa la Stuttgart: Laura Siegemund a dominat-o categoric, pentru al doilea an la rând, deși românca avea în 2017 avantajul prospețimii, al orelor mai puține petrecute pe teren și al unei defensive teoretic superiore. Simona a ratat startul, a pierdut patru game-uri consecutiv în debut de partidă, iar cursa de recuperare a fost convingătoare doar până la un punct, sabotată de serviciul Simonei. Serva jucătoarei antrenate de Darren Cahill, deși a funcționat cu o frecvență de 74% a primei mingi, superioară celei produse de Siegemund, a arătat doar pe alocuri mai  fragil decât atitudinea constănțencei. Astfel, deși a egalat numărul de break-uri reușite în primă fază de Siegemund, Simona nu a egalat și pe tabelă în primul set, cedând din nou serva proprie, la 3-4.

Siegemund a fost jucătoarea într-o formă de necombătut în primele 15 minute, jucătoarea care a acceptat căderea în joc și a reacționat mai bine atunci când a simțit că roata se întoarce din nou în favoarea ei. Și-a găsit atuul în scurte, a găsit și punctele nevralgice din jocul Simonei – reverul atacat în lung de linie și returul agresiv, iar mental a rămas jucătoarea pe baricade la 5-5 în setul doi, în timp ce Simona a dispărut din joc odată cu ratarea mingilor de set..

21:50 SIMONA HALEP PĂ‚RĂ‚SEȘTE TURNEUL DE LA STUTTGART, învinsă pentru al doilea an la rând de o Laura Siegemund impresionantă prin jocul agresiv și printr-o atitudinea pozitivă. Siegemund obține break-ul decisiv pe serviciul Simonei Halep, câștigând meciul cu 6-4, 7-5, după o oră și 44 de minute.


21:45 Siegemund revine la conducerea setului doi: 6-5 și este la un game distanță de calificarea în semifinale. Simona a cedat inițiativa, prinde un un-doi retur-winner, dar nemțaoica închide game-ul cu un serviciu doi inteligent, la teu, care o surprinde pe Simona.


21:45 Simona nu poate închide setul, deși a avut două mingi de set.. 5-5. Un prim serviciu impecabil îi aduce primul punct Simonei, apoi lungimea loviturilor din raliu provoacă ratarea nemțoaicei. Siegemund replică cu winner, dar Halep este determinată și își oferă două mingi de set, ambele salvate însă de nemțoaică – mai întâi cu o scurtă care pedepsește poziția defensivă, dezechilibrată a Simonei, a doua cu un atac bine țintit. Împinsă la egalitate, Simona cedează inițiativa în punct, se lasă dominată, greșește și este luată din nou pe sus de tăvălugul Siegemund, care obține break-ul și egalitatea la 5..


21:36 Simona trebuie să închidă setul pe propriu serviciu, la 5-4. Siegemund a răspuns cu un game sigur de serviciu, adjudecat la 15.


21:35 Un al doilea game câștigat la 15 de Simona o duce pe constănțeancă la un game distanță de un set decisiv, la 5-3. Siegemund urmează la serviciu, însă acest lucru nu o liniștește: Halep a reușit trei game-uri la rând contra serviciului în setul acesta.


21:25 Al cincilea break consecutiv în setul doi: Simon preia conducerea, 4-3.  Siegemund pierde un game în care a avut de două ori șansa de a închide în favoarea ei. La 40-30, îi torturează reverul Simonei, cu mingi bine plasate în lung de linie, dar ratează finalizarea și o ține în joc, iar Halep, cu șansă la un ricoșeu al mingii din fileu, obține o primă minge de break în game. Pentru prima dată în partidă, Siegemund salvează o minge de break a Simonei, mergând pe rețeta consacrată, a unei scurte răvășitoare, dar atacurile sale pierd din acuratețe, iar Simona are break-ul, după o lovitură frumoasă de trecere.


21:20 Simona pierde din nou pe serviciu 3-3. Simona nu se concentrează și o scapă pe Siegemund la 40-0 pe serviciul ei. Simona dă startul unei curse nebune de a recupera cele trei mingi de break: pistonează reverul Laurei Siegemund și astfel o salvează pe minge. Apoi nemțoaica forțează returul și nu prinde terenul. La a treia minge de break,Simona este mai calmă și menține raliul, smulgând o nouă ratare din partea germanei, pentru egalitate. Prima dublă greleală a Simonei vine însă în cel mai prost moment: la egalitate, îi oferă o a patra minge de break lui Siegemund. Nemțoaica le dă emoții fanilor Simonei, deveniți tot mai vocali: domină începutul de schimb pe mingea a patra de break, cu forehandul, însă atacul la plasă și scurta îi dau șansa passingului Simonei. Șansele ratate o ambiționează pe Siegemund: nemțoaica apasă pe retur și câștigă cele două puncte necesare pentru a-și lua break-ul înapoi și a egala la 3.


21:15 Break Simona 3-2. Halep joacă din nou mai degajat pe retur, iar la 15-40, Siegemund cedează presiunii și expediază a doua sa dublă greșeală.


21:10 Re-break Siegemund 2-2. Nemțoaica o surprinde din nou pe Simona cu scurta și din nou nu este taxată pentru un retur prea scurt. Simona Halep pierde al cincilea game pe propriul serviciu. Ne amintim faptul că serviciul  a dat rateuri chiar și în meciurile controlate autoritar de Simona la Stuttgart: din nouă game-uri pierdute în primele două meciuri, cinci au fost game-uri pe propriul serviciu.


21:05 Break Simona, care trece în față, la 2-1. Siegemund este avertizată de arbitru pentru depășirea timpului dintre serviciki, la 30-30, iar Halep profită din plin: domină un schimb prelungit de mingi, își creează avantaj și oportunitate de break, pe care o valorifică fără emoții.


20:57 Halep – Siegemund 0-1 la game-uri și 0-1 la seturi. Nemțoaica începe la serviciu și setul doi și, deși joacă cu mingea a doua, Simona nu poate profita. Game câștigat la 30 de Laura Siegemund. În primul set, Simona a avut raport pozitiv de lovituri câștigătoare / erori neforțate, 9-8 și procentaj superior la primul serviciu, comparativ cu Siegemund – 80%, față de 78%, dar acest lucru nu s-a reflectat și la numărul final de game-uri adjudecate.,


20:48 SIEGEMUND CÂȘTIGĂ‚ PRIMUL SET, 6-4.  Serviciul Simonei este vulnerabil, din nou. Siegemund o prinde descoperită pe Halep, pe rever, după o avansarela plasă hazardată a constănțencei, punctează cu forehandul în lung de linie și trece la conducere pe serviciul Simonei, 30-15. Face apoi diferența cu două retururi de top, care anulează revenirea numărului cinci mondial în acest set.


20:45 Al treilea break obținut și de Simona Halep, care salvează setul și forțează prelungirile. 4-5. Siegemund a cerut ajutorul antrenorului, dar nivelul Simonei este cel care a crescut. Este rândul constănțencei să dicteze ritmul de pe linia de fund a terenului la avantaj și forehandul Laurei Siegemund dă rateu.


20:40 Al treilea break pentru Siegemund. 3-5. Simona greșește, fără ca Siegemund să o pună sub presiune, iar germana are două mingi de break. Sinusoida din forma Simonei continuă, și, în loc de 4-4, este 3-5 și șansă de a închide setul pentru jucătoarea intrată pe tablou grație unei invitații.


20:35 BREAK HALEP. Simona a stăvilit avalanșa și revine, după al treilea game consecutiv, în logica serviciului, la 3-4. Siegemund continuă ofensiva totală, oferă un punct de generic, într-un schimb în care Simona își etalează reflexele la fileu, dar ultima minge a nemțoaicei se prăvălește în fileu și, o dată cu ea,parcă întreg game-ul pentru Laura.


20:30 Halep – Siegemund 2-4. Simona accesează pentru prima dată caseta cu super-execuții și punctează la capitolul impresie artistică, cu o bijuterie de contra-scurtă la o execuție fantezistă a Laueri Siegemund, care o duce la 15-0. Rămâne calmă, acceptă winner-ul pe tușă al Laurei Siegemund și cu o schemă simplă, își câștigă pentru prima dată serviciul în meci, la 15.


20:26 Halep întrerupe seria Laurei Siegemund: re-break și 1-4 pe tabelă. Simona primește o mână de ajutor din partea autoritarei lidere a partidei: dublă greșeală la 30-30 și eroare în fileu.


20:22 Dublu break Siegemund, 0-4! Simona nu poate modifica tabela în dreptul ei: salvează o primă minge de dublu break cu un serviciu apăsat, dar Siegemund reușește să domine de pe linia de fund chiar și atunci când returul nu impresionează prin lungime. Germana face 4-0 cu o scurtă-cros care, deși este trimisă în jumătatea de teren apărată de Simona, nu mai poate fi ajunsă.


20:16 Halep – Siegemund 0-3, după mai puțin de zece minute de joc. Nemțoaica pierde un singur punct în game-ul pe propriul serviciu, iar capul Simonei este ușor aplecat înainte, trădând îngrijorare. Ultimul retur al constănțencei nu a fost suficient de lung, ci mai degrabă o invitație pentru Siegemund să atace.


20:15 BREAK Siegemund. 0-2 Primul serviciu îi dă siguranță Simonei în primele puncte din game-ul propriu, însă agresivitatea Laurei Siegemund este cu adevărat impresionantă. Numărul 49 WTA face pasul în teren și își oferă minge de break, apoi convertește cu un retur ucigător, în lung de linie, pe dreapta Simonei.


20:08 Halep – Siegemund 0-1. Start agresiv pentru nemțoaică, care își fructifică cu lejeritate serviciul, arătându-i Simonei din prima ce poate face și cu forehandul și apoi, chiar în final de joc, cu scurta.


20:05 Intrarea spectaculoasă în arenă gândită de organizatori ne introduce în atmosfera partidei. Siegemund deschide partida cu serviciul.


19:50 Kristina Mladenovic este prima finalistă de la Stuttgart. Kiki, una dintre cele mai vehemente contestatare ale Mariei :arapova după cazul Meldionium, a stopat drumul rusoaicei spre finală, cu o victorie muncită, scor 3-6, 7-5, 6-4.


19:30 Start întârziat, din nou, pentru meciul Simonei. Revenirea Kristinei Mladenovic în fața Mariei Șarapova le ține în joc de glezne pe Simona și pe Laura Siegemund. Iată o prezentare interesantă a celor două semifinaliste. Probabil cele mai relevante date: Laura are mai multe victorii la Stuttgart, dar și mai multe meciuri jucate și câștigate pe zgură în acest sezon.


Simona Halep dă test de germană pe zgura de la Stuttgart. Are o revanșă de luat în fața adversarei din semifinale, Laura Siegemund, cea care a eliminat-o anul trecut din turneu, în primul tur. În 2016, Siegemund i-a administrat constănțencei un scor categoric, 6-1, 6-2, aceasta fiind de altfel cea mai drastică înfrângere a Simonei în întreg sezonul de zgură precedent.

Meciuri grele pentru Siegemund, Halep a zbârnâit pe teren: nemțoiaca a stat pe teren peste cinci ore în ultimele două zile

Drumul până în semifinale a arătat diferit pentru cele două jucătoare.  Simona, favorită patru a turneului din Germania, a trecut fără probleme de cele două dueluri din tururile precedente, calificându-se în careul de ași fără set pierdut, cu doar nouă game-uri lăsate adversarelor, și două ore și 16 minute petrecute pe teren. Halep a arătat în Germania că a reușit să se concentreze pe tenisul ei, nelăsând nici scandalul iscat la Fed Cup, nici discuția din jurul Mariei Șarapova să îi distragă atenția. Cu un success în 61 de minute în fața Sevastovei (26 WTA), Halep a înregistrat cea mai categorică victorie din faza sferturilor de finală.

De partea cealaltă, Siegemund a fost protagonista maratonului absolut din sferturile de la Stuttgart, în duelul de trei ore și 11 minute, cu set decisiv, la capătul căreia a trimis-o acasă pe favorita doi a tabloului,  Karolina Pliskova. Siegemund a reușit astfel a doua victorie consecutivă în fața unei jucătoare de top 10, după succesul în fața rusoaicei Kuznetsova (9 WTA) – scor 6-4, 6-3. În total, Siegemund a stat pe teren șapte ore și un minut în drumul său spre semifinale, iar rezistența fizică își poate pune amprenta asupra prestației sale în duelul cu Halep

Simona Halep a impresionat o dată în plus prin calitățile sale defensive la Stuttgart, anunță că „se simte excelent”, se mișcă cu lejeritate pe teren și este pusă în gardă de pericolul Siegemund, nu doar prin prisma anteriorului meci direct, dar și prin ceea ce nemțoaica a arătat până acum pe teren propriu. Siegemund a exasperat-o pe Pliskova cu scurte ucigătoare și replici fantastice la ruperile de ritm mai puțin reușite.

Parcursul Simonei Halep la Stuttgart:
Primul tur – tur liber
Turul doi – 6-2, 6-3- cu Barbora Strycova
Sferturi de finală –  6-3, 6-1 cu Sevastova

Parcursul Laurei Siegemund la Stuttgart:
Primul tur – 6-2, 7-6(4) cu Shuai Zhang
Turul doi – 6-4, 6-3- cu Svetlana Kuznetsova
Sferturi de finală –  7-6(3), 5-7, 6-3 cu Karolina Pliskova

1 meci direct au jucat Simona Halep și Laura Siegemund, partida fiind câștigată net de nemțoaică pe zgura de la Stuttgart. Siegemund a reușit un parcurs de vis după ce a eliminat-o pe Simona anul trecut, disputând finala turneului.
 


de Cezara Paraschiv

Pe aceeași temă
Coincidenţa stranie dintre cele două mariaje ale lui Reghe! Ce s-a întâmplat după fix 13 ani
Coincidenţa stranie dintre cele două mariaje ale lui Reghe! Ce s-a întâmplat după fix 13 ani
Primele imagini de la accidentul în care a murit un pilot campion naţional. Maşina sa a căzut în apele Oituzului FOTO VIDEO
Primele imagini de la accidentul în care a murit un pilot campion naţional. Maşina sa a căzut în apele Oituzului FOTO VIDEO
Gestul lui Ronaldo a fost ironizat după meciul de pe Naţional Arena. Ce a făcut Andriy Yarmolenko
Gestul lui Ronaldo a fost ironizat după meciul de pe Naţional Arena. Ce a făcut Andriy Yarmolenko
„La naiba!” Imaginea zilei! Cum a aparut Messi la scurt timp dupa victoria in fata Uruguayului lui Suarez
„La naiba!” Imaginea zilei! Cum a aparut Messi la scurt timp dupa victoria in fata Uruguayului lui Suarez
Alimente diuretice care combat retenția de apă și te ajută să slăbești
Alimente diuretice care combat retenția de apă și te ajută să slăbești
Surpriză mare în audiențele TV din România. Ce s-a întâmplat cu emisiunea La Măruță de la Pro TV, în ziua în care prezentatorul a lipsit
Surpriză mare în audiențele TV din România. Ce s-a întâmplat cu emisiunea La Măruță de la Pro TV, în ziua în care prezentatorul a lipsit
Dan Capatos, despre Bianca Drăgușanu: „ Era un dulap umblător cu o greblă în gură. Dacă am fi avut toți ambiția ei, eram peste Japonia”
Dan Capatos, despre Bianca Drăgușanu: „ Era un dulap umblător cu o greblă în gură. Dacă am fi avut toți ambiția ei, eram peste Japonia”
Cornel, un tânăr poliţist din Deva, a murit într-un Trabant strivit, la Şoimuş. Agentul a intrat cu maşina pe contrasens
Cornel, un tânăr poliţist din Deva, a murit într-un Trabant strivit, la Şoimuş. Agentul a intrat cu maşina pe contrasens
Tinerii din Romania, luați în armată! MApN a făcut anunțul: Începe recrutarea!
Tinerii din Romania, luați în armată! MApN a făcut anunțul: Începe recrutarea!
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Zlatan Ibrahimovic le-a arătat jurnaliştilor iPhone-ul lui său. Surpriza pe care au avut-o
Zlatan Ibrahimovic le-a arătat jurnaliştilor iPhone-ul lui său. Surpriza pe care au avut-o
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
Ştefania, ÎN SUTIEN la NUNTĂ! Iubita lui Speak a făcut furori printre invitaţi. Toată lumea a fotografiat-o
Ştefania, ÎN SUTIEN la NUNTĂ! Iubita lui Speak a făcut furori printre invitaţi. Toată lumea a fotografiat-o
Calendar ortodox duminică, 20 iunie. Ce este INTERZIS TOTAL de Rusalii!
Calendar ortodox duminică, 20 iunie. Ce este INTERZIS TOTAL de Rusalii!
Faliment de răsunet în România. Bătălia este aprigă
Faliment de răsunet în România. Bătălia este aprigă
Are 22 de ani și va moșteni imperiul Apple. Cum arată Eve Jobs, fiica lui Steve Jobs
Are 22 de ani și va moșteni imperiul Apple. Cum arată Eve Jobs, fiica lui Steve Jobs
Cele mai bune mașini second-hand premium pe care le poți cumpăra acum cu mai puțin de 7.000 de euro
Cele mai bune mașini second-hand premium pe care le poți cumpăra acum cu mai puțin de 7.000 de euro
Motivul ascuns pentru care nu vrei să pierzi un smartphone neprotejat cu parolă și amprentă
Motivul ascuns pentru care nu vrei să pierzi un smartphone neprotejat cu parolă și amprentă
NEWS ALERT. Ploile nu se opresc. ANM a emis un Cod portocaliu de ploi abundente în 12 judeţe din ţară şi Cod galben în mare parte din ţară
NEWS ALERT. Ploile nu se opresc. ANM a emis un Cod portocaliu de ploi abundente în 12 judeţe din ţară şi Cod galben în mare parte din ţară
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Cele mai bizare practici din cetăţile dacice. Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga
Cele mai bizare practici din cetăţile dacice. Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar avea curajul, la vârsta ei
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar avea curajul, la vârsta ei
Andreea Mantea a mărturisit că a fost bătută de tatăl fiului ei, Cristi Mitrea: ”Câte am îndurat, chiar și cu el în pântec”
Andreea Mantea a mărturisit că a fost bătută de tatăl fiului ei, Cristi Mitrea: ”Câte am îndurat, chiar și cu el în pântec”
Start la plajă! S-a dat proba costumelor de baie și avem cele mai HOT imagini
Start la plajă! S-a dat proba costumelor de baie și avem cele mai HOT imagini
Șocant: Podul suspendat de la Brăila are probleme înainte de finalizare. CNAIR a cerut o intervenție de urgență
Șocant: Podul suspendat de la Brăila are probleme înainte de finalizare. CNAIR a cerut o intervenție de urgență
FOTO. Otniela, fosta vedetă de la PRO TV, apariție incendiară pe plajă! Și-a arătat complet corpul în costum de baie
FOTO. Otniela, fosta vedetă de la PRO TV, apariție incendiară pe plajă! Și-a arătat complet corpul în costum de baie
FOTO. Imagini incendiare cu Ana Baniciu! Cum arată în costum de baie fata celebrului cântăreț Mircea Baniciu
FOTO. Imagini incendiare cu Ana Baniciu! Cum arată în costum de baie fata celebrului cântăreț Mircea Baniciu