Sacul de medalii de la tenis de masă. Beatrice Romanescu: "Am fisurat zidul chinezesc". Palmaresul tricolorilor în 2017

5 ian 2018 324 afişări Comentează şi tu Tenis de masa
Sacul de medalii de la tenis de masă. Beatrice Romanescu: "Am fisurat zidul chinezesc". Palmaresul tricolorilor în 2017 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/28346/16913427/3/team.jpg

Beatrice Romanescu, managerul FRTM, a vorbit pentru siteul forului de specialitate despre performanţele jucătorilor de tenis de masă în 2017, an în care sportivii tricolori s-au bătut de la egal la egal la toate nivelurile cu asiaticii.

"Gânduri bune pentru toţi oamenii Federaţiei Române de Tenis de Masă, pentru toţi sportivii FRTM, în special pentru Eliza Samara, Daniela Dodean-Monteiro, Bernadette Szocs, Adina Diaconu, Irina Ciobanu, Andreea Dragoman, Tania Plaian, Mihaela Plaeasu, Alina Zaharia, Elena Zaharia, Cristi Pletea, Rares Sipoş, Dragos Oprea, Florin Spelbu şi Alex Manole, care au îmbogăţit palmaresul FRTM în 2017.

Pentru toti antrenorii FRTM mai ales pentru Viorel Filimon, Petre Arnautu, Madalin Ionascu, Marian Filipas si Elena Sebe.

Pentru echipa FRTM Adriana Zamfir, CristiCretu, Luminita Puiu, Gabriela Bocsan, LacramioaraDumitru, Mioara Sincan, Anamaria Pirea, Cristina Scutaru, Tamara Lazar, Nicolae Stelian, Viorel Antonescu, Eduard Craciun si Ionas Colcer

Pentru membrii Consiliului Director Nicolae Ochiana, Andrei Semerjai, Adrian Moldovan si Bogdan Marinescu

Pentru oamenii din centrele olimpice si cluburile FRTM in special cele din Constanta, Bistrita, Slatina, Campulung, Buzau, Medias, Bucuresti si Cluj Napoca

Pentru Mihaela Steff Merutiu, Liana Mihut, Eva Ferenczi, Olga Nemes, Maria Gaftea, AndrasFejer, Vasile Floreasi nu numai, care ne-au transmis incurajarile lor, unii dintre ei fiindu-ne aproape la marile competitii

Pentru Maria Alexandru, Nora Mihalca, Magdalena Leszai, Serban Dobosi, Laurentiu Gheorghiu si Emilian Bacioiu, iubiti seniori ai tenisului de masa.

Pentru Aurel Popovici, prieten drag si nepretuit, cu care vorbesc de fiecare data cu nespusa placere si caldura.

Pentru Ella Constantinescu, distinsa doamna a tenisului de masa romanesc şi cea mai speciala persoana din toata viata mea de om de sport.

Vă iubesc şi va urez sanatate si viata buna in Noul An!


2017 la final: mai buni, mai competitivi, mai premiati, mai recunoscuti.

 • Un vis implinit: a fost un an in care ne-am vazut implinit visul de a fi primii in Europa in proba pe echipe. Este, de fapt, proba care da proiectia unei imagini de tara, Romania.
 • Am fisurat zidul chinezesc: in Luxemburg, fetele au fost la inaltimea asteptarilor, depasind echipe de prim rang ale Europei.

Aur sau nimic un veritabil maraton al victoriilor, gandit ca 'aur sau nimic', ne-a dus, intr-un ritm frenetic, de neoprit, infernal pe alocuri, pe cea mai inalta treapta a podiumului. Ne-am bucurat, am ras, am plans, ne-am promis noua insine sa ramanem lideri europeni si sa indraznim sa visam mai sus.

Un buchet de medalii am zambit bazati pe certitudini atunci cand, in Portugalia, juniorii si cadetii au tinut pasul cu cei mari, câştigând un frumos buchet de medalii la europene.

O premiera
La mondialele de juniori, baietii s-au alaturat fetelor pe podiumul de premiere, pentru a ne confirma ca generatia nouă e pregatita pentru focul marilor întreceri.

Premiati
Viorel Filimon — nominalizat la titlul de ‘Cel mai bun antrenor al lumii'
Beatrice Romanescu — 'Badge of Honour', distinctie oferita de European Table Tennis Union
O mare provocare: am demarat pregatirile pentru Campionatele Europene de Juniori si Cadeti de anul viitor, la Cluj-Napoca.

 • Mai multi sponsori: ne-au fost alaturi Arabesque, Apa Nova, Liciu con sialti sponsori  peeveniment.
 • Mai multi prieteni: a crescutconsiderabilnumarulprietenilornostripefacebooksi a celor din circuitul de amatori.
 • Media: un parteneriat castigator cu TVR; mereuaproape, Neata cu Razvansi Dani, Dolce TV; prezentaconstanta in ProSport, Gazeta Sporturilor, Radio Romania Actualitati, Radio Sport Total, Radio Gold FM, si nu numai.
 • Împreună: in sport, echipa e totul. Echipa aceea extinsa, mai putin vazuta, care, prin mobilizare exemplară, poate sa transforme fiecare proiect in performanta. 2017 e un bun exemplu!
 • O familie: mai mult decat o echipa, suntem o familie! Ne-am reunit, cu mic, cu mare, la Gala Premiilor Federatiei, toti cei care avem tenisul de masa in ADN: mai multe generaţii de sportivi si de antrenori; ROMSTAL, partenerul de cursa lunga, care ne este alaturi de 15 ani, reprezentat de Ovidiu Henter, Directorul Executiv al Grupului; si, last but not least, Mihai Covaliu, preşedintele COSR, omul caruia ii pasa — la cel mai inalt nivel — de sportul românesc.

O bucurie universal valabila: sa ne bucuram in 2018 celputin cum ne-am bucurat in 2017, prinbucuria universal valabila in sport: Victoria!


5 medalii de aur

 • Echipa feminina – Eliza Samara, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs, Adina Diaconu si Irina Ciobanu – la Campionatele Europene Echipe Seniori
 • Dublu masculin – Cristian Pletea/ Denis Ivonin – la CampionateleEuropene de Juniori si Cadeti
 • Individual feminin – Adina Diaconu – la Europe Youth Top 10
 • Individual masculin – Cristian Pletea – la Europe Youth Top 10
 • Dublu mixt – Alina Zaharia/ Alex Manole – la JocurileFrancofoniei


5 medalii de argint

 • Individual masculin (j) – Cristian Pletea – la Campionatele Europene de Juniori si Cadeti
 • Echipa feminina (j) – Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Tania Plaian si Mihaela Plaeasu – la Campionatele Europene de Juniori si Cadeti
 • Echipa – Alina Zaharia/ Alex Manole – la Jocurile Francofoniei
 • Individual feminin – Alina Zaharia – la Jocurile Francofoniei
 • Individual masculin - Alex Manole – la Jocurile Francofoniei


9 medalii de bronz

 • Individual masculin (j) – RaresSipos – la Campionatele Europene de Juniori si Cadeti
 • Individual feminin (j) – Adina Diaconu – la Campionatele Europene de Juniori si Cadeti
 • Dublu mixt (j) – Cristian Pletea / Adina Diaconu – la Campionatele Europene de Juniori si Cadeti
 • Echipa masculina (j) – Cristian Pletea, RaresSipos, DragosOpreasi Florin Spelbus – la Campionatele Europene de Juniori si Cadeti
 • Individual feminin (c) – Elena Zaharia – la Campionatul European de Juniori si Cadeti
 • Echipa feminina – Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Tania Plaiansi Elena Zaharia – la Campionatele Mondiale de Juniori
 • Echipa masculina – Cristian Pletea, Rares Sipos, Dragos Oprea si Florin Spelbus – la Campionatele Mondiale de Juniori
 • Dublu mixt – Cristian Pletea / Adina Diaconu – la Campionatele Mondiale de Juniori
 • Individual feminin – Bernadette Szocs – la Universiada Taipei




 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.